HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért ne használj kodekpakkot - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért ne használj kodekpakkot Jelenkori válogatott (rém)történetek Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:07

Sokaknak van problémája a címben említett szoftvercsomaggal, mégis egyre többen használják úgy, hogy nem is tudják milyen következményei lehetnek a telepítésének.
Néhány, a Fórumról kiragadott hozzászólással szeretném bemutatni, hogy mire számitson az, aki az ACE codec pack-ot (vagy valamelyik hasonszőrű társát: Nimo, K-Lite) telepít a gépére.
(Azért azt megemlítem, hogy lehetséges, hogy a lent említett problémák nem mindegyike köthető a kodekpakkokhoz, de erősen valószínű.)
A következőkben fórumtársaink észrevételei következnek:

Szoftverműhely - Felhasználói programok / Ace Codecs 5

Hardverműhely - Multimédia / Ace codec gondok

Hardverműhely - Multimédia / Pinnacle PCTV pro - TV felvétel közvetlenül DVD
-KenGuruL (ACE)

Hardverműhely - Multimédia / Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.)
-Hófogó (ACE)
-Kandurex (ACE)
-X-Email (K-Lite)
-viktop (K-Lite)
-Lali-213 (ACE)
-X-Email (ACE)
-Misi_D (ACE)

Szoftverműhely - Gameware / Colin McRae Rally 3
-Brian'75 (ACE)
-Diavolo (ACE)
-AMD rula (ACE)

Hardverműhely - Multimédia / DVD rip II.
-freeone (ACE)

Szoftverműhely - Microsoft OS / Xp másolás - elfogy a memória...
-Carlos (ACE)

Hardverműhely - Multimédia / Codecs mizéria
-Ingy (ACE)

Hardverműhely - Alaplap, Processzor /  Telepíthetetlen 4in1 !
-iljicSke (ACE)

Hardverműhely - Multimédia / AC3 PROBLÉMÁK FAQ !!! Avagy "mé'nemszó'azácéhárom" ???
-ma-Zo
-nagymedve (ACE)
-cssandor (codecfull)
-bala23 (ACE)

Hardverműhely - Multimédia / Mitől szalad a kép a hanghoz képest?
-mva (ACE)

Szoftverműhely - Felhasználói programok / melyik codecs?
-neta (ACE)

Hardverműhely - Videokártya és megjelenítők / Xvid hang+kép szinkron hibák, oka?
-Demon Eyes Kyo (ACE)

Hardverműhely - Multimédia / Codec gondok
-Robin

Hardverműhely - Multimédia / Virtual Dub & Videó összevágás
-Mac13 (Nimo)

Hardverműhely - Videokártya és megjelenítők / Pinnacle Studio PcTv Pro zűr
-attila_s (Nimo)

Huhh... Egyszerre ennyi link talán elég lesz ahhoz, hogy elgondolkozzon az aki használja vagy tervezi a használatát.

#2 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:20

:up:  :up:  :up:

#3 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:28

Sajnos annak idején én is "bedőltem" és felraktam valamelyik ACE csomagot, lehetetlen volt levakarni a gépről, hol játszotta a feliratot, hol nem, szóval megfogadtam, hogy ezután csak a legszükségesebbeket teszem fel.
Egy Win reinstall oldott csak meg minden gondot :(
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#4 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 13, kedd - 14:25

:up:  :up:  :up:

Köszi... Már éppen kérni szerettem volna egy stickyt :respect:

#5 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:43

Így igaz, a saját tapasztalatom is megerősít ebben. Csak a szükséges, napi használatban lévő (mittomén, DivX, XviD, mp3) codec-eket szabad felpakkantani, a többi csak felesleges tornazsák. Foglalja a helyet és összekavar egy addig jól működő rendszert - pl. nekem ott kezdett gyanússá válni a dolog, mikor a Rise of Nations c. game hibaüzenetet lökött induláskor. Mint később kiderült, 1-2 introt akart lejátszani a fejlesztőcsapat logojával, stb., és ugye az ACE codecpack már beletúrt az egészbe... Uninstallálni normálisan nem lehet, így maradt egy Ghost mentés visszatétele mint ultim8 megoldás. Szóval:  :down:
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#6 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:47

Én 1x telepítettem "Ész" kodek packot, azóta sosem, teljesen hazabaszta a windózt, utána semmi sem működött már úgy, ahogy kellett volna, és kiírtani sem lehetett.

#7 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 13. 13:59

Én már jó ideje használom a k-lite pakkot, minden flottul megy, pedig digitalizálok is jó sokat, gondom eddig nem volt vele.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#8 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 15:05

Idézet: td - Dátum: 2004. április 13, kedd - 15:04

Én már jó ideje használom a k-lite pakkot, minden flottul megy, pedig digitalizálok is jó sokat, gondom eddig nem volt vele.

Üdv: Dan

Csak halkan jegyzem meg, hogy vannak néhányan az ismerőseim között, akik K-Lite-ot vagy Nimo-t használnak (elsősorban olyan felhasználók, akik nem akarnak foglalkozni semmiféle kiegészítő program telepítésével és így kényelmesebb nekik), és magam is csodálkoztam azon, hogy az egyik srácnak tulajdonképpen semmi baja nem volt ilyen módon a gépével (Nimo). (Viszont egy kicsit nagyon dilletáns az egész számítástechnikával kapcsolatban és rengeteg játékdemót meg mindenféle hülyeséget felrak a gépére, ezért általában kéthavonta újra kell azt telepíteni. A videolejátszás azonban ettől függetlenül mindig jó nálla.)
Az a véleményem az eset kapcsán, hogy tuladonképpen ha egy friss Windowsra felraksz egy kodekpakkot de utána semmit se telepítessz (játék, videolejátszó, stb.), akkor jó esély van arra, hogy semmi bajod nem lesz lejátszás során, ill. mindent le fogsz tudni játszani. Gondolom a pakkok fejlesztői is valami hasonló módon (homogén környezetben) tesztelik a saját programjaikat - már ha tesztelnek egyáltalán... :rolleyes:
Másrészt azért én mégiscsak kíváncsi lennék arra, hogy egy ilyen homogén környezetben futó ACE mennyi idő után veszne össze saját magával. Nálam ugyanis a "kevesebb néha több" elvén csak a szükséges kodekek vannak felrakva és így 1,5 évet lehúzott az XP. Én ráadásul ha kijön valami újabb kodek, akkor általában ki szoktam próbálni (hogy véleményt tudjak róla mondani), majd le is szedem ha nem kell. Még így se futottam semmi problémába eddig.
Huhh... Egy kicsit hosszú lett, sorry...

#9 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 19:34

Lenne pár észrevételem és megjegyzésem :)

Az egyik hogy én ACEMCP-ot használok és voltak vele problémáim, de nem egetrengetőek, most 5.0 van előtte próbálkoztam a feletiekkel is, de az egyiknél a 3as DivX volt rossz, a másiknál meg az MPEG. Ettől függetlenül fenn tartom, mert ha csak sima DivX van fenn, akkor azért a régebiekkel neki is akadnak problémái. Ha minden jól megy nemsokára winreinstall következik, akkor elgondolkodom rajta hogy is legyen. Vannak benne segédprogik, amik többször mentettek már meg az unalmas estéktől :)

Ha valaki nem játszik, csak filmet néz, netezik, akkor neki előnyös egy ilyen csomag, mert nem kell mindent külön felpakolászni és keresgélni töltögetni 3 hétig konfigolni az oprendszert.

Lenne egy javaslatom a topic címével kapcsolatban, szerintem nem jó, hogy csak az ACE-re élezzük ki a topicot, mert ugye más csomagok is vannak és azokkal is lehet probléma. Javaslatom: Codec Packok előnyei és hátrányai vagy vmi ilyesmi. Nem kell mindenkit ledumálni róla, mint írtam fen van akinek még jó is :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#10 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 19:36

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. április 13, kedd - 16:10

[...]

Huhh... Egy kicsit hosszú lett, sorry...

Így duplázva valóban.  :D  :D  :D
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#11 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:08

Játékoktól független, hogy jó vagy rossz a kodek pack. K-Lite-et én is jó ideje használom, gond nélkül.

Az ACE önmagában is szar, nem kellett ahhoz játék, hogy rájöjjek a videók felét nem tudom lejátszani, egy csomó fossal telenyomta a registryt, a run-t, és egyebeket.

Én a K-Lite-et lustaságból használom, mert nem tudom mikor milyen kodekre lesz szükségem, és nem szeretek akkor kapkodni, ha éppen kell valami. Nem mellesleg ennek működő uninstallja van, ami valóban leírtja az általa telepített kodekeket.

#12 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:19

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 13, kedd - 20:39

Lenne pár észrevételem és megjegyzésem :)

Az egyik hogy én ACEMCP-ot használok és voltak vele problémáim, de nem egetrengetőek, most 5.0 van előtte próbálkoztam a feletiekkel is, de az egyiknél a 3as DivX volt rossz, a másiknál meg az MPEG. Ettől függetlenül fenn tartom, mert ha csak sima DivX van fenn, akkor azért a régebiekkel neki is akadnak problémái. Ha minden jól megy nemsokára winreinstall következik, akkor elgondolkodom rajta hogy is legyen. Vannak benne segédprogik, amik többször mentettek már meg az unalmas estéktől :)

Ha valaki nem játszik, csak filmet néz, netezik, akkor neki előnyös egy ilyen csomag, mert nem kell mindent külön felpakolászni és keresgélni töltögetni 3 hétig konfigolni az oprendszert.

Lenne egy javaslatom a topic címével kapcsolatban, szerintem nem jó, hogy csak az ACE-re élezzük ki a topicot, mert ugye más csomagok is vannak és azokkal is lehet probléma. Javaslatom: Codec Packok előnyei és hátrányai vagy vmi ilyesmi. Nem kell mindenkit ledumálni róla, mint írtam fen van akinek még jó is :)

Sajnos túl sok előnyét nem tudom felsorolni ezeknek:
Pro:  Megtalálható benne a létező összes kodek és filter ami a lejátszáshoz konvertáláshoz kell.
Kontra: Elég csak a szükséges holmikat feltelepíteni, hiszen az ACE áltel felrakot 100 komponensből jó ha 20-ra lesz szükséged évek alatt.

Pro: Egyszerű telepítés.
Kontra: Ha kevés, de elég kodeket raksz fel, akkor az se sokkal bonyolultabb.

Pro:  Tele van mindenféle segédprogrammal (kalkulátorok, editorok, stb.).
Kontra: Aki csak filmet akar nézni, annak mi szüksége ezekre? Sőt, akinek szüksége is van ilyenekre, az beszerzi a legújabb verzióit (az ACE már fél éve nem frissült!).

Több előnye most nem jutott eszembe (de ha tudsz akkor sorold csak nyugodtan, nem lesz offtopic), de van még néhány hátrány a tarsolyomban:
Kontra: Az ACE (és a többi kodekpakk) által telepített összetevők ütközhetnek a már fennlévő rendszeralkotókkal ill. a később feltelepülő kodekekkel.

Kontra: Az jó, hogy ha csak videónézésre kell, akkor elég egy kodekpakk, de miért ne lehetne játszani vagy egyéb dolgot művelni a gépen. Ezt ne egy szoftver döntse el helyettem...

Kontra: A sok összetevő igencsak nagy méretű (közel 50MB), ennyit sokan nem tudnak letölteni.

A címen nem tudok, de nem is igazán akarok változatni, hiszen a problémák javarészt az ACE-val kapcsolatosan szoktak előjönni, de megemlítettem (bár csak a hozzászólásban) a másik két elég gyakran hibát generáló szoftvert is.

#13 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 21:09

Nálam újabban a K-Lite jön be. Bennevannak a szükséges dolgok és normálisan ki lehet jelölgetni, hogy mire van, vagy mire nincs szükség. Nincs benne olyan komponens, amiből több verziót is tartalmaz, tehát nincs például LAME MP3 decoder és Fraunhofer is egyszerre. Hasznos és általánosan szinte mindenki által használt segédprogik vannak benne. Lehet, hogy vannak hibái, de én még nem tapasztaltam.

Az ACE-t részemről utálom, mert annyi felesleges sz@rt raktak bele, hogy nagyon. A telepítője is egy nagy kalap, mivel ha választható komponensekkel akarod telepíteni, akkor neked kell kitalálni, hogy mit tegyen fel (a több100 szarságból kimazsolázni elég nehéz). Ha az előre definiált lehetőséggel akarod telepíteni, akkor is lehet, hogy pár dolog kimarad, vagy tök feleslegesen telepszik fel. Nem lenne akkora a gond, ha az előre definiált lehetőségeket lehetne módosítani.

A Nimo anno nagyon bejött, de azt sem frissítik már jóideje. Abban is voltak/vannak felesleges dolgok, de viszonylag átlátható a telepítője, és ki lehet jelölgetni, hogy mire van szükség és mire nincs.

#14 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:25

En a GordianKnotCodecPack-ot szeretem, mert az csak a legszuksegesebb codeceket rakja fel, amik a GKnot csomag hasznalatakor kellhetnek, filmek tobbseget meg ugyis ezzel tomoritik, hiszen keves ennel jobb dvd->avi program van.

#15 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 00:30

indoklas PPetertol, hogy miert NE:
    "Felrak egy csomó felesleges filtert, kodeket, összezavarja a DirectShow alapú lejátszókat (attól, hogy neked működik, még sok-sok más embernek szétveri a rendszerét), sok esetben lassítja bizonyos típusú fájlok megnyitását és lejátszását, felrak olyan kodek komponenseket is, amelyek miatt később az adott kodek teljes változata nem lesz telepíthető. Eltávolítása vagy nem lehetséges, vagy magával ránt minden multimédiás összetevőt. Csak ennyi.

Nagyon kérlek, ha ENNYIRE lövésed nincs hozzá, akkor még jószándékból se osztogass olyan tanácsokat, amelyeknek köszönhetően más, még nálad is tapasztalatlanabb felhasználók rendszere tönkremehet. Nem kötelező egymásnak segíteni, viszont ha erre adod a fejed, a mennyiség helyett a mimőségre kellene ügyelni. Számtalanszor leírtuk már, összesen 4-5 kodek és filter gyors, kényelmes telepítésével szinte az összes interneten fellelhető film tökéletesen nézhető, a packok használata kerülendő!!! Olyan nehéz ezt megérteni????"
idezet innen:    Multimédia  --> lejátszás probléma! @ 2004. március 12, péntek - 14:30 

es gratula SuMMeR  :up:  :taps:  :cool:

Szerkesztette: blash 2004. 04. 14. 00:37 -kor

#16 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 06:51

Idézet: blash - Dátum: 2004. április 14, szerda - 1:35

[...]
es gratula SuMMeR  :up:  :taps:  :cool:

Kép ja, meg a kedvencem:Kép

#17 Felhasználó inaktív   Én vagyok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 11:25

A GordianKnot-ot használjátok!
http://sourceforge.n...cts/gordianknot

#18 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 12:10

Én eddig ACE-t használtam, de elég zavaró, hogy sokszor belassulnak, akadoznak a filmek. MOst azonnal megy le a gépről, azon még gondolkodom, hogy mit rakok a helyére.
KomposztWC

#19 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 12:28

Idézet

Kontra: Az ACE (és a többi kodekpakk) által telepített összetevők ütközhetnek a már fennlévő rendszeralkotókkal ill. a később feltelepülő kodekekkel.

Tagadtam én ezt? Fennt írtam, hogy nekem is voltak vele gondjaim (konkrétan: SWAT3 csak videó nélkül ment). Ez valóban egy komoly hátrány, annak aki játszani akar, mivel általában a játékok által használt winben benne levő kodek felülírásából jön a bibi.

Idézet

Kontra: Az jó, hogy ha csak videónézésre kell, akkor elég egy kodekpakk, de miért ne lehetne játszani vagy egyéb dolgot művelni a gépen. Ezt ne egy szoftver döntse el helyettem...

Ez tök ugyanaz a kontra, mint az előző, csak konkretizálva :)

Idézet

Kontra: A sok összetevő igencsak nagy méretű (közel 50MB), ennyit sokan nem tudnak letölteni.

ACE-ből vannak különböző méretűek, player, pro, mittomén.

Idézet

A címen nem tudok, de nem is igazán akarok változatni, hiszen a problémák javarészt az ACE-val kapcsolatosan szoktak előjönni, de megemlítettem (bár csak a hozzászólásban) a másik két elég gyakran hibát generáló szoftvert is.

Igen, csak arra próbáltalak rávezetni, hogy általánosítás nem egy rossz dolog. Teszem azt valaki nézelődik errefelé és látja a topicot, aztán levonja a következtetést: ACEMCP szar, helyette felteszi a Nimot, ami valszinűleg ugyanakkora szar és jobban járt? Hát nem :)

A másik dolog pedig, amiért a legelőnyösebb egy ilyen codec pack, hogy ebben az országban hemzsegnek a számítástechnikai analfabéták. Aki max annyira képes, hogy bekapcsolja a gépet, elindítja a fájlcserélőt majd rákeres a filmre leszedi aztán ennyivel el is értünk tudománya végére. Az hogy ő még válogasson is különböző codecek közt és telepítgesse őket, hiba esetén leszedje és egy másikat a helyére meghaladja a képességeit. Nekik jó egy ilyen pack.
Mindennek megvan a megfelelő "célközönsége", a R9200SE/FX5200 széria sem a hcgamereknek készült :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#20 Felhasználó inaktív   maoce 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 12:49

Háj, én is meg szívtam ezzel a szar codec csomaggal ,Winfast xp deluxe tv-karival digizek és ez a kódek volt fen de elbasztam ,mert én UVCD-re digizek és mindig elbazta a film át kódolását így az XP op. rendszert újra kellet telepitenem!!Azóta minden tuti csak a divx 5,1,1,xvid,3vid van telepitve és így már minden tuti így nem ajánlom senkinek  az acemega packott mert kalap szar és fölöslegesen is leterheli a procit!!!!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó