HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1701 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 20:52

...

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 08. 20:58 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1702 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:06

Aki rendelkezik HD vételi lehetőséggel (DVB-S2), annak egy kis érdekesség! Jelenleg kódoltaltan a Filmbox HD. Magyar szinkron még nincs rajta, csak cseh és lengyel.

13°K (Hotbird 7A)
11449 H
SR 27500
FEC 2/3
DVB-S2 - 8PSK - mpeg4

Az EPG-je szerint ugyanazokat a filmeket ismételgetik, van amit naponta többször is.
1080i -ben megy 9 Mbit/s -el, ebből 448 Kbit/s az 5.1 -es hang.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 08. 21:14 -kor

#1703 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:25

Korhatár jelző karika nincs rajta.  :)  Ha esetleg tényleg felkerül rá magyar hang és innen "táplálkoznak" majd a kábelhálózatok, akkor lehet, hogy lesz egy magyar nyelvű HD-s karika nélküli mozicsatorna.  ;)
Úgy tudom, hogy a T-Kábel digitális szolgáltatásának lesz része a Filmbox HD.

#1704 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 17:06

Üdv!

Akkor ezekszerint az m2 HD csak a forrómadáron keresztül fog jönni?!  :confused:  Nem értem, ha itt van a full üres DVB-T-s "kísérleti" multiplex, akkor miért nem lehet majd arra is feltolni?!  :think:

A héten bepofátlankodtam egy H.S.C.-s "brainstormingra" és az MXF promó keretén belül láttam pár snittet egy MTV-nek készülő új sorozatból, mely a balettet fogja népszerűsíteni. Huhh, hát szívenütött  :respect:  , pedig nem vagyok oda a balettért! De "csak" 720p-s volt az anyag. Akkor most az lesz vajon 1080i-re felszámolva?  :think:  Vagy az MTV se tudja igazán, hogy mit csinál a másik keze?  :) 

Btw, volt pár yóóság kint! (Panasonic HPX sorozat, JVC-s finomságok, Kodak Vision3 + egy RED One  ;) ) Legalábbis nekem tetszettek a comók!  :cool:  Tudtam volna mazsolázni belőle!  :lollypop:

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2008. 03. 09. 17:07 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1705 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 15:19

Idézet: Klown - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 17:06

Üdv!

Akkor ezekszerint az m2 HD csak a forrómadáron keresztül fog jönni?!  :confused:  Nem értem, ha itt van a full üres DVB-T-s "kísérleti" multiplex, akkor miért nem lehet majd arra is feltolni?!  :think:

A héten bepofátlankodtam egy H.S.C.-s "brainstormingra" és az MXF promó keretén belül láttam pár snittet egy MTV-nek készülő új sorozatból, mely a balettet fogja népszerűsíteni. Huhh, hát szívenütött  :respect:  , pedig nem vagyok oda a balettért! De "csak" 720p-s volt az anyag. Akkor most az lesz vajon 1080i-re felszámolva?  :think:  Vagy az MTV se tudja igazán, hogy mit csinál a másik keze?  :) 

Btw, volt pár yóóság kint! (Panasonic HPX sorozat, JVC-s finomságok, Kodak Vision3 + egy RED One  ;) ) Legalábbis nekem tetszettek a comók!  :cool:  Tudtam volna mazsolázni belőle!  :lollypop:   :Đ

Klown

az olimpiaval kapcsolatban felmerulhetnek bizonyos jogok. ami a DVB-Tt illeti az olimpia csak ugy mehet ha arra az idore szunetel a duna, a duna autonomia es az m1

ami filmet lattal az promo anyag volt es a canopus cuccat demozta ami csak 720p-t tud. a musztert szerintem vagy arri d20-szal forgattak vagy valami cinealtaval...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1706 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 17:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 15:19

Klown

az olimpiaval kapcsolatban felmerulhetnek bizonyos jogok. ami a DVB-Tt illeti az olimpia csak ugy mehet ha arra az idore szunetel a duna, a duna autonomia es az m1

ami filmet lattal az promo anyag volt es a canopus cuccat demozta ami csak 720p-t tud. a musztert szerintem vagy arri d20-szal forgattak vagy valami cinealtaval...

Hmm, érdekes!  :think:

Egy picit bővebben ezt a jog mizériát ki tudnád fejteni?!  :confused:  Na jó, csak koca szinten, hogy nagyjából megértsem a miértjét!  :)

Tévedsz, Panasonic cumókkal forgattak! Csak kapott egy optikai konvertert, amivel már fel lehetett hákolni a filmes optikát!

#1707 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 17:27

Idézet: Klown - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 17:24

Egy picit bővebben ezt a jog mizériát ki tudnád fejteni?!  :confused:  Na jó, csak koca szinten, hogy nagyjából megértsem a miértjét!  :)

Lausanne nem engedi HD esetere az FTA-t.

#1708 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 15:26

Előre is elnézést kérek hogy nem olvastam el 69 oldalt.

A következő kérdéseim lennének, mivel több ismerősöm is hozzám fordult tanácsért (IT-s vagyok).

- Van-e egyértelmű összefüggés a digitális adás és a HDTV között?
- Mi a difi a műholdas és a földi digitális adás között, azon kívül ami a nevekből következik.
- Adott 3 fajta tv, analóg, hd-ready, full hd, mit értemes MOST venni? nem horror áron.
- Ha jól tudom UPCdirect az már digitális, ezek szerint ha itthon is digitális adások lesznek elég egy ilyen vevő és az analóg TV-ken is lehet nézni a cuccot?
Mi van ha full-hd-s tv-n nem full-hd-s cuccot nézek, és fordítva, analógon full-hd-st (feltéve ha lehet) illetve hd-ready-n full-hd-t és analógot.

elsőre ennyi, nem a szakmai dolgok hanem a megérthető dolgok számítanak számomra :)

üdv
An-Dee
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#1709 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 15:54

Idézet: An-Dee - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 15:26

- Van-e egyértelmű összefüggés a digitális adás és a HDTV között?

igen, HDTV adas csak digitalisan kerul sugarzasra

- Mi a difi a műholdas és a földi digitális adás között, azon kívül ami a nevekből következik.

masfajta vegberendezes kell hozza. muholdashoz muholdvevo, foldi digitalishoz DVB-T vevo kell

- Adott 3 fajta tv, analóg, hd-ready, full hd, mit értemes MOST venni? nem horror áron.

belinkeltem joparszor az abricskut nezesi tavolsag es kepatlo kozott. 3m-es nezesi tavolsagot feletelezve, 65"-os kepatlo alatt hd-ready, vagyis 720p nativ felbonasu keszuleket erdemes venni

- Ha jól tudom UPCdirect az már digitális, ezek szerint ha itthon is digitális adások lesznek elég egy ilyen vevő és az analóg TV-ken is lehet nézni a cuccot?

UPC direct jelenleg nem sugaroz HD adast, a jovoben fog. Analog keszulekkel SD-ben tudod az adast nezni. A HD adast is.

Mi van ha full-hd-s tv-n nem full-hd-s cuccot nézek, és fordítva, analógon full-hd-st (feltéve ha lehet) illetve hd-ready-n full-hd-t és analógot.

FullHDs cucc: normal TV adas (analog) eseteben megeshet hogy nagyon randa kepet kapsz foleg olcso keszulek eseteben
Analog cucc: leskalazaott HD tartalmat nezve. hagypmanyos, SD kepminoseget kapsz.

#1710 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 17:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 15:54

Analog cucc: leskalazaott HD tartalmat nezve. hagypmanyos, SD kepminoseget kapsz.

Üdv!

Hát azért hellyel-közzel! Tapasztalataim szerint egy jobb HD tartalom SD-re skálázva már igencsak fimszerű (= mintha celluloid lenne a filmforrás) élményt tud nyújtani!  :) 

A többi dolog az korrekt!  :cool:

#1711 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 17:40

Idézet: Klown - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 17:06

Üdv!

Hát azért hellyel-közzel! Tapasztalataim szerint egy jobb HD tartalom SD-re skálázva már igencsak fimszerű (= mintha celluloid lenne a filmforrás) élményt tud nyújtani!  :) 

A többi dolog az korrekt!  :cool:

jo akkor a te kedvedert studio/dvdkepminoseget kapsz :D

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 14. 17:57 -kor

#1712 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 23:14

A kérdés akkor az hogy ha valaki most vesz tv-t akkor nyugodtan vehet hd-ready-t?
mikortól lesz nagy változás az adásokban?
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#1713 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 23:19

Idézet: An-Dee - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 23:14

A kérdés akkor az hogy ha valaki most vesz tv-t akkor nyugodtan vehet hd-ready-t?
mikortól lesz nagy változás az adásokban?

akkor vegyél, ha van HD műsorforrásod , vagyis nagyteljesítményű HTPC, nexgen játékkonzol, bluray lemezjáccó vagy előfizetsz az upc digital gold/silver csomagra amiben vannak HD adások. egyfelől mint írtam a 150-200 ezres sávba eső HDReady-k analóg adásból mutatott képminősége :boa:, másfelől a TV műsorok nagyrésze mamég 4:3 így vagy pillarboxban nézed, ekkor az lesz a gondod hogy "kicsi" a kép, vagy beletörődsz a tuskóláb problémába.

#1714 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 09:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 22:19

... másfelől a TV műsorok nagyrésze mamég 4:3 ...

Amíg a magyar háztartások nagyrészében még hagyományos TV-k vannak - illetve a digitális sugárzás bevezetéséig mindenképp - a 4:3 tartani fogja magát.

Kevesen tudják, de a PAL DVD formátumnak natívan jelenleg csak egy, az 1280*1024-es LCD-monitorok felelnek meg ( 1280/1024 = 720/576). Így csak ezeken jeleníthető meg a teljes kép levágás és torzítás nélkül.

#1715 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 09:21

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 10:13

Amíg a magyar háztartások nagyrészében még hagyományos TV-k vannak - illetve a digitális sugárzás bevezetéséig mindenképp - a 4:3 tartani fogja magát.

Na jah, de a királyi tévé sport közvetítéseknél elöbb át fog állni, ősztől meg sok műsoruk már 16:9 lesz. Akkor meg a többség fog szívni, akinek 4:3-as a tévéje. Bár fene tudja mennyire nézett egyáltalán az M1/M2?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1716 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 09:58

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 9:13

Kevesen tudják, de a PAL DVD formátumnak natívan jelenleg csak egy, az 1280*1024-es LCD-monitorok felelnek meg ( 1280/1024 = 720/576). Így csak ezeken jeleníthető meg a teljes kép levágás és torzítás nélkül.

What are you talking about? A DVD pixelaránya nem 1:1 Lehet, hogy a felbontás 5:4-es de a képarány ettől még 16:9 vagy 2:35:1 letterbox. Vagy te 5:4-es képarányra széthúzva nézed a DVD-ket? :nevet:

#1717 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 10:11

Persze arról megfelejtekeztem, hogy sok gyári DVD nem használja ki a rendelkezésre álló teljes képernyőt...  Én nagyon ritkán veszek DVD-t, leginkább a TV-ből rögzítek ha érdekel valami. Ezt megnézni jelen pillanatban még az 1280*1024 a legjobb

... a helyes képarányt egyébként ezeknél a felvett filmeknél legegyszerűbben a sárga korhatár karikán látni, ha lejátszásnál nem tojás, akkor minden OK. Persze ha kiírom a filmet később DVD-re legtöbbször ezt a sárga karikát a Virtualdub DELOGO-jával kiírtom a képből.

Szerkesztette: wassermann 2008. 03. 15. 10:15 -kor

#1718 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 10:15

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 9:13

Az első mondatnak semmi értelme. Valami kimaradt?
Az előbbi miatt, a második mondat nem szól semmiről.

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 10:11

Persze arról megfelejtekeztem, hogy sok gyári DVD nem használja ki a rendelkezésre álló teljes képernyőt...  Én nagyon ritkán veszek DVD-t, legtöbbször a TV-ből rögzítek ha érdekel valami. Ezt megnézni jelen pillanatban még az 1280*1024 a legjobb ...

Ezek fényében jó lenne, ha vennél egy rendesen masterelt DVD-t és megnéznéd milyen képarányú.

Szerkesztette: MamaSaid 2008. 03. 15. 10:21 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1719 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 10:16

De kihasználja, ill a 2:35:1-es filmek nem, de a 16:9-esek igen. De ha 1:1 pixelarányban nézed akkor torz a kép.

#1720 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 10:19

Idézet: wassermann - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 10:11

Persze arról megfelejtekeztem, hogy sok gyári DVD nem használja ki a rendelkezésre álló teljes képernyőt...  Én nagyon ritkán veszek DVD-t, leginkább a TV-ből rögzítek ha érdekel valami. Ezt megnézni jelen pillanatban még az 1280*1024 a legjobb

Ne ringasd magad tévhitekben, 5:4 és 4:3 között minimális az eltérés, simán érezheted te, hogy 5:4-ben is jó. De ez főleg az overscan-nak kösznhető, mert a tv adásban sokszor bal és jobb oldalt elég nagy holttér van, így annak a levágásával már kijavítod az arányt és a maradék lehet valóban 5:4-en néz ki jobban. De egyébként nem tudom mit akarsz mondani, hogy a pal szabvány 5:4?

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.