Albatron K8X800 Pro II lapom van, 1.07-es BIOS-sal, a C'n'Q-et ki sem lehet kapcsolni BIOS-bol. Kozben talaltam olyan infokat, hogy 1 memoriamodullal stabil lenne, rengeteg alaplapnal nem muxik a dolog ket memoriamodul hasznalataval.
Vegulis mind1, bar nem dinamikusan, de a ClockGen nekem is megoldotta ezeket a gondjaimat: a rendszer 800 Mhz-en fut alapbol, csak amikor kell a nagyobb teljesitmeny, akkor kattintok kettot a 2 Ghz-es shortcuton, utana meg vissza a 800 Mhz-es shortcutra.
Lehet en vagyok ertetlen, de ha ezt egy kulso program kepes stabilan, gond nelkul megcsinalni, akkor miert nem csinalja ezt meg az oprendszer/procidriver? Mitol lesz instabil?
Lehet, hogy irni kellene erre egy sajat progit, ami a terhelestol fugoen (adott ideig X szazalek hasznalatnal vagy uresjaratnal) fel vagy le modositja a feszt es a szorzot a ClockGen segitsegevel...
Egyebkent van valakinek tapasztalata C0-as procinal meddig lehet lemenni core feszultseggel 800 Mhz-nel? A gyari 1,3 V, de a CG-s prociknal 1 GHz-en 1,1 V az also beallitas... erdemes kiserletezni 800 Mhz-en az 1,1 V-tal?
Krinyo