Mire rájöttem, hogy emiatt fossa magát össze a win
Asus A8N-E nForce 4 Ultra
Elküldve: 2006. 08. 07. 17:43
Elküldve: 2006. 08. 08. 10:56
Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 16:43
APIC-ot jobb elfelejteni.
Nálam még sose volt gond az nvidia ide driverrel még nforce2-nél sem.
Az Nvidia honlapjáról szoktam letölteni a legujabb drivert.
Üdv.
Elküldve: 2006. 08. 08. 14:23
Idézet: pet - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 11:56
Nálam még sose volt gond az nvidia ide driverrel még nforce2-nél sem.
Az Nvidia honlapjáról szoktam letölteni a legujabb drivert.
Üdv.
Hát nemtom, lehet én vagyok béna (biztos így is van
Legelső dolgom volt BIOSban kiiktatni az APIC-ot, Hangkártyát, SataRAID-et, mert ezeket nem kívántam használni (egyenlőre).
Sata 1-re pakoltam a winyót és szépen felraktam egy angol XPsp1-et, amire rákerültek az azóta kijött javítások + augusztusi DX9.
Ekkor feltelepítettem az nVidia oldaláról letöltött 6.86-os nForce drivert. Ezután az XP már csökkentett módban sem indult el a "legutolsó helyes konfigurációról nem is beszélve".
Na gondoltam, mivel natív támogatású a SATA a lapon, így biztos IDE-nek ismeri fel az XP aztán a driver telepítése után ugye SATA-ként kezelné, amiről meg már nem tud indulni.
OK. Régi XP-be be (ATA winyóról, persze itt APIC engedélyezve volt), SATA floppy készít, majd nekiláttam új XPt felrakni úgy, hogy menetközben benyomom floppyról a SATA lemezt. Sajnos itt az első újraindulás után az XP telepítő megmakacsolta magát és fekete képernyővel megállt és NumLock se működött.
Na itt gondoltam az APIC-ra, mert a másik winnél ez engedélyezve volt, szóval be kellet kapcsolnom, hogy azt el tudjam indítani ill. itt fel volt téve az nForce winyó szoftja is.
Szóval APICot bekapcsolva simán tudtam telepíteni az nforce csomagot és működik a win is.
Elküldve: 2006. 08. 08. 15:40
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 8:37
Na, újra kellett raknom a Windows-t, egyelőre én is csak a hardveres tűzfalat használom, a napokban letesztelem a letöltési képességeit.
Elküldve: 2006. 08. 09. 09:49
Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:23
nekem is ez volt, mikor a sata-s floppyról töltöttem be adrivereket xp install elött. nem indult el az xp.
de egy xp+sp2+sata support -ois telepítőlemez után már minden simán ment.
neked is ajánlom ezt, de ha így próbáltad, akkor bocs, nem néztem előző hsz-eidet.
más: ha a sata 1-re kötötted, akkor a sata3,4 et letilthatod biosban.
Elküldve: 2006. 08. 09. 10:57
Elküldve: 2006. 08. 09. 12:26
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 11:57
Hátugye megszokásból előbb telepítek egy sp1-es wint aztán arra teszem fel az sp2-t (így bármikor leszedhető az sp2). Olvastam, hogy Raid-hez kell a floppy, de nem tudtam mire vélni azt, hogy XP telepítés után az nforce csomag telepítésének hatására el sem indul az XP. Ezért próbálkoztam a floppy-val és derült ki, hogy APIC nélkül így telepíteni sem tudom az XP-t. Igaz SP1-est. SP2-essel nem próbálkoztam, de próbaképpen csinálok 1 SP2-est és megnézem majd azzal is.
Elküldve: 2006. 08. 09. 17:48
Elküldve: 2006. 08. 09. 19:29
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:48
Egyből SP1-es XP telepítése után rakom fel az SP2-t (de már át kellene állni az alap SP2re)
Az APIC (Én eddig kerültem a használatát) annyit csinál, hogy az XP virtuálisan tud IRQ-kat kreálni, ha szükség van rá a hardvereszközöknek, amivel elkerülhetőek az esetleges IRQ megosztásos problémák, mikor valamelyik eszköz nem kóserolja azt.
Elküldve: 2006. 08. 10. 07:44
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 11:57
sata-ra nemcsak a raid miatt kell. alapból nincs az sp2-ben sem a sata vezérlő.
Elküldve: 2006. 08. 10. 07:48
Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 13:26
mondom csin álj egy olyan telepítő cd-t, amiben benne van az sp2, és integráld még bele a sata vezérlőt.
http://winportal.net/?id=12
és a sata: http://winportal.net/?id=11
előbb az sp2-t, majd a sata-t.
de sztem nem árt, ha alap xp-be integrálod az sp2-t. sp1-el nemtom működni fog-e.
Elküldve: 2006. 08. 10. 10:58
Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 8:44
Arra gondoltam hogy a telepítés elött nem kell sata-ás cuccot telepíteni mert a win felismeri a sata vincsit. Ami a vezérlőt illeti, ott van az nForce-ban a jó kis sata vezérlő ezért szvsz nem érdemes integrálni.
Idézet
Ha jól tudom az sp2 nem tartalmazza az sp1 javításait, ezért érdemesebb végigmenni. Én sp1-ből csináltam 2-est.
Elküldve: 2006. 08. 10. 11:07
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:58
Rosszul tudod, tartalmazza.
Elküldve: 2006. 08. 10. 11:09
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 11:58
Idézet
Mért ne tartalmazná? :confused:
Idézet
Lehet felismeri, de nem tutsz rá telepíteni. vagy telepíti, de újraindításnál nem fog működni. Nem fogja elindítani a rendszert. Nekem is elkezdte a telepítést, de mikor 1st el kellett volna indulnia, nem tette meg.
Addig nem fog róla bootolni az xp, amíg nem kezeli rendesen. lehet ott van az nForce-ban a sata driver, de hogyan akarod telepíteni, ha még az xp sem indul? :confused:
Elküldve: 2006. 08. 10. 16:45
Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:09
Addig nem fog róla bootolni az xp, amíg nem kezeli rendesen. lehet ott van az nForce-ban a sata driver, de hogyan akarod telepíteni, ha még az xp sem indul? :confused:
SP1es XP-t simán lehet A8N-E lap esetén Sata-ra telepíteni mindenféle floppys macera nélkül BIOSban kikapcsolt RAID esetén (köszönhető a lap natív sata kezelésének ezen sata vezérlő esetén).
Nekem ez tökéletesen sikerült is. Mindössze az volt a gond, hogy az nForce csomag telepítése után (nagy valószínűséggel az IDE szoft miatt) az XP újraindítását követően nem lehetett elindítani az XPt.
Viszont, ha BIOS-ban engedélyeztem az APIC-ot, akkor (természetesen új XPt kell ilyenkor telepíteni) már az nForce csomag telepítése után is működik az XP SP1-el is.
SP nélkül nem próbáltam, mert fölöslegesnek tartom. SP1 minimum kell, de ahogy elnézem az újabb gamák már az SP2-t is megkövetelik. Pontosabban az újabb másolásvédelmek
Elküldve: 2006. 08. 11. 07:09
Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:45
Nekem ez tökéletesen sikerült is. Mindössze az volt a gond, hogy az nForce csomag telepítése után (nagy valószínűséggel az IDE szoft miatt) az XP újraindítását követően nem lehetett elindítani az XPt.
Viszont, ha BIOS-ban engedélyeztem az APIC-ot, akkor (természetesen új XPt kell ilyenkor telepíteni) már az nForce csomag telepítése után is működik az XP SP1-el is.
SP nélkül nem próbáltam, mert fölöslegesnek tartom. SP1 minimum kell, de ahogy elnézem az újabb gamák már az SP2-t is megkövetelik. Pontosabban az újabb másolásvédelmek
ja hogy neked elindult az xp a telepítés után? hmmm
mindegy, akkor neked az nForce driver kavart be.
és ilyenkor engedélyezed az ide sw telepítését? sok embernél láttam, hogy nekik nem működött jól. bár ez is rendszer függő, hiszen nálam azzal nincs gond.
mindegy, én még mindig azt javaslom, amit korábban is írtam. integrált sp2 + sata.
ps: APIC-ot nemtom mi :confused:
Elküldve: 2006. 08. 11. 11:34
Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 8:09
mindegy, akkor neked az nForce driver kavart be.
és ilyenkor engedélyezed az ide sw telepítését? sok embernél láttam, hogy nekik nem működött jól. bár ez is rendszer függő, hiszen nálam azzal nincs gond.
mindegy, én még mindig azt javaslom, amit korábban is írtam. integrált sp2 + sata.
ps: APIC-ot nemtom mi :confused:
Fentebb írtam, hogy az APIC mit csinál, de az XP-t már úgy kell telepíteni, mert telepítés után átállítva az APICot nem fog elinduni az XP, míg vissza nem kerül az APIC a telepítéskori állapotba.
Igen engedélyeztem az IDE sw telepítését az nForcenál (írtam is) és ekkor fosta magát össze az XP. De hangsúlyozom, hogy ebben az esetben az APIC a BIOS-ban ki volt kapcsolva.
Ezért kellett új XP-t telepítenem bekapcsolt APIC funkcióval. Ebben az esetben már működik rendesen az nForce IDE sw telepítése után is.
Elküldve: 2006. 08. 11. 20:58
Énis beálltam egy deluxe változattal a sorba!
Következö a problémám:
Valami miatt ez a rohadt lan vezérlö nem engedi ki az msn-t és visszadobja az msn hibakoddal hogy a tüzfal blokkolja öt!
Persze elötte felraktam a tüzfal programot ha márt egyszer van használjuk ki!
Logokbol visszafejte az alábbi derült ki,hogy a 2052 portott valami miatt bolokkolja aki épp az msn-nek kellene!
Több tüzfal rule hozzáadásával feladtam és letöröltem a francba a programot!De a probléma nem javolt meg!Egyéb 5letek vagy esetleg valaki márt találkozott ilyen problémával?
Elküldve: 2006. 08. 12. 17:39
Elküldve: 2006. 08. 14. 12:34
Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 18:39
Az APIC-t én is mindig alapon hagytam.
Hol van az egyébként?
Bírom egyébként ezeket a kézikönyveket, mikor prímán elmagyarázza, melyik állítás micsoda.
pl: APIC:
You can set APIC to enable/disable. (Default: enable).
vagy vmi ilyesmik. de hogy mire való az az apic vagy akármi más, azt nem írja. lehet nem értenék belüle semmit ( :confused: ), de hát akkor is.

Súgó
A téma zárva.