HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#1 Guest_USA_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 01. 10. 03:56

Tippek trukkok, az elet megszebbe tetelehez a Terra kartyaknek koszonhetoen...

Nekem egy Terra Sixpack van es nagyon meg vagyok elegedve vele, csak mondjuk a MusicMatch keszitojet vagnam pofan, mert nagyon sok eroforrast zabal, de ellenben SOKKAL szebben szol, mint a winamp...ez hogy lehet egyebkent?

...lehet egyaltalan? Kép

TIP OF THE DAY: kapcsold ki a MP3 hardveres dekodolast a control paneljeben, kulonben elofordulhat, hogy elmegy a hang video lejatszasnal.

na, megyek is hallgatok tovabb egykis muzsikaszot.

(ugye sracok, hogy megerte! nekem pl. tok szepen vilagit az optikai kabelem az asztalon...hol van ehhez kepest az AUDIGY? Kép )

#2 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 27. 08:55

idézet:
Ezt írta USA:
Tippek trukkok, az elet megszebbe tetelehez a Terra kartyaknek koszonhetoen...
...
(ugye sracok, hogy megerte! nekem pl. tok szepen vilagit az optikai kabelem az asztalon...hol van ehhez kepest az AUDIGY? Kép )
[/quote]

Télleg, hol van ehez képest az Audigy? :D Árban mondjuk 4-5 rugóval fölötte...
Ellenben mostanság vadászok valami alacsony zajú kártyára, régi LP-im bedigizéséhez, és a jó öreg Live! anno nem győzött meg, bár a kékhalálos Win2K-horror engem érdekes módon elkerült.
Egyéb kritériumok: működő, stabil EAX 1.0/2.0 a játékokhoz & a line meg tudjon hajtani egy fülest, hovatovább ... (azt hallottam, hogy a headphone-preampja nem lett túl jó a kártyának... :( )

[ 2003. március 14.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#3 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 12:27

huhh ezt a topikot kb nagyon regen inditottam... :)

sztem nagyon jol szol! anno teljesen meg voltam elegedve vele, es dedikalt eloerositett fejes kimenete is van, ami elegge hianyzik manapsag... :) mondjuk az uj Aureon kartya fejes erositoje is khiraj... :)

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

Télleg, hol van ehez képest az Audigy? :D Árban mondjuk 4-5 rugóval fölötte...
Ellenben mostanság vadászok valami alacsony zajú kártyára, régi LP-im bedigizéséhez, és a jó öreg Live! anno nem győzött meg, bár a kékhalálos Win2K-horror engem érdekes módon elkerült.
Egyéb kritériumok: működő, stabil EAX 1.0/2.0 a játékokhoz & a line meg tudjon hajtani egy fülest, hovatovább ... (azt hallottam, hogy a headphone-preampja nem lett túl jó a kártyának... :( )

[ 2003. február 27.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _  _  _  _  _

Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
  Abit IC-7
  TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#4 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 16:19

Az aláirásomban szereplő jószágnak RIAA korrektora is van. Ideális bakelit archiváláshoz. Anno mikor olvastam a tesztet róla nem akartam elhinni, hogy tényleg olyan szép egyenletes a frekimenet. (Ugye vannak részrehajló tesztek) de a saját méréseim meggyőztek. Csodás a hangja. MIDI-ben gyengébb az SB-nél, mivel nincs hardweres hullámtáblája, de a MIDI engem nem érdekel. :D
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#5 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 23:28

idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:
Az aláirásomban szereplő jószágnak RIAA korrektora is van. Ideális bakelit archiváláshoz. Anno mikor olvastam a tesztet róla nem akartam elhinni, hogy tényleg olyan szép egyenletes a frekimenet. (Ugye vannak részrehajló tesztek) de a saját méréseim meggyőztek. Csodás a hangja. MIDI-ben gyengébb az SB-nél, mivel nincs hardweres hullámtáblája, de a MIDI engem nem érdekel. :D[/quote]

Ha jól tudom, ennek van egy "lite" változata - kevésbé brutál áron! Vajon azon is van RIAA-korrektor? :confused:
Ja, csak korrektor, vagy előerősítő is MM pickup-okhoz?
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#6 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 08:50

nekm DMX 6fire LT van...is van... :) csak aban kulonbozik anme lT tol, hogy nincs fronpanelje! maga a kartya total ugyanaz. es kva jol szol! :)

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

Ha jól tudom, ennek van egy "lite" változata - kevésbé brutál áron! Vajon azon is van RIAA-korrektor? :confused:
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#7 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 10:57

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

[/quote]

A korrektor ill. előerősitő a frontpanelben van.
1 analog stereo phono (MM, 6 mV ) input (Cinch) on front module
Sajnos az LT változatban nincs meg ez a funkció.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#8 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 11:07

mijaza korrektor? es aza masik? :) :rolleyes:

idézet:

A korrektor ill. előerősitő a frontpanelben van.
1 analog stereo phono (MM, 6 mV ) input (Cinch) on front module
Sajnos az LT változatban nincs meg ez a funkció.
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#9 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 15:10

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
mijaza korrektor? es aza masik? :) :rolleyes:

[/quote]

Mivel a lemezjátszók mágneses hangszedője rendkivül kicsi feszültséget indukál (néhány mV)ezért mielőtt az erősitő előfokára küldjük a jelet előerősiteni kell egy áramkörrel. Összehasonlitásképp egy nagyjelszintű készülék (pl. kazettás deck, CD játszó 1V körüli jelet küld az erősitőnek.
Sajnos az analóg lemezjátszók háttérbeszorulásával szinte az összes erősitőgyártó cég elhagyja a PHONO bemenetet (és vele együtt az előerősitő áramkört) a készülékéről. :(

A RIAA-korrektor az analog lemezek azon tulajdonságát kompenzálja, hogy a mélyfrekvenciás hangok átviteléhez olyan mély barázdákat kellene préselni a lemezbe, melynek kiolvasása fizikai lehetetlenség volna. Ezért a mély hangokat hordozó információkat is normál mélységü barázdák hordozzák és a mélyhangok előállitását a RIAA áramkör végzi el. Hogy pontosan hogyan történik azt nem tudom, majd a nálam okosabbak elmagyarázzák. :)

#10 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 01. 11:24

koszi, ezeket nem is tudtam! :)

idézet:

Mivel a lemezjátszók mágneses hangszedője rendkivül kicsi feszültséget indukál (néhány mV)ezért mielőtt az erősitő előfokára küldjük a jelet előerősiteni kell egy áramkörrel. Összehasonlitásképp egy nagyjelszintű készülék (pl. kazettás deck, CD játszó 1V körüli jelet küld az erősitőnek.
Sajnos az analóg lemezjátszók háttérbeszorulásával szinte az összes erősitőgyártó cég elhagyja a PHONO bemenetet (és vele együtt az előerősitő áramkört) a készülékéről. :(

A RIAA-korrektor az analog lemezek azon tulajdonságát kompenzálja, hogy a mélyfrekvenciás hangok átviteléhez olyan mély barázdákat kellene préselni a lemezbe, melynek kiolvasása fizikai lehetetlenség volna. Ezért a mély hangokat hordozó információkat is normál mélységü barázdák hordozzák és a mélyhangok előállitását a RIAA áramkör végzi el. Hogy pontosan hogyan történik azt nem tudom, majd a nálam okosabbak elmagyarázzák. :)
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#11 Felhasználó inaktív   Balu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 05. 12:39

idézet:
Ezt írta USA:
...TIP OF THE DAY: kapcsold ki a MP3 hardveres dekodolast a control paneljeben, kulonben elofordulhat, hogy elmegy a hang video lejatszasnal.
[/quote]

Hali!
Kikapcsolnám, de nincs a control panelen ilyen, és nem szólnak az mp3-as filmek. Szerinted hogyan tovább?
Ja igen, Sixpack a kártya.

#12 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 05. 14:26

nekem ha jol emlekszem a speakersnel volt ez a kapcsolo...

ott kell lennie!

idézet:
Ezt írta Balu:

Hali!
Kikapcsolnám, de nincs a control panelen ilyen, és nem szólnak az mp3-as filmek. Szerinted hogyan tovább?
Ja igen, Sixpack a kártya.
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#13 Felhasználó inaktív   Balu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 05. 20:37

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
nekem ha jol emlekszem a speakersnel volt ez a kapcsolo...

ott kell lennie!

[/quote]

itt?
[url="http://"http://www.extra.hu/neural8/cp1.JPG"]katt ide légyszi[/url]

Megnéztem azt a tesztet is, ami itt a hwsw-n van, és ott is mintha itt lenne egy ilyen kapcsoló. Nekem viszont nincs.

#14 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 17:09

ez erdekes.. :(

nekem meg volt ilyen...

idézet:
Ezt írta Balu:

itt?

Megnéztem azt a tesztet is, ami itt a hwsw-n van, és ott is mintha itt lenne egy ilyen kapcsoló. Nekem viszont nincs.
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#15 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 17:19

mivel a CD meg megvan, ezert felrakom neked a regebbi drivert, es a control panelt, probald meg azzal.

[url="http://"http://www.szasz.hu/temp/sixpack.rar"]CUCC[/url]

12 mega

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
ez erdekes.. :(

nekem meg volt ilyen...

[/quote]

[url="http://"http://www.szasz.hu/temp/sixpack.rar"]CUCC[/url]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#16 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 17:48

idézet:
Ezt írta Balu:

itt?

[/quote]

Hmmm, én úgy emléxem, hogy a Misc-ben van, egyel odébb.

Javítok, nekem is itt van a 3Dsettings-ben:

Kép

Most raktam fel a drivert hozzá, mivel eddig nativ ment az XP alatt. A legfrissebb driverrel van ez, amit nem régen töltöttem le a terratec oldaláról. Szerintem próbáld meg Te is letőlteni.

Különben nekem is Terratec SixPack kártyám van már több mint 1 éve, nagyon szeretem, nagyon kis kulturált kártya, arra tökéletes amire én használom. :)

Persze egy világítós optikai kábel még jól jönne, feldobná a hangulatát a dolgoknak. :D :D :D

[ 2003. március 06.: iNTi szerkesztette a hozzászólást ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#17 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 17:52

Egy kérdés, ha már így belejöttem. :)

Melyik a jobb, a Terratec DMX 6Fire, vagy a Terratec Aureon 7.1 Space. Azt látom, hogy a 6Fire jóval drágább, és tudom, hogy az a digizésre ultra király. (Mondjuk lemezjátszóról én is akarok digizni) Viszont napi használatra melyik a jobb, melyiket lenne érdemesebb venni ?

#18 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 18:02

hm ez jokerdes...

DMX6 LT kb ua péz mint az Aureon... amugy a sima DMX6 azert olyan draga, mert van benne kiralymatyas frontpanel.. :)

hat most megfogtal...mert uarra a chipre is épül, hetköznapi használatra sztem Aureon 7.1, vagy 5.1 (a ket kartya CSAK ebben kulonbozik), ha komolyabb felhasznalasra szanod,akkor DMX6 a sok csatorna miatt.

Mondjuk a masik, hogy az Aureon fejhallgato eloerősitojenek nagyon orultem, de ha amugy is erositot hasznalsz hozza, akkor ez tok mindegy... :)

summa: otthoni mozizasra, jatekra Aureon 5.1, ha 7.1 hangcuccra varsz, akkor 7.1 Space

ha profi felhasznalasra kell, akkor DMX6 Fire LT, vagz ha kell az elolap akkor sima DMX6 Fire.

Hangminőség teren mindkét kártya egyforman teljesitet nalam, ertsd: mindkettonek nagyon jo hangja van!!! :)

idézet:
Ezt írta iNTi:
Egy kérdés, ha már így belejöttem. :)

Melyik a jobb, a Terratec DMX 6Fire, vagy a Terratec Aureon 7.1 Space. Azt látom, hogy a 6Fire jóval drágább, és tudom, hogy az a digizésre ultra király. (Mondjuk lemezjátszóról én is akarok digizni) Viszont napi használatra melyik a jobb, melyiket lenne érdemesebb venni ?
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#19 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 18:05

idézet:
Ezt írta iNTi:

Persze egy világítós optikai kábel még jól jönne, feldobná a hangulatát a dolgoknak. :D :D :D
[/quote]

hehe jol is nez ki! :) nekem a minidiskhez adtak egyet..anno ezert is vettem ilyen kartyat... :)
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#20 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 18:30

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
hm ez jokerdes...

DMX6 LT kb ua péz mint az Aureon... amugy a sima DMX6 azert olyan draga, mert van benne kiralymatyas frontpanel.. :)

hat most megfogtal...mert uarra a chipre is épül, hetköznapi használatra sztem Aureon 7.1, vagy 5.1 (a ket kartya CSAK ebben kulonbozik), ha komolyabb felhasznalasra szanod,akkor DMX6 a sok csatorna miatt.

Mondjuk a masik, hogy az Aureon fejhallgato eloerősitojenek nagyon orultem, de ha amugy is erositot hasznalsz hozza, akkor ez tok mindegy... :)

summa: otthoni mozizasra, jatekra Aureon 5.1, ha 7.1 hangcuccra varsz, akkor 7.1 Space

ha profi felhasznalasra kell, akkor DMX6 Fire LT, vagz ha kell az elolap akkor sima DMX6 Fire.

Hangminőség teren mindkét kártya egyforman teljesitet nalam, ertsd: mindkettonek nagyon jo hangja van!!! :)

[/quote]

Hmmm... Ez végülis nagyon jól hangzik. A Terratec-nek amikor először meghallottam a hangját szólni sem tudtam. :) Elötte GUS-om volt, és rengeteg SB-t hallottam, a GUS-nak akkor nagyon tetszett a hangja, de mikor meghallottam ezt, utána a többi csak kukahangúnak tünt. :)

Nekem most a kártyeszre van rákötve bemeneten egy májkrofon, meg a TV Tuner, viszont késöbb akarok valami kultúráltabb lemezjátszót, és lemezről digizni. Mivel olvastam feljebb, hogy erre valszeg jó a 6Fire mert van benne előerősítő (vagy jelerősítő ha jól értettem ?), ezért akkor már azt választanám. Az erősített fullhalgató kimenet nem szempont, mert erősítőre megy a cucc, viszont ugyan nem fenyeget jelenleg az a veszély, hogy rámszakad egy 7.1-es komplett Hi-Fi cucc, de jó lenne azért fentartani a lehetőséget. A 6Fire is tud 7.1-es Surround-ot ? Mivel a Terratec oldalán nem láttam, hogy tudna, sőt még igazán azt sem sikerült kihámoznom, hogy milyen sorround rendszert támogat. :)

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó