HWSW Informatikai Kerekasztal: Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audigy 2 vs. Terratec 5.1 Aureon Sky

#41 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 31. 11:27

idézet:
Ezt írta saen:

Semmi baj nincs velük. Érzékeny talán kicsit a gagyi tápra, azt ennyi. Nekem a régi driverrel is tökéletes zene/film/digizés/játék egyaránt.
[/quote]

Azért a Hercules drivere jobb. Legjobb összeállítás: Terratec hardware és Hercules driver. Nálam ez van, hidd el bejön. Mintha nyunyu is hasonlóan nyomná...

#42 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 12:54

idézet:
Ezt írta Naszta:

Azért a Hercules drivere jobb. Legjobb összeállítás: Terratec hardware és Hercules driver. Nálam ez van, hidd el bejön. Mintha nyunyu is hasonlóan nyomná...
[/quote]

Készséggel elhiszem, de mivel nálam a mostanival sincs semmi probléma ezért nem érzem szükségét a cserének.

#43 Felhasználó inaktív   treh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 31. 17:53

:cool: :cool: hali a problémám a következö viá-s chipset mellé nem rakhatok sb.-t mert összevesznek ezért kapott egy innovision 5.1 audio extrem dv változatot.a kérdés a következö:nem tudom digitélisan megszolaltatni ha játszom csak az analog kimeneteken hajlando 5.1-t kiadni digitélisan lekorlátozza magát 2.1-re,ha dvdzem akkor automatikusan digi kimenetre lép át 5.1-ben, ez vajon miért van ??????????????
hangminöségre probáljátok ki a MARIAN MARC valamelyikét.
hali
thx :cool: :cool:

#44 Felhasználó inaktív   x15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 20:20

Ave!

idézet:
Ezt írta treh:
hali a problémám a következö viá-s chipset mellé nem rakhatok sb.-t mert összevesznek[/quote]
Mivel akad ossze? Nalam 4 eve mindenfele VIA-s chipsetes
alaplapom volt/van es sem a Live!, sem az Au1 sem az Au2
nem akadt ossze semmivel...

idézet:

ezért kapott egy innovision 5.1 audio extrem dv változatot.
[/quote]
Az valami CMI kinai csoda?
Akkor a gond vsz. a driverben lehet, mert hw nincs a kartyan
:D

Szerintem egy kicsit offtopic a diskurzusunk ebben a forumban.

Bye.

#45 Felhasználó inaktív   x15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 20:39

idézet:
Ezt írta sirály12:
CSak annyit szeretnék mondani, hogy nekem a2 van és király...[/quote]

Szia Siraly12!

Nekem is az van, de volt egy adag Terratec meg Hercules kartya is a gepemben, es nem biztos, hogy az Au2 olyan siraly lenne. Bar a kodek ic-k sokat fejlodtek az Au1 ota.

Csak azert nem csereltem le, mert nincs linuxos drivere az Envy24-nek, es a gepido jelentos reszen linux alatt dolgozom, loose alatt csak a jatekok mennek...

Sokat nyom a latban az oem Au2 15 ezer Ft-os ara is, es DVD Audio hianya.

Lehet, hogy egy kicsit igazad van?

#46 Felhasználó inaktív   sirály12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 23:54

Helló mindenki.
A témánál maradva. Elismerem vannak hiányosságai az a2-nek. Pl.: normális digitális kimenet, stb. De nekem evvel a karesszal volt a legkevesebb gondom a berakástól a működésig. Kb 3 perc alatt már működött is. A hangja szerintem elég jó, bár nincs összehasonlítási alapom(terratech).
Viszont lenne egy kérdésem. A terratecről olvastam hogy nagyon jó. Miben jobb mint az a2. Télleg érdekel, mert összehasonlítás és tesztek ide vagy oda, én a véleményekre adok. :)
Jöttem, láttam, nem tetszett...

#47 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 10:37

idézet:
Ezt írta sirály12:
Helló mindenki.
A témánál maradva. Elismerem vannak hiányosságai az a2-nek. Pl.: normális digitális kimenet, stb. De nekem evvel a karesszal volt a legkevesebb gondom a berakástól a működésig. Kb 3 perc alatt már működött is. A hangja szerintem elég jó, bár nincs összehasonlítási alapom(terratech).
Viszont lenne egy kérdésem. A terratecről olvastam hogy nagyon jó. Miben jobb mint az a2. Télleg érdekel, mert összehasonlítás és tesztek ide vagy oda, én a véleményekre adok. :)
[/quote]

Állítólag szebben szól rajta a zene. (persze az azonos kategóriákat tekintve).Én is ezért akarok ilyet. Nemrég az Au1 után - kényszerűségből - vettem egy noname 2000 ft-s kártyát, - wxp-s nativ driverrel mindjárt jobban szól. (Először iszonyatosan gáz volt az Au után). Namost erre jön egy Terra DMX 1024, ill. az A4Tech 200-as után valamai Altec vagy Creative hangszóró. Úgyhogy én garantáltan élvezni fogom a váltást.

:cool:

[ 2003. augusztus 01.: Martin szerkesztette a hozzászólást ]
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#48 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 20:35

idézet:
Ezt írta sirály12:
Helló mindenki.
[/quote]

Tőmondatban: szebb a hengja.

Hangsúllyozni szeretném, hogy ez egy szubjektív dolog! A zajszint kb. azonos. Csak amikor halgatod... egész más. :D :D

#49 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 05. 02:36

hali !
az au2nek van valami nyavajája a magyar xpvel? vagy ezt már javították a cd-n hozzá adott driverrel? vagy le kell szedni a creative oldaláról az ujjat? és ha le kell akkor melyik nyelvűt? mert magyart nem láttam :)
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#50 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 05. 09:44

Hali !

A dmx xfire1024-hez a hercules gamesound fortissimo II drivere a legjobb, ajanlom az xfire1024 tulajoknak, sajna a terratec altal irt driver hipergaz. :)
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#51 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 06. 17:07

huh, olvasgatom a hozzaszolasokat, nem gyenge tema. :)

en is most szeretnek upgradelni hangkartyat (/pill alaplapi 2 csatornas sztaffot hasznalom :D ).

TERRATEC AUREON 5.1 SKY <<< ez sztem igencsak megeri az arat, en is csak jot hallottam terratecrol.

kerdesem viszont az lenne, hogy mi a kulonbseg a FUN es a SKY kozott, miert kerul tobb mint a duplajaba a SKY verzio? megeri a 2x-es arat szerintetek? ugy nezzetek plz h nekem csak egy szar logitech z560om van.

[ 2003. augusztus 06.: immortal szerkesztette a hozzászólást ]
::. IBM ThinkPad R40 // M Cel 2Ghz - 256RAM - 30HDD - Radeon IGP330M - 14" TFT - TEAC CDRW/DVD .::

#52 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 06. 17:14

idézet:
Ezt írta immortal:

kerdesem viszont az lenne, hogy mi a kulonbseg a FUN es a SKY kozott, miert kerul tobb mint a duplajaba a SKY verzio? megeri a 2x-es arat szerintetek?
[/quote]

A chip és megéri a Sky a többletet.

#53 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 06. 19:55

nah asszem terratech 5.1 sky lesz, holnap meg is veszem. jott haver elobb audidzsikettovel, de nem tudott donto ervet felhozni mellette.

idézet:
Ezt írta Orgi:

A chip és megéri a Sky a többletet.
[/quote]
::. IBM ThinkPad R40 // M Cel 2Ghz - 256RAM - 30HDD - Radeon IGP330M - 14" TFT - TEAC CDRW/DVD .::

#54 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 06. 21:51

idézet:
Ezt írta immortal:
nah asszem terratech 5.1 sky lesz, holnap meg is veszem. jott haver elobb audidzsikettovel, de nem tudott donto ervet felhozni mellette.

[/quote]

Jól teszed :cool:

Olvasgass is:

[url="http://"http://www.techconnect.ws/images/aureon.html"]Philips Seismic Edge vs. Aureon Fun vs. Aureon Sky és Space @Techconnect[/url]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=000962&p="]Terratec (The Official Unofficial Owners Club) @HWSW[/url]

#55 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 13:17

nah megvettem ma az aureon skyt, nem gyenge kartya.

lehet lama kerdes, de winamp alatt a rear speakerek miert nem szolnak csak ha szokas szerint bekapcsolom m3d-t z560on?

sensaurat beikszeltem, megvolt restart, elvileg mennie kene.

azert erdekes, mert csekkoltam elobb nem ac3as filmmel a felszerelest, es ott kajak jol ment egesz, ac 97hez kepest maga a menyorszag.

winamppal kell vmit csinalni vagy mi lehete a problema?

#56 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 18:00

idézet:
Ezt írta immortal:
nah megvettem ma az aureon skyt, nem gyenge kartya.

lehet lama kerdes, de winamp alatt a rear speakerek miert nem szolnak csak ha szokas szerint bekapcsolom m3d-t z560on?

sensaurat beikszeltem, megvolt restart, elvileg mennie kene.

azert erdekes, mert csekkoltam elobb nem ac3as filmmel a felszerelest, es ott kajak jol ment egesz, ac 97hez kepest maga a menyorszag.

winamppal kell vmit csinalni vagy mi lehete a problema?
[/quote]

Próbáltad úgy is, hogy az Aureon Control Panelben átállítottad 4 hangszórósra a kimenetet? + Sensaura kikapcs + windows hangtulajdonságok beállítása -> 4 hangszóró?

#57 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 20:11

jaja, ez a poen az egeszben. es mondom, filmek tok jol szolnak, csak winamp jacca az agyat.

sensaura nelkul sem megy. de csak winamp, minden mas ok.

idézet:
Ezt írta Zoch:

Próbáltad úgy is, hogy az Aureon Control Panelben átállítottad 4 hangszórósra a kimenetet? + Sensaura kikapcs + windows hangtulajdonságok beállítása -> 4 hangszóró?
[/quote]

[ 2003. augusztus 07.: immortal szerkesztette a hozzászólást ]

#58 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 21:53

idézet:
Ezt írta immortal:
jaja, ez a poen az egeszben. es mondom, filmek tok jol szolnak, csak winamp jacca az agyat.

sensaura nelkul sem megy. de csak winamp, minden mas ok.
[/quote]

Próbáld esetleg a Winamp output-pluginjét átállítani. Pl. DirectSound -> WaveOut.

#59 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 21:57

thx, holnap proba, most mar fulesen nyomom (de isten ez a kartya amugy b+, hihetetlen :D ).

idézet:
Ezt írta Zoch:

Próbáld esetleg a Winamp output-pluginjét átállítani. Pl. DirectSound -> WaveOut.
[/quote]

[ 2003. augusztus 07.: immortal szerkesztette a hozzászólást ]

#60 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 07. 22:31

idézet:
Ezt írta immortal:
thx, holnap proba, most mar fulesen nyomom (de isten ez a kartya amugy b+, hihetetlen :D ).

[/quote]

Ugye? :cool:

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.