HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 19. 15:05

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Nekem olyan SCART atalakitom van, aminek egyik oldala SCART, masik oldalon S-Video, meg 3 RCA (1 kompozit, 2 hang), meg a tetejen lehet kapcsolni, hogy kimenet, vagy bemenetnek hasznalja az ember.

Mivel a TV-m nem tud S-Video-t, igy a kartyamhoz kapott Composit adapter+RCA kabellel kotottem ra a TV-re.
[/quote]

nálam is ez a helyzet kábel ügyben.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#42 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 16:33

idézet:
Ezt írta vandor05:
Komoly(abb)ra fordítva: mennyivel lesz jobb a képminőség, ha scart-on át kap jelet a TV? gondolom, nem sokkal ...[/quote]

Az attól függ a scart melyik jelet viszi át. A legjobb az s-video.

#43 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 16:43

SCART csatlakozo 19-es laba a fenyero, 20-as a szin, ha S-Video jelet kotsz ra.

Ha ekkor fekete-feher a kep, akkor kompozit jelet var a TV a 19-es labon.

#44 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 17:06

Uraim bármily furcsa Én remélhetőleg csak az ATI-hpz vagyok ebben a témában láma :D

A helyzet:

1. Első TV kimenetes kártyám az Abit Ti4200-as volt, aminek elfogadható képe volt..
2. A második egy ASUS V9520-as FX, ennek kimodottan éles és szépe képe volt..
3. megvettem ezt a Saphire 9600Pro 128MB VIVO-s kártyát, ahogy beüzemeltem a TV kimenetet..
....elsőre RCA-n próbáltam, ahol nem hogy jobb lett volna, mint az nvidia, hanem rosszabb
....ezután próbálkoztam a kompozit S-Video-val átalakítón keresztűl EuroScart-ra, amin keresztűl is színes képe volt az rendben volt, de talán még rosszabb lett, mint az RCA-s próbálkozás..

Még próbálozok ilyen teljes takarítással és újratelepítéssel.
Akinek ilyen kártyája van az árulja már el, hogy ezen gyártóénak ilyen "gagyi" a TV kimenete vagy az összesnek? :confused: Mert, ha csak ennek akkor inkább kicseréltetem vmi márkásabbra, mert azért vettem többek között Ati származékot, mert sokan dícsérték a TV kimenetének minőségét...

5LET? :confused:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#45 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 17:40

idézet:
Ezt írta Qpack:
Uraim bármily furcsa Én remélhetőleg csak az ATI-hpz vagyok ebben a témában láma :D

A helyzet:

1. Első TV kimenetes kártyám az Abit Ti4200-as volt, aminek elfogadható képe volt..
3. megvettem ezt a Saphire 9600Pro 128MB VIVO-s kártyát, ahogy beüzemeltem a TV kimenetet..
....elsőre RCA-n próbáltam, ahol nem hogy jobb lett volna, mint az nvidia, hanem rosszabb
....ezután próbálkoztam a kompozit S-Video-val átalakítón keresztűl EuroScart-ra, amin keresztűl is színes képe volt az rendben volt, de talán még rosszabb lett, mint az RCA-s próbálkozás..

Akinek ilyen kártyája van az árulja már el, hogy ezen gyártóénak ilyen "gagyi" a TV kimenete vagy az összesnek? :confused: Mert, ha csak ennek akkor inkább kicseréltetem vmi márkásabbra, mert azért vettem többek között Ati származékot, mert sokan dícsérték a TV kimenetének minőségét...

[/quote]

Az én kártyám szép képet ad, pedig a tv-m nem valami mostani meg márkás darab, de legalább angol. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#46 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 18:11

idézet:
Ezt írta Socket370:

Az én kártyám szép képet ad, pedig a tv-m nem valami mostani meg márkás darab, de legalább angol. :)
[/quote]

Az enyém egy fél éves Panasonic és, mint írtam az FX-nek gyönyörű képe volt rajta!
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#47 Felhasználó inaktív   Szi2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 19. 20:34

idézet:
Ezt írta nyunyu:
SCART csatlakozo 19-es laba a fenyero, 20-as a szin, ha S-Video jelet kotsz ra.

Ha ekkor fekete-feher a kep, akkor kompozit jelet var a TV a 19-es labon.
[/quote]

Nem, nem,

20-as a kompozit/fényesség bemenet, 15 a szín bemenenet. A 15-ös láb még RGB kiválasztás esetén a vörös - asszem - de ez most nem érdekes.
19-es a kompozit out.

Üdv.
Szi2

#48 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 23:21

idézet:
Ezt írta vandor05:
Hm, akkor miért is nem ezzel indul a topic? :o Úgy kellene indítani, hogy a TV képminősége=zöld színű monitoron futkározó narancssárga labdafalók szellemképe :D Komoly(abb)ra fordítva: mennyivel lesz jobb a képminőség, ha scart-on át kap jelet a TV? gondolom, nem sokkal ...[/quote]

Röviden: de.

Hosszabban: az elmosódottságot a video-jellé kódolás, maga a video-jel korlátai, majd RGB-vé való visszakódolás okozza. Persze a TV-nek többnyire kisebb a fizikai pixel-felbontása, mint egy jobb monitornak, és nincs is olyan élesre állítva a fókusz. És az elektronika sem olyan precíz. Mégis, RGB-ben sokkal jobb a kép.

u.i. az még kevés, hogy "scart-on át kap jelet". Az a kérdés, milyen jelet. A Scart-on 3 féle jel mehet: kompozit video, s-video, RGB.

#49 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 23:27

idézet:
Ezt írta vandor05:
Elolvastam az adott topicot, de a barkácsoláshoz egyáltalán nem értek :( hol lehet üzletileg beszerezni egy ilyen RGB-SCART átalakítót? lehet, h bunkó kérdés, de ne kövezzetek meg érte: ha a sima sárga RCA-hoz vennék egy scart átalakítót, azaz a jel a scart-on menne be (ha van ugyan ilyen átalakító :), változtat-e vmit? Kérlek, írjátok le - ha nem titok - hogy Ti milyen kábelezést használtok![/quote]

Mármint a sima video-jelet vezetnéd be Scart-on? Akkor pont olyan lesz, mintha bárhogy máshogy vezetnéd be azt a video-jelet. A Scart az nem valami csodacsati... :D

Nekem most s-videon megy. Pár napon belül csinálok egy VGA->Scart RGB kábelt, csak most el vagyok "havazva". Ha érdekel még valakit, csinálhatok még pár kábelt. (Note: nem minden Scart-os TV tud fogadni RGB-t.)

[ 2003. november 19.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#50 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 05:04

Hali

Adott: GF4TI4200 64MB 4xAGP Detonator 52.16 + sima semmi extra különleges funkcióval nem rendelkező TV

A probléma: Külön külön tökéletesen megy mind a 2 cuccos sőt még összedugva is DE a TV-re átküldött összes ablak és csak a windowsos felületen megkjelenített ablak (azaz játékok ok filmek ok ...ok) Piros! Mintha csak a pirosat lenne képes megjeleníteni de amint elndítok bármi filmet a film maga hibátlan de a lejátszó progi - legyen az bármi - kezelőfelölete piros. Mint mondtam csak a tv-n. Ha lehúzom a monitort és csak a tv-t hagyom és úgy bootolok be akkor ugye automatikusan jobb híjján a TV-vel indul a win. A szinek rendben vannak a kék az kék a zöld zöld és a sárga is sárga... igen egészen addig amíg bejelentkezek amikor elkezdi betölteni a személyes dolgokat elpirosul minden a TV-n (tesztként rádugtam a monitort ott minden rendbe volt).
Kipróbáltam hogy egy vadi új bejelentkezőt létrehozva lépek be de akkoris minden piros.

Ötleteket várok

Köszi
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#51 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 06:31

idézet:
Ezt írta Qpack:

A helyzet:

[/quote]

Valaki?? HELP mert a napokban akkor visszviszem!!
---Qpack---

#52 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 08:50

idézet:
Ezt írta Victor:

u.i. az még kevés, hogy "scart-on át kap jelet". Az a kérdés, milyen jelet. A Scart-on 3 féle jel mehet: kompozit video, s-video, RGB.
[/quote]

És itt a lényeg!
Az hogy egy tévén van scart, még nem jelenti, hogy mindent tud fogadni. Az olcsóbb készülékekbe csak a composit lábak vannak bekötve.

#53 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 11:14

idézet:
Ezt írta Sylvanus:
És itt a lényeg!
Az hogy egy tévén van scart, még nem jelenti, hogy mindent tud fogadni. Az olcsóbb készülékekbe csak a composit lábak vannak bekötve.
[/quote]

Ahhoz kategórián belül igen olcsónak kell lennie. Tehát pl. nem csak a 100eFt feletti tévékben van. (Sok nem különösebben drága TV-ben már 15 éve volt.)

#54 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 11:15

idézet:
Ezt írta Victor:

Mármint a sima video-jelet vezetnéd be Scart-on? Akkor pont olyan lesz, mintha bárhogy máshogy vezetnéd be azt a video-jelet. A Scart az nem valami csodacsati... :D

Nekem most s-videon megy. Pár napon belül csinálok egy VGA->Scart RGB kábelt, csak most el vagyok "havazva". Ha érdekel még valakit, csinálhatok még pár kábelt. (Note: nem minden Scart-os TV tud fogadni RGB-t.)

[ 2003. november 19.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Rájöttem, hogy a scart nem csodacsacsi :D Ha készítesz vmi jobb kébelt, engem (is) érdekel(ne), de csak használati utasítással :cool: Előre is köszi! és honnan lehet esetleg előre kideríteni, h az adott TV fogad-e RGB-t? gondolom, csak próbával...

#55 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 11:30

idézet:
Ezt írta vandor05:
Rájöttem, hogy a scart nem csodacsacsi :D Ha készítesz vmi jobb kébelt, engem (is) érdekel(ne), de csak használati utasítással :cool: Előre is köszi! és honnan lehet esetleg előre kideríteni, h az adott TV fogad-e RGB-t? gondolom, csak próbával...[/quote]

Ha megvan a user manual, akkor abban benne kell lennie.

Az még egy fontos dolog, hogy pár régebbi TV-n nincs külön AV "program", hanem a Scart egyik pinjére 12V-ot kell kötni, az váltja át. Kérdés, honnan vegyünk 12V-ot (PC-ből/kölön adapterből).

#56 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 11:42

idézet:
Ezt írta Qpack:

Valaki?? HELP mert a napokban akkor visszviszem!!
[/quote]

Qpack, en most valtottam inno4200 -rol, bba 9800pro -ra, es szubjektiv velemenyem szerint, az inno4200 -esnek szebb volt a tvkimenete, mint a mostani atinak (persze emlekezetem szerint, illetve tvoutot ritkan hasznaltam vgabemenetes tv gyanant... szoval azert tessek feltetellel kezelni a kijelentesemet)

#57 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 11:43

idézet:
Ezt írta Victor:

Ha megvan a user manual, akkor abban benne kell lennie.

Az még egy fontos dolog, hogy pár régebbi TV-n nincs külön AV "program", hanem a Scart egyik pinjére 12V-ot kell kötni, az váltja át. Kérdés, honnan vegyünk 12V-ot (PC-ből/kölön adapterből).
[/quote]

A júzerman sajnos nincs meg, AV-prog van; amugy egy Grundig Green-line TV. Az S-video átalakítót a kártyával kellett volna adják? mert nekem csak egy sima videokártya-(sárga)RCA kábelem van :(

#58 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 12:41

idézet:
Ezt írta vandor05:
A júzerman sajnos nincs meg, AV-prog van; amugy egy Grundig Green-line TV. Az S-video átalakítót a kártyával kellett volna adják? mert nekem csak egy sima videokártya-(sárga)RCA kábelem van :([/quote]

Normális esetben simán bedughatsz egy általad vásárolt s-video kábelt (4-es MiniDIN csatival a végein). Adaptert a MiniDIN kimenet és egy RCA-RCA-s kábel közé szoktak adni, újabban maga a kábel olyan, hogy az egyik vége MiniDIN, másik RCA.

#59 Felhasználó inaktív   vandor05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:05

idézet:
Ezt írta Victor:

Normális esetben simán bedughatsz egy általad vásárolt s-video kábelt (4-es MiniDIN csatival a végein). Adaptert a MiniDIN kimenet és egy RCA-RCA-s kábel közé szoktak adni, újabban maga a kábel olyan, hogy az egyik vége MiniDIN, másik RCA.
[/quote]

Köszi! tehát: s-videokábel -ennek a végén levő MiniDIN-be az adaptert-ebbe a sárga RCA-t-TV? Szétnézek, h mennyi egy ilyen kábel ... de ha jobb az átalad készítendő, akkor várok :)

#60 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 13:15

idézet:
Ezt írta vandor05:
Köszi! tehát: s-videokábel -ennek a végén levő MiniDIN-be az adaptert-ebbe a sárga RCA-t-TV? Szétnézek, h mennyi egy ilyen kábel ... de ha jobb az átalad készítendő, akkor várok :)[/quote]

Nemnem. A video-kártyába vagy az s-video-kábelt dugod, vagy a hozzáadott kábelt. Nem egymásba ezeket. Nem is lehet (hacsak nem hosszabitós [egyik vége papa, másik anya csati] az s-video kábel.) Amit én csinálnék, az "csak" abban jobb, hogy nem video/s-video jel megy vele, hanem pure RGB (mint a monitorhoz).

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.