Eredmény: ESZMÉLETLEN JÓ LETT A KÉP!!!

Mindenkinek ajánlom, akinek van egy kis barkácsolási kedve. (És némi gyakorlata. Plusz tudja, mit csinál.)
Eddig s-video-n ment. Most sokkalta élesebb, részletgazdagabb a kép, színek tökéletesek, stb. Zaj is nulla. Így a kontrasztot jól fel lehet tekerni. Szóval olyan monitor-kép jellege van. (Kivéve az interlace sorvillogást, de az filmeknél minimális, és nálam amúgy sem gond [100Hz TV, sorvillogás-kompenzáció].)
3 felbontást állítottam be PowerStrippel:
640x480i
720x576i (DVD-hez)
800x600i
(Sajnos az én TV-m még nem támogatja a VGA üzemmódot.)
Nokia monitortesterrel néztem: 640x480i-ban teljesen jól lehet látni a függőleges 1-pixeles csík-mintát! 720x576i-ban már kezd összemosódni, de még jól lehet látni, hogy nem szürkeség van ott, hanem csíkok! 800x600i-ban ezek már összemosódnak, de a pici szövegek még teljesen jól olvashatóak. (Ha lesz egy kis időm, a jövő héten csinálok pár fényképet.)
UPD: a TV-m 4:3-as, 63cm-es...
UPD2: nahát, jobban megnéztem a 800x600-at, és még ott is csak kicsit mosódik össze a csík-(/fésű-)minta! Szóval ki lehet venni.
Na, így már kijön a DVD minősége TV-n is, nem a monitoron akarnám továbbra is nézni.
Levonható a következtetés, hogy a TV-k eredeti (képcső pixelszám) felbontását a kompozit ill. s-video átjátszás (ide-oda konvertálás, szűrés, szín-kódolás, stb.) rontja le erősen, ill. csúfítja el a képet (ahogy az megjósolható volt).
Tehát van értelme asztali DVD lejátszóból is RGB-kimenetest venni. (Már ha a TV tudja fogadni [általában a kék Scart-osak igen].)
Viszont filmnézés még nem jött össze. A fenti oldalon említett hiba jött elő (az overlay-re vertikálisan 2x-es méretben tevődik rá a kép). Fent azt írják, ez megoldódott a 3.4-es Catalyst óta. Úgy látszik, mégsem, mert én 3.6-ossal és 3.8-assal is próbáltam, és ugyanazt csinálják.
UPD: azóta ez is megoldódott.
[ 2003. december 08.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. február 14.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. február 15.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]