HWSW Informatikai Kerekasztal: Te mit vinnél filmre? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te mit vinnél filmre? ...avagy játsszunk produceresdit! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:03

Idézet: freeone - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 16:00

illetve ami még nekem nagyon bejönne:
Lem: Kiberiáda. Mai eszközökkel meg lehetne valósítani, bár tény, sok szövegbeni humor nem tudna átjönni.

A Kiberiádát én is akartam írni, de aztán belegondoltam, és arra jutottam, hogy egyszerűen nem tudok elképzelni belőle jó filmet. :( Persze az is lehet, hogy csak az én képzelőerőm nem nőtt fel a feladathoz... :rolleyes: :)

#42 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:03

Idézet: freeone - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 16:00

Én asimovtól a gyermekkor végé-t filmesíteném meg, illetve ami még nekem nagyon bejönne:
Lem: Kiberiáda. Mai eszközökkel meg lehetne valósítani, bár tény, sok szövegbeni humor nem tudna átjönni.
Ja, és el tudnám képzelni a korongvilág sorozatot GYU szinten:) mondjuk színészeket nehéz lenne választani...

A gyermekkor vége Clarke mű. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#43 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:08

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 16:03

A gyermekkor vége Clarke mű. :D

igazad van, :lama: vagyok bocsesz :D mentségemre legyen mondva, inkább a regényekre emlékszem, mint az íróikra!

Szerkesztette: freeone 2004. 06. 28. 15:08 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#44 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:16

Ha már sci-fi, akkor most elmegyek haza és végigböngészem a könyvespolcokat megfilmesítendő művek után kutatva. :D  (Úgy 750 kötet a választék). :jump:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#45 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:44

Érdekes. Horror történetet még senki sem javasolt... Vagy Kingről már minden bőrt lehúztak? :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#46 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:44

Ha lenne pénz, akkor én (a saját ötleteimen kívül) az alábbiakból készítenék filmet:

-Terry Pratchet Discworld regényeiből, a Rincewind-es sorozat, A mágia színe, A mágia fénye, Bűbájos bajok, Erik, ezeket szépen egymás után.

-Vavyan Fabletől A pepita macska és a Szennyből az angyalt

-Valós események közül Midway-ről, és Japán helyzetéről a háború végén

Sci-fi-t inkább magam írok. :)

Rendező természetesen én; színeszek közül, aki a legjobb lenne. Talán Rincewind szerepére Sean Conery, vagy más idős úriembert kérnék fel.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#47 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:54

Hrabal összest, Kusturica rendezésében.
Tartok főle, hogy fergeteges röhögések lennének a fenti kombinációból. :))

#48 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 16:09

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 16:44

Érdekes. Horror történetet még senki sem javasolt... Vagy Kingről már minden bőrt lehúztak? :)

Azért Satriani által javasolt Korbács nevezhető horrornak.
És igen, Kingről már minden bőrt lehúztak :)

Szerkesztette: DzsiAr 2004. 06. 28. 16:09 -kor

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#49 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 16:22

Én Rejtő 14 karátos autóját filmesíteném meg. Rendező nem jut eszembe, színészekből nem kellenének ismert arcok. A lényeg, hogy vissza tudják adni a könyv hangulatát. Az ember könnyesre röhögné magát. :)

Ja, meg egy nagyon jó mesélő kéne (ld. Hagyjállógva Vászka).
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#50 Felhasználó inaktív   Elusive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 16:24

Idézet

Jeff Wintar, az I, Robot forgatókönyvírója azt nyilatkozta, hogy Isaac Asimov egy újabb nagysikerű művét szeretné filmvászonra adaptálni - a méltán népszerű Alapítvány sorozatról van szó. A munkálatoknak már neki is kezdett - két forgatókönyvbe szeretné sűríteni az eredeti trilógia eseményeit, Alapítvány és Második Alapítvány címmel. Az Asimov által később írt előzmények és folytatások (mint pl. Az Alapítvány pereme, Előjáték az Alapítványhoz) tehát -egyelőre- nincsenek tervbe véve.
A moziváltozat elkészítése persze érdekes problémát vet fel számára - hiszen valójában több, kisebb sztoriról van szó, melyek időben messze játszódnak egymástól; meghalnak a korábbi karakterek, hogy teljesen újaknak adják át helyüket.
A tervek szerint épp emiatt inkább a történet második felére fognak fókuszálni, az Alapítvány históriájának 500. évének környékére.

Ezek egyelőre csak tervek - a filmstúdió, a 20th Century Fox még nem adott zöldlámpát a forgatáshoz.

forrás

#51 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 16:39

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 16:44

Rendező természetesen én; színeszek közül, aki a legjobb lenne. Talán Rincewind szerepére Sean Conery, vagy más idős úriembert kérnék fel.

Rincewind nem öreg...sőt. Ha nem is siheder, max 30-40 a történet szerint, de inkább 30.
szvsz haembernek kellene játszania, inkább tim roth vagy hasonló fiatal színész, aki jól vissza tudja adni az őrületet:), bár én egy pixar megvalósítást jobban értékelnék.

sean connery inkább az uj arkrektornak illene be!

Szerkesztette: freeone 2004. 06. 28. 16:41 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#52 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:00

Bejövős lenne nekem még
Alfred Bester: Tigris! Tigris! c. könyve is.

Ehhez ráadásul nem kéne 68 rész, egy filmben is szépen meg lehetne csinálni - persze azért nem túl rövidben  ;)  .
42

#53 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:03

Stephen King horrorokból alkottak már pár filmet, de sajnos filmként eléggé felejthetők.

Viszont van sok olyan könyve/novellája, amelyeket meg lehetne filmesíteni, és nem is lennének rosszak sztem. Pl. kíváncsi lennék a Végítélet c. könyvére filmként. Jó hosszú mondjuk, nyugodtan lehetne 2 részben.
42

#54 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:08

Ja, még egy!  ;)

Lehet, hogy páran lehurrognak, de nekem nagyon bejövős volt annak idején a Star Wars 3 eredeti része. Még mai is jók. Sajnos az első 2 epizód elég felejthető lett, talán a kissé nyomi sztorinak köszönhetően, nem tudom...

Viszont kellemes folytatásokat írt Timothy Zahn, azokra azért kíváncsi lennék.
( Timothy Zahn: A birodalom örökösei, Sötét erők ébredése, Az utolsó parancs. )
42

#55 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:12

Idézet: Samott - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 15:56

Randevú a Rámával

Helló!

Jónak tűnik: Randevú a Rámával
Csak már évek óta így áll...

Üdv:scaurus

U.i: arról nem is beszélve, hogy a Ráma tetralógiává nőtte ki magát és a folytatások tényleg filmért (meg könyv alakban is magyar fordításért) kiáltanak!

Szerkesztette: scaurus 2004. 06. 28. 18:15 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#56 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:12

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 16:44

...színeszek közül, aki a legjobb lenne. Talán Rincewind szerepére Sean Conery, vagy más idős úriembert kérnék fel.

Szerény véleményem szerint bugyuta ötlet :D. RW max. a harmincas éveiben jár. Ed Nortont pl. imádnám a szerepben :cool:.

Ja, látom, freeone szemét is megütötte a dolog :D.

Szerkesztette: Jim DiGriz 2004. 06. 28. 18:13 -kor

#57 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:13

Jajj, bocs, még egy - öööö azaz 2.  ;)  Elég csak felnéznem a könyvespolcra, aztán azt se tudom, mit írjak előbb.

Az egyik Robert A. Heinlein - A galaxis polgára c. könyve. Ez egész sikeres lehetne, mert sci-fi, krimi, érzelmes, minden van benne, így sokaknak tetszhetne filmként. Még látványos is lenne.

A másik Andre Norton  - A csillagember fia c. könyve. Ez nem túl hosszú, de egy érdekes, izgalmas történet, ráadásul az egyik kedvenc típusú könyvem. (Föld nagyrészt elpusztulva, romok, nyomi élet stb.) Ráadásul az amcsiknál tuti siker lenne, mert ott játszódik.  :rolleyes:
42

#58 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:14

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 19:03

Stephen King horrorokból alkottak már pár filmet, de sajnos filmként eléggé felejthetők.

Viszont van sok olyan könyve/novellája, amelyeket meg lehetne filmesíteni, és nem is lennének rosszak sztem. Pl. kíváncsi lennék a Végítélet c. könyvére filmként. Jó hosszú mondjuk, nyugodtan lehetne 2 részben.

A Végítéletből készült film, igencsak el is ismerik, csak ebben a porfészekben tudtommal nem kapható.

#59 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:16

Na, és ha már kinyavalyogtam magam, tippeljetek, vajon kinek a kalandjait filmesíttetném meg mondjuk David Fincherrel és kérném meg mondjuk Mel Gibsont az eljátszására? :cool:

#60 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:19

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 19:14

A Végítéletből készült film, igencsak el is ismerik, csak ebben a porfészekben tudtommal nem kapható.

:eek:  :eek:  :eek:  :OOO

Nem is hallottam róla! A rohadékok, ide az ilyen miért nem jut el?
Tipikusan mint a japán filmek, azok se jutnak el ide soha, pedig igen jókat alkotnak.
( Tényleg, nem tud valaki valamit a Casshern c. filmről? Esetleg az Immortel-ről? )
42

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.