HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1741 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 13. 21:09

de azért az is jellemző, h felvásárolják a már elavult tecnológiát a secondhand cuccokkal. főleg a haditechnológiában...  :Đ 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1742 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 14. 22:52

Aki rendelkezik HD vételi lehetőséggel (DVB-S2), annak ismét egy kis érdekesség! Jelenleg kódoltaltan, azaz szabadon vehető a National Geographic HD a magyar Hello HD műholdas csomagból, ami hivatalosan május 1-én indul.

9°K (Eurobird 9)
12073 V
SR 27500
FEC 3/4
DVB-S2 8PSK (mpeg4)

Mintának rögzítettem egy fél perces részt: http://data.hu/get/202438/NationalGeograph..._Sample.ts.html

Ha valaki fel tudna rakni egy mintát a júpíszi féle digitális kábeles NatGeoHD-ről, akkor össze lehetne hasonlítani, igaz a Hello HD még tesztüzemben van, míg a júpíszí élesben, így nem biztos, hogy jó összehasonlítási alap.  ;)

#1743 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 08:45

Az M1/M2 leendő HDTV adását ( pl. olimpia ) nem akarja az AH DVB-T-n, akár kisérleti jelleggel sugározni?
Az eddigi 4 csatorna kb. 8,3Mbit/s sávszélességet foglal. Lenne még hely egy 1080i-re  :)
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#1744 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 11:37

Esélyesebb, hogy a +4 csatornát fogják rajta kísérleti jelleggel.
Másrészt meg ugye NEM az MTV fogja sugározni, és itt van egy bazi nagy bizonytalanság az egészben. A pályázatokat július közepéig fogják elbírálni, mármint ki fog sugározni egyáltalán ...

Pontosítok, sugározni a kínaiak fogják, ha jól tudom 1080i-ben, és azt hiszem H264-ben. Ha a DVB-T sugárzás itthon Mpeg4 lesz (pláne ha Mpeg2), akkor kenhetik a hajukra.

Szerkesztette: Inquisitor 2008. 04. 24. 11:41 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1745 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 17:31

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 11:37

Pontosítok, sugározni a kínaiak fogják, ha jól tudom 1080i-ben, és azt hiszem H264-ben. Ha a DVB-T sugárzás itthon Mpeg4 lesz (pláne ha Mpeg2), akkor kenhetik a hajukra.

Tovább pontosítok, az M1/M2 HD adását nem a kínaiak sugározzák, hanem az olimpia közvetítőcsatornái jönnek onnan. A közvetítőcsatornák (feed-ek) jelét pedig a TV társaságok veszik át (köztük az M2 HD is).

#1746 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 06:32

https://www.hwsw.hu/hirek/35911/Hello_HD_MP...ternet_VoD.html

Én ezt nem értem, miért éri meg nekem megvenni 100e-ért a beltérit, ami csak az ő szolgáltatásukkal használható? Pont az kellene, hogy legyen a lényege egy ilyen szolgáltatásnak, hogy nem kell megvenni drágapénzen. Vagy esetleg nincs szolgáltatáshoz meg kártyához házasítva a cucc? Azt nem hinném.

#1747 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 10:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 6:32

https://www.hwsw.hu/hirek/35911/Hello_HD_MP...ternet_VoD.html

Én ezt nem értem, miért éri meg nekem megvenni 100e-ért a beltérit, ami csak az ő szolgáltatásukkal használható? Pont az kellene, hogy legyen a lényege egy ilyen szolgáltatásnak, hogy nem kell megvenni drágapénzen. Vagy esetleg nincs szolgáltatáshoz meg kártyához házasítva a cucc? Azt nem hinném.

Biztos, hogy van párosítás, ezt írják is, de laikusként bennem az maradt, hogy a kártya van párosítva a beltérivel, és nem a készülék a kártyával. Vagyis kártya nélkül elvileg használhatod másra is (gondolom). Egyébként lesznek jópáran, akik megveszik a készüléket, ez már ezer előfizetőnél is százmilliós bevétel. Ha komolyan gondolják, akkor úgyis lesznek hűség-akciók. A tervek nagyratörők, pár hónap múlva kiderül, mi lesz belőle.

#1748 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 16:31

Anno amikor upc directet köttettünk direkt megkérdeztük, azt mondták nehogy megpróbáljuk más kártyával használni a beltérit, mert nem lehet, sőt még le is tilt, és akkor ki kell hívni őket, hogy újra párosítsák. Valami ilyesmit hadováltak, persze ez a legeslegelején volt, még 1 hónapja sem volt, amikor előfizettünk, lehet ők is vaktába beszéltek.

#1749 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 17:51

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 10:14

Biztos, hogy van párosítás, ezt írják is, de laikusként bennem az maradt, hogy a kártya van párosítva a beltérivel, és nem a készülék a kártyával. Vagyis kártya nélkül elvileg használhatod másra is (gondolom). Egyébként lesznek jópáran, akik megveszik a készüléket, ez már ezer előfizetőnél is százmilliós bevétel. Ha komolyan gondolják, akkor úgyis lesznek hűség-akciók. A tervek nagyratörők, pár hónap múlva kiderül, mi lesz belőle.

van neki a forum. szal ha ugy veszed egy piaci aron 100-120 ezret ero belterit kapsz meg ugy 70-ert, ezert testre van szabva a HelloHD platformra, csak a HelloHD musorait veheted vele, stb. Ha visszamondod az elofizut 1 ev mulva akkor jelkepes osszegert kilockoljak neked. kb arrol van szo mint a mobiltelok eseteben. az UPC szaranal ez egy sokkal minosegibb cucc. pl tud upscale-ezni SD adast, az UP szarai nem, es alapertelmezett az AC-3 hang tamogatasa (downmix az analog sztereo kimenetre). az UPC cucca eztse tudja.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1750 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 18:14

Akkoriban még AC3-as cuccot adott az upc is, később térták át valami szarra.

#1751 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 18:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 18:51

van neki a forum. szal ha ugy veszed egy piaci aron 100-120 ezret ero belterit kapsz meg ugy 70-ert

Kép

Nagyon hasonlít erre a hellohd beltérije, nem tudom ilyen e. Ez 99.000 és van rajta LAN, eSata, USB, 2 ci, +még beépített modulok. Tud dvb-s, dvb-s2, mpeg2, mpeg4 szóval gyakorlatilag mindent, ami kellhet.

#1752 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 18:23

Megnéztem mégsem ilyen, nem is hasonlít anníira, azon is van LAN, de nem derül ki mire használható, ez állítólag tudja lanon streamelni az adást, meg esata vagy usb háttértárra rögzíteni.

#1753 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 10:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 18:23

Megnéztem mégsem ilyen, nem is hasonlít anníira, azon is van LAN, de nem derül ki mire használható, ez állítólag tudja lanon streamelni az adást, meg esata vagy usb háttértárra rögzíteni.

Most raktam be > ide Krinyo linkjét a készülék adatlapjáról. A LAN-t tudtommal pld. VoD szolgáltatásra használnák a jövőben...

#1754 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:22

Most láttam a TV-ben egy hellohd.hu hirdetést, az oldalon szinte semmi info, és érdekes, hogy a domain a Sár és Társai Ügyvédi Iroda tulajdonában van.
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#1755 Felhasználó inaktív   janolabs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 00:41

Van egy Topfield TF7700HSCI vevőm, amivel az alábbi problémáim vannak:

Jano Labs blog: Topfield TF7700HSCI bugreport

Röviden:
  • Véletlenszerűen törlődnek felvételek
  • Nem kezeli rendesen a vinyómat
  • Semmit nem játszik le, amit nem ő vett fel
  • A speciális magyar karakterek nem jelennek meg
Más is tapasztalt ilyeneket? Várom az észrevételeket itt és a blogkommentek között!

#1756 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 01:36

ha jól olvastam a blogodat a te kecskéd mérsékelten támogatta eleve a PVR funkciót. fw ügyben nem biztatnálak, a fejlesztés mindig esetleges - merthát ugye a fejlesztőt meg kell fizetni, ellenben te tulajként már nemigazán generálsz a cégnek bevételt...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1757 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 11:33

Nem tudja valaki, hogy lehet arról infót találni valahol, hogy mely műsorok nagyfelbontásúak m2hd-n? Mert ok, hogy bejön a logo szép nagy felbontású a sarokban de a kép alatta meg sima sd.

Szerkesztette: Mumia 2009. 01. 24. 11:33 -kor

#1758 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 12:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 11:33

Nem tudja valaki, hogy lehet arról infót találni valahol, hogy mely műsorok nagyfelbontásúak m2hd-n? Mert ok, hogy bejön a logo szép nagy felbontású a sarokban de a kép alatta meg sima sd.

Hol nezed, DVB-T-n? (egyebkent nem meglepo modon az mtv honlapjan levo musorujsag jelzi a HD adast: A mûsort HD minõségben sugározzuk!)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1759 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 15:18

Te ezt hol látod, végignéztem 5 napi műsort, de sehol sincs ilyen odaírva  :think: Ha már a vett műsorokat nem is adják hd-ben legalább a saját felvételeket tolhatnák hd-ben, mint hiradó, meg egyebek, vagy még mindig sima sd-ben rögzítenek mindent?

#1760 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 18:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 15:18

Te ezt hol látod, végignéztem 5 napi műsort, de sehol sincs ilyen odaírva  :think: Ha már a vett műsorokat nem is adják hd-ben legalább a saját felvételeket tolhatnák hd-ben, mint hiradó, meg egyebek, vagy még mindig sima sd-ben rögzítenek mindent?

Ma peldaul delutan haromtol volt az "Épített szépségek" cimu sorozat az m2-on, minden hetkoznap van a Palota cimu sorozat (este fel nyolctol) es neha elofordul egy-egy film is... illetve vannak japan termeszetfilmek is, azok pl. nagyon szepek.

Visszavagtak a koltsegkeretuket, pont a hirado nem lesz HD meg egy darabig. :( Nyartol varhato az igazi HD domping, akkora uzemelik be az uj technikat. Akkortol csak az archiv anyagok es a hirado nem lesz HD.

Szerk: itt elso kezbol kaphatsz infokat, vigosz az Víg Zoltán az mtv digitalis igazgatosaganak igazgatoja. Illetve elofordul delfihu is o a Duna TV-nel van hasonlo pozocioban.

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 01. 24. 18:08 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó