Halihow!
Én is ilyesmin gondolkodom már elég rég óta. Most úgy néz ki végre lesz is belőle valami. Amire ma magyarországon nagyon-nagy szükség van az bizony a support. És itt nem kell mindjárt komoly vállalati rendszerek felügyeletére gondolni, az egyszerű otthoni felhasználók nagy része is lelkesen fizetne egy-egy helyszini problémamegoldásért. (pl.: windows install, internet beállítás stb...) Nem beszélve a kisebb cégekről, akiknek adott esetben egy elromlott gép sok százezres bevételkiesést jelenthet. (Persze rendszergazdájuk nincs-az minek?). Mondom ezt több mint másfél éves helpdeskes tapasztalattal.
Végiggondolva a dolgot, igazán nagy alaptőke nem is kell ehhez, ha eleinte csak egy kisebb körzetben indulna a support szolgáltatás. (Tulképp csak benzinköltség)
Hardverrel én biztos nem foglalkoznék ilyen szinten (éjjel-nappali futárszolgálat), ugyanis biztos vagyok benne, hogy nem hozná be az árát. Gondoljuk végig: az emberek legnagyobb része 100-200 forint különbség miatt képes átutazni az egész várost. Ebből következik, hogy elsősorban olcsón kéne adni mindent, legalábbis közel olyan árszínvonalon mint a számtechboltokban. Akár éjjel is. Egy-egy kivétel akadhat évente 1x-2x, akinek azonnal szüksége lenne valamire, és nem hajlandó várni, de emiatt ez még mindig nem éri meg. Persze vannak olyanok is, akik nem az árat nézik, nekik viszont már megbízható, bejáratott forrásuk van. És akkor itt vannak még a garanciális ügyek, meg ügyeskedések. Ebből én nem kérek.
Úgyhogy én úgy döntöttem, maradok kizárólag a support-nál, ezen belül viszont sokféle terület létezik, amihez a felhasználók nagy része nem nagyon ért. (pl. windows, linux, mac, programtelepítés, beállítás, internet, webmegjelenés, webdesign stb...) Ráadásul ez nem is kerül semmibe, nincs raktárkészlet.
A probléma abból adódik, hogy viszonylag sok ember kell ehhez. Ezen még gondolkodom, hogyan lehetne megoldani (kicsit húzós lenne alkalmazottként foglalkoztatni ennyi embert...), de már vannak ötleteim.
Arra gondoltam, hogy olyan sok tehetséges, hozzáértő fiatal van mostanság (Most nem azokra gondolok, aki csak ezt hiszi magáról), hogy ideje lenne őket beszervezni

Márha lenne rá igény. Az ő részükről. Egy kis zsebpénz

Szóval olyasmire gondoltam, hogy nem lenne senki alkalmazott, hanem esetenkénti megbízás alapján kimennének egy-egy címre megoldani a profiljukba tartozó problémát. És ez számukra nem is jelentene állandó elfoglaltságot. Persze ez így még nagyon vázlatos, meg a számomra a jogi háttere sem világos még egy ilyen koncepciónak, de a részleteket még ráérek kidolgozni.
Marketing ügyben egyetértek az előttem szólókkal. Bár annyit hozzátennék, hogy az induláshoz nem feltétlenül szükséges. (Egyébként erre is van egy igen jó ötletem, de nem lövöm le a poént...gondolom érthető.)
Szóval ha minden igaz, én kb. 2-3 héten belül indulok ezzel a biznisszel

Addig is várom a jobbnál jobb ötleteket. (Bár ha jobban belegondolok, akinek igazán jó ötlete van az hülye lesz itt előadni...)