HWSW Informatikai Kerekasztal: WinGate szabadon!:) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WinGate szabadon!:)

#1 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 19:53

Ismereteim(és az itt levők ismeretei) terjesztésére, mindenféle rossz szándéktól eltekintve kérdeznék pár igazán okos embert a WinGate-ek működéséről a gyakorlatban!
Az elmélettől a gyakorlatig, mindent szeretnék róluk tudni!

Tud valaki hozzávetőleges információkat ezekről a jószágokról? :)

U.i.: Rákereseni én is rátudok, de szeretném ha mindenki saját véleményt/tapasztalatot közölne, amit a késöbbiekben megvitathatnánk.

U.u.i.: Érdekelnének még az a lehetőség is, hogy mi történik ha egy sima proxy vagy anonim proxy mögül szeretnék WinGate-et használni. Márha ez megvalósítható!!

Köszönöm!
Ha valami kell, írj!

#2 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 21:07

hmm???
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:47

idézet:
Ezt írta charlie:
hmm???[/quote]

Egyelőre a kérdést sem értem, meg főleg, hogy akkor mire is szeretnéd használni. Az anonim proxy kérdése meg nekem eleve gyanús.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 10:47

Mijazavingét? :D

#5 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 12:26

Miért mi bajod az anonym proxyval?

Elviekben magánszemélyről !!!!!!TILOS!!!!!!! magyarországon bárkinek is a felhsználó megkérdezése nélkül IP-t tárolni! Ez TÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK!
Én mindössze meg szeretném védeni magam attól, hogy
rajtam is törvénysértést kövessenek el olyan oldalak, akik NEM VESZIK FIGYELEMBE ezt a törvényt!

Amúgy nem az izgat hogy kell használni, azt már tudom, meg neten is bárki megnézheti, hanem át szeretném kicsit beszélni ezt az egész témát!!!
Ha valami kell, írj!

#6 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 13:29

Idézet: Ez írta Sirinor:

...
Amúgy nem az izgat hogy kell használni, azt már tudom, meg neten is bárki megnézheti, hanem át szeretném kicsit beszélni ezt az egész témát!!!

Akkor áruld már, el mi a fene az a WinGate, amire most gondolsz. Létezik egy ilyen nevű firewall/vpn szoftver, de gyanítom itt most nem arról van szó.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 04. 02:31 -kor

#7 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 13:43

a Wingate az egy fizetős proxy/NAT/tűzfall/e-mail szerver progi.
SZVSZ a topikindító a proxy vagy/és NAT működéséről akar tudni vmit.
bár még mindig nem világos számomra ez az egész.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#8 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 14:20

idézet:
Ezt írta Sirinor:
Miért mi bajod az anonym proxyval?

Elviekben magánszemélyről !!!!!!TILOS!!!!!!! magyarországon bárkinek is a felhsználó megkérdezése nélkül IP-t tárolni! Ez TÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK!
Én mindössze meg szeretném védeni magam attól, hogy
rajtam is törvénysértést kövessenek el olyan oldalak, akik NEM VESZIK FIGYELEMBE ezt a törvényt!

[/quote]

A sajat adataid biztonsaga miatt naplozunk, raadasul minden szervernaplo default elteszi az IP-det. Azt az IP-t amelyik geprol jossz. Ezt nem fogod tudni kikerulni ecceruen.

Egyebkent hogy mereszelsz egy olyan beallitast funkciot kikerult ami adott esetben egy szerver/rendszer biztonsagat is szolgalhatja? A torvenyi szabalyozas baromsag. Csak szolok, hogy kb minden szolgaltato un. transproxy-t hasznal, es szepen nalozza a http forgalmat. Most akkor minden szolgaltato csunya? :) Egyebkent nekik meg ezt irjak elo.

A kovetkezo az, hogy neked ez ennyire gazos, akkor NE menj olyan oldalra, ahol tudod hogy naploznak. Ez erint pl. minden free portalrendszert (osszes Nuke-ok). Egyszeruen nem ertem ezt az IP rejtesi kenyszert. Ha ennyire akarod rejteni a sajatod, akkor hasznald a szolgaltatod altal adott normal proxyt, igy azt naplozzak majd. Egyebkent transproxy eseten is az naplozodik, felteve ha az X-Forwarder-For: mezo-t nem tovabbitja, ezt pl foleg a NAT-ok vedelme miatt hasznaljuk.

Azt is halkan elmondanam hogy az aktualis IP-cimed minden egyes altalad, SMTP-t hasznalva elkuldott mail fejleceben ottan lakozik.

Apropo: ugye az nem problema ha azert naplozzuk az IP-ket, hogy az esetleges felhasznaloi visszaelesekre feny deruljon (pl. valakinek a megszerzett usere+jelszava)? Masik 5let hogy akkor majd mindenkinek kene egy digitalis alairas/kulcs es ezzel tud belepni. Azt hiaba szerzik meg, kell a passphrase. Ebben az esetben a francse naplozna IP-ket, hiszen mindenki a sajat kis kulcsaval lep be egy vallalati helyre, egy forumba es mindenhova, meg a cipojebe is.

U.I: pontos tv. § es mindent ideirhatnal errol a dologrol, ami szerinted kapcsolodik

#9 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 16:56

OK. Akkor első körben lássunk egy kis WinGate-et!

"Hát kérlek, a WinGate szervereket sokféleképpen lehet használni! Ezek tulajdonképpen "hekkelt" gépek, amikre csatlakozva, majd onnan tovább netezve a Te IP-d csak nagy nehézségek árán tudható meg. Igazából az anonimitást szolgálják. Akkor az igazi, ha egyszerre több WinGate szervert fűzöl össze. Vannak rá külön segédprogramok, ha csak az internetezésedet akarod névtelenül művelni (Pl. AnonymityProxy), amikbe elég bepasztázni egy listát a szerverekről, és az automatikusan kiszűri az online és az offline szervereket. Itt meg tudod adni, hogy pl. milyen időközönként váltson szervert, stb."

Kezdésnek.
Kérdezném ki használt már wingate-et egyáltalán? :)
Ha valami kell, írj!

#10 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 17:09

Nos most lássunk egy ki IP cím tárolgatási jogot:

"A Tartalomszolgáltatók ugyanakkor nem kötelezhetoek olyan adatok, információk átadására, amelyek jogszeruen nem is lehetnek a birtokukban, mivel ilyen adatokat – amennyiben mégis a kezelésükbe kerülnek – kötelesek haladéktalanul eltávolítani (lásd még az adatvédelmi biztos által, fórumok hozzászólói adatainak a rendorség számára való kiszolgáltatásának jogszerutlenségérol született állásfoglalásának rendelkezéseit
1). Az 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelmérol és a közérdeku adatok nyilvánosságáról értelmében adatkezelo (1. § 7. pont) nem lehet a Tartalomszolgáltató, hiszen az adatkezelésre e szervezeteknek a törvény nem ad jogalapot, az adatalany
hozzájárulásán nem alapulhat az adatkezelés, amennyiben azt az adatalany nem szándékosan közölte. A szerveren rögzített IP-cím, illetve egyéb adat vonatkozásában az
adatkezelo nem a szerveren tartalmat közzétevo (content provider, Tartalomszolgáltató), hanem a szervert üzemelteto (service provider, internetszolgáltató). Míg a
Tartalomszolgáltató az adatalany hozzájárulása híján nem kezelheti annak adatait, addig az internetszolgáltató a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges mértékben igen. Ez utóbbi adatkezelés törvényi alapját a távközlésrõl szóló 1992. évi LXXII. törvény teremti meg."

Ez megmagyarázza azt a problémát, hogy az internetszolgáltatóm miért is tárolgatja az adataim, de én ezeket az adatokat 3. személynek a birtokába NEM KÍVÁNOM továbbadni, holott mindenféle megkérdezés nélkül alapból letárolgatják az egészet!!!
Ez az ami idegesit kicsit!
Ha valami kell, írj!

#11 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 17:34

"Az adatvédelmi törvény lényegében azt szabályozza, milyen feltételek mellett szabad személyes adatokat kezelni. Személyes adat a törvény szerint a meghatározott természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat mindaddig megőrzi ezt a minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható."

Magyarázat:
"Ez azt jelenti, hogy a magyar törvény szerint nem lényeges, hogy az adatalany és az adat helyreállítását az adatkezelő vagy más személy képes elvégezni: ha a kapcsolat helyreállítható, az adat személyes adatnak minősül. A valamely szolgáltatást nyújtó szerveren naplófájlban rögzített, a szolgáltatást igénybe vevő felhasználó számára a szolgáltatója által dinamikusan kiosztott IP-cím pl. akkor is személyes adat, ha kizárólag a felhasználó Internet-szolgáltatója képes a személy és az adott időpontban használt IP-cím között kapcsolatot teremteni, a szerver üzemeltetője nem. Az adat mindaddig megőrzi személyes adat jellegét, ameddig az Internet-szolgáltató képes az adott felhasználó által adott időpontban használt IP-cím meghatározására; az ezt lehetővé tévő naplófájl törlése után az adat nem személyes adat többé."

És ez miért probléma számomra?:

"Az Alkotmány 59. § (1) bekezdése szerint "a Magyar Köztársaságban mindenkit megillet a jóhírnévhez, a magánlakás sérthetetlenségéhez valamint a magántitok és a személyes adatok védelméhez való jog". Ezt az alkotmányos rendelkezést értelmezte az Alkotmánybíróság 15/1991 (IV. 13.) sz. határozata, amely alkotmányellenesnek nyilvánította a korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jelet, vagyis a személyi számot. Az Alkotmánybíróság a személyes adatokhoz fűződő alkotmányos jogot nem negatív szabadságjogként, hanem - a német példa nyomán - aktív jogként, mint információs önrendelkezési jogot értelmezte: "az Alkotmány 59. §-ában biztosított személyes adatok védelméhez való jognak ... az a tartalma, hogy mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról."

Itt bukkan fel az amit az előző hozzászólásomban közöltem: Mivel nem járulok hozzá, hogy rólam egy sima böngészés közben az összes adatomat eltárolják(közvetett eléréssel, szolgáltatómon keresztül) ezért alkotmányos jogaimban sértenek meg!!!

Egyszóval amíg pl. itt ezen a fórumon is nincs a regisztrációs feltételek között egy olyan pont, amiben megkérdezik, hogy saját akaratomból elküldhetem-e az IP-m amit 3. fél számára ki nem adnak, biztonságban kezelnek...stb. addig ezen a fórumon is megy a törvénysértés!!!

De illusztrálom egy példával is!
Bolhapiacon meghírdetek egy halom nagyon nagy értékű műszaki cikket, jönnek is az érdeklődök, mert olcsó, de nekem 2 nap múlva el kell utaznom, így akik jelentkeznek megmondom nekik, hogy csak 1 hét múlva leszek itthon, mert kimegyek külföldre mondjuk. Namármost jön a gonosz csúnya hacker bácsi felnyomja a hwsw-t, rápislant az IP-mre, majd felnyomja a szolgáltatóm, megnézi hol lakom, másnap este átugrik, kipakolja a kérót én meg mikor hazajövök állok mint egy f@sz, és mit mondok a zsaruknak ki volt? Hát azt nem tudom. Ők meg, ki tudhatott róla? Hát csak fórumon mondtam el. Becsörrentenek szolgáltatómhoz ott elmondják hogy felnyomták őket. Valószínűleg a hwsw-n is marad nyoma a betörésnek, debizony itt a hwsw tárolt olyan adatokat ami alkotmányellenes így vajon kit perelek be majd egy szép zsíros összegre? :)

Namármost evvel nem öteleteket akartam adni, meg semmi egyéb csak elmondtam miért is kellene nekem az IP anonymitás ami -egyébként- alkotmányos jogom(lenne).

Amúgy ettől függetlenűl javasolnék itt a hwsw-nek egy ilyen pontot amennyiben nincs benne a reg. szerződésbe mert ha valaki komolyan p@raszt akkor ebből még az oldalnak lehet akár baja! A régebbi usereknek meg egy körlevél, hogy amennyiben nem járulnak hozzá az IP tároláshoz töröljék magukat a rendszerből! És ezután mosom kezeim van mindenkinek mindenhol!!
Ettől még persze megtörténhet a fenti eset, csak épp nem az oldal hibája. Viszont nekem meg erre kell az anonym proxy!

Remélem érthető volt és nem túl hosszú. Habár nem is ide tettem volna, de most ide jött ki sajnos. :)
Lehet új topic kellene neki.
Ha valami kell, írj!

#12 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 17:59

idézet:
Ezt írta Sirinor:

Ez megmagyarázza azt a problémát, hogy az internetszolgáltatóm miért is tárolgatja az adataim, de én ezeket az adatokat 3. személynek a birtokába NEM KÍVÁNOM továbbadni, holott mindenféle megkérdezés nélkül alapból letárolgatják az egészet!!!
Ez az ami idegesit kicsit!
[/quote]

Ezek szerint mindenkit be fogsz perelni? Azokat is, akiknek e-mailt küldesz? Esetleg mától nem internetezel?

#13 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 20:00

idézet:
Ezt írta Netmaster:

Ezek szerint mindenkit be fogsz perelni? Azokat is, akiknek e-mailt küldesz? Esetleg mától nem internetezel?
[/quote]

:D Az ezt megelozo hozzaszolasok elegge szarrago habitusra utalnak. Ennyi erovel az utcara sem lephetsz ki, mert latjak az arcod. Ennyi erovel a tartalom szolgaltato semmilyen lepest nem tud foganatositani a nemkivant user ellen aki megengedhetetlen, mas torvenyekben tiltott magatartast tanusit. Ezert minden esetben a szervert uzemeltetore harul a felelosseg, hogy a nala tartalmat szolgaltatoknal, forumozokat pl IP-cim alapjan letiltsa. De mivel nem tud(hat)ja a tv. szerint, hogy mely userhez, mely IP tartozik, igy a jovobeli cselekedeteit sem tudja tiltani.

A service providernek, miert kell kozusulnie a content providerrel?

#14 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 07. 21:51

Nos, én csak kérésre leírtam azt ami a törvény!
Félre értés ne essék, nem én írom a törvényt, ez csak van, és ezek szerint pont akinek nem tetszik az költözhet elvileg máshova! :)
Amúgy van a perelésben fantázia, csak sajnos még magyarország nem tart ezen a színvonalon mint az amcsik.
Van tudomásom róla, hogy páran nagyon megszedték magugat ebből a témából. Az egyik ilyen ember, egyik magyarországi cégében dolgozgattam is :) De ez más téma.

Nem tudom, ez a törvénykezés külföldön hogyan működik?
Tudna erről valaki felvilágosítást adni? Érdekelne!

Az a szöveg, hogy IP letiltásra kell, ez nem túlontúl meggyőző. Ha én azt akarom, hogy ne tudd meg az IP-met akkor nem is fogod megtudni ez biztos. Pedig én aztán nem értek úgy ezekhez a dolgokhoz mint egy két ismerősőm. Tehát ez az IP letiltás csak a primitív emberekre vonatkozik, akiknek nagyrészt elég az user nevét törölni. Egy anonym proxy-t még egy félvak hülye is be tud állítani magának 1 óra alatt! Evvel csak annyit akarok, hogy erre valami más módszert kellene "kifejleszteni". Mivel ha valakinek nem tetszik a képe nem verhetem be sajnos csak úgy az orrát! vagyis beverhetem, de ez törvénybe ütközik! U.e. van az IP címnél. Lehet tárolni, csak törvénysértő!

Szerintetek mit kellene vele csinálni, hogy mindenkinek megfelelő legyen?
Ha valami kell, írj!

#15 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 07. 22:22

idézet:
Ezt írta Sirinor:
Nos, én csak kérésre leírtam azt ami a törvény!
Félre értés ne essék, nem én írom a törvényt, ez csak van, és ezek szerint pont akinek nem tetszik az költözhet elvileg máshova! :)
Amúgy van a perelésben fantázia, csak sajnos még magyarország nem tart ezen a színvonalon mint az amcsik.
Van tudomásom róla, hogy páran nagyon megszedték magugat ebből a témából. Az egyik ilyen ember, egyik magyarországi cégében dolgozgattam is :) De ez más téma.

Nem tudom, ez a törvénykezés külföldön hogyan működik?
Tudna erről valaki felvilágosítást adni? Érdekelne!

Az a szöveg, hogy IP letiltásra kell, ez nem túlontúl meggyőző. Ha én azt akarom, hogy ne tudd meg az IP-met akkor nem is fogod megtudni ez biztos. Pedig én aztán nem értek úgy ezekhez a dolgokhoz mint egy két ismerősőm. Tehát ez az IP letiltás csak a primitív emberekre vonatkozik, akiknek nagyrészt elég az user nevét törölni. Egy anonym proxy-t még egy félvak hülye is be tud állítani magának 1 óra alatt! Evvel csak annyit akarok, hogy erre valami más módszert kellene "kifejleszteni". Mivel ha valakinek nem tetszik a képe nem verhetem be sajnos csak úgy az orrát! vagyis beverhetem, de ez törvénybe ütközik! U.e. van az IP címnél. Lehet tárolni, csak törvénysértő!

Szerintetek mit kellene vele csinálni, hogy mindenkinek megfelelő legyen?
[/quote]

Ha félvak és hüje, és arról a gépről netezik, amin az anonim proxy van, ugyanugy laccik az IP-je.

#16 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:10

idézet:
Ezt írta andrej:

Ha félvak és hüje, és arról a gépről netezik, amin az anonim proxy van, ugyanugy laccik az IP-je.
[/quote]

????

Egy IP-t lemaszkolni, nem bonyolult.
A proxy és az anonym proxy között az a különbség, hogy mígy a sima proxy küldi vele a rácsatlakozó ügyfél IP-jét, addig az anony-m nem. Éppen ezért anonym.

Apropó van magyar anonym proxy vajon?
Vagy magyar wingate?
Ha valami kell, írj!

#17 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 15:02

idézet:
Ezt írta Sirinor:

????

Egy IP-t lemaszkolni, nem bonyolult.
A proxy és az anonym proxy között az a különbség, hogy mígy a sima proxy küldi vele a rácsatlakozó ügyfél IP-jét, addig az anony-m nem. Éppen ezért anonym.

Apropó van magyar anonym proxy vajon?
Vagy magyar wingate?
[/quote]

Nem fogod. Ha ugyanarrol a gepen megy a proxy (localhostra csatlakozol), ami elott ulsz, akkor nem maszkol semmit az eg vilagon. Egyebkent minden normalis proxy tudja, hogy a klienseit nem kuldi el, csak egy beallitas (Xforwarderfor).

#18 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 17:26

Na ez igaz :)
De ez nem túl sok esetben van így azért :)
Ha valami kell, írj!

#19 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 18:55

Csak egy kérdés ami felmerült bennem itt olvasgatva a Topico-t ! Mitől félsz , mi történik az ip-del ha valaki megtudja ???
Jujj most tudják az ip-m uristen mit fognak most csinálni ??? :D

#20 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 19:33

:)))
Én semmitől, akár ki is írom ide, ha kell valakinek!

De pl. miért baj az ha a Windows elküldözgeti a központba a géped adatait adatgyűjtés céljából?
Na most nekem ez sem baj, de mikor buktak rajta pár millát akkor gondolom valakinek baj volt....
(Amúgy írtam egy példát miért lehet baj, de van 100 másik is) Ismered a mondást! Az információ hatalom! :)
Ha valami kell, írj!

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó