HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#651 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 10. 14:12

[url="http://"http://satriani.uw.hu/golazos.avi"]http://satriani.uw.hu/golazos.avi[/url]

Ez milyen minőségnek számít? 320*240, XVid, a saját szoftverrel, fogalmam sincs, milyen beállításokkal :), mp3 hang. (Default Xvid, nem nyúltam hozzá.) MJpeg-et már Mumia leírása alapján is kicsit jobban ismerem, a többi codec beállítását még csak tanulom...

A kérdésem inkább: hogy lehet hasonló minőség mellett jóval kisebb méretet elérni?

[ 2004. február 10.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ]

#652 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 14:43

idézet:
Ezt írta Satriani:
A kérdésem inkább: hogy lehet hasonló minőség mellett jóval kisebb méretet elérni?
[/quote]

Szűrökkel, más mód nincs.

Nem ehhez hasonló, mert ez a video amit feltettél nagyon gyenge minőség, nem tudom, hogyan lett ilyen :eek: Minden bűvészkedés nélkül ennél nagyságrendekkel jobbnak kellene lennie a minőségnek.

Először is, szerintem ne ilyen félfelbontásba tedd a videókat, mert az önmagában, is óriási veszteség (a kép felét eldobod) Maradj, a 704x528 -as felbontásnál ill., legkisebb 512x384-re átméretezheted, ha nagyon spórolni akarsz a hellyel (ez még mindig nagyságrendekkel jobb mint 320xXXX). 704x528-ban is jó minőségű felvételek készíthetőek 1500-2000kbit/s videóval, szerintem ez az optimális kormpromisszum bitrate-ben. Csak akkor megyek e fölé, ha 50fps-be tömörítem a végeredményt. De 2500 fölé nem megyek ekkor sem.

Ami nagyon fontos, le kell vágni a kép körül lévő holt tereket, fekete sávokat, mert zabálják a helyet, és semmi szükség rájuk. (Nem maga a holt tér, hanem a fekete sáv, és a kép közötti határvonal foglal sokat)
Ez a legegyszerűbb, és egyben egy fontos filter, amit rá kell küldeni áttömörítésnél a képre.

Update: Közben rájöttem ezt realtime rögzítetted xvid-be, ez a gond, nem arra való, a codec, ezért ilyen siralmas a minőség. :confused:

Ha jó minőséget akarsz elfogadható helyfoglalással, akkor kénytelen leszel "az mjpeg-be felveszek, utána áttömörítem mpeg4-be módszerrel" dolgozni.

Ha mindenképpen realtime áttömörítés nélkül akarsz rögzíteni megpróbálhatod, az ilyen windvr féle mpeg2 felvételt, de elfogadható minőség azzal is csak nagy fileméret(3-4Mbit) esetén érhető el szvsz. És ott is elmarad a szűrés ekkor.

[ 2004. február 10.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#653 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:16

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem ehhez hasonló, mert ez a video amit feltettél nagyon gyenge minőség, nem tudom, hogyan lett ilyen :eek: Minden bűvészkedés nélkül ennél nagyságrendekkel jobbnak kellene lennie a minőségnek.[/quote]

A Sport1 az egyik leggyengébb adó nálam :(, a többi jobban jön. Majd hozok pár másodperc RTLKlubot, CNN-t, vagy valami hasonlót, azok szebbek.

idézet:
Ezt írta Mumia:
Először is, szerintem ne ilyen félfelbontásba tedd a videókat, mert az önmagában, is óriási veszteség (a kép felét eldobod) Maradj, a 704x528 -as felbontásnál ill., legkisebb 512x384-re átméretezheted, ha nagyon spórolni akarsz a hellyel (ez még mindig nagyságrendekkel jobb mint 320xXXX).[/quote]

Köszönöm, akkor itt rontottam el :) Normál esetben a MJPEG, 702*528, ahogy felveszek, itt a hellyel akartam spórolni. (...és különben is, focinál nem az számít, hogy le lehet-e olvasni a kvarcóra márkáját a főhős karján :)) Legközelebb megpróbálom, amit javasoltál, és nem egyből xvid-del rögzítek.

idézet:
Ezt írta Mumia:
Ami nagyon fontos, le kell vágni a kép körül lévő holt tereket, fekete sávokat, mert zabálják a helyet, és semmi szükség rájuk. (Nem maga a holt tér, hanem a fekete sáv, és a kép közötti határvonal foglal sokat)
Ez a legegyszerűbb, és egyben egy fontos filter, amit rá kell küldeni áttömörítésnél a képre.

Ha jó minőséget akarsz elfogadható helyfoglalással, akkor kénytelen leszel "az mjpeg-be felveszek, utána áttömörítem mpeg4-be módszerrel" dolgozni.
[/quote]

Köszönöm, megfogadom.

Az Elfújta a szél is így van meg (Picvideo, 704x528), csak a hangelcsúszással kínlódom egy ideje... Majdnem 5 óra az anyag, pár másodperccel elcsúszott a vége felé. Már találtam egy leírást, csak nem volt időm kipróbálni, működik-e. Ha nem, majd jövök :)

#654 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:22

A hangot mindig tömörítetlen pcm-be rögzítsd, és a cinergy-n keresztül, ne hangkártyán. Én így még nem tapasztaltam hangelcsúszást soha.

#655 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:26

idézet:
Ezt írta Mumia:
A hangot mindig tömörítetlen pcm-be rögzítsd, és a cinergy-n keresztül, ne hangkártyán. Én így még nem tapasztaltam hangelcsúszást soha.[/quote]

Live van kiválasztva, de legalább a formátum stimmel... Fizetem a tanulópénzt rendesen :D

#656 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:33

Mindjárt teszek fel 1-2 mintavideót, hogy milyen, az a minőség, amit én el tudtam érni.

#657 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:35

idézet:
Ezt írta Satriani:

Live van kiválasztva
[/quote]

Ne az legyen. ;) Éppen azért tudja a cinergy maga rögzíteni, a hangot, hogy ne csússzon el, a hangkártya miatt.

#658 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 20:27

Szarik működni, nem bírtam feltölteni video-t valamiért, korábban simán ment, ma valami természetfeletti erő megakadályoz ebben.

#659 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 20:33

Tévedtem úgy látszik mégis felment valahogyan.

Na ez az egyik legrosszabb minőségű adóról való felvétel.

feldolgozás után, 640x480@25fps 1000kbit/s. 2-pass tömörítéssel a teljes filmre. (On2Vp61 codec)

[url="http://"http://mumia.uw.hu/vid/proba.avi"]http://mumia.uw.hu/vid/proba.avi[/url]

[ 2004. február 10.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#660 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 21:25

Hát igen, "kettővel" kulturáltabb, mint az enyém :)

Mondjuk első körben nem tudtam lejátszani. Ez is úgy készült, hogy először mjpeg, aztán mpeg4?

#661 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 23:28

idézet:
Ezt írta Satriani:

Mondjuk első körben nem tudtam lejátszani. Ez is úgy készült, hogy először mjpeg, aztán mpeg4?
[/quote]

úgy

#662 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 22:48

Szívemből örülök hogy több mint két hete senkinek semmi gondja!
Csak nekem mostanában...
Terra saját programjával csinálnám a felvételt,de kb.az első reklám után egyszerűen leáll :eek: Mostanában kezde el,előtte pár jó felvételt már sikerült csinálni.Hardver változások az utóbbi időben:másik táp,/gyanítom hogy nem ez a baj/ meg + 256 ram.A memo bővítés a cd írással csinált érdekes dolgokat,de az megoldódott.Nem tudom bekavarhat ennél is ?? Újrainstall volt ,registry takarítással semmi változás.Van valami olyan jel ami egyes videókat leállít a reklámok előtt,és mikor vége újra elindítja azokat.De lehet ennek köze az én felvételemhez??

Mumia remélem van valami ötleted!
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#663 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:50

Szerintem ez a leállás nincs reklámhoz kötve, az max véletlen, hogy neked pont akkor áll le. Nálam is előfordult már, hogy leállt így a felvétel, de teljesen véletlenszerű, hogy mikor nem köthető semmihez.

Imho, olyan mintha elfogyna a hely, szerintem a program csak egy tömbbe vesz fel, és ha nagyon töredezett az üres helyed, akkor annyit vesz fel, amekkora a legnagyobb egybefüggő üres rész. De ez csak tipp, lehet egészen más okból áll le a felvétel néha.

#664 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 22:07

Nincsen tiszta véletlenül beállítva, hogy bizonyos fájlméret vagy idő után leálljon a felvétel?

Próbáld ki már programmal is... Pl. VirtualDub, iuVCR, VirtualVcr, stb.

#665 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 07:45

Utólag vizsgálva a helyzetet,lehet hogy tényleg a szabad helyek méretével összefüggő a dolog.Csináltam töredezettségmentesítést,3 db 5-10 gigányi üres hely volt a lemezen lévő fájlok között..Kiírok mindent amit lehet,lesz összefüggő nagy terület aztán majd kiderül mi volt.A saját programban úgy emlékszem csak időlimit van /amit nem teszek aktívvá soha/,tárterület határolást még nem láttam.Viszont a vele kapott windvr sem hajlandó műkődni,úgy csinál mint aki felvesz,de a percszámláló csak egyet ugrik lefelé,aztán az megáll,de a felvétel meg megy tovább :confused: persze megnézni nem lehet semmit sem.Köszi a segedelmet,írok majd hogy mi lett a vége.

Ja és tényleg nem reklámfüggő,az utolsó felvételnél a második reklám VÉGE előtt két percel állt meg. :mad:

[ 2004. március 02.: img001 szerkesztette a hozzászólást ]
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#666 Felhasználó inaktív   tRebroN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 19:42

Üdv! 600 as kártyával van olyan tapasztalat hogy eldobálja 3perc után a kép kockákat felvételkor(drop)?

tRebroN

#667 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 23:57

Szerintem ez driver, capture program, es beallitas fuggo.

Mostanaban meg szoktam uszni az 1 oras felveteleimet 20-30 frame dobassal. (Cinergy400, Philips 2.1.5.0 referenciadriver, iuVCR)

Mar a hangelcsuszas sem zavar, mert rajottem, hogyan lehet Virtualdubbal egy pillanat alatt helyrerakni az iuVCR altal rosszul szamolt framerate-et.

#668 Felhasználó inaktív   Kurast 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 20. 11:06

idézet:
Ezt írta tRebroN:
Üdv! 600 as kártyával van olyan tapasztalat hogy eldobálja 3perc után a kép kockákat felvételkor(drop)?

tRebroN
[/quote]

Kaptál egy privit! :)

#669 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:44

Erdekes, havernal ugyanugy belottem a Cinergy600-at, mint ahogyan en a 400-asomat hasznalom felvetelre, erre olyan hajszalpontos 25fps avit generalt az iuVCR, hogy nem kellett framerate-t allitani utolag...

A kulonbseg: neki SonicFury hangkartyaja van (hajszalpontos kvarccal), mig nekem SoundStorm.

SoundStorm monnyonle!  :mad:

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 04. 20:31 -kor

#670 Felhasználó inaktív   Zsebröfi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:16

Sziasztok!
Nemrég vettem én is egy sinergyt, de előtte se volt tuner kártyám, ezért lenne pár kérdésem:
-iuVCR miért csak sistereg, vagy teljesen néma?
-WinDVR hasonló, ráadásul a csatornalistát sem ment el, mindíg végig scannelni igencsak macerás :mad:
-DScaler felvételre egyáltalán nem használható? /valami olyasmi van benne, hogy minden sort vegyen fel, de azt nem bírja a gépem, baromira beszaggat/, ha meg ugye nem minden sort vesz akkor meg oda a 4:3-nak, huffyuv 2.1.1 codec alapbeállításokkal, igaz a legnagyobb felbontásban(de ha kisebb akkor is u.e a gond)
Ja a konfig:Abit nf7-s/soundstormmal/,2000XP proci, 512mega 333-as RAM, meg egy pár 7200rpm-es vincsi a többi nem lényeg(DScalernek ez kevés??)
Ötletek?
Üdv!

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »