HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#41 Guest_justman_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 07. 13. 17:45

idézet:
Eredetileg lameXpert írta:

Nincs tömörített anyagod?

[/quote]

Nem volt, öntevékenyenen nem tömörít semmit, gondolom...

Mert ha volna, nem menne?

#42 Guest_lameXpert_*

Elküldve: 2001. 07. 13. 19:23

idézet:
Eredetileg justman írta:

Nem volt, öntevékenyenen nem tömörít semmit, gondolom...

Mert ha volna, nem menne?
[/quote]

Igen, akkor zűrözik.

------------------
"Az emberi kiváncsiság a legnagyobb felhajtóerő
(Egy szoknya feljegyzéseiből)"

#43 Guest_Roll_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 04:43

Sziasztok!

Most kezdek megismerkedni a Ghost-tal, próbáltam letölteni, sajnos a legfrissebb 2002-es verzióhoz jutottam hozzá, ami ráadásul license számot kér. Persze nem rendelkezek ilyennel...Oscar, Serial2K, stb. próbálkoztam, de semmi. Ha valakinek van valami ötlete, és bevált progija, annak köszönöm az infót.
Továbbá kezdőként fontos lenne, ha van valami magyar leirás, hogy milyen módon készithetek image-t, mire menthetek, mekkora méretű lesz, meg stb...
Kb. ennyit szerettem volna kérni/kérdezni. Remélem ti tudtok segiteni, mert nekem már 2 napom elment vele, és nem jutottam előrébb Kép((

Köszi előre is,

Üdv,

ROLL

#44 Guest_justman_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 17:26

idézet:
Eredetileg Roll írta:
Sziasztok!

Most kezdek megismerkedni a Ghost-tal, próbáltam letölteni, sajnos a legfrissebb 2002-es verzióhoz jutottam hozzá, ami ráadásul license számot kér. Persze nem rendelkezek ilyennel...Oscar, Serial2K, stb. próbálkoztam, de semmi. Ha valakinek van valami ötlete, és bevált progija, annak köszönöm az infót.
Továbbá kezdőként fontos lenne, ha van valami magyar leirás, hogy milyen módon készithetek image-t, mire menthetek, mekkora méretű lesz, meg stb...
Kb. ennyit szerettem volna kérni/kérdezni. Remélem ti tudtok segiteni, mert nekem már 2 napom elment vele, és nem jutottam előrébb Kép((

Köszi előre is,

Üdv,

ROLL
[/quote]

Azt hiszem tévedsz: nem kér ez regkódot, csak az image visszaállításkor kell beírni a splashscreen-ben leírt license numbert, úgyhogy azt írd le-be.

A használattal kapcsolatosan: én a két rendszerpartíciómról (w9x-xp) szoktam volt ideális állapotukban image-t készíteni. Amikor rákérdez, akkor a legnagyobb tömörítést választom az így kapott értékek: FAT32-es 300 MB-os w9x-ből 110 MB-os, NTFS 1,9 GB-os xp-ből 1,1 GB-os image-t készített.

A program alapbeállításain az átlagos homeusernek semmit nem kell változtatnia, a használat meg szerintem nem egetverően bonyolult.

Készíthetsz partícióról és teljes hdd-ről image-t. Egy hdd esetén értelemszerűen csak partícióról. Ha van két hdd-t, akkor (gondolom) a teljes hdd-t lementheted a másikra, ezt még nem próbáltam. Az image-ek készítése kb. 4 lépésben történik. Beállítod, hogy melyik lemezről/partícióról készüljön, hova mentsen, milyen néven és kész. 2001-től a Ghost képes cd-re is felírni az anyagot, akár több darabra is tördelve. Ez is elég egyszerűen megy, hasonlóképpen, mintha hdd-re írnád.

Azt gondolom már észrevetted, hogy ez egy dos alapú program, amihez készített a Symantec egy egyszerű windowsos image-menedzselő programot (Ghost Explorer) de annak semmi köze az érdemi munkához, ezért aztán a Ghostot célszerű nem a windowsból, hanem dosból indítani, akár a saját bootlemezével.

Na ennyi, további kérdésekkel akár magánba is, ha addig nem találsz több infot.

Üdv.

#45 Guest_UseR_*

Elküldve: 2001. 12. 04. 13:23

Ghost vs tobb CD-s masolat.

teszem azt van egy rendszer, ami csak 950MB-ra nyom le a ghost max tomoritessel.

2001-es Ghosttol (akkor efolott is gondolom, es remelem, hogy visszafele kompatiilisek) akkor lehet CD-re irni es 650Mb-onkent splittelni. Ugye? Ez eddig ok.

kerdesek:

1) Visszallitas hogy megy? rajon hogy nincs vege az elso CDnel es keri a masikat?

2) ha mar le van ghostolva mondjuk vmi regi ghost-tal a vinyom 1.1GB-ra, akkor azt fel lehet ugy particionalni, hogy kesobb ezt CD-re irva az uj ghost visszaolvassa es kerje a masodik CD-t?

#46 Guest_Signal_*

Elküldve: 2001. 12. 04. 23:41

idézet:
Eredetileg UseR írta:
...
2) ha mar le van ghostolva mondjuk vmi regi ghost-tal a vinyom 1.1GB-ra, akkor azt fel lehet ugy particionalni, hogy kesobb ezt CD-re irva az uj ghost visszaolvassa es kerje a masodik CD-t?
[/quote]Nem láttam ilyen lehetőséget, de ha ilyen gondom lenne, az image-ből csinálhatnék partíciót, majd abból ismét image-et, de már CD-re.

#47 Guest_Szabcsi_*

Elküldve: 2001. 12. 05. 10:25

A Ghost Explorerrel úgy tudom meg lehet csinálni, betöltöd az image-t, beállítod a darabolást, majd mented...

#48 Guest_Sipi_*

Elküldve: 2001. 12. 05. 14:20

Én az alaplapomhoz kaptam egy Ghost-ot, nem tudom melyik verzió. Mind FAT32-es, mind Ext2fs partíciót sikeresen másolok vele, csak az a különbség, hogy a FAT partíción a fájlokat tömöríti, az ext2fs-nél meg az egészet.

#49 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 01. 15:23

Sziasztok.
Xp-t szeretnék Ghostal image fájlba menteni,de nem tudom,hogy az aktiválással mi fog történni. Image elkészítése elött aktiváljam vagy ne?
Eredeti Win XP Home.
Köszönöm. :(

#50 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 06:37

idézet:
Ezt írta Pacal:
Sziasztok.
Xp-t szeretnék Ghostal image fájlba menteni,de nem tudom,hogy az aktiválással mi fog történni. Image elkészítése elött aktiváljam vagy ne?
Eredeti Win XP Home.
Köszönöm. :([/quote]

Pont ugyanolyan lesz, mint előtte. Ha előtte aktivált volt, aktivált lesz, ha nem, akkor nem. Bitről-bitre másolja a merevlemezedet, és érdektelen tulajdonképpen, hogy mi van raja.

#51 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 06:54

Pont nem bitrol bitre masol (amennyiben ismeri a particio tipusat), hanem file szinten (igaz ott bit pontosan :D), igy nem problemazik a regebben letorolt, ill. defrag miatt mar athelyezett fileokkal, mivel egy torles parancs NEM irja felul a filet. Igy ha ott is matatna akkor a rendszer nem 2 CDre menne hanem min. 12-re. Bar ra lehet erre is fogni :p
Aktivalas: nem lesz gond ha nem valtoztatod meg alatta a HWt, mivel a Winfos az aktivalasi infot a HW kulonbozo adataibol turja ossze (van a neten egy doksi ami pontosan leirja ezt), foleg a halo kartyad MAC cimebol.
Tehat ha marad a HW akkor marad az aktivalas is :D
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#52 Felhasználó inaktív   kazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 08:02

Nekem semmilyen Ghost-al és semmilyen beállítással nem sikerült Image fájlt készíteni az angol XP Pro-ról (NTFS partíción van).
Elindul a Ghost, felismeri, hogy NTFS, meg is csinálja az image fájlt, vissza is lehet írni, csak éppen bebootolni nem tud utána az XP. Ennyit a Ghost-ról... :(
PowerQuest DriveImage-el viszont simán ment minden. Image fájlt megcsinálta, visszaírtam üres winyóra, és ugyanúgy megy az XP, mint előtte :)
MSI K8N Neo4, Athlon64 3200+, 1 GB
R.I.P. Pentium 4

#53 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 13:19

A GHOST regebbi verzioi (ujabb ghostom meg nincs :) pl. a MBR-t egyaltalan nem irjak ki, meg disk to disk eseten sem, igy pl. azt, hogy melyik particio legyen aktiv vagy bootolhato, ezt utana kezzel kellett beallitani, kulonben nem bootolt, meg egyszerubb rendszerek (win, dos, stb) eseten sem.
Az ntfs-t nem ismerem, de szerintem hasonlo a helyzet.
Alopecia perniciosa

#54 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 07. 14:42

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Sikerált. :D

[ 2002. augusztus 07.: Pacal szerkesztette a hozzászólást ]

#55 Felhasználó inaktív   Rederik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 31. 07:35

De azt tudtátok, hogy a Ghost-oláshoz ghost liszensz szükséges ám, csak, hogy jogszerűek legyenek.

#56 Felhasználó inaktív   kadettb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 08:20

Sziasztok!

2 db winchesterem van, egy 40 GB-os, amelyen magyar nyelvű WinXP lett telepítve az első partíciójára, a második partíción adatok voltak, illetve egy 120 GB-os, amelynek első aktív partíciójának a mérete ugyanakkora ( 8 GB ), mint a 40 GB-osnak, a második partíción játékok vannak.

Ha a 40 GB-os winchester első partíciójából készült image file-t szeretném rámásolni a 120 GB-os winchester első partíciójára, értelemszerűen a játékokat nem szeretném újratelepíteni a második partíción, akkor milyen lépéseket kövessek:

1., - ha nem szűz a winchester, akkor ghost-olás után a WinXp közli velem, hogy nem tudja megállapítani az termékaktiválás "tényét", majd kilép, lehúzza a rolót.
2.,- szűz winchester esetén tökéletesen feltelepül, majd minden beállítás megmerad, és lehet dolgozni tovább, viszont elbúcsúzhatok a második partíciómtól
3., - minden egyéb esetben átmazsolázva az összes lehetőséget (partícióról partícióra, image-ből partícióra) a Norton Ghost 2003 PC-DOS-os felületén, az első pont lép életbe.

Mit csináljak, hogy a játékok is megmaradjanak(100 GB) a második partíción, illetve ugyanazon winchester első partíciójára vissza tudjam ghost-olni bármikor a működőképes WinXP-ét ?

Köszönettel és tisztelettel: kadettb

#57 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 08:52

idézet:
Ezt írta kadettb:
Sziasztok!

2 db winchesterem van, egy 40 GB-os, amelyen magyar nyelvű WinXP lett telepítve az első partíciójára, a második partíción adatok voltak, illetve egy 120 GB-os, amelynek első aktív partíciójának a mérete ugyanakkora ( 8 GB ), mint a 40 GB-osnak, a második partíción játékok vannak.

Ha a 40 GB-os winchester első partíciójából készült image file-t szeretném rámásolni a 120 GB-os winchester első partíciójára, értelemszerűen a játékokat nem szeretném újratelepíteni a második partíción, akkor milyen lépéseket kövessek:

1., - ha nem szűz a winchester, akkor ghost-olás után a WinXp közli velem, hogy nem tudja megállapítani az termékaktiválás "tényét", majd kilép, lehúzza a rolót...
[/quote]
Az image elkészítése előtt innen:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices

a MountedDevices kulcsot komplett töröld. Rendszerinduláskor újra létre fog jönni, de lényeges, hogy a legelső induláskor a számítógépben ne legyen másik XP vagy win2k oprendszer, sem egy másik partíción, sem egy másik HDD-n (esetleg rejtett partíción lehet). Amikor újragenerálódott ez a kulcs, utána már nem kell vigyázni, mert a kulcsban a meghajtókhoz generált egyedi azonosítók rögzítik a C: betűjelet a rendszer-meghajtóhoz.

Amennyiben óvatosságból inkább nem szeretnél törölni a működő rendszerben semmit, más lehetőség is van, ahogyan én szoktam:

- A meglévő image-ből állítsd vissza a rendszert a másik vinyóra, ahogyan eddig is csináltad, de ne indítsd el, úgysem fog menni, amint azt már tapasztaltad.

- Használd az eredeti, működő XP-t, annak Regeditjével töröld az említett reg kulcsot a másik, tehát a működésképtelen XP-ből.

- Regedit, Load hive... másik XP-hez tallózva:

WINDOWSsystem32configSYSTEM

- Első indításkor az új HDD egyedül legyen a gépben, a már említettek miatt. Egyébként kellemetlen keveredések történhetnek. Pl. nem az a Windows fog betöltődni, amelyiket szeretnéd, de ez még semmi, mert más kavarodások is előállhatnak.

[ 2003. március 31.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]

#58 Felhasználó inaktív   kadettb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 11:19

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Tisztelettel: kadettb

#59 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 23:27

SATA vinyóra szeretnéma a mostani ATA-s vinyómról átteni a sys-t (sys-eket, 6 partíció).
Renék ajánlották ezt a progit, de sajna nem volt még szerencsém hozzá.
Illetve letöltöttem egy régebbit vhonnan, de az nem biztos, hogy megeszi a SATA vinyók vezérlését.

Honnan tudnám az erre alkalmas verziót beszerezni?

Másik kérdés:
DOS-ból futtassam (elkerülendő a Win futás közbeni olvhatatlan fájlok okozta veszteséget?
NTFS-t DOS-ból hogy lehet Image-elni?
Vagy a progi megoldja?

Ez a terület nekem nagy fehér folt a térképen, inkább hardver vonalon mozgok.
Segítséget előre is köszi!
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#60 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 04. 02. 23:36

idézet:
Ezt írta Obi-Wan:
SATA vinyóra szeretnéma a mostani ATA-s vinyómról átteni a sys-t (sys-eket, 6 partíció).
Renék ajánlották ezt a progit, de sajna nem volt még szerencsém hozzá.
Illetve letöltöttem egy régebbit vhonnan, de az nem biztos, hogy megeszi a SATA vinyók vezérlését.

Honnan tudnám az erre alkalmas verziót beszerezni?

Másik kérdés:
DOS-ból futtassam (elkerülendő a Win futás közbeni olvhatatlan fájlok okozta veszteséget?
NTFS-t DOS-ból hogy lehet Image-elni?
Vagy a progi megoldja?

Ez a terület nekem nagy fehér folt a térképen, inkább hardver vonalon mozgok.
Segítséget előre is köszi!
[/quote]

Én speciel nem használok Ghost-ot, de annyit tudok mondani, hogy az újabb verziók (2002, 2003) már egész biztosan megbírkóznak az NTFS 5.1-es particiókkal, a dinamikus kötetekkel viszont általában nem.

Ezek a programok kevés kivételtől eltekintve nem működnek aktív windows OS alatt, a többségük viszont ráfér egy bootlemezre, illetve saját bootdisket kreálnak maguknak installáláskor. A browser/explorer moduljuk viszont minden további nélkül megy win alatt is...

üdv

R.

[ 2003. április 03.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]
Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5