HWSW Informatikai Kerekasztal: Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky

#1 Felhasználó inaktív   tomis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 25. 07:58

Hali!

Na a kerdesem az lenne,hogy SB 5.1 Live!-ot akarom lecserelni es ez a ket kartyesz jott szoba.
Foleg filmekhez(DivX-esek),nemi jatekhoz es zenere kell.
A kerdes az,hogy szerintetek melyik es persze miert lenne jobb???
(Audigy 2 az EAX 3 miatt gondoltam,na meg,hogy lehet Szegeden kapni.A Terratecrol hangminosegerolmeg nagyon jokat hallottam,es van rajta optikai ki- es bemenet(MiniDisk miatt kell).Eax 2 nekem eleg,ha a Sensura jo DSP-t
alkot.Na itt az a kerdeshogy filmeknel,vagy zenenel nagyreszt Stereo jelet kap(kiveve nemelyik DivX-es film),na szoval itt milyen az 5.1 hatas???
Koszike!!! :)
Tomis   :)
Hajrá IBOLYA!!!   :)

#2 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 08:07

idézet:
Ezt írta tomis:
Hali!

Na a kerdesem az lenne,hogy SB 5.1 Live!-ot akarom lecserelni es ez a ket kartyesz jott szoba.
Foleg filmekhez(DivX-esek),nemi jatekhoz es zenere kell.
A kerdes az,hogy szerintetek melyik es persze miert lenne jobb???
(Audigy 2 az EAX 3 miatt gondoltam,na meg,hogy lehet Szegeden kapni.A Terratecrol hangminosegerolmeg nagyon jokat hallottam,es van rajta optikai ki- es bemenet(MiniDisk miatt kell).Eax 2 nekem eleg,ha a Sensura jo DSP-t
alkot.Na itt az a kerdeshogy filmeknel,vagy zenenel nagyreszt Stereo jelet kap(kiveve nemelyik DivX-es film),na szoval itt milyen az 5.1 hatas???
Koszike!!! :)
[/quote]

Bármelyiket veszed valszeg elégedett leszel mindkettővel, a live után mindkettő nagy felüdülés lesz az tuti. Ha nem tudsz dönteni, vedd meg amelyikhez olcsóbban hozzá tudsz jutni. OEM csak az sb-ből van, dobozosban, meg olcsóbb a sky.

#3 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 13:48

Szerintem 5.1 Sky.
Próbáltam mindkettőt, szebb a hangja.

Ha szép csillivilli szoftvert, extra beállításokat, meg EAX3-at akarsz, akkor Au2.

Szoftverileg az 5.1 Sky ahhoz képest puritán, egyszerű, de ha nem akarsz extrákat, tökéletes. A hangja gyönyörű, végre egy olyan kártya, amin van rendes, tisztességes digit ki/bemenet (nem a Creative féle szar), a Sensaura 3D hang pedig szerintem nagyon szépen szól.

Az AU2 előnye csak az EAX3, meg a sok állítási lehetőség (csillivilli körítés de minek) - már ha ez előny neked...
42

#4 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 14:49

idézet:
Ezt írta BigBear:
Szerintem 5.1 Sky.
Próbáltam mindkettőt, szebb a hangja.

Ha szép csillivilli szoftvert, extra beállításokat, meg EAX3-at akarsz, akkor Au2.

Szoftverileg az 5.1 Sky ahhoz képest puritán, egyszerű, de ha nem akarsz extrákat, tökéletes. A hangja gyönyörű, végre egy olyan kártya, amin van rendes, tisztességes digit ki/bemenet (nem a Creative féle szar), a Sensaura 3D hang pedig szerintem nagyon szépen szól.

Az AU2 előnye csak az EAX3, meg a sok állítási lehetőség (csillivilli körítés de minek) - már ha ez előny neked...
[/quote]

kár lenne flame-be hajlani. hogy hogyan szól, az leginkább attól függ, hogy min hallgatod

#5 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 15:09

idézet:
Ezt írta FCs:

kár lenne flame-be hajlani. hogy hogyan szól, az leginkább attól függ, hogy min hallgatod
[/quote]

Egyet ertek. Amig nincs minimum 40-50 ezres hangcuccod (de inkabb meg magasabb kategoria), nem nagyon fogod hallani a kulonbseget.

Ja, es egy kerdes ami ide vag! Az Aureon Sky 5.1 tud olyat, hogy a sztereo hangot lekeveri 5.1-re? Ez benne van a Sensauraban? (Ugy mint az Audigy 2-nel a CMSS) Eloreis koszonom a valaszokat!
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#6 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 15:57

a végén még én is kénytelen leszek lecserélni a szeretett live+livedrive kombómat. hangminőségük gondolom nem a leggyatrább, engem elsősorban az érdekelne, mennyire/hogyan képesek ezek együttműködni 2.0 (mp3, cd audio) zene, 2.0 mp3 divx, ac3 (dix, dvd), dts alatt egy dekóder nélküli genius HT hangfalszettel. zenét 2.1-ben, filmet 5.1-ben hallgatnék. 5.1 hangkártyám és dekóder nélküli szettem nem volt még, szóval nem vagyok tisztában ezek szoftveres beállíthatóságával. nálam pedig ez lenne az elsődleges. sokat olvastam arról, hogy ilyen-olyan 5.1 kártyákkal nem megy a center, a mélyláda, csak trükközéssel megy, halk a mélynyomó, ill. 2.0-5.1 üzemmód váltáskor újra kell indítani a gépet, stb. eddig a kérdés nem izgatott de valaki felhomályosíthatna ez ügyben, akinek tapasztalata van e téren. köszke.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#7 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 18:08

válasz hangfalrendszer topicban! :)
De ha valami érdekel au2+ht5.1 párosról írj mailt nyugodtan! :)

Üdv

#8 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 18:17

idézet:
Ezt írta FCs:

[/quote]

Elnézést, nem flame-nek szántam, szerintem és nálam sokkal szebben szól, bár tényleg nem sokol-rádió minőségű pc-s hangrendszeren hallgatom. (Yamaha RX-V620RDS erőlködő, Wharfedale Diamond 8, hátul Jamo ART Color hangfalak)

[ 2003. május 25.: BigBear szerkesztette a hozzászólást ]
42

#9 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 10:36

idézet:
Ezt írta BigBear:

Elnézést, nem flame-nek szántam, szerintem és nálam sokkal szebben szól, bár tényleg nem sokol-rádió minőségű pc-s hangrendszeren hallgatom. (Yamaha RX-V620RDS erőlködő, Wharfedale Diamond 8, hátul Jamo ART Color hangfalak)

[ 2003. május 25.: BigBear szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A Sky hangja milyen formában (analóg/digitális) szól szebben? Egyáltalán hogy lehet digitális hangkimenetek között hangminőségbeli különbség?
ingyombingyom

#10 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 14:05

idézet:
Ezt írta Lala:

A Sky hangja milyen formában (analóg/digitális) szól szebben? Egyáltalán hogy lehet digitális hangkimenetek között hangminőségbeli különbség?
[/quote]

Nem feltétlenül a digit kimenetre értettem, bár bizony ott is lehet eltérés, nem is kicsi.
Hogy melyik szól szebben nehéz megmondani, nagyon-nagyon jó az analóg kimenete a Sky-nak.
Én a digit kimenetet használom filmek nézéséhez és a 6 csatit játékokhoz.

Az AU2 digit kimenete alapvetően nem lenne rossz, ha a Creative végre normális optikai vagy koax digit kimenetet tenne rá, nem pedig azt a szar digit jack csatit, amit normális erősítővel mindenféle átalakítgatás nélkül nem tudsz használni.
42

#11 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 31. 15:36

idézet:
Ezt írta BigBear:
Az AU2 digit kimenete alapvetően nem lenne rossz, ha a Creative végre normális optikai vagy koax digit kimenetet tenne rá, nem pedig azt a szar digit jack csatit, amit normális erősítővel mindenféle átalakítgatás nélkül nem tudsz használni.[/quote]

Kép
Kép

amúgy imho nem nagy dolog csinálni egy olyan kábelt, ami sima audigybe belemegy. de boltban is megcsinálják...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#12 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 01. 10:58

idézet:
Ezt írta WiZARD:

Kép
Kép

amúgy imho nem nagy dolog csinálni egy olyan kábelt, ami sima audigybe belemegy. de boltban is megcsinálják...
[/quote]

Ebben látod igazad van. Fillérekbe kerül és én is meg tudom csinálni néhány perc alatt. Nem ez a probléma. A probléma az, hogy mért szarakodjak egy átalakítóval/extra káballel, mikor ott a tisztességes optikai vagy esetleg koax digit csati minden más kártyán, kivéve a Creative kártyáit. Pusztulnának meg.

Ja igen: azért nézd meg mennyibe kerül egy Platinum kártya... (És még a hangja is szarabb :p )

[ 2003. június 01.: BigBear szerkesztette a hozzászólást ]
42

#13 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 09:05

A Space 7.1-rol tudok nyilatkozni: gazos meg a drivere.
Sajna megy vissza a Turtle Beach Santa Cruz a gepbe, pedig szivesen csereltem volna erre.

Neha spontan reboot es ha egyutt szolal meg nehany hangforras, neha lefelezi a lejatszasi sebesseget.

Terratec-hez méltatlan. Remelem ez nem a VIA jopofa supportjanak koszonheto...

Krinyo

[ 2003. június 02.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#14 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 09:14

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Neha spontan reboot es ha egyutt szolal meg nehany hangforras, neha lefelezi a lejatszasi sebesseget.

Krinyo
[/quote]

Ez Skynál is megvan sajnos, bár nálam a spontán reboot az inkább a táppal van/volt összefüggésben, mióta jó a táp "csak" kétszer volt, az is viharos időben, lehetett áramszünet is, szóval a rebootot nem biztos, hogy a kártyára irnám.

#15 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 09:26

idézet:
Ezt írta BigBear:
Ebben látod igazad van. Fillérekbe kerül és én is meg tudom csinálni néhány perc alatt. Nem ez a probléma. A probléma az, hogy mért szarakodjak egy átalakítóval/extra káballel, mikor ott a tisztességes optikai vagy esetleg koax digit csati minden más kártyán, kivéve a Creative kártyáit. Pusztulnának meg.[/quote]

igaz, jogos.
odáig számomra érthető volt, amíg a helyspórolás miatt volt, mert csak így fér el az a sok csati. de ha már a gameportot külön hátlapra teszik, akkor odaférne mellé a többi is.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#16 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 12:37

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Sajna megy vissza a Turtle Beach Santa Cruz a gepbe, pedig szivesen csereltem volna erre.

Krinyo

[ 2003. június 02.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Akkor most a topic kérdésére a válasz: Audigy2? :)

Pedig már én is gondolkodtam, hogy beújítom a santacruzomat.
Rosszabbra nem cserélném (hangminőségileg),de játékokban nem volt olyan meggyőző a 3d hangja.
ingyombingyom

#17 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 12:52

idézet:
Ezt írta Lala:

[/quote]

Nekem néhány játék szaggat, mióta Audygy2 van. Pl. GTA3 bejelentkezéskor (utána megy), vagy a S.W.I.N.E. el sem jut a bejelentkezésen túl a menüig, hogy tudnék valamit állítani a hangtulajdonságokon. Már drivert is frissítettem. Egyéb játékoknál működik normálisan.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#18 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 13:11

idézet:
Ezt írta Lala:

[/quote]

Azért lesz majd új driver Terratechez is, meg a hanglejátszás belassulása nálam csak és kizárólag winamp alatt jelentkezett, és a progi újraindítása megoldja a problémát. Annyira nem vészes a dolog, mint ahogy elsőre hangzik.

#19 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 14:55

Csak megjegyezném, hogy nálam (az első gyári, cd.n adott drivert leszámítva) soha nem volt / nincs probléma a Sky kártyával. Semmiféle spontán reboot, hang-lassulás/gyorsulás, semmi.

Sztem csak akkor érdemes az AU2-t megvenni, ha kell az EAX3. Más előnyét nemigen látom.

/Mindezek ellenére amit írtam, nem állítom, hogy az AU2 rossz kártya. Normálisan telepítve egyáltalán nem egy rossz cucc, sokat tud, jó a hangja is. Csak éppen az én fülemnek a Terratec Aureon 5.1 Sky kártyám valahogy szebben szól, s jobb a digit kimenete is. Mindenesetre nem állítom, ha valaki az AU2-t választja, akkor rosszul teszi. Meg kell nézni, mire van szüksége az embernek, esetleg meghallgatni aztán ezek alapján dönteni./
42

#20 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 02. 17:04

ize... van itt olyan ember, akinek volt mindketto??? mert ennelkul a tapasztalat nelkul, nem hinnem, hogy barkinek is er vmit a szava. legalabbis osszevetes szempontjabol...

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó