HWSW Informatikai Kerekasztal: Te mit vinnél filmre? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te mit vinnél filmre? ...avagy játsszunk produceresdit! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 12:35

Ha egy filmstúdió felkérne produceri teendőkre és szabadon választhatnál, hogy valamelyik kedvenc könyvedet vagy akár valós eseményt filmre viheted, mi lenne az? Műfaji megkötés nincs.

Hogy még érdekesebb legyen a dolog megírhatod azt is, hogy kit(kiket) választanál
  • a film főszerepeire?
  • a film rendezésére?

de ha csak cimet írsz az sem baj! :up:

Persze nem csak egy cimet lehet írni.

Most egyelőre én még nem irom be a listámat. (Épp a szinészeken gondolkodom) :D
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:41

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:35

Ha egy filmstúdió felkérne produceri teendőkre és szabadon választhatnál, hogy valamelyik kedvenc könyvedet vagy akár valós eseményt filmre viheted, mi lenne az? Műfaji megkötés nincs.

Hogy még érdekesebb legyen a dolog megírhatod azt is, hogy kit(kiket) választanál
  • a film főszerepeire?
  • a film rendezésére?

Filmre vinném "Egy átlagos egyetemista átlagos egy napja" -t... csak nem tudnák levetíteni, lévén nem lenne mit... :)

Amúgy valóban jó topic... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#3 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:43

• a film főszerepeire?
  • a film rendezésére?

Tényleg jó topik lesz ez! :up:  :respect:  :respect:  :respect:

Régebbi nagy "jelöltem" a Randevú a Rámával. Miután ezt már forgatják, így első helyre az Alapítvány regényeket teszem. Bár ez lehet, hogy nem lenne kasszasiker. :think:
Hogy magyar vonatkozása is legyen a topiknak: Zsoldos Pétertől a Viking visszatér és a Távoli tűz.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#4 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:47

Feltámasztanám Tarkovszkijt, és adnék neki pénzt a Mester és Margaritára. :cool:

Szerkesztette: KovacsUr 2004. 06. 28. 12:51 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:48

Ez olyan téma, amihez kreativitás szükséges. Nekem nincs túlzott művészi vénám, így inkább csak élvezem, amit egyesek megcsinálnak.

Ha halálosan megfenyegetnének :D, és mindenképp kellene rendezőt, színészt és témát választanom, akkor valószínű, Polanskival megfilmesíttetném Clive Barker "Korbács" című fantasy horrorját. Az a könyv annyira filmszerű, hogy szinte ordít a vászon után. Színészeket nehéz lenne ezekre a szerepekre választani, így talán a legjobb az lenne, ha relatíve ismeretlen művészekkel, arcokkal készítené el a mester a mozit.

Jó a topik, el fogom olvasgatni, miket írtok :up:

#6 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:43

...első helyre az Alapítvány regényeket teszem. Bár ez lehet, hogy nem lenne kasszasiker. :think:

Istenem, azok milyen jó olvasmányok!

Hány DVD-re férne rá a kommercializált változat? :D Tripla lemez részenként :)

#7 Felhasználó inaktív   Elusive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:43

Régebbi nagy "jelöltem" a Randevú a Rámával. Miután ezt már forgatják...

:offtopic:    forgatják?    ki? hol? mikor?? :eek:

#8 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:54

Én Szergej Sznyegov: Istenemberek c. művét vinném filmre. Mondjuk a látványvilág megjelenítéséhez még az Industrial Light & Magic, a Pixar és a Dreamworks együttvéve is kevés lenne, mint mákostekercsben az önindukció. ;) No meg legalább 3 órás lenne a movie, vagy több.
Eli Gamazin szerepére (főszerep) keresnék valami ismeretlen színészt, aki allűrök nélkül képes humánus lenni. Legalábbis eljátszani... :D
A forgatókönyv terjedelme szvsz kitenne egy Háború és békét, no de a dramaturgia ugye nagyon fontos, ezért a forgatókönyvnek igen részletesnek kéne lennie. Robert de Nirót mindenképp betenném valamilyen szerepre, mert nála sokrétűbb, remekebb színészt nem ismerek. Főszerepre nem jó, mert Eli Gamazin fiatal és a történet végefelé sem olyan idős, mint de Niro.
Egy biztos: A költségvetés brutális lenne, de annyira,  annyira meg tudnám csinálni... Már persze így, elméletben, mert amúgy a filmiparhoz nem sok affinitásom van.

Szerk: Rendezőnek talán James Cameront, vagy Steven Spielberget kérném fel, de az is lehet, hogy a "B közép"-ből szerválnák valakit. Ott is vannak olyanok, akik kevés léből jót tudnak kihozni, akkor sok léből... :cool:

Magyar vonatkozásban Zsoldos Péter: Ellenpont című művét választanám. Valószínű bukás lenne, mert nem lehetne túl látványos filmet csinálni belőle, a mondanivaló meg nem a plazacickányok érdekköre ugye... :)

Szerkesztette: Drummaster 2004. 06. 28. 13:00 -kor

#9 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:55

Valamelyik Brett Shaws ( ;) ) "űroperettet" kellene filmre vinni.  Ezek a könyvek a kedvenceim, szerintem filmen is ütős lenne bármelyik.

Egyébként a M.A.G.U.S. világából is lehetne néhány jó kis fantasy filmet csinálni, most a Gyűrűk Ura után biztos megnéznék az emberek, de régebben ez a műfaj nem volt olyan nagyon kedvelt.

p.s.: úgy nézem, nekem a magyar könyvek megfilmesítése tetszene a legjobban... :)

Szerk.:
p.s.2: ja, a szerepekre természetesen magyar színészeket választanék, a rendezést meg elvállalnám magam... :rolleyes:

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 06. 28. 12:59 -kor

#10 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:58

Idézet: Elusive - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:50

:offtopic:    forgatják?    ki? hol? mikor?? :eek:

:offtopic:

Idézet

QUESTION: I've heard that "Rendezvous with Rama" is being turned into a movie. When is it going to be released?

ANSWER:
[Since the answer that follows was written, news has developed about this project, which appears to be edging closer to reality. See the NEWS page linked from the main Clarke LINKS page, as well as the chief "2001" links page.] Actor Morgan Freeman's company optioned the rights to "Rama" some years ago, with the goal of releasing the film in 2004. Freeman recently said he believes the story would be a very visual film experience -- which of course is correct. However, judging from his comments in 2000, the financing still has not been obtained -- which means key filming has yet to begin and there can be no schedule (no matter what you may have heard about previous release dates!). Our view is that this film will go the way of past attempts to film "Childhood's End" -- attempts which stretch back into the late 1950s, with another attempt made about 1970 when the late Howard Koch actually was working on a script.

Nagy hirtelen csak ezt találtam, az Átjáró idei első (ezidáig egyetlen) számában olvastam róla magyarul. Az idézett szöveg egy Clarke interjúból származik.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#11 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:59

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:55

Valamelyik Brett Shaws ( ;) ) "űroperettet" kellene filmre vinni.  Ezek a könyvek a kedvenceim, szerintem filmen is ütős lenne bármelyik.

Egyébként a M.A.G.U.S. világából is lehetne néhány jó kis fantasy filmet csinálni, most a Gyűrűk Ura után biztos megnéznék az emberek, de régebben ez a műfaj nem volt olyan nagyon kedvelt.

p.s.: úgy nézem, nekem a magyar könyvek megfilmesítése teszene a legjobban... :)

Szerk.:
p.s.2: ja, a szerepekre természetesen magyar színészeket választanék, a rendezést meg elvállanám magam... :rolleyes:

A Korona Hatalma szerintem nagyon jó filmalany lenne. Persze nem magyar költségvetéssel, Pirx pilóta repülő kávéfőzőinek színvonalán.

#12 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:08

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:59

A Korona Hatalma szerintem nagyon jó filmalany lenne. Persze nem magyar költségvetéssel, Pirx pilóta repülő kávéfőzőinek színvonalán.

No igen... A látványvilág tényleg fontos egy sci-fi esetében, ezt magyar finanszírozással nem lehetne kivitelezni. Meg kellene nyerni hozzá néhány mecénást, hogy támogassák a filmet.

#13 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:17

Ki fogtok röhögni, de szvsz nagyon jól meg lehetne csinálni a Kőbaltás embert is. Egyik kedvenc (nem csak) gyerekkori olvasmányom. A szereplőket pedig a második/harmadik vonalból válogatnám, ahogyan azt a Tűz háborúja megfilmesítésekor is tették.

#14 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:22

Bizony a Brett történetekből nagyszerű, könnyed űroperettet lehetne forgatni. ;)

Ahogy Thrawn is írta, nekem is az Alapitvány-sorozat lenne a választott filmem. Bár  5 kötetes a ciklus, de én csak az alap 3 könyvet forgatnám le.

Az Alapitvány-trilógia látványvilágban is ütős lenne, de a könyv (bár vannak benne látványos űrcsaták is), mégiscsak elsősorban a karaterekre épül. Diplomáciai csatározások, váratlan fordulatok, rejtélyes szereplők...
Szinészeken rájöttem e film esetében nehéz gondolkodni, mert nagyon sok szereplős. A rendezővel is gondban vagyok. Jelöltem: Jackson ill. Spielberg.

Jackson bebizonyitotta, hogy mind a monumentális látványvilágot nagyon jól vissza tudja adni és a karaktereket is jól formálja, bár ebben én IMHO Spielberget jobbnak tartom.
Az Alapitvány esetében a Trantor lenne a legnagyobb képi kihívás (bolygóméretű város, mint a Coruscant a SW-ben), több feledat jutna a karekterekre tehát inkább Spielberg.

Persze ha valakinek más a véleménye... :)

Szerkesztette: Brett Shaw 2004. 06. 28. 13:29 -kor

ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#15 Felhasználó inaktív   Ednacska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:27

• a film főszerepeire?
  • a film rendezésére?

Ilyesmi volt tavaly a felvételi kérdések között az egyik nagyon híres egyetemen. Tudom mert én is ott voltam és meg is buktam  :D
Nekünk Jókainak valamelyik regényét kellett filmre vinni....és mindenféle apróságot leírni hogyan csinálnánk milyen szereplőkkel.
Hát akkor nekem nem sikerült... :(
Thank God I'm a VIP!!!!

#16 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:51

Stóhlbuci elnáspángolását :D  :D

<már vágás alatt van>

#17 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:54

Látom majdnem mindenki valamilyen fantasztikus filmet alkotna leginkább (fantasy, sci-fi, horror stb.).
Nos. én se lógok ki a sorból.  ;)

Én nagyon szeretném egyszer filmen látni Philip K. Dick - A halál útvesztője c. könyvét.
Ami lényeges: nagyon jó karakterszínészek kellenének, viszont relatíve alacsony költségvetésből ki lehetne hozni ezt a remekművet. Hogy kasszasiker lenne-e nem tudom, azaz inkább nem hiszem, nem éppen az a mai divatos közönségsztori, de hát ki tudja...
42

#18 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 14:00

Az Alapítvány ciklushoz: bár rendkívül érdekes, fordulatos a történet, de sztem filmen nemigen lehetne visszaadni. Ha ugyanis csak közelítőleg megpróbálná visszadni a film a regényt, akkor gyanítom, hogy egy rétestészta-szerű nyúlós hosszú, majdhogynem unalmas valami jönne ki belőle. (Hiszen egészen más műfaj a film, jobban le kell kötni a nézőt valamivel, mint egy regényben. Jó példa erre a Gyűrűk ura is. Iszonyú sok dolgot hagytak ki a filmekből, de még így is brutálisan hosszú lett, s sokaknak pont emiatt nem tetszett. Hát ha még jobban tartott volna a film a könyhöz!) Ha viszont lerövidítenék, akkor pedig elveszítene a sztori rengeteg dolgot, amitől jó a regény. Nehéz ügy.  :(
42

#19 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 14:01

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 14:54

Látom majdnem mindenki valamilyen fantasztikus filmet alkotna leginkább (fantasy, sci-fi, horror stb.).
Nos. én se lógok ki a sorból.  ;)

Én nagyon szeretném egyszer filmen látni Philip K. Dick - A halál útvesztője c. könyvét.
Ami lényeges: nagyon jó karakterszínészek kellenének, viszont relatíve alacsony költségvetésből ki lehetne hozni ezt a remekművet. Hogy kasszasiker lenne-e nem tudom, azaz inkább nem hiszem, nem éppen az a mai divatos közönségsztori, de hát ki tudja...

Szerintem sikeres lenne. K. Dick megfilmesitett könyvei eddig jól sültek el a Szárnyas fejvadásztól a Különvéleményig.

#20 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 14:04

Komolyan hozzá szólva a témához olvastam egyszer egy könyvet az írót sajnos elfeledtem a címe asszem ez volt : A halhatatlanság halála.

Nos én ezt

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó