HWSW Informatikai Kerekasztal: Audiotrak Prodigy 7.1/192 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audiotrak Prodigy 7.1/192

#1 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 22. 07:33

Nos, 1 hónappal ezelőtt a két típus egységesen 48.000 nettóba került nálunk. Most ugyanez a típus, ugyanazon a helyen 28.000 nettóba kerül (kisker ár). 1 hónap alatt nettó 20.000 HUF áresés.
Durva! Nagyon durva!!!  :eek:

Szerkesztette: Kosh Naranek 2004. 04. 22. 07:34 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 09:04

Valószínűleg rájöttek ők is, hogy a 25 ezres Terratec Sky pillanatok alatt Prodigy-vé tehető, és így nem nagyon fog fogyni a kártya.

#3 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:01

Idézet: Pang - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 9:04

Valószínűleg rájöttek ők is, hogy a 25 ezres Terratec Sky pillanatok alatt Prodigy-vé tehető, és így nem nagyon fog fogyni a kártya.

Ez igaz, de a Prodigy drivertől nem lesz a Sky-on +1 analóg kimenet. Megmarad 6 csatornásnak. Ettől függetlenül akinek nem kell 8 csatorna és kevés pénze van, annak jó lehetőség a Sky "átalakítás".  :)

#4 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:03

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:01

Ez igaz, de a Prodigy drivertől nem lesz a Sky-on +1 analóg kimenet. Megmarad 6 csatornásnak. Ettől függetlenül akinek nem kell 8 csatorna és kevés pénze van, annak jó lehetőség a Sky "átalakítás".  :)

Bővebben erről a Sky átalakításról? Mit takar ez?

#5 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:04

Idézet: Pang - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 10:04

arrol nem is beszelve, hogy ausztriaban a space brutto 20ba sem kerul.

#6 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:21

Idézet: Swen - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 10:03

Bővebben erről a Sky átalakításról? Mit takar ez?

Röviden: ha az Audiotrak Prodigy 7.1 bios-át átírod a Terratec Aureon Sky hangkártyába, akkor használhatod a Sky-hoz a Prodigy drivereit, amik nem olyan bugosak, mint a Sky driverei és több állítási lehetőség is van bennük. Jelenleg az Envy chipes hangkártyák közül a legjobb driverei az Audiotrak gyártmányoknak vannak. Ezt követi az M-audio, majd a TT. Elvileg van már a Chaintech-nek is Envy chipes kártyája, csak az hazánkban még nem kapható. Kíváncsi vagyok a driverek milyenségére.
Én a saját M-Audio-mat most szándékozom majd lecserélni Audiotrak-re.

#7 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:25

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 10:04

arrol nem is beszelve, hogy ausztriaban a space brutto 20ba sem kerul.

Nálunk pedig 28.000-31.000 HUF. Attől függően, hogy hol veszed. Ez van.

#8 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 10:38

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:01

Igazad van, írhattam volna Space-t is, ami az olvasottak alapján ezt a kívánalmat is teljesíti, és még mindig lényegesen olcsóbb a Prodigy-nél, de a lényeg szerintem a drivereken van inkább, mint a 5.1 vs. 7.1-en.

Szerkesztette: Pang 2004. 04. 22. 10:41 -kor

#9 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 12:54

Idézet: Pang - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 10:38

Igazad van, írhattam volna Space-t is, ami az olvasottak alapján ezt a kívánalmat is teljesíti, és még mindig lényegesen olcsóbb a Prodigy-nél, de a lényeg szerintem a drivereken van inkább, mint a 5.1 vs. 7.1-en.

Ez így van.

#10 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 13:37

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 13:54

Ez így van.

meg jobb DAC-ok is vannak rajtuk, ha jólemléxem?
ingyombingyom

#11 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 22. 15:12

Jol van, latom, kezditek vegre felfesdezni az ESI-t... :)

#12 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 16:02

Idézet: Lala - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 14:37

meg jobb DAC-ok is vannak rajtuk, ha jólemléxem?

Szvsz. az Aureon és a Prodigy 7.1 ugyanazt a Wolfson WM8770 codecet használja.

#13 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 22:57

Nem kontárkodni akarok, de eléggé szét lett offolva a téma, gyakorlatilag 1 válasz sem foglalkozik a címmel.....
Szóval a Corgnál egy árban van mind a 7.1 mind a 192-es prodigy, kérdés hogy jobban megéri-e egy olyan eszközt venni ami 8csatornás kimenettel és csak koax digivel van felszerelve továbbá "csak" 96kHz-es mintavételezést bír, mint egy 192kHz-es mintavételezéssel bíró optikai/koax kimenetes 6csatornás kártya?! ha jól vettem észre másban el sem térnek, mind2 ASIO2-es....

Számomra mondjuk a 192 van előnyben, csak nem tudom az is külön kezeli-e a sensaurát mint a 7.1, mert az elég szimpatikus megoldásnak tűnik :)

Szóval? :think:
DerMedve

#14 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 06:41

Idézet: DerMedve - Dátum: 2004. április 27, kedd - 23:57

Nem kontárkodni akarok, de eléggé szét lett offolva a téma, gyakorlatilag 1 válasz sem foglalkozik a címmel.....
Szóval a Corgnál egy árban van mind a 7.1 mind a 192-es prodigy, kérdés hogy jobban megéri-e egy olyan eszközt venni ami 8csatornás kimenettel és csak koax digivel van felszerelve továbbá "csak" 96kHz-es mintavételezést bír, mint egy 192kHz-es mintavételezéssel bíró optikai/koax kimenetes 6csatornás kártya?! ha jól vettem észre másban el sem térnek, mind2 ASIO2-es....

Számomra mondjuk a 192 van előnyben, csak nem tudom az is külön kezeli-e a sensaurát mint a 7.1, mert az elég szimpatikus megoldásnak tűnik :)

Igen, ezen gondolkodom én is, de még nem sikerült döntésre jutnom az ügyben.  :)

#15 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 22:57

Idézet: DerMedve - Dátum: 2004. ápr. 27., kedd - 23:57

Üdv

én is ilyen kártyát akarok venni...

Azóta döntöttél e már?
Melyik lenne jobb egy 5.1-es dekóderes hangrendszerhez?

#16 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 07:18

Idézet: Swen - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 23:57

Üdv

én is ilyen kártyát akarok venni...

Azóta döntöttél e már?
Melyik lenne jobb egy 5.1-es dekóderes hangrendszerhez?

Ha nem fontos az analóg kimenetek száma és a játék (ezt majd kifejtem), akkor a Prodigy 192. Ennek van optikai és koax digital kimenete is, külön kártyán pedig lehet rácsatlakoztatni optikai/koax bemeneteket is (a tüskesora ott van hátul a kártya szélén) + 3 analóg kimenet. A Prodigy 7.1-nek csak koax ki és bemenete van + 4 analóg kimenete.
A 192 8 csatornás (7.1) lejátszást csak a digitális kimeneteken keresztül tud. Játék esetén pedig csak szimpla sztereó jelet küld ki a digitális kimeneteken (mint az összes többi hangkártya, kivétel az NV SoundStorm).
Mivel én elég sokat játszom és az 5.1  fülesem is analóg kimenetekre alapoz + már nagyon érik egy 7.1-es dekóder nélküli hangrendszer megvásárlása, nekem jobb választás volt a Prodigy 7.1.

#17 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 09:31

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 8:18

Ha nem fontos az analóg kimenetek száma és a játék (ezt majd kifejtem), akkor a Prodigy 192. Ennek van optikai és koax digital kimenete is, külön kártyán pedig lehet rácsatlakoztatni optikai/koax bemeneteket is (a tüskesora ott van hátul a kártya szélén) + 3 analóg kimenet. A Prodigy 7.1-nek csak koax ki és bemenete van + 4 analóg kimenete.
A 192 8 csatornás (7.1) lejátszást csak a digitális kimeneteken keresztül tud. Játék esetén pedig csak szimpla sztereó jelet küld ki a digitális kimeneteken (mint az összes többi hangkártya, kivétel az NV SoundStorm).
Mivel én elég sokat játszom és az 5.1  fülesem is analóg kimenetekre alapoz + már nagyon érik egy 7.1-es dekóder nélküli hangrendszer megvásárlása, nekem jobb választás volt a Prodigy 7.1.

Idézet

Játék esetén pedig csak szimpla sztereó jelet küld ki a digitális kimeneteken (mint az összes többi hangkártya, kivétel az NV SoundStorm).

ez ugyebár a 192, és a 7.1? az is ilyen...
Nekem egy instant dolog kéne, hogy minden menjen 5.1-ben max softwaresen kelljen átkapcsolni a stereo-t a zenéhez.
Valahogy úgy kéne hogy film,játék: 5.1 a digitálison
zene(winamp): stereo a digitálison a két frontra...

#18 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 12:32

Idézet: Swen - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 10:31

ez ugyebár a 192, és a 7.1? az is ilyen...
Nekem egy instant dolog kéne, hogy minden menjen 5.1-ben max softwaresen kelljen átkapcsolni a stereo-t a zenéhez.
Valahogy úgy kéne hogy film,játék: 5.1 a digitálison
zene(winamp): stereo a digitálison a két frontra...

A film menni fog digitálison 5.1-ben, de a játék nem. A dekóder az optikai kimeneten keresztül AC3 jelfolyamot kap (csak ezt tudja megemészteni), ebből állítja elő a megfelelő térhangzást. Ahhoz, hogy a játékok hangja a dekóder számára emészthető formába kerüljön, előbb át kellene alakítani AC3 formába (enkódolás), ezt viszont jelenleg csak az nForce2 SoundStorm-ja képes megcsinálni. Tehát ha te digitális kimeneten keresztül térhangzást szeretnél játékok alatt, akkor egy nForce2 chipsetes alplapot kell venned és abból sem mindegy, hogy milyen típus (pl. az én Zenith Ultrámban a gyártó nem engedélyezte a SoundStorm-ot, hiába van beépítve az MCP-T déli híd).

#19 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 14:09

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 13:32

A film menni fog digitálison 5.1-ben, de a játék nem. A dekóder az optikai kimeneten keresztül AC3 jelfolyamot kap (csak ezt tudja megemészteni), ebből állítja elő a megfelelő térhangzást. Ahhoz, hogy a játékok hangja a dekóder számára emészthető formába kerüljön, előbb át kellene alakítani AC3 formába (enkódolás), ezt viszont jelenleg csak az nForce2 SoundStorm-ja képes megcsinálni. Tehát ha te digitális kimeneten keresztül térhangzást szeretnél játékok alatt, akkor egy nForce2 chipsetes alplapot kell venned és abból sem mindegy, hogy milyen típus (pl. az én Zenith Ultrámban a gyártó nem engedélyezte a SoundStorm-ot, hiába van beépítve az MCP-T déli híd).

nforce kilőve, P4-em van...

de akkor hogy lehetne ebben a felállásban a legegyszerűbb módon megoldani amit irtam?
vegyek dekóder nélküli szettet? vagy összekötöm az analóg kimeneten keresztül is a dekóderes szettel?

UI: gondolom a stereo zene se működne, nem irtad, csak feltételezem ez alapján...?

#20 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:29

Idézet: Swen - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 15:09

nforce kilőve, P4-em van...

de akkor hogy lehetne ebben a felállásban a legegyszerűbb módon megoldani amit irtam?
vegyek dekóder nélküli szettet? vagy összekötöm az analóg kimeneten keresztül is a dekóderes szettel?

UI: gondolom a stereo zene se működne, nem irtad, csak feltételezem ez alapján...?

A sztereó zene működne, azzal nincs probléma. Viszont a játékbeli térhangzás csak analóg kimeneten keresztül oldható meg. Ha a hangfalrendszer subládáján vannak analóg bemenetek, akkor a játékokhoz mindenképpen azokat kell használnod.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó