HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 15. 22:23

Hello, mindenki. :)
Gomba módra szaporodnak el ezek a topicok, szerintem feleslegesen és, hogy elkerüljük az elkövetkezendő hónapok topic nyitogatásait inkább kérdezzétek meg itt.

[ 2003. november 21.: Socket370 szerkesztette a hozzászólást ]
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 22:43

Kép

#3 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 22:52

A következőt nyunyu írta radeonok TV kimenetének beállításáról, remélem nem fog megharagudni.
Eredeti: <franc se tudja már, hova mutatott a link>

Idézet

Naszoval, jatszogattam egy picit a TV-vel.

Elso korben irthattam le a Rage3D Tweak-et, mert mar megint 720x480 felbontasunak ismerte fel a TV-met a kartya. (rolleyes smiley helye)
Reboot.

Meg mindig, igy Cat 3.7 le, Cat 3.9 fel, most jo.

Kabelezest nem irom le, gondolom azzal nincs gond. (ha fekete-feher a kep helyes beallitasok eseten, akkor S-Video-Composite atalakito+RCA kabel kell, nem S-video...)

TV beallitas: be kell allitani PAL B-re a szabvanyt (illetve automatikusan arra all, ha a WinXP-ben Magyarorszag szerepel a Regionalis Beallitasok-nal)
Ezt a Displays ful TV sorara kattintva megjeleno ablakban lehet:
Kép

Masik az Overscan beallitasa, izles szerint: (csak Cat 3.8-tol!)
Kép
Ha ez be van kapcsolva, akkor a TV szelein korbe par centit ki fog logni a kep, igy kitoltve a teljes kepernyot.
Ha nincs bekapcsolva, akkor a teljes kep megjelenik, korulotte fekete kerettel. Ekkor bizonyos hatarok kozott tologathato ide-oda a kep.

Terjunk ra, hogyan rakhato ki TV-re teljes kepernyos video.

Ket modszer van ra, attol fuggoen, hogy a masodik kimenet (esetunkben TV) az Klon uzemmodban van, vagy Kiterjesztett Asztal-ban.

Klon uzemmod:
Ez az, amikor a masodik kimenet kepe ugyanaz, mint az elsoe.

Beallitasa, nincs pipa az "Extend my Windows desktop onto this monitor" mellett:
Kép
Bekapcsolt TV eseten a kovetkezo kep fogad a Displays fulon:
Kép
Ha mindket kimenet mellett a celtabla van kivalasztva, akkor mindket kijelzon pontosan ugyanaz a kep fog megjelenni, a gyengebbik parameterei szerint. (esetunkben a monitor fog a TV 640x480 50Hz interlaced-jehez igazodni...)
Ha a TV mellett az atmeretezes ikon van kivalasztva, akkor a monitor beallitasai megmaradnak eredetiben, viszont a TV-n mindig a kep azon resze lesz lathato, ahol az egerhurzor van. (automatikusan scrollozik ide-oda)
Maradjunk az alapertelmezettnel, akkor nem szurja a szemunket az alacsony kepfrissites a monitoron.

Ettol meg nem lesz teljes kepernyos a videolejatszas a TV-n, sot egyaltalan nem lesz Overlay rajta.

Mar csak a Theater mode beallitasa van hatra, ezt az Overlay fulon kellett a regebbi Catalyst-ekben pipalni, a 3.9-ben ugyanott a "Clone mode options" gombra megjeleno ablakban:
Kép

Ha mindez megvan, akkor BARMILYEN video alkalmazast elinditva a monitoron megjelenik ablakban a film, mig TV-n azonnal teljes kepernyoskent.

Ha a TV Kiterjesztett Asztal uzemmodban van:
Ennek az az elonye, hogy a ket kimenet teljesen fuggetlen egymastol, pakolgathatjuk az ablakokat ide, oda, stb. (igazabol ket monitor eseten van ertelme, poen volt 2 21"-essel programozni, elson a fejlesztokornyezet, masodikon a doksija    :cool: )
Beallitasa:
Kép

Ebben az uzemmodban igy nez ki a Displays ablak:
Kép
Celtabla es Atmeretezes gombok helyett "1" es "2" szerepel, itt lehet allitani, melyik kijelzo legyen az elsodleges, melyik a masodlagos.

Ennek annyi szerepe van, hogy az elsodleges kijelzon van a teljes asztal bal oldala, masodlagoson a jobb, ertelemszeruen igy az elsodleges kepernyot jobbra elhagyva kerul a kurzor a masodlagos kepernyore.

Ebben az uzemmodban a Theater-nek nincs szerepe, hanem ugy tudunk filmet kirakni a TV-re, hogy athuzzuk a lejatszot a TV-re es ott atkapcsoljuk teljes kepernyore.
(Ekkor persze nem latjuk a monitoron...)

TV-n film nezesre a Klon uzemmod celszerubb, hiszen azt talaltak ki arra.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 02. 18:28 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 22:56

Bár EG igérete szerint 1 héten belül itt az új motor, akkor pedig T2k is bevetheti a beigért stickyjeit.

#5 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 22:57

Miert haragudnek?

Pont be akartam linkelni a hozzaszolasomat :D

#6 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 11:35

up

#7 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 11:19

Lenne itt egy probléma amit nem tudok megoldani :mad:
Nyunyu leírás szép és jó, de.
Volt már dolgom radeon-tv összekapcsolásával, azonban most kifogott rajtam a piszok.
Helyzet a köv.:
- Elsődleges kijelző egy 17" TFT monitor 1280x1024-ben.
- Másodlagos egy 17" CRT, ezen szeretnék filmet nézni, mondjuk 800x600-ban.

Ha a második kijelzőt nem a 'Extend my Windows desktop' kapcsolóval izzítom be, hanem a 'Displays' fülön a kis piros gombbal, akkor a CRT is 1280x1024-ben megy (60Hz-en) és nem tudom lejjebb venni.
Ha kiszedem a DDC-t a CRT-nél, és leviszem a felbontást, akkor a TFT-n is alacsonyra vált! :confused:

Ha 'Extend my Windows desktop' módon kapcsolom be a CRT-t, akkor értelemszerűen mindkét kijelzőn szabadon állítható a felbontás, de ekkor nincs "Clone mode options", azaz filmet úgy lehet nézni rajta, hogy az egérrel a TFT-ről áthúzom a CRT-re a Media Playert.

Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Hogy tudnám rávenni a cuccost, hogy normálisan üzemeljen?
Értsd: TFT-n 1280x1024, CRT-n 800x600, Clone mode.

Ja, Omega 3.8, Radeon 8500, Windows XP.

#8 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 11:24

Néha majd azért uppolni kell, hogy ne nyíljanak haszontalan topikok a témában. :rolleyes:
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#9 Felhasználó inaktív   Szi2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 17. 12:13

idézet:
Ezt írta Sylvanus:
Lenne itt egy probléma amit nem tudok megoldani :mad:
Nyunyu leírás szép és jó, de.
Volt már dolgom radeon-tv összekapcsolásával, azonban most kifogott rajtam a piszok.
Helyzet a köv.:

Ha a második kijelzőt nem a 'Extend my Windows desktop' kapcsolóval izzítom be, hanem a 'Displays' fülön a kis piros gombbal, akkor a CRT is 1280x1024-ben megy (60Hz-en) és nem tudom lejjebb venni.
Ha kiszedem a DDC-t a CRT-nél, és leviszem a felbontást, akkor a TFT-n is alacsonyra vált! :confused:

Ha 'Extend my Windows desktop' módon kapcsolom be a CRT-t, akkor értelemszerűen mindkét kijelzőn szabadon állítható a felbontás, de ekkor nincs "Clone mode options", azaz filmet úgy lehet nézni rajta, hogy az egérrel a TFT-ről áthúzom a CRT-re a Media Playert.

Van valakinek tapasztalata ezen a téren?

Ja, Omega 3.8, Radeon 8500, Windows XP.
[/quote]

Szia,

Próbáld meg clone/theater módban hagyni. Ilyenkor - függetlenül a desktop felbontástól - film lejátszáskor 640*480-ba, vagy 800*600-ba kell kapcsolnia. (Legalábbis a TV kimeneten így csinál). Tehát függetlenül attól, hogy normál módban 1280-as a felbontás, ha elindul az overlay, le kellene váltania 640-re (vagy 800-ra). Ezt le tudod ellenőrizni, ha overlay-es lejátszás közben indítodel a CP-t, ott a monitorok állapota kiírja az aktuális felbontást.

Remélem működni fog ;)

Üdv. Szitus
Szi2

#10 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 12:48

idézet:
Ezt írta Szitus2:

Szia,

Próbáld meg clone/theater módban hagyni. Ilyenkor - függetlenül a desktop felbontástól - film lejátszáskor 640*480-ba, vagy 800*600-ba kell kapcsolnia. (Legalábbis a TV kimeneten így csinál). Tehát függetlenül attól, hogy normál módban 1280-as a felbontás, ha elindul az overlay, le kellene váltania 640-re (vagy 800-ra). Ezt le tudod ellenőrizni, ha overlay-es lejátszás közben indítodel a CP-t, ott a monitorok állapota kiírja az aktuális felbontást.

Remélem működni fog ;)

Üdv. Szitus
[/quote]

Köszi az 5letet, estére, otthon megnézem!

#11 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 17:04

Fontos, és szerintem sokakat érintő kérdés, hogy hol van Pesten olyan bolt, ahol megmondom, hogy hány méter kábel kell, ezek után megcsinálják, egyik vége megy a RadeOn-ba, másik SCART-ba, és szép, színes, jó minőségű?
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#12 Felhasználó inaktív   TAKI17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 21:53

Helló! Van egy Abit siluro GF4 MX 440-em. Rákötöttem a videon keresztül a tvre, a tvn nincs semmi baj a képpel, ha kazattára másolok, akkor viszont fekete-fehér! :mad: Már az összes drivert megpróbáltam amit találtam, de semmi változás! :confused: Mit csináljak?

#13 Felhasználó inaktív   ddd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 22:06

idézet:
Ezt írta TAKI17:
Helló! Van egy Abit siluro GF4 MX 440-em. Rákötöttem a videon keresztül a tvre, a tvn nincs semmi baj a képpel, ha kazattára másolok, akkor viszont fekete-fehér! :mad: Már az összes drivert megpróbáltam amit találtam, de semmi változás! :confused: Mit csináljak?[/quote]

Szerintem a gond az lehet, hogy a video kártyád NTSC rendszerben adja a képet, amit támogat a tévéd de valszeg a videód már nem. Próbáld meg PAL-ra állítani a TVout-ot.

#14 Felhasználó inaktív   Demon Eyes Kyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 23:24

Nekem a radeon beállitásoknál az overlay menü totál le van tiltva, ez miért van? Radeon 9600 Pro, cata 3.9.
Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.

Klikk: http://kepeslap.boby.hu

#15 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 23:29

Idézet: Ez írta Demon Eyes Kyo:

Nekem a radeon beállitásoknál az overlay menü totál le van tiltva, ez miért van? Radeon 9600 Pro, cata 3.9.

Ha arra gondolsz, hogy a csúszkákat nem tudod tologatni, akkor indíts el pl. valami filmet és aztán aktiváld a panelt.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 20:29 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 23:33

idézet:
Ezt írta ddd:

Szerintem a gond az lehet, hogy a video kártyád NTSC rendszerben adja a képet, amit támogat a tévéd de valszeg a videód már nem. Próbáld meg PAL-ra állítani a TVout-ot.
[/quote]

Igen, nállam is egyszer ez volt a probléma 2 percig.... :)

#17 Felhasználó inaktív   Demon Eyes Kyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 23:48

idézet:
Ezt írta Hasse:

Ha arra gondolsz, hogy a csúszkákat nem tudod tologatni, akkor indíts el pl. valami filmet és aztán aktiváld a panelt.
[/quote]

A fényerősséget és a többit most tudom állitani, de a klón módot, 16:9-t és a többit még mindig nem tudom.

[ 2003. november 26.: Demon Eyes Kyo szerkesztette a hozzászólást ]
Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.

Klikk: http://kepeslap.boby.hu

#18 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 00:04

Idézet: Ez írta Demon Eyes Kyo:

A fényerősséget és a többit most tudom állitani, de a klón módot, 16:9-t és a többit még mindig nem tudom.

Ahogy az a szürke opciók felett olvasható, a klón módnak aktívnak kell lennie ehhez. Vagyis rá kell dugni a TV-t a kártyára és bekapcsolni a control panelen, ahogy az a fenti képeken látszik.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 20:25 -kor

#19 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 01:17

Idézet

Ezt írta Sylvanus:
Helyzet a köv.:
...

Clone modban asszem nem lehet allitani a 2. kimenet felbontasat, fixen beall vmire, TV-mnel 640x480-ra.

Amugy meg a DVI kimenetnel celtabla gomb legyen bejelolve, 2.-on meg a virtualis desktop gomb, mint a kovetkezo abramon:
Kép

Lusta vagyok atrendezni az asztalomat, es visszarakni a 2. 21"-esemet, igy most nem probalom ki, hogy megy-e ez 2 monitorral...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 02. 13:25 -kor

#20 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 07:56

Tisztelt szak- és (nem)értők! segítségeteket kérem a köv. probléma megoldásában: adott egy radeon VE+grundig TV; a lényeg, h akármennyire is igyekszem, a TV-n csak nagyon homályos kép jelenik meg (pl. az ikonok szövege olvashatatlan). Próbáltam mindenféle opciót beállítgatni a speciálban, de semmi :confused: Kábelezés a leg1xűbb: RCA (sárga drót ;) összekötve. A TV-nek amúgy van még egy scart csatija is, a sima RCA-n kívül.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó