HWSW Informatikai Kerekasztal: ToCA Race Driver 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ToCA Race Driver 2 Demó utáni tapasztalatok

#1 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 19:06

Most, hogy a ToCA Race Driver 2 demója megjelent, talán megérdemel egy saját topikot, bár számomra hatalmas csalódást jelentett. Hol az a beígért ultrarealisztikus sérülésmodell? Ennél még az előző rész sérülésmodellje is klasszisokkal jobb volt. A grafikától sem zsibbadtam le, szvsz az autók modellezésén is lenne még mit javítani. Nos, észrevételek, vélemények?

Néhány általam készített shot:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép
Kép
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#2 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 19:36

en is kiprobaltam delutan, es tetszett. Eloszor nem ertettem az iranyitast, a Jaguar allandoan keresztbe fordult, de aztan az NFS-hez szokott ujjamat levettem a gazrol ;)

#3 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 19:49

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 20:40

en is kiprobaltam delutan, es tetszett. Eloszor nem ertettem az iranyitast, a Jaguar allandoan keresztbe fordult, de aztan az NFS-hez szokott ujjamat levettem a gazrol ;)

Annyira tényleg nem rossz, a mezőnyből még így is kiemelkedik, csak az előd meg az előzetes híresztelések alapján én többet vártam. Az irányítás/fizika fejlődött szerintem, viszont a sérülésmodell inkább visszafejlődött. És hogy lehetett ilyen bumfordira csinálni azt a szegény DTM Mercedest?

#4 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 19:57

Idézet: GAI - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 20:53

Annyira tényleg nem rossz, a mezőnyből még így is kiemelkedik, csak az előd meg az előzetes híresztelések alapján én többet vártam. Az irányítás/fizika fejlődött szerintem, viszont a sérülésmodell inkább visszafejlődött. És hogy lehetett ilyen bumfordira csinálni azt a szegény DTM Mercedest?

detto
:rolleyes:
firefox+foobar+mplayerc

#5 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 20:00

Nagyobb sebessegnel keptelenseg egyenesben tartani.
A legfinomabb kormanymozdulat is tul sok.
Ha ez igy marad akkor teljesen mindegy milyen a tobbi resze a jateknak :kma:

#6 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 20:14

Rövid vélemény:

Elsőre jónak tűnt, másodikra, már nem annyira, harmadikra, rájöttem, hogy egy nagy trágyadomb, édességnek csomagolva.
Érdemes elolvasni ezt az írást, én egyetértek vele lényegében. És ez a lényeg:

Idézet

a játékban scriptek, vagyis elég felt?n?en triggerek vannak elrejtve, amelyek akkor aktivizálódnak, ha éppen odaérünk egy adott helyre.

Ha ez igaz, és mindne jel erre utal, ez egy marha nagy átverés.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 01. 20:19 -kor

#7 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 20:31

Nekem sem teccik annyira ez a Race Driver 2 ,jobbat is kihozhattak volna  :reklamacio:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#8 Felhasználó inaktív   Wilson241 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 22:42

Nem akarom fikázni a játékot, mert nem szoktam nagyon autós játékokkal játszani, de egyvalamit nem tudok feldolgozni!
Ha belerongyolok egy korlátba, miért esik sok-sok piros és fehér háromszög az autó mellett lefelé?Már sok balesetet láttam a reality tv-n, sőt már én is ütköztem, de ilyeneket még soha sem láttam és nem tudok rájönni, hogy ezt milyen indíttatásból rakták a játékba.Asszem még a kilencvenes évek elején/közepén volt ilyen egy nascar progiban, de ott még így próbálták a törést érzékeltetni.
És egy ilyen után szinte hibátlan karosszériával megyek tovább. :omg:
Ez minek van benne? :confused:
Enélkül sokkal reálisabb, szebb, emészthetőbb lenne az ütközés, ha már a törésmodell ilyen katasztrofálisra sikeredett...

#9 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 08:10

Na sikerült megnéznem. Ugyan azt írják a végén, hogy csak 80%-os, de nem tudom, hogy fér bele a maradék 20%-ba a teljes törésmodell (én sem értem a kis piros repülő bizbaszokat), egy szebb grafika no és a hangok (ez talán a legborzalmasabb).
Ami talán pozitív, az irányítás kormánnyal szerintem jobb mint az elődben volt. Csak néha jön elő az a konzolos "jobbra-balra rángatás" effekt címen és jól lehet rakni az autót. Tetszett még, hogy romlik az autó. Le nem rohad (mégha 100-al megyek is a falnak), de szarakodik a váltó, romlik a motor. Azért már ez is egy kis előrelépés.
Ugyanakkor feleslegesnek tartom a sokféle bajnokságot amit ígérnek, több hibázási lehetőséget rejt a készítőknek.

#10 Felhasználó inaktív   Ingy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 09:54

Csalódás volt számomra is mégpedig elötte pár nappal játszottam a DTM moddal F1chez és ha a RD2 ből levonjuk a VS meg PS effekteket akkor abszulot elnagyolt a grafikája a játéknak.Texturák mosottak sok a gyéren kidolgozott ojjektum,  :reszeg: a pályák szerkesztése nem pontos, a fizikáról nem is beszélek.Kocsik beállítási lehetőségei meg nevetségesek. Ennyit a szimulaciorol. :grrr:
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.

#11 Felhasználó inaktív   Misu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 14:07

én eleve nem vártam töle túl sokat, mindenesetre annak örülök, hogy végre az olyan borzalmas dolgok, mint a füvön való nevetséges lassulás vagy a legyorsulhatatlan AI stb eltüntek, viszont ugye itt már nincs normális belsö nézet még mindig nincs tükör, mind1 láttátok ti is

a 8. részre talán lesz belöle egy korrekt árkád gém, addig meg ilyen se édes se savanyú.

jobb lenne ha már eldöntenék, hogy most mit akarnak inkább  :bolond:  :( , mert a végén a játékosok megunják ezt  :box:  :doom: 

PS: Ingy ezeket a smiley-kat neked találták ki  :D

:reszeg:  :alcohol:  :beer:  :wc2:

#12 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 15:00

Idézet: Misu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 15:11

PS: Ingy ezeket a smiley-kat neked találták ki  :D

:reszeg:  :alcohol:  :beer:  :wc2:

Csak az a baj, hogy fordítva ült a bilire :D

#13 Felhasználó inaktív   Misu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 15:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 2, péntek - 14:04

Csak az a baj, hogy fordítva ült a bilire :D

másikat nem találtam  :banana:

viszont ez sem gyenge
:boa: 

na jó, hagyjuk az  :offtopic: -ot, meg különben sem szeretném megsérteni  ;)

#14 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 15:56

Idézet: Misu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 16:51

na jó, hagyjuk az  :offtopic: -ot

Jó ötlet...

Mellesleg letöltöttem a demót, mindjárt feltelepítem és kipróbálom! Az első rész tetszett, remélem ez sem okoz csalódást!
Tyraan - Artum Inferniti

#15 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:16

engem sem vágott a földhöz, átlagos

#16 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:20

nekem tokre bejott, es ha megnyered az merci AMG-vel a versenyt akkor egy harmadik palya is "bekapcsolodik" amin lehet jatszani. igaz nem olvastam rola semmit, de az nfs es tarsaihoz kepest a realitasa sokkal nagyobb.. a grafika tenyleg szemetel neha de ezt betudom annak, nogy beta

Szerkesztette: diab303 2004. 04. 02. 16:22 -kor

#17 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:49

Idézet: diab303 - Dátum: 2004. április 2, péntek - 17:24

nekem tokre bejott, es ha megnyered az merci AMG-vel a versenyt akkor egy harmadik palya is "bekapcsolodik" amin lehet jatszani. igaz nem olvastam rola semmit, de az nfs es tarsaihoz kepest a realitasa sokkal nagyobb.. a grafika tenyleg szemetel neha de ezt betudom annak, nogy beta

Ez megint az az eset, mint az NFS Underground esetében. Önmagában nem rossz játék, csak az elődhöz nem méltó. Nekem legalábbis az első ToCA Race Driver nagyon tetszett, bát hallottam, hogy sokaknak nem. Ráadásul ezt a játékot ultrarealisztikus szimulátornak harangozták, forradalmi sérülésmodellel, aztán tessék: a sérülésmodell szerintem az előző részben is jobb volt.

A hangokkal hogy álltok? Lehet hogy az SB Live! ennyire xar (el tudnám képzelni), de valami eszméletlen, milyen recsegést tud előadni néha, a mixelési hibákról nem is beszélve. Ez egyébként már az előző részben is így volt, igaz, sokkal kisebb mértékben. Más játékkal semmi gond.

#18 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:36

Idézet: GAI - Dátum: 2004. április 2, péntek - 17:53

A hangokkal hogy álltok? Lehet hogy az SB Live! ennyire xar (el tudnám képzelni), de valami eszméletlen, milyen recsegést tud előadni néha, a mixelési hibákról nem is beszélve. Ez egyébként már az előző részben is így volt, igaz, sokkal kisebb mértékben. Más játékkal semmi gond.

a hangok nagyon gazok.. vagyis a samplek tetszenek, de a mixer betegsegek meg a recseges nalam is bejatszik, neha valami "feher zaj" is hallatszik.
en sosem jatszottam a TOCA1-gyel ugyhogy nem tudom mennyire rontottak el, lehet hogy ezert tetszik ez? :)

#19 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:54

Nos, kipróbáltam a demót, de valahogy nem láttam semmi újat az első részhez képest! Persze a grafikai változások szembetűnőek, de korántsem annyira, mint amennyire várná az ember!
Tyraan - Artum Inferniti

#20 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:59

Idézet: diab303 - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:40

a hangok nagyon gazok.. vagyis a samplek tetszenek, de a mixer betegsegek meg a recseges nalam is bejatszik, neha valami "feher zaj" is hallatszik.
en sosem jatszottam a TOCA1-gyel ugyhogy nem tudom mennyire rontottak el, lehet hogy ezert tetszik ez? :)

Szerintem a hanggal nincs semmi gond.
Legalabbis nalam nincs.
Lehet hogy ez is olyan mint a Colin 4, Audigyvel szuper, gyengebekkel meg szar.
Codemasters mindketto, szoval...

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó