Windows XP Professional-re óhajtanám feltelepíteni az IPB 1.3.1 változatát. Egyelőre semmi komoly szándékom nincs vele, csak szeretnék belekóstolni. Ha már jól elboldogulok vele, céges intranet hálózatra fog kerülni (feltéve, ha kapok rá engedélyt). Két alapvető kérdésem van a témával kapcsolatban, majd ha ezen túl vagyunk, valószínűleg lesz még több is.

Elöljáróban annyit, hogy nem rendelkezem sem mySQL, sem PHP alkalmazási gyakorlattal, de mivel igyekszem a "legkisebb ellenállás elve" mentén haladni, csak azt fogom megtanulni, ami elengedhetetlenül szükséges

. Letöltöttem az Invision Power Board 1.3.1-et, a mySQL Server & Clients 4.0.20a-t és a PHP 4.3.7-et, ahogy a leírás ajánlotta.
1. Igaz-e, hogy a motort ingyenesen is lehet használni bizonyos feltételek mellett, úgymint:
- nem jár hozzá support (há' mire való a hwsw fórum?

))
- pár funkció nem működik (ahogy elnéztem, azok nem is kellenek)
- folyton ki lesz írva, hogy ez csak próbaverzió (oszt?)
Ha valami elkerülte a figyelmemet ezzel kapcsolatban, azt kérem jelezzétek, ha nem, akkor ezt a kérdést tekintsétek tárgytalannak!
2. Segítséget szeretnék kérni az előkészületekhez, mert már elég hamar elakadtam. A gépen fut az IIS szolgáltatás, feltettem a PHP-t, elindítottam a mySQL kiszolgálót, és nekifogtam az Install Guide alapján a továbbiaknak. Rögtön a 'velkám...' képernyőn ilyen zavarba ejtő megjegyzésekkel traktál, hogy a conf_global.php-hez 0666-os jogot kell adnom (Windows alatt hogyan?). Továbbá felhívja a figyelmemet arra, hogy a következő információkat kell megszereznem:
- mySQL database name (gőzöm sincs mi az, de úgy tűnik a 'test'-et elfogadja)
- mySQL username (a leírás szerint használható az 'ODBC')
- mySQL password (szerencsére elhagyható, mert amúgy sem tudom beállítani

)
- mySQL host address (erre jó a 'localhost')
Ezek után továbblép, ahol pár mezőt ki kell tölteni. A 'Server Enviroment'-tel és az 'Admin Account'-tal nincs gond, de az 'SQL Environment' áthághatatlan akadályt jelent a számomra. A fenti szavakat használva továbbenged, de a következő hibaüzenetet kapom:
Warning: fopen(e:/inetpub/wwwroot/forum/conf_global.php): failed to open stream: Permission denied in
e:\inetpub\wwwroot\forum\sm_install.php on line
408
Sejtem, hogy valami jogosultsági probléma lehet, de a chmod-os részekkel nem tudok mit kezdeni vindóz alatt.
Minden hasznosítható tanácsot szívesen fogadok és köszönök.
ps.: Nem fogok Linuxot telepíteni.
ps.: Gondolkodtam azon, hogy Szoftverműhelybe a 'Microsoft OS' témakörbe, esetleg máshová tegyem fel a kérdést, de nem jutottam dűlőre. Amennyiben itt nincs jó helyen, kérem a moderátort, hogy mozgassa át a legmegfelelőbb kategóriába!