Audio CD írása MP3-ból - segítsetek !
Elküldve: 2002. 04. 23. 19:26
MP3-ból audió CD-re szeretnék irni, de hiába állitom be a Nero-ban, hogy 0 sec legyen a számok közti szünet,az egymásba folyó számoknál mégis van egy pici kattanás,mikor track-et vált a CD lejátszáskor.
Miért van ez ?
Mit lehet tenni ez ellen ?
köszi a segítséget !
Elküldve: 2002. 04. 24. 12:12
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2002. 04. 24. 14:19
Ez azért van mert az MP3 frame-ekböl áll. Emiatt nem ugyanakkora lesz a szám kitömörítéskor mint eredetileg.
Próbáld ki hogy egy WAV-ot átnyomsz MP3-ba majd az MP3-at vissza WAV-ba. Az eredeti és új WAV nem pontosan egyforma méretü. Ha akár csak 1 byte-al is hosszabb az MP3-ból visszafelytett hangod mint az eredeti akkor az szám a CD-n egy szektorral (2352 byte) hosszabb lesz, tehát lesz a szám végén egy 0-13 millisecundum csönd. Ezt a pici csöndet hallod meg a trackek közötti váltáskor.
A megoldás az hogy "egymásba folyó" számokat, mix albumokat nem szabad szétdarabolni, hanem egy nagy WAV-ként kell leszedni, majd egy MP3-ban eltárolni. Természetesen olyan progival kell megcsinálni ami CUE-t is csinál a trackok méretéröl igy visszaíráskor ugyanugy trackekre lehet bontani az egyetlen nagy WAV-ot, vagy MP3-at.
Elküldve: 2002. 04. 24. 17:30
idézet:
Ezt írta matra:
A megoldás az hogy ....Természetesen olyan progival kell megcsinálni ami CUE-t is csinál a trackok méretéröl igy visszaíráskor ugyanugy trackekre lehet bontani az egyetlen nagy WAV-ot, vagy MP3-at.[/quote]
Melyik ez a program? És mi az a CUE?
Elküldve: 2002. 04. 24. 18:52
Az OK, hogy kódolásnál a zene hossza a frame hosszának nem egész számú többszöröse. De ez már lejátszáskor sem stimmel, vagy csak ha WAV-ot írsz belőle? Nem tudom...
Hát nem nagyon szóltam hozzá, de remélem, kevés hülyeséget.
Hi! :o
Elküldve: 2002. 04. 24. 20:12
EAC 0.9 (Extract audio Copy) Letölthetö P.Pétertöl a [url="http://"http://www.cdgrab.hu"]www.cdgrab.hu[/url] -ról a stuffok alól.
Én már régóta ezt a progit használom audio számok grabbelésére, és az újabb verzióban már Audio CD-t is lehet írni vele.
A CUE file egy kis leíró file ami azt tartalmazza hogy egy CD Image filéban hol van törés (cueesheet) tehát hol kezdödik és hol van vége egy tracknek.
(Pl a CDRWIN-nel ha csinálsz egy imaget egy CD-röl akkor csinál egy BIN filét ami az egész CD adatait tartalmazza, meg egy CUE-t amiben az van hogy milyen tipusú trackek vannak a BIN-ben.)
Ez a progi amit ajánlok ha komplett CD mentést akarsz csinálni akkor készit egy nagy WAV-filét és egy CUE-t. A WAV-ot átnyomod MP3-ba, és a CUE-val együtt archiválhatod. Ha újra szükésed lenne rá akkor az MP3-at visszanyomod WAV-ba és a CUE segítségével visszaírhatod audioba, és olyan lesz mint az eredeti.
Szerintem lejáccáskor is lejácca az MP3 file végén lévö üres részt, hiszen a lejátszó progi nem tudhatja hogy az direkt van ott vagy csak a tömörítés miatt keletkezett.
Ugyanígy ha pl néróval írod ki az MP3-at audiónak akkor is ott marad a számok végén az üresség.
Ezeket tapasztalatból mondom, de csakis saját vélemény.
Elküldve: 2002. 04. 25. 07:44
A zene végén természetesen a maradék mintákat 0 tartalmú adattal kell pótolni. Visszaalakításkor ennek a fordítottja játszódik le, tehát az utolsó MP3 csomag visszaalakításakor az alkalmazott ablak méretének megfelelő mennyiségű PCM adat keletkezik, de a valóságban szinte biztosan nem pontosan ekkora volt a maradék jelszintek száma.
A dolgot tetézi, hogy az első ablakból történő analízis nem lesz teljesen pontos az átfedések miatt (az eredeti zenében nem meglévő (elsősorban) mélyfrekvenciák keletkezhetnek), ezért a hanganyag elején további torzulás következik be (így még ha a hangminták számából fakadó eltérést korrigálnánk is, akkor sem lenne teljesen "smooth" az átmenet két track között).
Korrekt CD -> MP3 ripet valóban a matra által leírt módszerrel lehet csak elkészíteni, persze ez a probléma csak olyan CD-knél jelentkezik, ahol a trackek nincsenek szünettel elválasztva).
Elküldve: 2002. 04. 25. 17:34
Elküldve: 2002. 04. 25. 20:30
XP alatt nem megy a CdrWin-em. Több hónapig működött, most vmiért megadta magát. Lefagy:
--------------------
AppName: cdrwin.exe AppVer: 4.0.0.0 ModName: ntdll.dll
ModVer: 5.1.2600.0 Offset: 0002e22a
--------------------
Aspi jó - az (Aspicheck) szerint..
Nos, nem is ez a legnagyobb gondom, hanem kellene írnom 5-6 Mix Audio CD-t.
A fájlok adottak MP3+CUE
Már több programmal próbáltam: FireBurner, Nero-Burning, CD Mate, sikertelenül.
Azt szeretném megtudni, hogy ezt a fajta MP3+CUE párost mivel tudnám tökéletesen felírni!
Elküldve: 2002. 04. 26. 14:22
Azt szeretném megtudni, hogy ezt a fajta MP3+CUE párost mivel tudnám tökéletesen felírni!
Pár centivel feljebb leírtam ennek egyik lehetséges módját, de álljon itt ismét:
EAC 0.9 (Extract audio Copy) a progi
Az MP3-at átalakitani WAV-ba és ezzel a progival felirni
Nálam müködik.
Elküldve: 2002. 04. 26. 15:02
idézet:
Ezt írta subvoice:
A dolog gyökere a fourier analízis. A PCM a jelszint pillanatnyilag aktuális állását rögzíti, míg az MP3 a zene egy kis darabjában található frekvenciaösszetevők értékét. PCM (WAV) -> MP3 konverziónál történik a fourier analízis, így állnak elő a vizsgált rész frekvencia összetevői. Ezt az analízist csak a PCM jelfolyam egy nagyobb részéből lehet kinyerni, minél nagyobb a vizsgált rész (ún. "ablak"), annál pontosabb, finomabb lesz az analízis, annál eredethűbb lesz a jel a visszaalakítás után. Az ablak méretét ilyen céloknál legalább 1024 minta körülire kell méretezni, különben a zenei anyag tartalma jelentősen csorbul (azt nem tudom, hogy az MP3 konverziónál mekkora ablakot használnak).
[/quote]
Na ez így nem teljesen igaz. Fourier transzformációnál minél hosszabb az időbeli jel (tehát minél több mintát használunk) annál pontosabb lesz a frekvenciatartomány-beli felbontás, de ez a visszaállítás pontosságát egyáltalán nem befolyásolja. A nagyobb ablakméret azért célszerű, mert így pontosabban határozható meg a frekvencia elfedés (tehát az, hogy egy adott, viszonylag nagy amplitúdójú frekvencia komponens a környező spektrum mekkora részét "nyomja el" - ennek megállapítására használják a pszichoakusztikai modellt). A layer1 és layer2 512 pontos FFT-t használt, míg a layer3 1024 pontost.
Elküldve: 2002. 04. 26. 18:32
idézet:
Ezt írta matra:
Pár centivel feljebb leírtam ennek egyik lehetséges módját, de álljon itt ismét:
EAC 0.9 (Extract audio Copy) a progi
Az MP3-at átalakitani WAV-ba és ezzel a progival felirni
Nálam müködik.[/QB][/quote]
OK átalakítom az mp3-at Wav-ba DE ettől még a fent említett programok NEM töltik be a cue-fájlt és ha be is töltik, vmiért nem írják ki hibátlanul.![]()
Az pedig fontos egy mix lemeznél, hogy léptetni tudjak a track-ek között, ne csak 1 track legyen a lemezen...
[ 2002. április 26.: Infernal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 06. 23. 20:51
Elküldve: 2004. 06. 24. 16:54
Idézet: Evil. - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 21:51
Senki?Akkor majd megnezem RW re eloszor.
Elküldve: 2004. 06. 24. 16:57
Idézet: Evil. - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 21:51
Elég, sőt, feldarabolni butaság lenne.
Szerkesztette: KovacsUr 2004. 06. 24. 16:57 -kor
Elküldve: 2004. 06. 24. 19:38
Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 17:57
Mivel mix cd es vannak benne jobb reszek, ezrt nem szeretnem mindig elorol meghallgatni.Gondolom ezzel a modszerrel nem lesznek pillanatnyi szunetek a trackek kozott.
Elküldve: 2004. 06. 25. 12:30
Idézet: Evil. - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 20:38
Nem lesznek.
Elküldve: 2004. 06. 26. 17:54
Idézet: Evil. - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 18:38
Vagy próbáld ki a Nero-val azt, hogy az audio sáv tulajdonságainál becsekkolod: Az előző sávval kereszt-átúsztatás-t, és beállítod 0-ra. Én úgy írtam nem rég, és nem panaszkodtak, hogy pattan a track-ek között! Pedig direkt mondtam az embernek, hogy hallgassa meg ezt! Aztán lehet, hogy van, csak ő nem hallja!

Súgó
A téma zárva.