HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2681 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 16. 20:25

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 18:30

Ezt jól elírtam  :omg:
Hibakeresésben jó vagyok, megoldásban már nem annyira  :rolleyes:

Hirtelen megijedtem, hogy már az elején elrontottam valamit. :think:

#2682 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 07:53

Én is Gratulálok!

#2683 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 08:52

Köszönöm!

Más: Ti használtok a caching proxyhoz valamilyen adfiltert? Én most tesztelgetek egyet (link itt), kíváncsi leszek, hogy mennyire emeli meg a loadot, ha kiteszem élesben.

#2684 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 19:52

hali, bocs hogy ilyen kis senki létemre bepofátlankodok ide :D (na jó, egy évig csináltam a kolimban a rendszert, akkor lehet szólni egyet? :D) :p, cs egyrészt itt vagytok sokan tűzközelben, ráadásul anno ez is volt a téma (átnevezés előtt). Nah szal azt akarom kérdezni hogy a Tisztaszoftveres licenszek meghosszabításáról tud vki valamit? Mert ugye a campusosok körül most elég nagy a vita, és az eléggé egy csónak :rolleyes:
Azért kérdem, mert anyám gépén van egy ilyen, mivel addig sírt, hogy nehogy jöjjenek, hogy mondtam hogy hamár úgyis tanár, akkor hozzák szépen ezt a dolgot. És most nézem a papírost (pontosabban ő nézte, és elémrakta), hogy ezen az van hogy febr 20. Namost ha nem lehet meghosszabítani, akkor a 7vége pl. tökéletes alkalom volna arra, hogy a debian cdmmel levonuljak a földszintre, tekintve hogy ugye ezesetben szerpel a címünk egy adatbázisban ami a frissen érvénytelenített licenszeket tartalmazza :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2685 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 21:07

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 19:52

hali, bocs hogy ilyen kis senki létemre bepofátlankodok ide :D (na jó, egy évig csináltam a kolimban a rendszert, akkor lehet szólni egyet? :D) :p, cs egyrészt itt vagytok sokan tűzközelben, ráadásul anno ez is volt a téma (átnevezés előtt). Nah szal azt akarom kérdezni hogy a Tisztaszoftveres licenszek meghosszabításáról tud vki valamit? Mert ugye a campusosok körül most elég nagy a vita, és az eléggé egy csónak :rolleyes:
Azért kérdem, mert anyám gépén van egy ilyen, mivel addig sírt, hogy nehogy jöjjenek, hogy mondtam hogy hamár úgyis tanár, akkor hozzák szépen ezt a dolgot. És most nézem a papírost (pontosabban ő nézte, és elémrakta), hogy ezen az van hogy febr 20. Namost ha nem lehet meghosszabítani, akkor a 7vége pl. tökéletes alkalom volna arra, hogy a debian cdmmel levonuljak a földszintre, tekintve hogy ugye ezesetben szerpel a címünk egy adatbázisban ami a frissen érvénytelenített licenszeket tartalmazza :D

A Rufusz ügyfélszolisai állítólag azt mondták, hogy küldeni fogják a friss liszenszeket. Hivatalos álláspontot azonban még nem hallottam erről. De ha minden géped downgrade-elni kell, akkor én debian CD helyett kötéllel megyek a padlásra, és felhúzom magam.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2686 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 21:08

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 8:52

Köszönöm!

Más: Ti használtok a caching proxyhoz valamilyen adfiltert? Én most tesztelgetek egyet (link itt), kíváncsi leszek, hogy mennyire emeli meg a loadot, ha kiteszem élesben.

Még nem használok ilyesmit, de megfontolandó. Már megkaptam az új szervereket. Telepítésükre nem tudom, mikor jut majd időm. De abban már mindenképpen lesz pár szűrés proxy alapon.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2687 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:15

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:07

A Rufusz ügyfélszolisai állítólag azt mondták, hogy küldeni fogják a friss liszenszeket. Hivatalos álláspontot azonban még nem hallottam erről. De ha minden géped downgrade-elni kell, akkor én debian CD helyett kötéllel megyek a padlásra, és felhúzom magam.

Ez azt jelenti, hogy autamatice meghosszabbodik (már persze ha M$ nem int be), és nem is kell rohangászni utána? :think: az jó volna :D

Azért ne készítsd még a kötelet. Előszöris nincs túl sok gép amihez hozzá kellene nyúlnom :D Másrészt meg az nem down hanem upgrade lesz neki(k) :p :D :D

Egyébként meg épp itt volna az ideje anyámat leszoktatni arról a xarról. Állandóan összehalasztják nekem :(

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2688 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 12:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 23:15

Ez azt jelenti, hogy autamatice meghosszabbodik (már persze ha M$ nem int be), és nem is kell rohangászni utána? :think: az jó volna :D

Azért ne készítsd még a kötelet. Előszöris nincs túl sok gép amihez hozzá kellene nyúlnom :D Másrészt meg az nem down hanem upgrade lesz neki(k) :p :D :D

Egyébként meg épp itt volna az ideje anyámat leszoktatni arról a xarról. Állandóan összehalasztják nekem :(

Csak az előző oldalt kellett volna megnézni...

Abban egyetértek, hogy némely esetben upgrade lenne :D

#2689 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:50

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 12:14

Csak az előző oldalt kellett volna megnézni...

Abban egyetértek, hogy némely esetben upgrade lenne :D

igazad van, elnézést. Mentségemre legyen szólva, hogy néha be szoktam ide RO módban nézni, és ált cs csetni szoktatok, így lusta voltam elkezdeni visszalapozgatni, gondoltam találnék a dologra utalást ezen az oldalon is.

Még1x sry.

És nem némely. Minden :D

#2690 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 19:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 15:50

...Még1x sry.

És nem némely. Minden :D

Nem kell elnézést kérned, nincs miért ;)

Azért némely esetben, mert pl. kíváncsi lennék, hogy a sok iskolai CAD meg GIS szoftverünket hogyan telepítenéd fel Debianra (bármilyen *NIX-ra), amit oktatnak. Ezeknek a szoftvereknek kb. 80%-a csak windowson fut. Ebben az esetben nemhogy downgrade lenne a dologból, inkább megszüntetés.

Azért írtam, hogy némely esetben, mert pl. egy alap 'operációs rendszerek alapjai' vagy szövegszerkesztés-táblázatkezelés-internetezés témakört simán le lehetne vele fedni. Sőt, sokkal jobban örülnék, ha a Visual Basic oktatás is lecserélhető lenne valami nyílt forrású fejlesztőeszköz oktatására. Persze nem győzöm  megjegyezni, hogy az volna az igazán jó, ha mindkét rendszerrel megismerkednének a diákok, mert egy tipikus munkahelyen nem sokra menne majd az oktatott OOo tudásával :think:

Abban meg csak reménykedni tudok, hogy csökkenő tendenciát mutat majd a 'csettopinka' jelleg. :cool2:

Szerkesztette: melon 2005. 02. 18. 19:55 -kor

#2691 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 11:02

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 8:20

Nekem itt lóg a kuka felett egy cérnán, hogy csak el kelljen vágnom, mikor eljön a 25-e.

Holnap érvényüket vesztik a liszenszek. Jó nagy kuss van körülötte. Semmi hivatalos értesítés. Hétfőn jön a BSA kommandó?  :D
De hogyan jött az az ötlet, hogy 1 évre kell csak liszneszeket tárgyalni?  :omg:

#2692 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 11:46

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 11:02

De hogyan jött az az ötlet, hogy 1 évre kell csak liszneszeket tárgyalni?  :omg:

Hát úgy, hogy szegény m$ bácsinak is megérje :mad:

#2693 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 15:34

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 19:54

Nem kell elnézést kérned, nincs miért ;)

Azért némely esetben, mert pl. kíváncsi lennék, hogy a sok iskolai CAD meg GIS szoftverünket hogyan telepítenéd fel Debianra (bármilyen *NIX-ra), amit oktatnak. Ezeknek a szoftvereknek kb. 80%-a csak windowson fut. Ebben az esetben nemhogy downgrade lenne a dologból, inkább megszüntetés.

Azért írtam, hogy némely esetben, mert pl. egy alap 'operációs rendszerek alapjai' vagy szövegszerkesztés-táblázatkezelés-internetezés témakört simán le lehetne vele fedni. Sőt, sokkal jobban örülnék, ha a Visual Basic oktatás is lecserélhető lenne valami nyílt forrású fejlesztőeszköz oktatására. Persze nem győzöm  megjegyezni, hogy az volna az igazán jó, ha mindkét rendszerrel megismerkednének a diákok, mert egy tipikus munkahelyen nem sokra menne majd az oktatott OOo tudásával :think:

Abban meg csak reménykedni tudok, hogy csökkenő tendenciát mutat majd a 'csettopinka' jelleg. :cool2:

Tök egyet értek a leírtakkal, de itt spec az én windowzos gépeimről volt szó (hacsak nem elütés volt) és azok nak upgrade lenne :D :D

#2694 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 19:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 15:34

Tök egyet értek a leírtakkal, de itt spec az én windowzos gépeimről volt szó (hacsak nem elütés volt) és azok nak upgrade lenne :D :D

mea culpa... én néztem félre...

#2695 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:12

BSA tudja h nincs penze az iskolaknak szoftverre, es ezert sztem nem fognak kijonni ...
ha meg kijonnek akkor mi lesz? megbuntetnek? elviszik a gepeket?

egyik eset sem lenne jo, mert nem tudjuk kifizetni, akkor mar reg megvettuk volna a progikat, ha elviszik oket akkor meg nem lehet tanitas, az sem jo ...

es gondolom ezert probalta meg az IHM azt h ok majd fizetik a szoftvert amennyire tudjak, mert penz kulon iskolaknak ugysem lett volna ra - gondolom ugy dragabb ...
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2696 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:22

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:12

BSA tudja h nincs penze az iskolaknak szoftverre, es ezert sztem nem fognak kijonni ...
ha meg kijonnek akkor mi lesz? megbuntetnek? elviszik a gepeket?

egyik eset sem lenne jo, mert nem tudjuk kifizetni, akkor mar reg megvettuk volna a progikat, ha elviszik oket akkor meg nem lehet tanitas, az sem jo ...

es gondolom ezert probalta meg az IHM azt h ok majd fizetik a szoftvert amennyire tudjak, mert penz kulon iskolaknak ugysem lett volna ra - gondolom ugy dragabb ...

De ott van nála a tanárok, és rendszergazdik címe is. Oda is kimehetnek nem? Elég nagy a sansz rá. Már megbántam, hogy kértem ilyet.  telepíthetek ma linux-ot :( v. :D

#2697 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:54

hozzam johetnek - elloptak a gepem!!!, bar en nem kertem
elvittem innen szo nelkul :o)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2698 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 08:53

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:08

Még nem használok ilyesmit, de megfontolandó. Már megkaptam az új szervereket. Telepítésükre nem tudom, mikor jut majd időm. De abban már mindenképpen lesz pár szűrés proxy alapon.

Ma beizzítottam a nagyközönségnek egy adfiltert squid alá. Teljesen jól végzi a dolgát, egyáltalán nem terhel sokat, 40 perc alatt a 12000 soros squid access.log mellé készült egy 1300 soros filter.log, ez kb. 10%-os hatékonyság javítás objektumok száma szerint :cool:
Egyébként egy viszonlyag egyszerű perl url redirectorról van szó, ha valakit érdekel, innen szedtem le.

Amúgy milyen szervereket kaptál? Bár nekem is meglennének, de ősznél előbb semmi jót nem várhatok :down:

Szerkesztette: melon 2005. 02. 22. 08:55 -kor

#2699 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:08

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:53

Amúgy milyen szervereket kaptál? Bár nekem is meglennének, de ősznél előbb semmi jót nem várhatok :down:

Intel P4. 3Ghz, 2x 512 Kingston dual DDR, 2x 160 GB HDD, ASUS P4P800-E; 2 gigabites 3COM kátrya.

És ebből 3 db  :rolleyes:

#2700 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:11

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 9:08

Intel P4. 3Ghz, 2x 512 Kingston dual DDR, 2x 160 GB HDD, ASUS P4P800-E; 2 gigabites 3COM kátrya.

És ebből 3 db  :rolleyes:

:OOO

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »