HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság, 2004-es bajnoki szezon. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (228 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság, 2004-es bajnoki szezon. Bárki csatlakozhat.

#1 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 12:37

Hello.

Eddig a Szigeten az F1 topicot offoltuk tele ezzel a játékkal, de ideje itt egy külön topicot indítani neki.
A játékról a Szigeten a Forma-1 IX. és X. topicban olvashattok, de szívesen válaszolok itt is a kérdésekre.  https://forum.hwsw.h...opic=20913&st=0.

Szívesen látunk mindenkit a bajnokságban, gyertek és versenyezzetek. Terveim szerint a szezonzáró Braziliai futamot egy jó kis F1 lanparty keretén belül nyomjuk le és ott avatunk bajnokot is.

Tehát a következő futam a San Marino GP - Imola. Az erdmények leadási határideje 2004 április 19 hétfő este 10 óra.

Üdv: Drummaster

Szerkesztette: Drummaster 2004. 04. 07. 10:49 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 12:52

Szerintem a részvevők számától függő pontozás nem jó, akkor is 10 pontot kellene adni a győztesnek, ha csak 3-an indulnak, mert lehet, hogy a 2. helyezett nagyon erős versenyző, de ő lenyomta, akkor miért jár érte kevesebb pont mint akkor, ha még 5 sereghajtó is van utána?

Vagyis szerintem simán az f1 pontozásnál kellene maradni. .

Az, hogy ha 2-en vannak, akkor a győztes 2 pontot kap, az szerintem abszurd.

#3 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:05

Na, úgy gondoltam, hogy leírom mégis hogy miről van szó, és a szabályokat, hogy ne kelljen senkinek kotorásznia. Szóval:

A HWSW F1 bajnokságot az Electronic Arts F1-2002 nevű játékával játsszuk. Tudom, hogy van jobb F1 sim proggi is, de ez a játék állt mindenkinek a rendelkezésére, mikor kezdtük.

A bajnokság során követjük a valós versenynaptárt, kivéve az új pályákat (pl Bahrein vagy Kína), ezeket kihagyjuk.

Mivel általában 2 hetente vannak a valós futamok, ezért a HWSW bajnoki "futamok" szintén 2 hetente vannak, csak épp mindíg azon a hétvégén, amikor nincs valós verseny.

Mindenki olyan autóval megy, amilyennel akar, de amilyen autóval csatlakozik a bajnoksághoz, olyannal kell az egész szezonban versenyeznie, tehát szezon közben autóváltás nem lehet. Valamint szabály, hogy a kipörgésgátló, a blokkolásgátló és az automata váltó kivételével minden assistance-t ki kell kapcsolni. Ezt ellenőrizni nem lehet, ezért bizalmi elven működik a dolog. Ha valaki becsapja a többieket, saját magát csapja be, hisz ez egy játék, ami azért indult, hogy kicsit mi is "benne legyünk" az F1 szezonban.

Minden versenyzőnek tesztköröket kell futnia (amennyit jól esik :) ). A legjobb idejéről screenshotot kell készítenie. A shoton mindenképp a versenyző saját, itt is használatos nicknevének kell látszania.

A screenshotokat közzé kell tenni itt a topicban a megadott időpontig.

A beérkezett shotokon szereplő idők alapján áll össze a helyezés, ami alapján pontokat lehet szerezni.

A szerzett pont mindíg attól függ, hogy hány induló volt. Ha 10, akkor az 1. kap 10 pontot, a 2. 9-et.....a 10. 1 pontot. Ha 6 induló van, akkor az 1. kap 6 pontot, a 2. 5-ot.....a 6. 1-et. Erre azért van szükség, mert nem lesz fix létszám az egész szezonban. Van egy táblázat, amin jegyzem, hogy ki, melyik futamon hány pontot szerzett, tehát ha kihagy egy futamot, akkor az addíg szerzett pontjai természetesen nem vesznek el.

Ha valaki a megadott időpontig nem teszi közzé az idejét, akkor 1 pontot levonunk a helyezése által neki járó pontból, ha az azt követő 24 órában sem, akkor nem kap pontot, hanem "OUT" lesz. Ez kicsit szigorúan hangzik, de csak azért van erre szükség, hogy tudjuk tartani a menetrendet. Szóval nagyjából ennyi, de várom az esetleges kérdéseket, ha vannak.

A HWSW F1 bajnoki sorozat hivatalos weboldala elérhető itt: http://invitel.hu/brave

Szerkesztette: Drummaster 2004. 11. 09. 14:23 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 6, kedd - 13:56

Szerintem a részvevők számától függő pontozás nem jó, akkor is 10 pontot kellene adni a győztesnek, ha csak 3-an indulnak, mert lehet, hogy a 2. helyezett nagyon erős versenyző, de ő lenyomta, akkor miért jár érte kevesebb pont mint akkor, ha még 5 sereghajtó is van utána?

Vagyis szerintem simán az f1 pontozásnál kellene maradni. .

Az, hogy ha 2-en vannak, akkor a győztes 2 pontot kap, az szerintem abszurd.

Ha ketten vannak, akkor a győztes 10 pontot kap, a 2. 8-at. 2 pont a különbség. A mi pontozásunk alapján meg 1. Nem olyan nagy különbség, legalább szorosabb lesz a pontverseny, nem tud senki mondjuk 10-20-30 ponttal elhúzni a többiektől. Persze ha mindenkinek az a véleménye, hogy a rendes F1 féle pontozás működjön, rajtam nem múlik. Akkor várom a véleményeket ezzel kapcsolatban.

#5 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:57

:o Hat, ha lennenk 15-20-n akkor lenne ertelme az f1-s pontozasnak.
Vagy esetleg mixelnenk a regi f1-s pontozast az ujjal. Az elso 6 kap pontot, de az uj leosztas szerint. Azaz a masodik 8-t. S akkor nem lenne nagy kulonbseg.
En partolom, hogy maradjon a pontozas ugy ahogy van.

#6 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:05

Idézet: MajaG - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:01

:o Hat, ha lennenk 15-20-n akkor lenne ertelme az f1-s pontozasnak.
Vagy esetleg mixelnenk a regi f1-s pontozast az ujjal. Az elso 6 kap pontot, de az uj leosztas szerint. Azaz a masodik 8-t. S akkor nem lenne nagy kulonbseg.
En partolom, hogy maradjon a pontozas ugy ahogy van.

Tökmind1, hogy az első 8 vagy 6 kap pontot, szerintem, ha 5 részvevő összejön, már az is csoda.

#7 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:13

Ugyan Mumia, ne legyünk kishitűek, pláne ne rontsuk el a játékot. Akárhányan is vagyunk, részemről öröm hogy játszunk, örülök, hogy van aki szintén így gondolja és ez a lényeg. Hogy jól érezzük magunkat. Neked sem kiszállni kéne a kormányod miatt, hanem maradni és versenyezni, hisz nem kétséges, hogy minél többen vagyunk, annál jobb, de nekem nem veszi el a kedvem, ha csak 4-en 5-en vagyunk. A játék a lényeg, a szórakozás, a versenyzés. Meg a jó hangolat. :) Ámen... :D

#8 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:17

... A játék a lényeg, a szórakozás, a versenyzés. Meg a jó hangolat. :) Ámen... :D

Ha kibicként belepofázhatok: igazad van. :)

#9 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:36

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:38

Ha kibicként belepofázhatok: igazad van. :)

Ne bomolj már, nem akarsz ebben a remek társaságban egy nagyot versenyezni? Ne legyél már finnyás...  ;)

#10 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:42

Az egymás elleni versengés itt a lényeg...a pontozás csak hab a tortán :cool:

Nézz meg engem...ausztráliában tökutsó voltam(elég gyenge idővel), de sepangban már nyertem.

Mondjuk hozzátartozik, hogy baromi sok kört mentem, mire összejött a győztes kör.

#11 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:47

Idézet: pitius - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:46

Az egymás elleni versengés itt a lényeg...a pontozás csak hab a tortán :cool:

Nézz meg engem...ausztráliában tökutsó voltam(elég gyenge idővel), de sepangban már nyertem.

Mondjuk hozzátartozik, hogy baromi sok kört mentem, mire összejött a győztes kör.

:up:

#12 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:53

Hmmm... ez a verseny akár érdekelhet is engem. Vajon van nekem otthon F1 2002?  :)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#13 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 14:55

Azt is jó lenne tudni, hogy hol lehet letölteni az alapjátékhoz azokat az dolgokat, amire szükség lehet. Pl. az új pályát, amit most fejeztek be, stb. :think: Talán nekiindulok én is egy kicsit... poénból... :D

Köszi!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#14 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:57

Idézet: LightBringer - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:59

Azt is jó lenne tudni, hogy hol lehet letölteni az alapjátékhoz azokat az dolgokat, amire szükség lehet. Pl. az új pályát, amit most fejeztek be, stb. :think: Talán nekiindulok én is egy kicsit... poénból... :D

Köszi!

Az új pályákat kihagyjuk (nem jelent meg még az új pályákat tartalmazó patch), egyébként a www.hsw.hu címen vannak hozzá mindenféle letölthető cuccok. :)

Szerkesztette: Drummaster 2004. 04. 06. 14:58 -kor

#15 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 15:59

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. április 6, kedd - 13:57

Hmmm... ez a verseny akár érdekelhet is engem. Vajon van nekem otthon F1 2002?  :)

Ezzel én is így vagyok,mióta kijött az F1C!!! :D
Kár hogy nem az van meg a többségnek...  :( :( :(

#16 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 16:54

Idézet: olaj - Dátum: 2004. április 6, kedd - 17:03

Ezzel én is így vagyok,mióta kijött az F1C!!! :D
Kár hogy nem az van meg a többségnek...  :(   :(   :(

Azért nem esik nehezdere talán ráugorni erre a játék kedvéért, ugye?  ;) Én is a GP3-at preferáltam volna, mert azt ismerem, de tegnap feltelepítettem az F1 2002-t.  :)

Jó ez.

Még az is elképzelhető, hogy ezen felbuzdulva elindítom a "Labdarúgás..." topic tagjainak az online FIFA bajnokságot.  :p  :D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#17 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:21

Idézet

Azért nem esik nehezdere talán ráugorni erre a játék kedvéért, ugye?  ;)

Meggondolandó... :)

Idézet

Jó ez.

De van jobb is! :D

Idézet

Még az is elképzelhető, hogy ezen felbuzdulva elindítom a "Labdarúgás..." topic tagjainak az online FIFA bajnokságot.  :p  :D

Vigyázz!!
Olaszosan játszok!! :D  :D

Szerkesztette: olaj 2004. 04. 06. 18:22 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:25

Nos, ha minden jól megy, akkor napokon belül szert teszek a programra és akkor beszállok Én is a bajnokságba!
Tyraan - Artum Inferniti

#19 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:29

Áhojj!

Ha felteszem f12002-t, akkor melyik patch-et kell ráhúznom, hogy versenyezhessek?
Hogy és hol lehet nevezni? Mi a szerver IP-je, és hogyan / mikor lehet konnektet fölvenni?

Köszi és üdv: Bepe

#20 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:37

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. április 6, kedd - 19:33

Mi a szerver IP-je, és hogyan / mikor lehet konnektet fölvenni?

Nem így megy, egyszerűen a legjobb idődet be kell ide írnod (+ screenshot) és ennyi az egész!
Tyraan - Artum Inferniti

Téma megosztása:

• (228 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó