HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#1 Guest_Gollam_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 05. 31. 16:01

A téma felvetésére az motivált, hogy rendszeresen olvasgatok ilyeneket a fórumon, hogy "majd akkor újratelepítem a wint, + 1-2 óra", meg a drivereket újra felrakni... stb. Remélem segíthetek valakinek azzal, hogy felhívom a figyelmét a Norton Ghost-ra. Ez a prg azt csinálja, hogy a teljes hdd (vagy partició) tartalmát lenyomja egy darab file-ba (tömörítés beállítható). (Ha jól tudom NTFS, ext2, novell, fat32, fat16 ...stb. támogat, bár én csak fat32-t használok)Ha pedig vmi gond van visszaírhatod az egészet kb 4-5 perc alatt. Ez azért elgondolkodtató SZERINTEM, mert nem kell fél napokat tökölni egy opt. beállításhoz (csak egyszer). pl. nálam van 4db ghost file amik sorrendben:
1. Szűz windows
2. VIA + detonator + egyéb alaplapfüggő driverek
3. + alap alkalmazások
4. full

Ez az egész kint van 1 db CD-n, s bármi gond van, legyen az virus vagy bármi, 5 perc alatt megvan az egész egy dos-os CD-s bootlemezzel, szépen defragmentálva, msconfigos szirszarokkal stb.
Ja, a ghost 1db floppy-ra rámegy.

Akinek nem mondtam újat annak bocs, akinek meg igen, az használja!

#2 Guest_MisterY_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 17:23

idézet:
Eredetileg Gollam írta:
A téma felvetésére az motivált, hogy rendszeresen olvasgatok ilyeneket a fórumon, hogy "majd akkor újratelepítem a wint, + 1-2 óra", meg a drivereket újra felrakni... stb.

Remélem segíthetek valakinek azzal, hogy felhívom a figyelmét a Norton Ghost-ra.
1. Szűz windows
2. VIA + detonator + egyéb alaplapfüggő driverek
3. + alap alkalmazások
4. full
[/quote]

Vagy ajanlhatunk mas programokat is, mint pl. a PowerQuest DriveImage es Partition Magic parosa.

A Ghost-ot egyebkent egyszerusitett valtozatban sok alaplaphoz is adjak. Az egyszerusites annyit tesz, hogy ket .exe van, az egyik ir a masik olvas. Erdekes egy otlet. Kép

A listadhoz pedig azt tennem hozza, hogy igazan szuz win nem letezik. a legtobb telepitett win9x erzekeny az attelepitesekre (alaplapcsere, tobb hardware csereje). Sajnos a Win2k ha lehet megerzekenyebb az ilyenekre, pedig elvileg a hardware-profilokkal ki kellene tudni ezt a hibat szurni, de nekunk mar nagyon sok problemank volt vele.

Meg az is igaz, hogy a Win2k-m mar majdnem kinotte a 2Gb-os particiojat, ot nehez lenne 1 CD-re kiirni. Kép

#3 Guest_OKTV WinneR_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 18:38

idézet:
Eredetileg MisterY írta:

Meg az is igaz, hogy a Win2k-m mar majdnem kinotte a 2Gb-os particiojat, ot nehez lenne 1 CD-re kiirni. Kép
[/quote]

Elég jó arányú tömörtést lehet csinálni a Ghost-tal. Ezzel nem állítom, hogy a Te windowsodat is rá lehet tenni egy CD-re, de még ez is megtörténhet.

#4 Guest_Brokkoli_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 19:50

Hónapok óta a következő módon telepítem a gépeket:

Van egy ghost image fájlom egy olyan Win98SE telepítésről, amely csak az első reebotig van telepítve, és ennek a winyónak a d:/win98 könyvtárában van a win98 telepítő, mindez cd-n.

Bebootolok a lemezről, meghívja a ghostot, cigiszünet, aztán beírom a vevő lemezének a kódját. Laptól függően 13-15 perc alatt fenn van az op. Nem konfig függő.

------------------
Nem minden az, aminek látszik.
Noé bárkáját amatőrök építették. A Titanicot profik.

#5 Guest_Gollam_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 21:36

Na, akkor sokkal előrébb vagytok nálam...

csak így tovább, éljen a (felszabadított) idő Kép

#6 Guest_Gollam_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 21:37

Na, akkor sokkal előrébb vagytok nálam...

csak így tovább, éljen a (felszabadított) idő Kép

#7 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 21:47

idézet:
Eredetileg MisterY írta:
....Meg az is igaz, hogy a Win2k-m mar majdnem kinotte a 2Gb-os particiojat, ot nehez lenne 1 CD-re kiirni. Kép[/quote]

A DriveImage pontosan úgy "szeletel", mint például a RAR, azaz tetszés szerinti - beállítható - méretű részekre bontva menti el a partíciót. Annyi CD-re írod, amennyire akarod Kép

------------------
"Ha feladod, véged...
(Magyar Posta)”

#8 Guest_Abel_*

Elküldve: 2001. 05. 31. 22:00

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:

A DriveImage pontosan úgy "szeletel", mint például a RAR, azaz tetszés szerinti - beállítható - méretű részekre bontva menti el a partíciót. Annyi CD-re írod, amennyire akarod Kép

[/quote]

Ez tényleg király..
Akkor a boot particiómat kiírhatnám 90 CDre... Kép

#9 Guest_Zazi_*

Elküldve: 2001. 06. 02. 01:28

Ha már a ghostnál tartunk, nem tudna vki egy törést vagy serialt küldeni emailen a 2001-es verzióhoz (6.5.013.)? Ugyanis elhagytam őket.

Előre is köszi

#10 Guest_jazzman_*

Elküldve: 2001. 06. 07. 19:12

És ez a Ghost úgy is működik, hogy közvetlenül írom át egyik vinyó tartalmát egy másikra? Mert pl. vinyó upgrade-elésnél erre lenne az embernek leginkább szüksége.

#11 Guest_Peti 01_*

Elküldve: 2001. 06. 08. 07:27

Pontosan ugy mukodik. Vinyoupgradera ez a legjobb megoldas.

#12 Guest_MisterY_*

Elküldve: 2001. 06. 08. 12:53

idézet:
Eredetileg jazzman írta:
És ez a Ghost úgy is működik, hogy közvetlenül írom át egyik vinyó tartalmát egy másikra? Mert pl. vinyó upgrade-elésnél erre lenne az embernek leginkább szüksége.[/quote]

Erre epp most hasznaltam a PowerQuest DriveCopy-t. Teszteles, masolas, atmeretezes beallitasa utan egy ott hagytam egy fel orara, es mindent tokeletesen megcsinalt.

Az viszont erdekes, hogy a telepitoje csinal egy ket lemezes "kit-et", aminek csak a masodik lemeze szukseges a munkahoz. Kép Raadasul van rajta kb. 300Kb szabad hely, ugyhogy meg mas utilt is rakhattam melle. Kép

#13 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 06. 08. 21:15

idézet:
Eredetileg MisterY írta:

Erre epp most hasznaltam a PowerQuest DriveCopy-t. ...
[/quote]

DriveImagenak is van ilyen funkciója.

------------------
"A fa melegen tart
(Jeanne D'Arc)”

#14 Guest_Peti 01_*

Elküldve: 2001. 06. 11. 08:13

A ghost kb 600k, egy boot lemezre ráfér, nem pedig 2 lemez.

#15 Guest_Ras_*

Elküldve: 2001. 06. 11. 08:37

nem tudom nekem itt csücsül tegnap óta egy nortonghost2001v6.exe file, ami közel 9Mb... na most akkor hogy van ez?

------------------
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

#16 Guest_Szabcsi_*

Elküldve: 2001. 06. 11. 09:45

Mindkettőt rá lehet gyűrni egy Floppylemezre, de CD-BOOTnál már ez sem számít...

#17 Guest_mocsi_*

Elküldve: 2001. 06. 11. 11:20

idézet:
Eredetileg Peti 01 írta:
A ghost kb 600k, egy boot lemezre ráfér, nem pedig 2 lemez.[/quote]

A Drive Image valojaban 1.1 MB!
Az elso lemez amirol szo volt, az egy boot floppy.
A Drive Image Pro, szeletel, tomorit, raadasul a FAT/FAT32/NTFS4&5 -os particioknal csak az adatot menti le, nem pedig a vinyo bytonkenti tartalmat.
Itt a cegnel ezzel rakunk fel mindig tiszta rendszereket a teszt gepekre. Mindezt kb 2-3 perc alatt...

#18 Guest_Peti 01_*

Elküldve: 2001. 06. 11. 13:27

Hasznalja mindenki amit megszokott es kesz.
Az en ghost.exe-m 623762 byte.

#19 Guest_Szabcsi_*

Elküldve: 2001. 06. 12. 18:07

Mostanában tébláboltam egy nagyobb hazai CPQ szervízműhelyben, ők PQ DriveImage-et használnak a napi telepítésekhez.
PowerCast server, kb 40GB-os hálózati diszken az oprendszerek (hardverspecifikusan) előtelepített PQI filejai (kb 40), és vagy 200 különböző MSI csomag. Egy gép telepítése annyiból áll hogy hálózaton keresztül (egy rövid script alapján) rázúdítják a cuccokat...

#20 Guest_Brokkoli_*

Elküldve: 2001. 06. 12. 18:44

nem tudom nekem itt csücsül tegnap óta egy nortonghost2001v6.exe file, ami közel 9Mb... na most akkor hogy van ez?

Az egy telepítő fájl.
Telepítsd.
Aztán másold ki egy rendszerlemezre a ghost vagy ghostpe exe fájlt. A többiben pedig mazsolázz, szóló gépre elég a floppy is.
Hajrá.

------------------
Nem minden az, aminek látszik.
Noé bárkáját amatőrök építették. A Titanicot profik.

[Ezt a hozzászólást Brokkoli szerkesztette (2001. Június 12.).]

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó