HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 25. 22:31

A [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=16&t=000897&p=21"]Vezetek nelkuli LAN ( Wireless 802.11 )[/url] topic folytatasa.

#2 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 00:31

Hm. Ezt is megértük. Itt a hálózatoknál. Ha már egy új topic elején tartunk, had mélázzak egy kicsit. Először is köszönöm minden fórumtársnak, hogy kultúráltan, a fórum legmagasabb "eszméihez" hűen használja a hálózatok szekciót. Ez sajnos nem minden hwsw szekciórol mondható el, de itt büszkék lehetünk rá. Másrészt ha valaki visszanéz az elmúlt 20 oldalra, láthatja, hogy komoly szakmai tapasztalat gyűlt össze. Kérem a fórum házgazdáit, hogy ne vegyék le a "napirendről" az első 20 oldalt akkor sem ,ha az már a lista alján fog tanyázni.
Tehát kérem, köszönöm, és csak így tovább!
www.kevenet.hu

#3 Felhasználó inaktív   g.R.E.g 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 14:20

Sziasztok!

Nemrégiben beruházott a cég egy [url="http://"http://www.d-link.com/products/?pid=31"]D-Link DWL-AB520[/url] WLAN kártyába és egy [url="http://"http://www.d-link.com/products/?pid=41"]D-Link DCS-1000W[/url] internet kamerába.
Persze nem sikerült a kettőt összehoznom. Minkettő tudja az ad-hoc üzemmódot, reméltem, hogy nem kell közéjül Access Point. A kamerán lehet Wireless channel-t állítani a kártyán nem találtam erre módot. Ha kábelen kötöm hálózatba a kamerát, akkor tudom konfigurálni, úgy működik is.
Van ötletetek?

#4 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 18:13

A segitségeteket szeretném kérni a következökben: 2 gép közé kellene wireless kapcsolatot épitenem, lehetöleg minél kisebb költséggel, access point/router nélkül, ha lehet. Sebesség nem lényeges(ADSL leosztás lenne, annak meg 1Mbit is elég), a két pont egymásra lát, távolság kb. 20m lenne.
Milyen kártyát/megoldást javasoltok?
Elöre is köszi.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#5 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 22:14

idézet:
Ezt írta freeone:
A segitségeteket szeretném kérni a következökben: 2 gép közé kellene wireless kapcsolatot épitenem, lehetöleg minél kisebb költséggel, access point/router nélkül, ha lehet. Sebesség nem lényeges(ADSL leosztás lenne, annak meg 1Mbit is elég), a két pont egymásra lát, távolság kb. 20m lenne.
Milyen kártyát/megoldást javasoltok?
Elöre is köszi.
[/quote]

Elsőre két wusb11 linksys cucc. Ki tudod tenni az ablakba, tehát a saját antennával is bizton megy. Akár 5m passzív hosszabítót is rá tudsz tenni, szal viheted a kütyüt, ahova tetszik. A két eszköz ad-hoc módban kb. 10 perc alatt izzítható, és lesz egy 550-600kbyte/s átvitelű hálód. Best of.
www.kevenet.hu

#6 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 23:32

Utánanéztem, teljesen jónak tünik!
Köszönöm a segítséget!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#7 Felhasználó inaktív   golya23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 28. 09:57

Sziasztok!

Szerintetek markaba melyiket erdemes venni AP-bol? Az olcsobbak erdekelnenek, de csomo remhirt hallottam, hogy pl linksys soha, v. pl dlink nagyon *ar, meg ilyesmik.Meg hogy megveve meg szoban belul sem ment, meg hasonlok! Nem akarok cisco-t venni, de kicsit felek. Vagy ezek alaptalanok? Szoval milyen markat erdemes venni?
(kb 450 metert kene szabadban atloni!)

Legyszi, ma szeretnem megvenni a cuccost!
Thx

#8 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 10:43

Sajnos a linksys wusb11 kicsit drága(14+fa) a srácnak. Ennél olcsóbb megoldás nincsen?

#9 Felhasználó inaktív   Hunet-X 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 28. 10:46

mip

Pls nezz fel ICQ-ra vagy irj vlmilyen chatet / IRCt ahol el lehet kicsit erni.

#10 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 11:50

Sziasztok!
Szerintetek markaba melyiket erdemes venni AP-bol? Az olcsobbak erdekelnenek, de csomo remhirt hallottam, hogy pl linksys soha, v. pl dlink nagyon *ar, meg ilyesmik.Meg hogy megveve meg szoban belul sem ment, meg hasonlok! Nem akarok cisco-t venni, de kicsit felek. Vagy ezek alaptalanok? Szoval milyen markat erdemes venni?
(kb 450 metert kene szabadban atloni!)

Szerintem nézd meg a Netgear-t... nem hiszem hogy a rémhíreknek sok alapja lenne, legfeljebb nem a megfelelő eszközt rakták a megfelelő helyre... ;)

#11 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 13:45

Off:
Sziasztok elöször is gratulálni szeretnék a topicba felhalmozott információkért. Szép munka! Mind sokan akik eddig ide írtak én is totál kezdő vagyok hálozat témában. Azonban fontosnak tartom leszögezni hogy én most igy eszközök és megfelelő ismeretek hiányában, a wlan hátteréről szeretnék tanulni. Nem az a tipikus „x méterre van a ház az enyémtől mit ajánlotok” emberke vagyok. Igyekeztem keresni olyan topicokokat ahol van valmi összefogló magyarázat a teljesen alapokról, de…
Becsületemre legyen mondva végig olvastam a forumot. Elég hosszu volt közel 4 napig tartott. Még valamiaz egyik kedves forumozot idézve „…ha marhaságot kérdezek, akkor tegyetek helyre!”

Magamrol: A legnagyobb fegyver tény amit eddig elkövettem egy win xp prof edition és egy win2000 laptop összekötése volt, net & nyomtató megosztás céljából. Ja és persze mind ez a hálozati varázsloval sikerült csak, és elégsokáig tartott…
On:
éppenezért lenne egy csomo kérdésem. Pl mi a külömbség a router és az acces point között??? Az én ismeretemben a router egy utválaszto tehát ha van két hálozatom akkor egy routerrel öszekötve láják egymást…
+ a router egy csomo más finomságot is tud; dhcp szerver tüzfal ilyesmi.
Az acces point meg olyan mint egy egyszerű hub vagyis arra kapcsolodnak rá a gépek.olyan mint az áram elosztó.
De például a swicet nem tudnám definiálni, hacsak nem a szoszerinti forditást veszem alapul vagyis, kapcsolo magyarán elosztja az adatokat a végpontok között . Most igy jobban belegondolva, mivel mindegyik kb ezt csinálja ezért mostmár azt se értem hogy melyik mire jo pontosan… :confused:
Ja aztán persze ott van a bridge is. Ami -elektromos példánál maradva- ha jol értem egy hosszabítonak felel meg.
Arrol lenen szo hogy a közeljövöben (még idén) összeszeretnék hozni egy mini hálozatot –természetesen wireless-t – amiben egy van egy központi fix gép (ennek van adsl kapcsolata) és van 2 laptop. A cél itt is az internet és fájl megosztás. Ár teljesítmény optimumra törekszem tehát nem akarok feleslegesen költeni viszont a megbizhatoság egy fontos szempont.
Kérdés: Egy wireless hálokártya kitud-e szolgálni 2 másikat vagy itt is ugy kell gondolkodni mint ha sima kábeles hálozat lenne magyarán egy lyukba=antenna egy kapcsolat lehetséges.
Ugy gondolom hogy kitud és mintha ezt neveznék ad hock módnak. Tévedek cáfoljatok meg!
Egy link ennek bizonyítására: [url="http://"http://www.homenethelp.com/web/diagram/ad-hoc.asp"]http://www.homenethe...gram/ad-hoc.asp[/url] ez itt egy ilyen hálozat topologiája.
Ha azonban egy hálokártya csak egy másik hálokártyával lehetséges és nincs pénzünk routerrel/AP-re/switchre vagy bármi hasonolo eszöközre, és akkor ha mondjuk két vezeték nélküli hálokártyát rakok be akkor nem akadnak össze?
Itt most jönen egy pár rövidités és fogalom amit nem ismerek. – néhányról idöközbe rájöttem a fungciójára de itt is ha valamit rosszul tudok akkor...
Mi az a wan?
Ssid mi az? Az valoszinüleg a csoport név pl: windows workgroup
Mi az a wep? Az a WiFi átvitelt kódollása(WEP), de ez lassítja az adat átvitelt. A távolság növekedésévek egyre jobban.
A routerbe van tüzfal? Mint ha valahol ezt olvastam volna. Segitsetek milyen egy hardveres tüzfal nekem csak egy zone alarmom van az itthoni gépemen miben több/más egy ilyen hardveres?
Dhcp: az azt csinálja hogy a helyi hálon belül generál ip-t és míg külvilág felé 1 ip cim van addig a belső gépek meg tudják egymást cimezni.
VPN? Virtual privat network de sajnos ennél többet nem tudok
Hogy lehet usb-t meghoszabítani? Tudtommal aktiv eszköz kell vagy van usb erősítö kábel? Elivelg csak max 5 métert lehet de aktiv eszközzel akár 25 is.
Mi a jo abban hogy a sima hálo kábelt megcsavarják?
Ugy olvastam hogy a d-link cuccoknál lehetnek minőségi problémák ezért legtöbben a a linksys cuccokat ajánlják de mi a helyzet az smc-vel? Jo márka stabilan müködik? Van hozzá linux driver?? Használ valaki smc 2835w pcmcia kártyát (54mb).
Haszál valaki külömböző gyártok eszözeit egyszerre?csak azért mert szertném megtudni hogy menyire lehet keverni a külömböző gyártok eszközeit. Tippem: egy szabványos komunikácios protokol -wifi- van ezért illene jóba lenniük egymással.
Akkor enyit az elméleti kérdésekről a vasról/vasakról majd legközelebb. Segítséget köszönöm mindenkitől.
u.i.: ezer millio bocs a monstre hozzászólásért de ez már kikivánkozott…
amugy meg Isten áldjon mindenkit aki segit nekem! :)

#12 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 13:49

szia a kamerát hol és menyiért vetted?

#13 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 15:02

[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=4749"]ehhez[/url]mit szóltok? érdekes egy kütyü az biztos már csak az árat és az ado teljesítménynek kell utána nézni. De van egy olyan érzésem hogy nem valami épületes.

#14 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 16:47

idézet:
Ezt írta Hunet-X:
mip

Pls nezz fel ICQ-ra vagy irj vlmilyen chatet / IRCt ahol el lehet kicsit erni.
[/quote]

privizz egy mail címet, plz. Vasárnapig nem nagyon leszek chatközleben. Gépközleben igen, de azokat állandóan le fogom szaggatni a netről, meg viszza. Talán.
www.kevenet.hu

#15 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 16:49

idézet:
Ezt írta alonso123:
[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=4749"]ehhez[/url]mit szóltok? érdekes egy kütyü az biztos már csak az árat és az ado teljesítménynek kell utána nézni. De van egy olyan érzésem hogy nem valami épületes.[/quote]

A GB még nem tette fel a honlapra. Az eszköz 1ébként elég abnormal. Ami érdekes benne az a szoftver, amit hozzá adnak. Szoftberes AP windows alá, érdekes. Kérdés, hogy megy-e más 802.11b adapterrel, vagy csak a gagyi usbvel.
A PH-n a legértelmesebb ötlen az volt, hogy mindh viheted az eszközzel a driverét.) Ennél jobbat én sem tudok.
www.kevenet.hu

#16 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 16:52

idézet:
Ezt írta alonso123:
Off:
Sziasztok elöször is gratulálni szeretnék a topicba felhalmozott információkért. Szép munka! Mind sokan akik eddig ide írtak én is totál kezdő vagyok hálozat témában. Azonban fontosnak tartom leszögezni hogy én most igy eszközök és megfelelő ismeretek hiányában, a wlan hátteréről szeretnék tanulni. Nem az a tipikus „x méterre van a ház az enyémtől mit ajánlotok” emberke vagyok. Igyekeztem keresni olyan topicokokat ahol van valmi összefogló magyarázat a teljesen alapokról, de…
..... :)
[/quote]

Szvsz egy hálózati alapismeretek jellegű olvasmány, utána egy wireless alapok, majd egy wireless hc könyv. Az utóbbi kettő elég fehér holló, de dolgozom rajta. :)
www.kevenet.hu

#17 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 19:32

Szevasztok!
Most gondolkodunk adsl előfizetésen.Hárman lennénk rá 200m-en belüli távolságon.Milyen eszközök kellenek ehhez,hogy mindhárman tudjuk használni.Vezeték nélküli hálózatban gondolkodva.
Onnantól kéne,hogy van az adsl csati és az mibe megy bele.... :confused:
Azt gondolom,hogy két embernek kell 1-1db wlan kártya,csak az nem tiszta,hogy ahonnan leosztanánk oda mi kell.
Ne nevessetek ki légyszi,de ez a hálózatos rész valahogy kimaradt az életemből.
Köszi!
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#18 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 19:35

idézet:
Ezt írta mip:

Szvsz egy hálózati alapismeretek jellegű olvasmány, utána egy wireless alapok, majd egy wireless hc könyv. Az utóbbi kettő elég fehér holló, de dolgozom rajta. :)
[/quote]

neharagudj biztos én butultam el (gyik fáradtam le) igy sport után de mit is akartál irni?
ad1 nekem a fenti olvasmányokat ajánlod
ad2 te egy ilyen tutorialt fogsz irni a hozzám hasonlo lámáknak
ad3 más ettől eltérő kombinácio
ha könyveket ajánlotok /estleg van itt valakinek bármilyen számitogépes formátumban akkor jo lenne ha olyat mondanátok ami nincs rögtön az elejéttől tele terminusz teknikuszokkal és nem valahol a csináljunk egy 128 klineses hálozatot mindenféle egyéb bonyolításokkal anem valahol a kályha sarkában kezdené :)

#19 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 19:55

idézet:
Ezt írta alonso123:

neharagudj biztos én butultam el (gyik fáradtam le) igy sport után de mit is akartál irni?
ad1 nekem a fenti olvasmányokat ajánlod
ad2 te egy ilyen tutorialt fogsz irni a hozzám hasonlo lámáknak
ad3 más ettől eltérő kombinácio
ha könyveket ajánlotok /estleg van itt valakinek bármilyen számitogépes formátumban akkor jo lenne ha olyat mondanátok ami nincs rögtön az elejéttől tele terminusz teknikuszokkal és nem valahol a csináljunk egy 128 klineses hálozatot mindenféle egyéb bonyolításokkal anem valahol a kályha sarkában kezdené :)
[/quote]

:)

Nem csak te, én is le vagyok fáradva, csak még nem tartok a sportnál.
tehát: hálózati alapismeretkből azért lehet könyvet találni. A 10-15 méternél hosszab informatikai könyvespolccal rendelkező nem pláza könyvesboltokat keresd.
A wireles hálózatokkal kapcsolatban pedig folyamatban van egy könyv, nem utolsó sorban az ezen a fórumon felvetett, illetve hasonló szintű problémák megoldására. Ehhez van némi közöm.
www.kevenet.hu

#20 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 20:00

idézet:
Ezt írta JJ:
Szevasztok!
Most gondolkodunk adsl előfizetésen.Hárman lennénk rá 200m-en belüli távolságon.Milyen eszközök kellenek ehhez,hogy mindhárman tudjuk használni.Vezeték nélküli hálózatban gondolkodva.
Onnantól kéne,hogy van az adsl csati és az mibe megy bele.... :confused:
Azt gondolom,hogy két embernek kell 1-1db wlan kártya,csak az nem tiszta,hogy ahonnan leosztanánk oda mi kell.
Ne nevessetek ki légyszi,de ez a hálózatos rész valahogy kimaradt az életemből.
Köszi!
[/quote]

Az adsl modem rj45 csatijára egy crosslink kábellel ráteszed egy linksys befw11s4 (25) eszköz wan portját. Ez egy dsl router, amibe egy access-point van integrálva+1 4 portos switch. A switch-re csatlakozol te, a wirelessre pedig veszel egy 5 méteres rptnc-N kábelt (5) , és egy kis körsugárzót (15). A két cimbora vesz egy-egy d-link dwl520+ kártyát (15+15), egyenként 5 méter rpsma-N kábelt (5+5) valamint egy-egy kis-yagi antennát (10+10). Ezzel kb. megvan a hw. Az S4-et kb 10 perc alatt éleszted fel, és örülsz. Ha mindenki baromi közel van, és közvetlen rálátás van a GÉPEK és az S4 antennája között, akkor az összes antennát és kábelt felejtsd el, viszont tényleg csak net+ip alapu game lesz. az antennákkal kb 600kbyte/s a rendszer.
s4: www. alphasonic. hu
dlink: www. demand. hu
ant.: www. antennashop. hu
www.kevenet.hu

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.