"Az adatvédelmi törvény lényegében azt szabályozza, milyen feltételek mellett szabad személyes adatokat kezelni. Személyes adat a törvény szerint a meghatározott természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat mindaddig megőrzi ezt a minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható."
Magyarázat:
"Ez azt jelenti, hogy a magyar törvény szerint nem lényeges, hogy az adatalany és az adat helyreállítását az adatkezelő vagy más személy képes elvégezni: ha a kapcsolat helyreállítható, az adat személyes adatnak minősül. A valamely szolgáltatást nyújtó szerveren naplófájlban rögzített, a szolgáltatást igénybe vevő felhasználó számára a szolgáltatója által dinamikusan kiosztott IP-cím pl. akkor is személyes adat, ha kizárólag a felhasználó Internet-szolgáltatója képes a személy és az adott időpontban használt IP-cím között kapcsolatot teremteni, a szerver üzemeltetője nem. Az adat mindaddig megőrzi személyes adat jellegét, ameddig az Internet-szolgáltató képes az adott felhasználó által adott időpontban használt IP-cím meghatározására; az ezt lehetővé tévő naplófájl törlése után az adat nem személyes adat többé."
És ez miért probléma számomra?:
"Az Alkotmány 59. § (1) bekezdése szerint "a Magyar Köztársaságban mindenkit megillet a jóhírnévhez, a magánlakás sérthetetlenségéhez valamint a magántitok és a személyes adatok védelméhez való jog". Ezt az alkotmányos rendelkezést értelmezte az Alkotmánybíróság 15/1991 (IV. 13.) sz. határozata, amely alkotmányellenesnek nyilvánította a korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jelet, vagyis a személyi számot. Az Alkotmánybíróság a személyes adatokhoz fűződő alkotmányos jogot nem negatív szabadságjogként, hanem - a német példa nyomán - aktív jogként, mint információs önrendelkezési jogot értelmezte: "az Alkotmány 59. §-ában biztosított személyes adatok védelméhez való jognak ... az a tartalma, hogy mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról."
Itt bukkan fel az amit az előző hozzászólásomban közöltem: Mivel nem járulok hozzá, hogy rólam egy sima böngészés közben az összes adatomat eltárolják(közvetett eléréssel, szolgáltatómon keresztül) ezért alkotmányos jogaimban sértenek meg!!!
Egyszóval amíg pl. itt ezen a fórumon is nincs a regisztrációs feltételek között egy olyan pont, amiben megkérdezik, hogy saját akaratomból elküldhetem-e az IP-m amit 3. fél számára ki nem adnak, biztonságban kezelnek...stb. addig ezen a fórumon is megy a törvénysértés!!!
De illusztrálom egy példával is!
Bolhapiacon meghírdetek egy halom nagyon nagy értékű műszaki cikket, jönnek is az érdeklődök, mert olcsó, de nekem 2 nap múlva el kell utaznom, így akik jelentkeznek megmondom nekik, hogy csak 1 hét múlva leszek itthon, mert kimegyek külföldre mondjuk. Namármost jön a gonosz csúnya hacker bácsi felnyomja a hwsw-t, rápislant az IP-mre, majd felnyomja a szolgáltatóm, megnézi hol lakom, másnap este átugrik, kipakolja a kérót én meg mikor hazajövök állok mint egy f@sz, és mit mondok a zsaruknak ki volt? Hát azt nem tudom. Ők meg, ki tudhatott róla? Hát csak fórumon mondtam el. Becsörrentenek szolgáltatómhoz ott elmondják hogy felnyomták őket. Valószínűleg a hwsw-n is marad nyoma a betörésnek, debizony itt a hwsw tárolt olyan adatokat ami alkotmányellenes így vajon kit perelek be majd egy szép zsíros összegre?
Namármost evvel nem öteleteket akartam adni, meg semmi egyéb csak elmondtam miért is kellene nekem az IP anonymitás ami -egyébként- alkotmányos jogom(lenne).
Amúgy ettől függetlenűl javasolnék itt a hwsw-nek egy ilyen pontot amennyiben nincs benne a reg. szerződésbe mert ha valaki komolyan p@raszt akkor ebből még az oldalnak lehet akár baja! A régebbi usereknek meg egy körlevél, hogy amennyiben nem járulnak hozzá az IP tároláshoz töröljék magukat a rendszerből! És ezután mosom kezeim van mindenkinek mindenhol!!
Ettől még persze megtörténhet a fenti eset, csak épp nem az oldal hibája. Viszont nekem meg erre kell az anonym proxy!
Remélem érthető volt és nem túl hosszú. Habár nem is ide tettem volna, de most ide jött ki sajnos.

Lehet új topic kellene neki.