HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2641 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:56

Idézet

"A diákok nagy része Wordben írja a dolgozatot, és abban olvassa a tanár is. A hallgatók Microsoftot akarnak használni".

dehogy akarok :)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2642 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:05

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:56

vagy ha megszunik akkor az iskolak kapjak meg azokat a penzeket es en elkoltom szoftverre ...

Hát én pl. Nem hiszek benne, hogy azt a 800 millió forintot megkapnák az iskolák szoftverre, ha nem egyeznek meg.

#2643 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:07

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:56

dehogy akarok :)

Te speciel nem, de azért a legtöbb ember ragaszkodik a win-hez.

#2644 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:12

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 10:07

Te speciel nem, de azért a legtöbb ember ragaszkodik a win-hez.

Nem mindegy, hogy melyikhez nemértenek?  :omg:
Nálatok is rendszergazdát hívnak az excel - adatok - sorba rendezés menüpontjának használatához? :reklamacio:

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 14. 10:14 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2645 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 11:53

Nem hiszem, hogy ne egyeznének meg, de a kedvetekért idézgetek kicsit:

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:48

Felhívtam a Rúfusz Kft. ügyfélszolgáltatát, ahol azt mondták, hogy a lejárat után új licenszeket küldenek ki, tehát minden megy tovább, de az aktuális licenszek mindig csak egy évre fognak szólni. Tehát nem kell a kukába dobni.

Itt van egy hivatalos válasz a Rúfusztól.

Idézet: melon kapta e-mailben - Dátum: 2005. febr. 7., csütörtök - 9:58

Tisztelt Ügyfelünk!

A tisztaszoftver egy évente megújuló licencelési forma, amit február 20-a után
térítésmentesen meghosszabbítunk.
A licenc hosszabbításról minden kedves ügyfelünk kap tájékoztatást.

Üdvözlettel:
xy

Én ezt a tájékoztatást kaptam, én nyugodt vagyok. Ha pedig mégse tudnak megegyezni, szépen lezúzom a tisztaszoftver program keretében kapott xpket a gépekről és teszek rájuk linuxot (ahol eddig is volt windows, ott megmarad - muszáj a sok CAD meg GIS szoftver miatt)
szvsz 95% esélyt látok arra, hogy megegyeznek a felek, és újabb egy évre nyugi lesz.

#2646 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:02

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 10:12

Nem mindegy, hogy melyikhez nemértenek?  :omg:
Nálatok is rendszergazdát hívnak az excel - adatok - sorba rendezés menüpontjának használatához? :reklamacio:

Ez kis ráhatással, tanítással elkerülhető. Ha valami triviális probléma miatt hívnak, nem csak megcsinálom, hanem meg is mutatom, hogyan kell, és miért. Ha valaki erősködik, vagy nem veszi a lapot, akkor barátságosan és udvariasan megjegyzem, hogy még egyszer ugyanilyen hiba miatt nem jövök, úgyhogy tessék megtanulni. A 'nyáj' kezelésén múlik az egész :cool:
Pl. egy userem felháborodott, hogy ő nem akar jelszót használni, mert régen se kellett. Erre azt feleltem, hogy ha nem akar kapcsolatot a külvilággal számítógépén, megteheti, máris kihúzom az UTP dugót, csak előbb hadd írjam fel a bináris címét a hálókártyának, ha mégis visszadugná. :D Persze ez egy erős kivétel volt, mindenkivel meg kell találni a megfelelő hangnemet. Sokszor nehezebb 'szociálisan' bevezetni egy szolgáltatást, mint technikailag.

#2647 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:06

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:02

Ez kis ráhatással, tanítással elkerülhető. Ha valami triviális probléma miatt hívnak, nem csak megcsinálom, hanem meg is mutatom, hogyan kell, és miért. Ha valaki erősködik, vagy nem veszi a lapot, akkor barátságosan és udvariasan megjegyzem, hogy még egyszer ugyanilyen hiba miatt nem jövök, úgyhogy tessék megtanulni. A 'nyáj' kezelésén múlik az egész :cool:
Pl. egy userem felháborodott, hogy ő nem akar jelszót használni, mert régen se kellett. Erre azt feleltem, hogy ha nem akar kapcsolatot a külvilággal számítógépén, megteheti, máris kihúzom az UTP dugót, csak előbb hadd írjam fel a bináris címét a hálókártyának, ha mégis visszadugná. :D Persze ez egy erős kivétel volt, mindenkivel meg kell találni a megfelelő hangnemet. Sokszor nehezebb 'szociálisan' bevezetni egy szolgáltatást, mint technikailag.

Hát, kivéve, ha az igazgató szorgalmazza, hogy Te csináld meg, mert a másik minek tanulja meg, ami a munkájához kéne? Én már mindent megmutogattam 1000 szer. Mi az eredménye? Nem megkérdezik hogy kell, hanem azt mondják, hogy csináljam meg, mert a főnök azt mondta.

#2648 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:17

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:06

Hát, kivéve, ha az igazgató szorgalmazza, hogy Te csináld meg, mert a másik minek tanulja meg, ami a munkájához kéne? Én már mindent megmutogattam 1000 szer. Mi az eredménye? Nem megkérdezik hogy kell, hanem azt mondják, hogy csináljam meg, mert a főnök azt mondta.

Jön hozzánk egy új bérszámfejtő, vagy ki... A régi még itt van, elvileg tőle tanul be. A régi se tudta kezelni a tákisz gyönyörűséges IMI programját. Úgyhogy kb tőlem tanul be az újjonc, de kedves hangon megígérte, hogy harmadszorra se fog neki menni a legalapvetőbb feladat, mert őt nem is nagyon érdekli. Szerinted ilyenkor mit tudok tenni?
Szóltam az igazgatónak, hogy égetően fontos lenne nekik 1 tanfolyam, amire azt válaszolta, hogy majd a negyedéves beszámoló után (március-április), de ne várjak nagy változást. Paff. Ha már ő sem bízik benne, akkor mit szóljak én?   :reklamacio:

Szerk: és ilyenkor kezd elmenni a kedvem az egész pályától. Nem tanárnak jöttem ide, hanem rendszergazdának. Nekem nem a wordhöz, excelhez, IMIhez, meg istentudjamihez kell értenem... A rendszergazdai feladatokra meg nem jut idő. Ilyenkor jöjjön valaki, hogy egy rg egész nap csak ül és chatel! :doom:

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 14. 12:19 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2649 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:31

Idézet

Szóltam az igazgatónak, hogy égetően fontos lenne nekik 1 tanfolyam, amire azt válaszolta, hogy majd a negyedéves beszámoló után (március-április), de ne várjak nagy változást. Paff.
Mert bonyolult lenne az IMI-n változtatni. Eleve nem is megy máson csak 9x-en. Sehol nincs vele probléma csak Karcagon, Sopronban és Szekszárdon. :reklamacio:

#2650 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:37

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:31

Mert bonyolult lenne az IMI-n változtatni. Eleve nem is megy máson csak 9x-en. Sehol nincs vele probléma csak Karcagon, Sopronban és Szekszárdon. :reklamacio:

Először azt mondták, hogy 98 kell hozzá. Feltettük. Sok gond volt vele. Folyton kifagyott. Mondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Utána azt mondták a MÁKnál, hogy legyen XP merazjó. Kiderült, hogy az se jó, és Oracle liszenszük csak win 2000-re van. Úgyhogy harmadszorra win2k lett, és megy hibátlanul. Már csak a felhasználó nem stimmel, aki a gép előtt ül. Vele meg ÉN nem tudok mit tenni.  :(

#2651 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:39

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:31

Hát, ha nem titkolóznának vele ennyire, akkor talán nem lenne vele ennyi gond. A probléma gócpontjait a topic-ból szedted ugye? :D Eleve fejlesztői hozzáállás hibás a dolog. Mikor egyik napról a másikra olyan nyomtatási képet generáltatnak a progival, ami leporello -ra van optimalizálva, és még utána szerkesztgetni kell, hogy normálisan nézen ki A4-en, elég gáz. Erre mit mondott a kedves MÁK mikor említettem nekik kicsit ingerülten? Szerkeszteni kell, és kifér szépen. Hát köszi szépen. Egyébként itt NT-n, és 2k-n megy csak. ME-n meg be sem akart indulni. :think:

Meg ha a nagy oracle fejlesztők kitalálnák végre, hogy niként lehet megúszni reinstall nélkül egy 12571 TNS hibát. MErt az nem jó, hogy oracle le, majd fel, mert benne marad a reg-ben. Reg pucolás után is ua. volt, és ezért minden hiba után teljes gép reinstall. :(

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 14. 12:42 -kor

#2652 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:39

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:17

Ilyenkor jöjjön valaki, hogy egy rg egész nap csak ül és chatel! :doom:

Ezt úgy sem tudod kikerülni, mert az ember gyarló, és a gyarló ember irigy is tud lenni

Amúgy aranyos a szerelő pingvined..:))

#2653 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:42

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:37

Először azt mondták, hogy 98 kell hozzá. Feltettük. Sok gond volt vele. Folyton kifagyott. Mondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Utána azt mondták a MÁKnál, hogy legyen XP merazjó. Kiderült, hogy az se jó, és Oracle liszenszük csak win 2000-re van. Úgyhogy harmadszorra win2k lett, és megy hibátlanul. Már csak a felhasználó nem stimmel, aki a gép előtt ül. Vele meg ÉN nem tudok mit tenni.  :(

Nekünk a MÁKosok mondták, hogy csak 9x a jó, bár mi az XP-re kérdeztünk rá

#2654 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:43

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:39

Ezt úgy sem tudod kikerülni, mert az ember gyarló, és a gyarló ember irigy is tud lenni

Amúgy aranyos a szerelő pingvined..:))

Így fogja kidobálni a tisztaszoftveres liszenszigazolásokat is :D

#2655 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:54

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:43

Így fogja kidobálni a tisztaszoftveres liszenszigazolásokat is :D

:think:    :)    :D      ;)  ;)

#2656 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:54

.hu -s reverse DNS igénylése:

Idézet

Kérem az igenyles.sulinet.hu oldalon igényelje meg a dns bejegyzés módosítás menüpont alatt, a megjegyzés rovatban.

#2657 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:49

Nálunk simán megy XP alatt az IMI. Jött, az emberük, run as... root jelszót beadtam nekik, és otthagytam őket. Ahogy hallottam, minden rendben van vele, ugyanis a frissítéseket sem én szoktam rátenni, hanem a mi kis agilis, ügyes és okos könyvelőnk, aki nemrég váltotta le nyugdíjba menő elődjét. De hogy rosszat ne mondjak, ő is updatelte, nekem még sose kellett nagyon foglalkozni az IMIvel. Akkor most szerencsés vagyok? ;)

#2658 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:59

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:49

Nálunk simán megy XP alatt az IMI. Jött, az emberük, run as... root jelszót beadtam nekik, és otthagytam őket. Ahogy hallottam, minden rendben van vele, ugyanis a frissítéseket sem én szoktam rátenni, hanem a mi kis agilis, ügyes és okos könyvelőnk, aki nemrég váltotta le nyugdíjba menő elődjét. De hogy rosszat ne mondjak, ő is updatelte, nekem még sose kellett nagyon foglalkozni az IMIvel. Akkor most szerencsés vagyok? ;)

Igen, az vagy, és adj hálát az égnek.

#2659 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:00

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 13:49

Igen!
Nálunk a lemezre mentést igérte meg az új, viszonlag fiatal munkatárs, hogy harmadszorra se fog menni.

XP alatt nálunk pl nem ment az adatfogadás, mert ott rendszeresen lehalt.

#2660 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 14:46

az szép, és jó, hogy a közép és felsőoktatásban can tisztaszoftver, emg campus, de mivan az ált. iskolákkal? ott talán még kevesebb az ilyen lehetőség, meg a pénz..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.