HWSW Informatikai Kerekasztal: Nem mindig indulo gep... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nem mindig indulo gep... ...de aramtalanitas utan mindig jo! Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 14. 22:16

1800mA? Érdekes...Előttem ven egy D540, annak csak 800mA. 5 volton meg 500.
Amugy, kondi-ellenőrzés jó ötlet, de a háttértelepet sem hülyeség próbaképp kicserélni. Nálam volt olyan gyöngyszem, ami leadta a 3,2 voltot ahogy kell, rövidzárási árama meg egy nagy kövér nulla volt, el se indult vele a lap.

#32 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:00

nekem pedig volt ramom, amelyik hideginditasi problemakat generalt. pc133 volt a szentem, es 150-en muvelt ilyesmit. de ha elindult, utana ment :Đ

csak hogy meg jobban osszekavarjam szegeny topikinditot :p
de sztem nem ez a baj :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#33 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 13:28

Latom masnak is vannak ilyen furcsa, kicsit bosszanto problemai :eek:
Amugy en vegigneztem alaposan a lapot de nem lattam rajta semmilyen gyanusat, megmondom oszinten, asse tom' hogy nez ki egy pupos kondi...de gondolom pupos, es akkor azt mar eszre lehet venni :D

#34 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 14:03

A tetején felpuposodik, esetleg kireped, vagy a tövénél barnás trutymó van, akkor kivágni hamarjában. A kondikat. Egy jó pákával meg türelemmel 1 óra munkája kb.

#35 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 15:57

Nálam (azaz most már az öcsémnél, mert nála teker a gép) pont az ellenkezője áll elő. Indításkor semmi, resetnél ugyanaz a helyzet. A gép felpörög, de a videókártya nem ad jelet és nem is megy tovább. Csak a CD-k villognak veszettül. Ha kikapcsolom, majd vissza, akkor elindul.  :(
Resetelni nem lehet (még a setupból sem).
Erre ötlet (bár lehet, hogy kicsit  :offtopic:  :think: ) ?
Lehet, hogy az IDE vezérlő szállt el?
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#36 Felhasználó inaktív   SkyNET 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:49

Beállok a sorba én is. Az én konfigom is ezt csinálja már lassan egy éve. Csak nálam a reset nem segít. Ki-be kapcs. Ha akkor se indul akkor hátul a táp ki-be kapcsolója mindig segít. De nem hiszem, hogy táp hiba, mert direkt ezért cseréltem le a 250-es Enermax-ot a 360-as Chieftec-re és semmi változás nem lett. Kb. minden 3. bekapcsoláskor nem indul, csak pörögnek a ventik meg a meghajtók. Az érdekes még az, hogy ha elindul és utána 10 percen belül valamiért újraindítom a gépet (pl. uninstall), akkor ugyanúgy nem indul el. Kondik szemmel jók. Tökmindegy neki, hogy húzva van vagy nincs a proci.

#37 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 19:27

Nos úgy néz ki, hogy elem csere nem hozott semmi változást, viszont kicseréltem pár kondit és érezhetően jobb lett a lap. Ez azt jelenti, hogy 10 próbálkozásból 10x indult, további tesztre sajnos nem volt időm, de még nyúzom azért .. I'll be back..
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#38 Felhasználó inaktív   Jotkoma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 18. 08:31

Nagy itt a sorbanállás, csatlakozom én is. Abit KD7, 2200+, 300W Codegen, HiS R9500,  SB Audigy IE1394, CD író, DVD lejátszó, no tuning, már nem garis.
Kb fél éve kezdődött, akkor ha huzamosabb ideig ment a gép, akkor kikapcsolás után rögtön nem indult újra (ventik pörögnek, de monitor nem kap jelet, keyboard nem villog fel).  Akkor az jött be, hogy várni kellett legalább fél órát.
Aztán egyre gyakoribb lett, már rögtön az elején csinálta vagy bootolás közben akadt le. Most meg már el se indul.  :( Van, hogy a power gombra egy pillanatra felvillanak a led-ek és felpörögnek a ventik, aztán egy kattanás és csend. Vagy az van ami korábban, hogy pörögnek a ventik, de más semmi.
Ma majd megnézem a kondikat, hátha valamelyik púpos. Bár kicserélni magamnak nem tudom őket.

Tud valaki Szegeden szervizt vagy valakit aki alkalom adtán hajlandó ilyesmire? Érzésem szerint a szervizben inkább egy új deszkát akarnának rám sózni.

Korábban gyanakodtam hálózati (220) problémákra, ezért egy zavarszűrős elosztó beszerzése folyamatban van, de ez inkább megelőzi majd a hasonló dolgokat mint megoldja az aktuálisat.

#39 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 09:40

1.5 éve megy ez a sopánkodás a KD7-el. Észre kellene venni már végre, hogy típushiba. Nálam is megvolt. Lapcsere megoldotta a problémát...Valszinű a kondik szarok (nem púposodásra gondolok) az egész szérián...
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#40 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 10:12

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 10:40

1.5 éve megy ez a sopánkodás a KD7-el. Észre kellene venni már végre, hogy típushiba. Nálam is megvolt. Lapcsere megoldotta a problémát...Valszinű a kondik szarok (nem púposodásra gondolok) az egész szérián...

Az nem tul jo hir, es vajon ez az allpot romolhat? Gondolom igen, mert ha igy marad nem gaz, kulonosebben nem zavar, de ha egy ido utan tok besz@rik, az nem lenne a legjonbb... :eek:

#41 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 12:45

Szvsz nem romlik. Nálam 1 évig fennált a jelenség (újonnan vettem). Olyan, mintha kellene a kondiknak valami fesz-extrafesz-bemelegedési idő vagy valami faszság. Sose tuttam rájönni....
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#42 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 13:04

Epox 8KHA+-om ugyanezt csinálja nekem már vagy másfél éve. Csiftek házzal, szal passz. Annyira nem érdekel a dolog, napi 1x kibírom, hogy bekapcs, reset, és már indul is a gép. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#43 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 13:45

Azért szerintem nem árt az ilyesminek utánajárni....
Amugy, kondikat kicserélni kb 1,5-2 óra munkája ha nagyon precikedsz, és van egy jó pákád meg egy szippantód.
Amugy, ilyen nemindulok-csakhaakarok lehet gyenge/halódó/túlterhelt táp is.

#44 Felhasználó inaktív   Jotkoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 08:55

Nálam a helyzet változatlan, azaz már el sem idul a gép, csak a ventiket pörgeti. Marad a szervíz.
Tudtok megbízható helyet Szegeden? Pozitív és negatív tapasztalatok is érdekelnének.

#45 Felhasználó inaktív   Gali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 08:55

Nálam is hasonló gondok vannak egy A7V alaplappal, bekapcsoláskor vinyó, CD , ventillátorok felpörögnek, de a monitor nem kapcsol be, csak reset után. Kb 3 hónapja jelentkezett először. Monitor, táp, videokártya, proci csere megvolt (külön-külön), de semmi változás. Kondik nem púposak.
Ha memóriát kiszedem, nem csipog (el se jut addig, hogy hiányozzon neki).
Megfigyeltem, hogy a speaker egy nagyon halk "kattanó" (nem csipogó) hangot ad még a monitor bekapcsolása elött, amikor reset után, vagy véletlenül először normálisan indul a gép.

A konnektor sajna földeletlen (de földelt az aljzat, így csak pár éve jöttem erre rá), de földelt csatlakozóra dugva is ugyanaz a helyzet, meg házból kiszedett lecsupaszított  géppel is.

#46 Felhasználó inaktív   Jotkoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 09:05

Most már egyértelműen az alaplapra gyanakszom én is.
Tegnap óta APC Surge Arrest zavarszűrős elosztón keresztül kapja a 220-at, de semmi nem változott. Mondjuk ettől inkább a későbbi hasonló helyzetek megelőzését várom.

#47 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 10:03

Szerintem nálam is a deszkával lesz a probléma. Minimál feszigénnyel sem indul rendesen, tehát nem a táp a gázos. A procc normális hőmérsékleten megy, tehát ez a hibalehetőség is kilőve. Memtest sem talál hibát.  :think:
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó