HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2881 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 21:35

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 21:23

Igen, számít.... A Ti esetetekben vszínűleg az a probléma, hogy Ad-Hoc hálót kéne csinálni.... Először próbáld meg WEP és egyéb sallang nélkül, aztán lehet lassanként továbblépni.

Ad-hoc hálót csináltunk.  :(
Mindegy, mára feladtuk.
Köszi a segítséget.

#2882 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 21:40

Sziasztok!

Vezeték nélküli hálózatot szeretnénk kiépíteni internetmegosztás céljából. A két gép között van kb. 20 méter, és két 38 cm-es téglafal. Milyen útválasztót ajánl a Tisztelt nagyérdemű társaság ill. megbizhatóan közvetíti majd az említett távolságon a "jeleket" a szerkezet??

Üdv

#2883 Felhasználó inaktív   korfballfan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 13:19

Sziasztok!

Kiszemeltem a D-Link DI-824VUP típusú routert otthonra. Pénteken kötik be a kábeles internetet (nem UPC, hanem más, helyi szolgáltató, nem tudom, milyen kábelmodem) , de a routert már most meg akarom venni, hogy pénteken össze tudjam rakni a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok ezzel a típussal?

Ezt a routert összehasonlítva a Linksys WRT54G és az SMC2804WBRP-G típusokkal, melyiket érdemesebb választani?

A Linksys mellett a buherálhatósága szól, az SMC mellett az, hogy már kipróbáltam a notebook-ommal, és messziről is jól látták egymást, a D-Link mellett pedig a párhuzamos portos print-server. Mit gondoltok?

Milyen különbségek vannak a routerek rádióadóinak erőssége között? Melyiknek nagyobb a hatótávolsága?

Melyik működése stabilabb? Melyiknél nem kell félnem a kábel modemes problémától?

Köszi a választ!

#2884 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 14:06

Idézet: csabors - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 21:40

Sziasztok!

Vezeték nélküli hálózatot szeretnénk kiépíteni internetmegosztás céljából. A két gép között van kb. 20 méter, és két 38 cm-es téglafal. Milyen útválasztót ajánl a Tisztelt nagyérdemű társaság ill. megbizhatóan közvetíti majd az említett távolságon a "jeleket" a szerkezet??

Üdv

Kábellel nem lehet megoldani? Ezen a távolságon sokkal egyszerűbb, olcsóbb és üzembiztosabb lenne. Két ilyen téglafalat WLAN-nal plusz költség (antenna, kábelek, csatlakozók) nélkül nehéz lenne átlőni, hogy a kapcsolat stabil, gyors és megbízható legyen.

#2885 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:07

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 15:06

Kábellel nem lehet megoldani? Ezen a távolságon sokkal egyszerűbb, olcsóbb és üzembiztosabb lenne. Két ilyen téglafalat WLAN-nal plusz költség (antenna, kábelek, csatlakozók) nélkül nehéz lenne átlőni, hogy a kapcsolat stabil, gyors és megbízható legyen.

Szia!

A vezetékes megoldás nem megy...A vezeték nélküli megoldáshoz nem csak HÁLÓZAT - DSL ROUTER MICRONET 4 PORT+ WIRELESS 54M és HÁLÓZATI KÁRTYA MICRONET SP906GL WIRELESS 54+MBIT 8.722 kell. Persze csak 1 db hálózati kártya kell mert az én gépembe vezetékkel csatlakozna a routerből kijövő jel...Az üzembiztonság hiánya miben nyilvánul meg a vezeték nélküli rendszerben. Mint említettem csak 20 méter...

Szerkesztette: csabors 2005. 03. 09. 21:09 -kor

#2886 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:09

Idézet: csabors - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 21:07

Szia!

A vezetékes megoldás nem megy...A vezeték nélküli megoldáshoz nem csak HÁLÓZAT - DSL ROUTER MICRONET 4 PORT+ WIRELESS 54M és HÁLÓZATI KÁRTYA MICRONET SP906GL WIRELESS 54+MBIT 8.722 kell. Persze csak 1 db hálózati kártya kell mert az én gépembe vezetékkel csatlakozna a routerből kijövő jel...

a legjobb, ha kérsz vhonnan kölcsönbe vmilyen routert és leteszteled....

#2887 Felhasználó inaktív   lalamper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:33

Sziasztok!

Hát nekem tényleg nem akar senki sem segiteni!!!!    :confused:

Linksys WRT54G: milyen firmware-t használtok??? US, EU?? Hanyas?
Felrakható a 3.xx egy 2.0 hardver verziójú cuccra?

Köszi
Lalamper

#2888 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 22:14

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 22:09

a legjobb, ha kérsz vhonnan kölcsönbe vmilyen routert és leteszteled....

Hm...Elméletileg a kiskerbe ha 3 napon belül viszem vissza kicserélik árveszteség nélkül.Viszont le kell vásárolni...
Szóval az említett eszközökön kívül (router+kártya) milyen esközök kellhetnek még ha nem túl jó, vagy bizonytalan a kapcsolat.
Konkrét tapasztalat ??
Senki nem osztja meg ilyen módon az internet elérését...

Üdv

Szerkesztette: csabors 2005. 03. 09. 22:28 -kor

#2889 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:01

Idézet: csabors - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 22:14

Konkrét tapasztalat ??
Senki nem osztja meg ilyen módon az internet elérését...

De. Én. Vigor wlanos cuccal és Asus kártyával megy, amit én alapban 1-2 megabitre raktam, mert netmegosztást így szoktam egy légtérben is, amúgy bírna valamivel többet is.
Make love not Wor.

#2890 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 0:01

De. Én. Vigor wlanos cuccal és Asus kártyával megy, amit én alapban 1-2 megabitre raktam, mert netmegosztást így szoktam egy légtérben is, amúgy bírna valamivel többet is.

Szia!

Egy szót sem értek. De szerintem nem is kell. (A beállítás és más dolgokat nem én intézem. Nekem az a dolgom, hogy rábeszéljem a szomszédot, hogy osztozzunk a neten, és ha már osztozunk nála is ugyanolyan szép és jó legyen mint nálam. -Én utp kábellal csatlakozom.Majd.- Ennek az a feltétele, hogy önála veteték nélkül müködjön.)
A lényeg, megosztható a netelérés az énáltalam elképzelt módon. De mi kell még. Merthogy a kicsinyke távolság ellenére (20 méter) nincs közvetlen rálátása a két gépnek egymásra. Vagyis a routernek és az ő számítógépének. 1db 38-as, 1db 12-es fal+tetőhélly szigetelés.
Ullátom te értesz hozzá. Ha gondolod elküldök egy vázlatrajzot a környezetről.

Udv:

#2891 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:29

Sziasztok!

Ennek a fórunak köszönhetöen mi 150 ropiból 5en fullos wlant építettünk ki.
:)

Csak annyi lenne a kérdésem ,hogy vettem egy bridge-et a laptopomhoz ami teljesen jól szuperál...
de:
miért jelentkezik fel néha a router-rel két mac-adressel?
Gondoltam egy a bridge (megnéztem az alján:)
a másik ezek szerint a hálókártyám mac-cime??
Néha megtalálja a felhasz nevemet a host névnél néha viszont "unknow" vagyok!!??
A többbi embernek aki wireless PCI-os kártyával csatlakozik hibátlan minden

Hogyan lehet megnézni bridge-nél a jel erösséget?
A PCI-osoknak ugye alapban mutatja.:(

Még annyi,hogy olvasgattam mindenfélét,hogy miként lehetne mikrofonnal komunikálni egymással MSN!?
de elvileg v.mit be kéáne kapcsolni a routeren (meg telepíteni az xp-ben) v.mi UPN-t?? vagy ilyesmit
USR8054 router van ,ezt hogy konfigoljam ugy hogy tudjuk beszélgetni szóban ne csak irásban?
vagy milyen program kellene ehhez??

THX
COMPAL CQ12 : 15.1" SXGA+ (1400x1050) TFT LCD[Samsung 171s 17" TFT külső monitor],ATI RadeOn 9000 64MB DDR , Intel P4 2.4 GHz , 512 MB DDR memória , Toshiba 40 GB merevlemez (5400 RPM 8 MB cache) , Toshiba DVD/CDRW combo , 56K modem , 10/100 LAN , Firewire , 3 x USB 2.0, SD/MMC kártyaolvasó, Infra, S-Video out, PCMCIA Type II

#2892 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:30

Idézet: csabors - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 23:27

Ullátom te értesz hozzá. Ha gondolod elküldök egy vázlatrajzot a környezetről.

Nem kell rajz, Vigor Wlan router, ez megosztja a netet, kb. 40-50 rugó, ebbe dugod dróttal  gépedet, aztán van még rajt két antenna ami továbblöki a jelet olyan gépnek, amibe az Asus kártya van, árban kb. 5-8ezer.
Make love not Wor.

#2893 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:33

Idézet: Bao - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 23:29

USR8054 router van ,ezt hogy konfigoljam ugy hogy tudjuk beszélgetni szóban ne csak irásban?
vagy milyen program kellene ehhez??

Van egy www.skype.com nevezetű dolog, azt nem érdekli a router típusa, ha van net, akkor keresztbenkasban közlekedik simán, és lehet pofázni vele.
Make love not Wor.

#2894 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 0:30

Nem kell rajz, Vigor Wlan router, ez megosztja a netet, kb. 40-50 rugó, ebbe dugod dróttal  gépedet, aztán van még rajt két antenna ami továbblöki a jelet olyan gépnek, amibe az Asus kártya van, árban kb. 5-8ezer.

Ami 20-25 ezer ft-ba kerül az nem jó esetleg erre a célra. Nem "ócsítani" akarok...Hanem inkább kevesebb szolgáltatással bíró készüléket keresek ami kevesebb pénzbe kerül. Asus kártya kifelyezetten fontos, vagy Te erre az összeállításra esküszöl. Pár hozzászólassal ezelött említettem egy tipust.
Ja, a szolgáltató (net) könnyen kiszüri a megosztást, vagy ez nem ilyen egyszerű, mekkorka esélye van a lebukásnak ??

#2895 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 00:57

Folytatás itt.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144