HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 25. 10:19

Sziasztok!

Tegnap este sörözés közben haverokkal azon kezdtünk el gondolkodni, hogy mivel lehetne manapság pénzhez jutni. Arra a döntésre jutottunk, hogy vmi számítsátechnikával kapcsolatos vállalkozást kell indítanunk, mivel csak ehhez értünk :D
Alaptőként lesz kb. 2,5m. Már csak azt nem tudjuk, hogy mégis mibe kellene kezdeni. Többen, fiatalok csinálnánk (21-22év körüli mindenki).
Amihez értünk: gépösszerakás, hálózat kiépítés, némi programozás (c, delphi, pascal, stb.), webdesign (flash, html, perl), windows&linux (mindegyikben van tapasztalat).
Szerintetek mit csináljunk? :)

#2 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 10:38

2,5 mila kb két embert képes eltartani, azt is csak alapgázon, ha hardverezni akartok.

Ha összeadod, a havi fix kiadásokat
- telefon
- net
- üzemanyag
- gépkocsi amortizáció
- iroda költségek
- könyvelés
és az egyéb kiadásokat, akkor hamar rádöbbensz, hogy nem lesz egyszerű a dolog.
A piac telített, megrendelőt találni nagyon nehéz, hiszen mindenhol ott van "apu kedvenc gyereke", aki mindenhez ért.

Valami nagy ötletre lenne szükség, valami egészen újra.
Amire ráharap valamilyen szponzor.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 08. 25. 10:40

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Sziasztok!

Tegnap este sörözés közben haverokkal azon kezdtünk el gondolkodni, hogy mivel lehetne manapság pénzhez jutni. Arra a döntésre jutottunk, hogy vmi számítsátechnikával kapcsolatos vállalkozást kell indítanunk, mivel csak ehhez értünk :D
Alaptőként lesz kb. 2,5m. Már csak azt nem tudjuk, hogy mégis mibe kellene kezdeni. Többen, fiatalok csinálnánk (21-22év körüli mindenki).
Amihez értünk: gépösszerakás, hálózat kiépítés, némi programozás (c, delphi, pascal, stb.), webdesign (flash, html, perl), windows&linux (mindegyikben van tapasztalat).
[/quote]

OFF.

Mi 2.5 méter magas ??? :eek:
1 forintos ? 5 forintos ?
Mer' az nem sok !!! ;)

ON.

A 2.5 millió sem...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 08. 25. 11:15

Brokkoli megelőzött...
És mindent elmondott...

#5 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 11:36

Olyanba kell kezdeni, amire mindenki azt mondja, hogy halott ötlet.

Sosem gondoltam volna, hogy
- a pizzafutárság
- a hajtás pajtás jellegű vállalkozás
- a hostess kölcsönzés
valaha is működőképes lesz ebben az országban.

Egyébként a szoftver piac sem arról híres, hogy új csoportok nagyot tudnának hasítani belőle.
Itt mindig elsődleges szempont a support.
Nem rendelnek szoftvert olyan cégtől, amelyik várhatóan nem ünnepli meg az első szülinapját.

Érdemes lenne viszont elgondolkodni egy hardware és kellék postakocsi szolgálaton, országos szinten. Eleinte tuti ráfizetés, de kell hozzá egy nagy cég háttérnek, akinek nem fájna néhány mila amiatt hogy a kocsija mindenhol lót-fut az országban, persze jól felmatricázva.

Gondolom látjátok Budapesten, hogy milyen jól léptek a kaja kiszállítók. Nincs olyan fél óra, hogy ne lásd a kocsijaikat, ha kinn vagy az utcákon.

#6 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 12:25

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Sziasztok!

[/quote]

Sziasztok, :)
nem vagytok elveszett emberek, az biztos! :) Tuti ötlet egy nagyjából 7500 fős piacon megkérdezni, hogy vajon mire is lenne szükség. Gratulálok ehhez a marketing ötlethez.
De azért ez így kevés. Van-e köztetek képzett marketinges is? Mert anélkül a legzseniálisabb ötletet sem tudjátok megvalósítani.

Egyébként pedig van valami, amiből szvsz valóban hiány van itt Budapesten. Akkora hiány, hogy ilyen nincs is még, ha jól tudom.(Ha van, akkor nagyon rossz a marketingje, az biztos.)

Szóval: nézzetek utána, hogy Budapesten hány PC van használatban hétköznapi embereknél. Milliós nagyságrendet fogtok kapni. S minden percben megoldhatatlan probléma elé kerül közülük valaki, többnyire szoftver, installációs, vagy enyhe hardveres hiba miatt. Hogy csak a leggyakoribbakat említsem. Ha lenne egy olyan szám, mint a Netpincéré például, amely éjjel-nappal hívható, és a "szervízelő" :), aki felveszi a telefont távírányítással, vagy pedig személyesen segít, vagy küldi a segítséget a probléma megoldása érdekében... Ne gondoljátok, hogy mindenki benfentes és úgy ért a számítástechnikához, mint ti, vagy a környezetetekben élők. A számítógéphasználók 90 százaléka laikus, nem informatikus, és kész lenne megfizetni egy korrekt díjat azért, hogy átsegítsétek például ti az akut problémán.

A piacot lehetne bővíteni a kisvállalkozások felé, amelyek már használnak egy, vagy több PC-t, de természetesen nem tartanak fenn hozzá saját embert.... stb. ....stb. .... :)

Azonban: a pillanatnyilag legfontosabb ember köztetek az, aki egyelőre nincs, ha jól olvasom a bevezető sorokat. Ez pedig a marketinges.
barbra
Letéptem ezt a hanga szálat...

#7 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 13:21

Én is hasonlót akartam javasolni. Éjjel-nappali számtech bolt furán hangzik, de rengetegszer elöfordult velem is, meg másokkal is, hogy zárás után jutott eszembe valami hogy mi kellene. Egy cooler, egy kábel, akármi. Most ilyenkor ha van egy viszonylag jól hirdetett (nem feltétlen pénzes hírdetés, szájhagyomány útján is jó) cég, akkor az ebben az éjszakai idöszakban elég jó árréssel tudná eladni a cuccokat. Mindemellett házhozszállítás, kiszállásos javítás, stb. Ez így már elég nagy területet fed le. + a már korábban említett telefonos support 0690-es számon :D
Abit KR7A-RAID; Athlon XP 1700+; 512 MB Samsung DDR; Globalwin TAK68; Sapphire Radeon 8500 LE 64 MB TV-Out + Matrox Millennium II 4MB; 2 db Philips 107S; SB Live 5.1; Seagate Barracuda IV 80 GB + 2 db 40 GB IBM (RAID 1); LG 16x/10x/40x CD-RW; Creative 16x/48x DVD; Canopus EZDV; Acorp torony - Chieftec 340W; A4 Tech Optikai; Samsung bill.; Windows XP Prof. Hun.

#8 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 13:21

idézet:
Ezt írta barbra:

Egyébként pedig van valami, amiből szvsz valóban hiány van itt Budapesten. Akkora hiány, hogy ilyen nincs is még, ha jól tudom.(Ha van, akkor nagyon rossz a marketingje, az biztos.)
[/quote]

Jön az ősz.Én például ráállnék a kalucsni gyártásra. ;)

idézet:

Szóval: nézzetek utána, hogy Budapesten hány PC van használatban hétköznapi embereknél. Milliós nagyságrendet fogtok kapni. S minden percben megoldhatatlan probléma elé kerül közülük valaki, többnyire szoftver, installációs, vagy enyhe hardveres hiba miatt. Hogy csak a leggyakoribbakat említsem. Ha lenne egy olyan szám, mint a Netpincéré például, amely éjjel-nappal hívható, és a "szervízelő" :), aki felveszi a telefont távírányítással, vagy pedig személyesen segít, vagy küldi a segítséget a probléma megoldása érdekében... Ne gondoljátok, hogy mindenki benfentes és úgy ért a számítástechnikához, mint ti, vagy a környezetetekben élők. A számítógéphasználók 90 százaléka laikus, nem informatikus, és kész lenne megfizetni egy korrekt díjat azért, hogy átsegítsétek például ti az akut problémán.
[/quote]
[url="http://"http://www.infotudakozo.hu"]http://www.infotudakozo.hu[/url]

Hogy milyenek,azt az tudná megmondani,aki kapcsolatba lépett már velük.

-----------
Hali UFO [url="http://"http://kelenfold.vilaga.hu"]http://kelenfold.vilaga.hu[/url]

[ 2002. augusztus 25.: ufonauta szerkesztette a hozzászólást ]

#9 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 13:25

De ehhez raktárkészlet kell, szóval a 2.5 millából inkább vegyél egy kocsit. :)
Vagy a másik út (ekkor azonban a nonstopnak nincs értelme), hogy olyan úton mqködtök, mint pl. az e-connect, ahol csak egy üzlethelység, meg némi webes készség, és megy is az üzlet. Ott ugye nincs raktározási költség, és nincs rádrohadt árú, mert mindig csak azt rendeled, ami kell. Igaz ehhez meg nagyon jó beszállítói kapcsolatok kellenek. (gyors, kis tételek)
Abit KR7A-RAID; Athlon XP 1700+; 512 MB Samsung DDR; Globalwin TAK68; Sapphire Radeon 8500 LE 64 MB TV-Out + Matrox Millennium II 4MB; 2 db Philips 107S; SB Live 5.1; Seagate Barracuda IV 80 GB + 2 db 40 GB IBM (RAID 1); LG 16x/10x/40x CD-RW; Creative 16x/48x DVD; Canopus EZDV; Acorp torony - Chieftec 340W; A4 Tech Optikai; Samsung bill.; Windows XP Prof. Hun.

#10 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 13:33

idézet:
Ezt írta ufonauta:

[/quote]

Egy ilyen vállalkozásnak lenne létjogosultsága, de most hallom elöször, szerintem nem sokan ismerik, és így nem sokat ér a dolog. Itt jön be a pénz, egy ilyen vállalkozást nagyon kell nyomatni -> utána vagy aranybánya, vagy adósok börtöne :D

#11 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 13:42

ufonauta,
bíztató, amit ígérnek: e-mailben válaszolnak a feltett kédésre, idővel. :)

Amire én gondoltam az pontosan a 06-90-es fizetős távirányítós segítségnyújtás, egyébként pedig házhoz menni és elhárítani a hibát. Aki a PC-jével megakad, az ritkán holnapután akarja azt kijavítani, lévén leginkább munkaeszköz az eszköz. :)
Ehhez egy darab gyors jármű kell és az ügyelet, hogy mindig álljon készenlétben egy-vagy igénytől függően több szakember, aki indul amegadott címre és mint a netpincéresek, behatárolt időn belül elhárítják a bajt.

Másik divizió lehet a leggyakrabban hiánnyá váló hardver (és jogtiszta!! szoftver) kiegészítők gyors kiszállítása, de például egy festékpatron is a nyomtatóba... Nem magas kiszállási, ill. munkadíjjal kellene dolgozni, kis robogók közlekedéshez, és marketing, marketing, marketing, hogy bedolgozza magát a cég kis- és közepes vállalkozásokhoz, hogy őket hívják zavart elhárítani, ha kell.

Ehhez lehet multikat sponzorként megnyerni idővel, szvsz fél éven belül,ha aműködés beindul és igazolja a piacképességét.

Itt a probléma nem az eszköz beszerzési igény és annak nagysága, hanem a HR! Tudtok-e garantálni legalább egy tucatnyi olyan szakembert, akik a melót ügyeleti rendben, megbízhatóan vállalják? (Mert hogy nagy lesz a lemorzsólódás és a fluktuáció.)
barbra

#12 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 25. 13:48

Egyébként, ha tetszik a fenti vállalkozási ötlet, és nincs KÉPZETT marketinges a közelben, akkor például vegyétek be a mantát (ha ő az, kire gondolok, akkor igen jól jártok :)), ő megcsinálja a marketinget, nagy a kapcsolatrendszere... Így, ehhez elegendő a 2,5 milla, sőt tartalékba is tehettek belőle szépen.

A Nagy Kérdés azonban: valóban akartok valamit kezdeni magatokkal e tárgyban, vagy csak jót dumcsiztatok róla tegnap a sörök mellett?... :)
barbra

#13 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 00:35

idézet:
Ezt írta barbra:
Egyébként, ha tetszik a fenti vállalkozási ötlet, és nincs KÉPZETT marketinges a közelben, akkor például vegyétek be a mantát (ha ő az, kire gondolok, akkor igen jól jártok :)), ő megcsinálja a marketinget, nagy a kapcsolatrendszere...[/quote]

Szerintem nem rám gondolsz :), de már akartam mondani, hogy ha látok benne fantáziát, akkor betársulok. :D
Persze a KCS így is jár :cool:

#14 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 11:35

Köszönöm a hozzászólásokat.

Naszóval képzett, gyakorlott marketingesünk még nincs. Egypáran már rátappintottak az elképezelésünkre: napi 24órás, heti 7napos készenlét, webes rendelés, gyors support (telefon, email, helyszíni).
Könyvelés meg volna oldva, rokonságban van gyakorlott könyvelő.
Ki mondta, hogy mindez Bp-en lenne? Az elképzelés szerint egy vidéki városban volna a központ, ill. Bp-en (igény esetén máshol is) lennének erre alkalmas emberek.

idézet:
Ezt írta barbra:

....
A Nagy Kérdés azonban: valóban akartok valamit kezdeni magatokkal e tárgyban, vagy csak jót dumcsiztatok róla tegnap a sörök mellett?... :)
....
[/quote]

Ez a kérdés már többször felmerült bennünk, és egyre jobban érlelődik a kidolgozás felé. De ehhez elsőször is fel kell mérni az igényeket (elsőnek itt :D) és még utánna ott a rengeteg adminisztráció.

#15 Felhasználó inaktív   barbra 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 12:19

idézet:
Ezt írta Sipi-:
Köszönöm a hozzászólásokat.

Naszóval képzett, gyakorlott marketingesünk még nincs. Egypáran már rátappintottak az elképezelésünkre: napi 24órás, heti 7napos készenlét, webes rendelés, gyors support (telefon, email, helyszíni).
Könyvelés meg volna oldva, rokonságban van gyakorlott könyvelő.
Ki mondta, hogy mindez Bp-en lenne? Az elképzelés szerint egy vidéki városban volna a központ, ill. Bp-en (igény esetén máshol is) lennének erre alkalmas emberek.

Ez a kérdés már többször felmerült bennünk, és egyre jobban érlelődik a kidolgozás felé. De ehhez elsőször is fel kell mérni az igényeket (elsőnek itt :D) és még utánna ott a rengeteg adminisztráció.
[/quote]

Sipi, :)
sok sikert! :)
barbra

#16 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 12:22

Lehet, hogy lejártnak tűnik a dolog, de jövedelmező PC-barlangot nyitni.

• Nem kell adózni (ki az a majom, aki egy óra játékról ÁFÁs számlát kér?)
  • Ha egyébként is egész nap a gépen lógsz, nem mindegy, hogy hol?
  • Ha van mondjuk egy szabad pincétek, akkor csak a villanyszámlát kell fizetni.

[ 2002. augusztus 26.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]

#17 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 12:32

Halihow!

Én is ilyesmin gondolkodom már elég rég óta. Most úgy néz ki végre lesz is belőle valami. Amire ma magyarországon nagyon-nagy szükség van az bizony a support. És itt nem kell mindjárt komoly vállalati rendszerek felügyeletére gondolni, az egyszerű otthoni felhasználók nagy része is lelkesen fizetne egy-egy helyszini problémamegoldásért. (pl.: windows install, internet beállítás stb...) Nem beszélve a kisebb cégekről, akiknek adott esetben egy elromlott gép sok százezres bevételkiesést jelenthet. (Persze rendszergazdájuk nincs-az minek?). Mondom ezt több mint másfél éves helpdeskes tapasztalattal.

Végiggondolva a dolgot, igazán nagy alaptőke nem is kell ehhez, ha eleinte csak egy kisebb körzetben indulna a support szolgáltatás. (Tulképp csak benzinköltség)

Hardverrel én biztos nem foglalkoznék ilyen szinten (éjjel-nappali futárszolgálat), ugyanis biztos vagyok benne, hogy nem hozná be az árát. Gondoljuk végig: az emberek legnagyobb része 100-200 forint különbség miatt képes átutazni az egész várost. Ebből következik, hogy elsősorban olcsón kéne adni mindent, legalábbis közel olyan árszínvonalon mint a számtechboltokban. Akár éjjel is. Egy-egy kivétel akadhat évente 1x-2x, akinek azonnal szüksége lenne valamire, és nem hajlandó várni, de emiatt ez még mindig nem éri meg. Persze vannak olyanok is, akik nem az árat nézik, nekik viszont már megbízható, bejáratott forrásuk van. És akkor itt vannak még a garanciális ügyek, meg ügyeskedések. Ebből én nem kérek.

Úgyhogy én úgy döntöttem, maradok kizárólag a support-nál, ezen belül viszont sokféle terület létezik, amihez a felhasználók nagy része nem nagyon ért. (pl. windows, linux, mac, programtelepítés, beállítás, internet, webmegjelenés, webdesign stb...) Ráadásul ez nem is kerül semmibe, nincs raktárkészlet.

A probléma abból adódik, hogy viszonylag sok ember kell ehhez. Ezen még gondolkodom, hogyan lehetne megoldani (kicsit húzós lenne alkalmazottként foglalkoztatni ennyi embert...), de már vannak ötleteim.

Arra gondoltam, hogy olyan sok tehetséges, hozzáértő fiatal van mostanság (Most nem azokra gondolok, aki csak ezt hiszi magáról), hogy ideje lenne őket beszervezni :) Márha lenne rá igény. Az ő részükről. Egy kis zsebpénz :) Szóval olyasmire gondoltam, hogy nem lenne senki alkalmazott, hanem esetenkénti megbízás alapján kimennének egy-egy címre megoldani a profiljukba tartozó problémát. És ez számukra nem is jelentene állandó elfoglaltságot. Persze ez így még nagyon vázlatos, meg a számomra a jogi háttere sem világos még egy ilyen koncepciónak, de a részleteket még ráérek kidolgozni. :)

Marketing ügyben egyetértek az előttem szólókkal. Bár annyit hozzátennék, hogy az induláshoz nem feltétlenül szükséges. (Egyébként erre is van egy igen jó ötletem, de nem lövöm le a poént...gondolom érthető.)

Szóval ha minden igaz, én kb. 2-3 héten belül indulok ezzel a biznisszel :) Addig is várom a jobbnál jobb ötleteket. (Bár ha jobban belegondolok, akinek igazán jó ötlete van az hülye lesz itt előadni...)

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 26. 13:10

Hehehe. Látom azt hiszitek, hogy a "support" nevezetű dologgal sokat lehet keresni. Általában összebaszott vindózokkal, vagy házilag kiherélt gépekkel találkozik az ember, amin fut az atyaúristen is. Rakjál vissza vindózt, összes drivert, patchet, levelezést, előtte minden bit adatot menteni, mert volt rá példa, hogy a win könyvtárba lementett viccek.txt volt a vita tárgya egy céges gépnél, és kérjél érte magánfelhasználótól "x" összeget.

Mibe fáj ez Neked? Felhasználót lehet, hogy vissza kell hívni, mert elhoztad a gépet, és alkatrészt kell szerezni. Telefon ide/oda. Elmész a gépért, visszaviszed, utána lesz "jajj mégegy kérdés, az, hogy...". Hány órád megy el vele? 10-20? Mennyit fizetne egy átlaguser, hogy működjön a gépe? Vagy ha vannak ilyenek, akkor szóljatok, mert évek óta ebből szeretnénk növelni a céget...

És akkor arról nem is szólva, hogy havi közel 100 pénz a kiadásunk /Inet, TB, EHO, szja,/ üzlethely ebből kifolyólag nincs, házhozmenetel, otthoni munka van. Mennyit lehet vele keresni? X. Ebbol jo felet elviszi az állam, mindenféle adó kapcsán. Lehet gondolkozni, de meggazdagodni nem, max. belepusztulsz a telefonos supportba, fizetni meg nem nagyon akarnak. Pár nagyobb cég eltartja a boltot, de egyelőre a telefon+autó fentartása elviszi a havi pénzem, hónapok óta mínuszos vagyok.
Make love not Wor.

#19 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 26. 13:28

idézet:
Ezt írta Jahno:
Hehehe. Látom azt hiszitek, hogy a "support" nevezetű dologgal sokat lehet keresni. Általában összebaszott vindózokkal, vagy házilag kiherélt gépekkel találkozik az ember, amin fut az atyaúristen is. Rakjál vissza vindózt, összes drivert, patchet, levelezést, előtte minden bit adatot menteni, mert volt rá példa, hogy a win könyvtárba lementett viccek.txt volt a vita tárgya egy céges gépnél, és kérjél érte magánfelhasználótól "x" összeget.

Mibe fáj ez Neked? Felhasználót lehet, hogy vissza kell hívni, mert elhoztad a gépet, és alkatrészt kell szerezni. Telefon ide/oda. Elmész a gépért, visszaviszed, utána lesz "jajj mégegy kérdés, az, hogy...". Hány órád megy el vele? 10-20? Mennyit fizetne egy átlaguser, hogy működjön a gépe? Vagy ha vannak ilyenek, akkor szóljatok, mert évek óta ebből szeretnénk növelni a céget...

És akkor arról nem is szólva, hogy havi közel 100 pénz a kiadásunk /Inet, TB, EHO, szja,/ üzlethely ebből kifolyólag nincs, házhozmenetel, otthoni munka van. Mennyit lehet vele keresni? X. Ebbol jo felet elviszi az állam, mindenféle adó kapcsán. Lehet gondolkozni, de meggazdagodni nem, max. belepusztulsz a telefonos supportba, fizetni meg nem nagyon akarnak. Pár nagyobb cég eltartja a boltot, de egyelőre a telefon+autó fentartása elviszi a havi pénzem, hónapok óta mínuszos vagyok.
[/quote]

Ezt szomorúan hallom. Ettől függetlenül én még mindig optimista vagyok. Aztán max nem jön össze és megyek fát vágni a hegytetőre :) Sok pénzt egyelőre úgysem ölök bele.
(netért amúgy is fizetek, tb-t meg nem kell fizetnem amíg egyetemre járok). Bár nem csak ebből fogok megélni az is biztos...

ps.: szvsz a support-ból igen jól meg lehet élni.

[ 2002. augusztus 26.: Suicide szerkesztette a hozzászólást ]

#20 Felhasználó inaktív   szenyor Lopez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 26. 13:40

Sziasztok!

Érdekes dolgokat dobtok föl, de szvsz egy helpdesk az otthoni felhasználóknak és kisvállalkozásoknak nem működőképes. Mindenkinek van egy rokona/ismerőse/Pistikéje, aki ért a géphez és ingyen megcsinálja. Akkor pedig ráér egy-két napot-hetet. Ahol számít az azonnali support, ott megvan ez hivatalosan (Dell, Hp, stb.).
Nehéz konkurálni a hardver fórumokkal (hwsw, prohardver, index, külföldi fórumok, stb.), ahol óriási tudáshalmaz van már, csak kérdezni kell totál ingyen. Ezenkívül MINDEGYIK ügyeletesnek profi módon kell értenie a hardver-szoftverhez és nem lehet nagyon különböző véleménye sem (Amd-Intel, Nvidia-Ati hitviták), mert ha az ügyfél két különböző véleményt fog hallani ugyanarra az alkatrészre, akkor biztos morcos lesz és meginog a profizmusba vetett hite.
A megbízásos alapon működő helpdesk sem hiszem, hogy életképes, hisz kimegy a "felbérelt zsoldos", megoldja a problémát és neked azt mondja, hogy nem csinált semmit, ergo pénz sincs. És legközelebb őt fogják hívni, kikerülve a te közvetítői díjadat.
Szvsz az itt felvetett ötletek közül a legéletképesebb a Pc-barlangnak nevezett "játékterem". De az igazi nagy ötletet biztosan nem itt fogjátok/fogjuk megtalálni...

Lopez

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó