idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
hehe jol is nez ki!nekem a minidiskhez adtak egyet..anno ezert is vettem ilyen kartyat...
[/quote]
Én is vennék valami normálisabb sorround cuccot, csak az a baj, hogy mindig elköltöm a pénzt másra.Így egyenlőre marad a zseblámpa.
![]()
Terratec (The Official Unofficial Owners Club)
Elküldve: 2003. 03. 06. 18:33
Elküldve: 2003. 03. 06. 20:54
az elolapjan van a lemezjatszos bemenet, szal ha arrol akarsz felvenni, akkor a fullt kell venned.
idézet:
Ezt írta iNTi:
Hmmm... Ez végülis nagyon jól hangzik. A Terratec-nek amikor először meghallottam a hangját szólni sem tudtam.Elötte GUS-om volt, és rengeteg SB-t hallottam, a GUS-nak akkor nagyon tetszett a hangja, de mikor meghallottam ezt, utána a többi csak kukahangúnak tünt.
Nekem most a kártyeszre van rákötve bemeneten egy májkrofon, meg a TV Tuner, viszont késöbb akarok valami kultúráltabb lemezjátszót, és lemezről digizni. Mivel olvastam feljebb, hogy erre valszeg jó a 6Fire mert van benne előerősítő (vagy jelerősítő ha jól értettem ?), ezért akkor már azt választanám. Az erősített fullhalgató kimenet nem szempont, mert erősítőre megy a cucc, viszont ugyan nem fenyeget jelenleg az a veszély, hogy rámszakad egy 7.1-es komplett Hi-Fi cucc, de jó lenne azért fentartani a lehetőséget. A 6Fire is tud 7.1-es Surround-ot ? Mivel a Terratec oldalán nem láttam, hogy tudna, sőt még igazán azt sem sikerült kihámoznom, hogy milyen sorround rendszert támogat.[/quote]
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
Abit IC-7
TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
Samsung DDR400 1 GB
TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Elküldve: 2003. 03. 06. 20:59
idézet:
Ezt írta BaLee:
Valami vélemény az Aureon 5.1 Fun-ról?
Tapasztalat mégjobb lenne.[/quote]
sajna azt meg enm probaltam....de sztem legjobb vetel kategoria, ha hagyomanyos felshasznalashoz kell...![]()
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Abit IC-7
Samsung DDR400 1 GB
TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Elküldve: 2003. 03. 07. 11:23
Néhány hónapja vettem egy DMX 6Fire-t (full), mert digitalizálni kell, és király!
Mivel az Auron is az Envy24 chipre épül, már nem lehet rossz.De ha komoly felhasznlásra van szükség a DMX verhetetlen.
Elküldve: 2003. 03. 07. 20:33
idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
mivel a CD meg megvan, ezert felrakom neked a regebbi drivert, es a control panelt, probald meg azzal.
[url="http://"http://www.szasz.hu/temp/sixpack.rar"]CUCC[/url]
12 mega
[url="http://"http://www.szasz.hu/temp/sixpack.rar"]CUCC[/url][/quote]
Köszi. Letöltöttem, meg a Terratec honlapjáról is, a régit leszedtem, újratelepítettem és most sincs ott.
Gondolom a registryben turkál csak a control panel. Pl a macrofx-et könnyen megtaláltam benne. Valaki ha ráérne, megnézné, hogy mit állít át benne az mp3-as kapcsoló?
Elküldve: 2003. 03. 10. 02:22
Hangkártyát vennék hamarosan és szeretném megtudni a véleményeteket a TerraTec SiXPack 5.1+ kártyájáról.
Érdemes ilyen kártyát venni, tekintve, hogy itt van az újabb széria (Aureon Fun, Sky, Space) illetve a régebbi nagyok, vagy inkább hagyjam a dolgot?
Nencs túl sok pénzem a kártyára sajna, s ebben az árban csak a Creative Audigy kártyáját találtam, de az meg nem igazán szimpatikus. (Driver-gubancok, meg nekem kéne az az optikai csati azért.)
Nincs igazán szükségem a nagyobb modellek 24/96-os meg egyéb tudására, ami lényeges, hogy azért (viszonylag) szép hangja legyen, meg legyen digit csati rajta (optikai vagy koax). Játékokhoz, némi zenéhez használnám illetve filmnézéshez (egy Yamaha RXV620-as erőlködőre kötve lehetőleg digit csatival).
Szóval a lényeg: érdemes ilyen kártyát venni, meg szabad-e venni még ezt a darabot, vagy ez nem jó kártya?
Elküldve: 2003. 03. 10. 12:47
annak is van optikai kimenete, fejes előerősítője, es NAGYON jól szolt!
idézet:
Ezt írta BigBear:
Tisztelt Terratec tulajok!
Hangkártyát vennék hamarosan és szeretném megtudni a véleményeteket a TerraTec SiXPack 5.1+ kártyájáról.
Érdemes ilyen kártyát venni, tekintve, hogy itt van az újabb széria (Aureon Fun, Sky, Space) illetve a régebbi nagyok, vagy inkább hagyjam a dolgot?
Nencs túl sok pénzem a kártyára sajna, s ebben az árban csak a Creative Audigy kártyáját találtam, de az meg nem igazán szimpatikus. (Driver-gubancok, meg nekem kéne az az optikai csati azért.)
Nincs igazán szükségem a nagyobb modellek 24/96-os meg egyéb tudására, ami lényeges, hogy azért (viszonylag) szép hangja legyen, meg legyen digit csati rajta (optikai vagy koax). Játékokhoz, némi zenéhez használnám illetve filmnézéshez (egy Yamaha RXV620-as erőlködőre kötve lehetőleg digit csatival).
Szóval a lényeg: érdemes ilyen kártyát venni, meg szabad-e venni még ezt a darabot, vagy ez nem jó kártya?[/quote]
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Abit IC-7
Samsung DDR400 1 GB
TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Elküldve: 2003. 03. 10. 16:16
Köszönöm a választ, de közben sajna változott a helyzet. (Sixpackot mégse tudnak hozni sajnos.) A kérdés tárgya továbbra is Terratec kártya lenne, de másik típus:
Terratec Aureon 5.1 Sky.
(Ennél végképp nincs több pénzem, másrészt a 8 csatorna nem kell - drága és felesleges is lenne a 7.1 Space.)
Tehát ez is jó kártya akkor, vagy ez gyengébb, illetve nem éri meg megvenni?
Elküldve: 2003. 03. 10. 18:01
Elküldve: 2003. 03. 10. 18:15
nagyon jo a fejhallgato eloerositoje is!
idézet:
Ezt írta BigBear:
ÖÖÖöööö....
Köszönöm a választ, de közben sajna változott a helyzet. (Sixpackot mégse tudnak hozni sajnos.) A kérdés tárgya továbbra is Terratec kártya lenne, de másik típus:
Terratec Aureon 5.1 Sky.
(Ennél végképp nincs több pénzem, másrészt a 8 csatorna nem kell - drága és felesleges is lenne a 7.1 Space.)
Tehát ez is jó kártya akkor, vagy ez gyengébb, illetve nem éri meg megvenni?[/quote]
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Abit IC-7
Samsung DDR400 1 GB
TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Elküldve: 2003. 03. 10. 18:52
(Terratec Aureon 5.1 Sky)
Ha megjön, majd beszámolok róla milyen.
(Mindenesetre jobbnak tűnik az álatalam (is) utált Creative kártyáknál.)
Elküldve: 2003. 03. 10. 19:10
meg tudok orulni, amikor az a kis fos telepakolja a system trazt minden sz*rral..
ezt meg mégcsak újra sem kell inditani, és máris üzemkész!
idézet:
Ezt írta BigBear:
Köszönöm a bíztatást, akkor ez a kártya lesz tényleg.
(Terratec Aureon 5.1 Sky)
Ha megjön, majd beszámolok róla milyen.
(Mindenesetre jobbnak tűnik az álatalam (is) utált Creative kártyáknál.)[/quote]
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Abit IC-7
Samsung DDR400 1 GB
TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Elküldve: 2003. 03. 12. 18:50
Mindenesetre nem a hangját illetően, mert a kártyának GYÖNYÖRŰ a hangja. (Na erre lázadás lesz, de járt nálam Audigy kártyesz, hát az nulla ehhez képest.)
Viszont egyéb problémáim vannak.
Szóval kártyát gépbe beszereltem, az adott CD-ről drivereket felraktam. Eddig oké. Conrtol panelt megnyitottam, s beállítgattam a hangfalakat szépen 5.1-re.
Digit kimenetet engedélyeztem. Viszont itt jött az első probléma. A tesztelésnél egyszerűen bármit is csinálok, nem szól a center csatornám. AC3-as filmeknél se. (AC3 codec van) Viszont ha a control panelben a subra kattintok, az szól, szóval csak a center nincs meg.
Digit kimeneten keresztül van minden, csak analógon nincs.
A második problémám akkor jött elő, amikor engedélyeztem a Sensaura 3D-t. Ekkor ugyanis ha az egeremet mozgatom, szépen sípolni, recsegni kezd a cucc, mintha zavarná valami. Kipróbáltam a lapon több PCI csatiban is. (Mellesleg nincs ütközés sehol.)
A harmadik pedig az, hogy miótabent van ez a kártya (kb. 3 órája) , már 2-szer dobott egy-egy szép hátast a gépem, ilyen eddig szintén nem volt, hogy csak úgy magától reseteljen a cucc.
Mindenesetre most leszedtem valami új drivert, kipróbálom azzal is, hátha. Szomorú lennék, ha nem jönne össze rendesen, azért kicsit drága - és túl jó hangú - ez a kártya.
Elküldve: 2003. 03. 13. 02:01
Fene tudja miért csinálta eddig, de valszeg driverhiba volt, mindenesetre nem szép dolog.
Viszont analógon továbbra sincs meg a center csatornám. Még próbálkozom...
Elküldve: 2003. 03. 13. 13:42
Szar volt a center/sub csatornához használt kábelem, ezért nem volt center csatornám.
Úgyhogy most végre kijelenthetem, hogy - kop-kop-kop - végre minden működik. Van analóg 6 csatim, a digit kimenet tökéletes, a Sensaura cucc is müxik gond nélkül.
A kártya hangja pedig csodálatos. Gyönyörűen dinamikusan szól, megérte!
Elküldve: 2003. 03. 13. 14:36
idézet:
Ezt írta BigBear:
Na, újabb fejlemény. (Tök jól elbeszélgetek itt magammal)
Szar volt a center/sub csatornához használt kábelem, ezért nem volt center csatornám.
Úgyhogy most végre kijelenthetem, hogy - kop-kop-kop - végre minden működik. Van analóg 6 csatim, a digit kimenet tökéletes, a Sensaura cucc is müxik gond nélkül.
A kártya hangja pedig csodálatos. Gyönyörűen dinamikusan szól, megérte![/quote]
Gratula hozzá ! A Terratec-et én sem bántam meg amikor vettem régen (SixPack), valóban hihetettlen szép hangja van.![]()
Elküldve: 2003. 03. 13. 14:49
idézet:
Ezt írta BigBear:
Kipróbáltam az új drivert, azzal végre megy a Sensaura 3D normálisan, azaz semmi recsegés meg sípolás nincs már vele.
[/quote]
Jaja, az első adag driver bugos volt rendesen. Én is leveleztem egy adagot a Terratec-kel ezügyben![]()
Elküldve: 2003. 03. 13. 15:06
Gratula szintén, Isten hozott a Terratec-klubban.
Bocs, hogy nem szóltam a problámádhoz, de nekem egyelőre nincs 5.1-es rendszerem, ezért nem tudtam segiteni. Ha minden igaz ma hozzák meg Pestről!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 03. 13. 19:05
Nekem is öröm a Terratec - klubhoz tartozni!
Jó ez a kártya!
( Bár most, hogy megvan, azon jár néha az agyam, hogy nem lenne-e jobb a 7.1 Space, annak ellenére, hogy se pénzem, se szükségem nincs rá, de hát mindig elégedetlen az ember - legalábbis én ilyen vagyok... én hülyeségem... Bár ha azt vettem volna, akkor meg egy még drágább/extrább kéne... )
Na, még1x: szuper a kártya!

Súgó
A téma zárva.