HWSW Informatikai Kerekasztal: Vegyünk Pegasos II-t! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vegyünk Pegasos II-t! minél többen...

#1 Felhasználó inaktív   kaito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:21

Sziasztok,
tervezem egy Pegasos PPC vásárlását. Érdeklődtem a magyarországi forgalmazónál, sajnos elég borsos áron adják. De úgy néz ki olcsóbb lenne, ha többen is rendelnek. Aki szintén fontolgatja ezen vas beszerzését, kérem írjon ide! :typing:

Az ajánlatuk:

-          Első árajánlatunk egyedi megrendelések esetén érvényes (1 – 9 db)

Megnevezés

Nettó Összeg

Bruttó össeg

Pegasos II G4/1000 Motherboard

160 000 HUF

200 000 HUF

Pegasos II G3/600 Motherboard

104 000 HUF

130 000 HUF

Open Desktop Workstation

380 000 HUF

475 000 HUF

-          Második ajánlatunk egy induló akció keretén belül érvényes, miszerint vevői „csoportokat” hoznánk létre, melyek ha elérik a 10 darabos rendelési számot jogosulttá válnak az akcióban való részvételre.(10 - 19 db)

Megnevezés

Nettó Összeg

Bruttó össeg

145 000 HUF

181 250 HUF

90 000 HUF

112 500 HUF

Open Desktop Workstation

365 000 HUF

456 250 HUF

-          Harmadik ajánlatunkban a 20 darabos rendelést elérő „csoportok” vehetnek részt.

Megnevezés

Nettó Összeg

Bruttó össeg

130 000 HUF

162 500 HUF

78 000 HUF

97 500 HUF

Open Desktop Workstation

330 000 HUF

412 500 HUF

Áraink tartalmazzák a kiszállítás költségét Budapesten, 1 év garanciát tartalmaznak, valamint a rendeléskori 30% előleg megfizetése esetén érvényesek.

Ajánlatunkkal kapcsolatos további kérdését, megrendelését e-mailben, vagy faxon várjuk.

Üdvözlettel:

Katona István

4.C.E. Informatika

Füst Milán u. 1.

H-1039 Budapest

HUNGARY

Tel: +36-20/9-77-55-77

Fax: +36-1/244-27-05

Web: http://www.4ce.hu

e-mail: istvan.katona@4ce.hu 
csá: kaito

#2 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:23

Idézet: kaito - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 16:21

...

És amúgy ez mi? ;)

#3 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:29

Én is ezt akartam kérdezni... :)  Első tippem: Pegasos PPC néven próbálják meg elsózni a raktáron maradt G3/G4-eket... :)

Mondjuk egy 1 gigás G4-es gépért 200k-t elkérni, bazz... :reklamacio:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#4 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 15:53

http://www.pegasos-suisse.com/fr/presentat...dware/index.php
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#5 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 12. 15:58

Szerintem ez a legótvarabb reklám, amivel időről időre megpróbálkoznak.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#6 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 12. 18:18

Hát szerintem elég kicsi az esélye annak, hogy több ember akar ilyet venni, ennyiért. Ráadásul 20 vagy 30. :eek:
KomposztWC

#7 Felhasználó inaktív   Seaweed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:04

Jesszus!
Mar verik a nyalukat egyesek akiknek fingja sincs rola mi ez az egesz.... :omg:

En szivesen vennek ha lenne ra felesleges penzem! Meg AmigaONE-t is vennek ha lenne penzem ra... :rolleyes: De FELESLEGES az NINCS :mad:

:offtopic:
Talan a "Masvilag" topicba kellett volna nyitni ezt a temat! 
••| http://bop.agria.hu |••

#8 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:12

Mégis milyen oprenccerrel mennek ezek a Pegasusok Linuxon kívűl?
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#9 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:17

Nem kell leszolni  a topiknyitót, ha tényleg csak azért indította ezt a topikot, mert szeretne normálisabb áron hozzájutni ahoz a géphez, de ha még reklám is, legalább bővebben kifejthetné, mit is tudnak ezek a gépek, mivel állnak rokonságban, milyen szoftverkínálat van hozzájuk, milyen perifériákkal lehet bővíteni? Pl: Ide/scsi, 32/64bites PCI, AGP, USB, Firewire. Valamint egy linket is berakhatna.

#10 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:19

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 14:29

Én is ezt akartam kérdezni... :)  Első tippem: Pegasos PPC néven próbálják meg elsózni a raktáron maradt G3/G4-eket... :)

Mondjuk egy 1 gigás G4-es gépért 200k-t elkérni, bazz... :reklamacio:

Első tipped nem jött be. Jöhet a többi.

#11 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:20

@Salgó Béla:

Te miről beszélsz? Miféle REKLÁM? Valaki vevőtársakat keres valamihez, miért zavar ez téged ennyire?

#12 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:23

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 17:18

Hát szerintem elég kicsi az esélye annak, hogy több ember akar ilyet venni, ennyiért. Ráadásul 20 vagy 30. :eek:

Azért van már pár darab az országban.

Az ár a kis darabszám miatt ilyen sok.

#13 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:26

Idézet: eziskamu - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:12

Mégis milyen oprenccerrel mennek ezek a Pegasusok Linuxon kívűl?

MorphOS. Mindent tud, amit kell, szupergyors, szuper erőforrás-kímélő, egyszerűen kezelhető, személyre szabható (ha úgy tetszik skinnelhető), stb. (Közelebbről én sem ismerem.) Persze az ismert PC-s játékokat nem fogják rá kiadni egyhamar, az tuti. De aki ezt használja, azt nem a játékok érdeklik elsősorban.

#14 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:35

Na a pegasosppc.com-on vannak infók. Szép is, jó is, de az átlag pc-s nem adná érte a p4-ét, vagy az amd-jét, hiába technológiailag fejlettebb proci, de igazából, mostanára  eltüntek azok a hatalmas különbségek egy mai pc és a mai Mac-ek és Amigák közt. Pl: Linux, PCI, AGP, ATX, USB, FIREWIRE stb..... Igazából a cpu (na és a WINDOWS)amikben le vannak maradva a mai IBM PC utódok, hisz még mindig tudni kell futtatni a régi 16 bites progikat, de talán ez valammennyire jó is, viszont pl. a mai amigák az oprendszerei emulálják 680xx-os(cisc) procikat, mivel a ppc inkompatibilis (risc proci). Mindenki döntse el, neki melyik megoldás a szimpatikusabb.

#15 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:51

Idézet: eziskamu - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:35

Na a pegasosppc.com-on vannak infók. Szép is, jó is, de az átlag pc-s nem adná érte a p4-ét, vagy az amd-jét, hiába technológiailag fejlettebb proci, de igazából, mostanára  eltüntek azok a hatalmas különbségek egy mai pc és a mai Mac-ek és Amigák közt. Pl: Linux, PCI, AGP, ATX, USB, FIREWIRE stb.....

Igen, a HW ma már nem igazán "téma". Csak annyiban, hogy a Microsoft nekimegy minden OS-nek, ami PC-n akarna versenyezni vele, már csak ezért is kell a másik HW.

Idézet

Igazából a cpu (na és a WINDOWS)amikben le vannak maradva a mai IBM PC utódok, hisz még mindig tudni kell futtatni a régi 16 bites progikat, de talán ez valammennyire jó is, viszont pl. a mai amigák az oprendszerei emulálják 680xx-os(cisc) procikat, mivel a ppc inkompatibilis (risc proci). Mindenki döntse el, neki melyik megoldás a szimpatikusabb.

OK, csak itt a 16/32 bit intelligensebben volt kezelve, és a régi AmigaOS sok hívása nem változott, mert már eleve elég fejlett volt (nem úgy, mint Win3.1->Win95->stb.). Azaz, sokszor elég egy recompile, hogy máris PPC legyen. Ja, és a memóriakezelés is eleve 4GB-al számolt, soha nem volt lapozás. (Az ASM kódot sem olyan nehéz átírni, mert pl. eleve 32 bites regiszterek voltak, és 32 bites mem-hozzáférés. És egyébként is hasonlít a 68k és a PPC.)

Mellesleg a Windows-nak nem igazán, ill. nem csak a 16 bites kompatibilitás a baja. Hanem hogy egy bloatware (leköti a CPU-teljesítmény nem kis részét), ami sok év kapkodó és átgondolatlan fejlesztéseit is tartalmazza (ezek közül nem lehet mindent csak úgy újraírni). Ebből a szempontból a Linux sem sokkal jobb.

Mellesleg nem kell "félniük" a "PC-seknek", a Pegasos/Amiga platform ezután sem "tör be" az életükbe. :) (Esetleg néha-néha hallani fognak róla.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 13. 13:28 -kor

#16 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:52

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 13:26

MorphOS. Mindent tud, amit kell, szupergyors, szuper erőforrás-kímélő, egyszerűen kezelhető, személyre szabható (ha úgy tetszik skinnelhető), stb. (Közelebbről én sem ismerem.) Persze az ismert PC-s játékokat nem fogják rá kiadni egyhamar, az tuti. De aki ezt használja, azt nem a játékok érdeklik elsősorban.

Akkor mar celszerubb:
a) BeOS5Max (megy IA32-n)
b) EMac. Kb egy arban van ezzel a cuccal mire osszerakod, es valahogy kicsit jobb a program ellatottsaga ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#17 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:53

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:51

OK, csak itt a 16/32 bit intelligensebben volt kezelve, és a régi AmigaOS sok hívása nem változott, mert már eleve elég fejlett volt (nem úgy, mint Win3.1->Win95->stb.). Azaz, sokszor elég egy recompile, hogy máris PPC legyen.

Ez már a Microsoft sara is.

#18 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:55

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 13:51

OK, csak itt a 16/32 bit intelligensebben volt kezelve, és a régi AmigaOS sok hívása nem változott, mert már eleve elég fejlett volt (nem úgy, mint Win3.1->Win95->stb.). Azaz, sokszor elég egy recompile, hogy máris PPC legyen.

Az 1993-ban kijott Win32s-t hasznalva a programjaid mentek W3.11/NT3.51/NT4/W95 rendszereken, igaz nem hasznalhattad ki emiatt Az NT4 es a Win95 minden lehetoseget.
Hogy mast ne mondjak a HP osszes DOS alapu windowshoz irt deskjet printer drivere 16 bites. SOT! Az osszes magayrorszagon fejlesztett windowsos szamlazo, raktarkeszletkezelo szoft is ilyen, tehat megy Win3.11-tol WinXPig bezarolag az osszes windowson. (A 64 bites windowsokon mar nem fognak menni :))

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 13. 13:00 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#19 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:52

Akkor mar celszerubb:
b) EMac. Kb egy arban van ezzel a cuccal mire osszerakod, es valahogy kicsit jobb a program ellatottsaga ;)

Nézd, SFIJ, én nem szeretnék itt különösebb vitába szállni ezen. Ez főleg annak való, aki már tizenegynéhány éve Amigához (AmigaOS-hez) szokott. (Vagy aki csak érdekességképpen akar megismerkedni egy kvázi új platformmal. Bár M.O.-on kevesen vannak, akik csak emiatt vesznek új HW-t.)

Egyébként rengeteg program van AmigaOS-re. És nagyon sok még ma is használható. (Új OS-en ráadásul legtöbbnek modernizálódik a kinézete is, mert a GUI-t az OS kezeli.) És persze vannak újak is. Shareware/freeware is van bőven (és a többsége elég jó). (Néhány éve még Amigán volt a legtöbb shareware/freeware program.) Photoshopot, és hasonlókat mondjuk hiába keresel (bár sokminden futtatható Mac emu alatt, ill. Linux-on).

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 13. 13:38 -kor

#20 Felhasználó inaktív   kaito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 15:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:52

Akkor mar celszerubb:

Nos, úgy látom sokan hozzászóltak, bár sajnos nem a témában. Először is nem reklámnak szántam a dolgot, ahogy már valaki írta is. Egyszerűen azért másoltam be az árakat, mert a magyar forgalmazó oldalán nincs árlista, emailben küldték el nekem. Jól látjátok, "szentimentális" okokból is szeretnék Pegasos-t venni, MorphOS nagyon tetszik. Legyen akkor link is:pegasos infók magyarul
SFIJ nagy BeOS rajongó vagyok, épp a héten tettem fel a PhOS beta5-öt (link), de jól megy a BeOS  PC-n is, nem ezért akarok PPC-t. Vonzó dolog viszont hogy a Mac-on-Linux progi segítségével Mac OS X-et is futtathatok, ami szintén szép és jó...

Szóval aki akar ilyet itthon venni, jelentkezzen! (vagy aki megy külföldre és hoz nekem) :)
csá: kaito

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó