HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus A8N-E - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (93 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus A8N-E nForce 4 Ultra Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:45

Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:09

Lehet felismeri, de nem tutsz rá telepíteni. vagy telepíti, de újraindításnál nem fog működni. Nem fogja elindítani a rendszert. Nekem is elkezdte a telepítést, de mikor 1st el kellett volna indulnia, nem tette meg.
Addig nem fog róla bootolni az xp, amíg nem kezeli rendesen. lehet ott van az nForce-ban a sata driver, de hogyan akarod telepíteni, ha még az xp sem indul? :confused:

SP1es XP-t simán lehet A8N-E lap esetén Sata-ra telepíteni mindenféle floppys macera nélkül BIOSban kikapcsolt RAID esetén (köszönhető a lap natív sata kezelésének ezen sata vezérlő esetén).

Nekem ez tökéletesen sikerült is. Mindössze az volt a gond, hogy az nForce csomag telepítése után (nagy valószínűséggel az IDE szoft miatt) az XP újraindítását követően nem lehetett elindítani az XPt.

Viszont, ha BIOS-ban engedélyeztem az APIC-ot, akkor (természetesen új XPt kell ilyenkor telepíteni) már az nForce csomag telepítése után is működik az XP SP1-el is.

SP nélkül nem próbáltam, mert fölöslegesnek tartom. SP1 minimum kell, de ahogy elnézem az újabb gamák már az SP2-t is megkövetelik. Pontosabban az újabb másolásvédelmek  :D . Bár ez engem nem nagyon érint, mivel arra sem emlékszem mikor indítottam el játékot a gépen.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1482 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:09

Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:45

SP1 es XP-t simán lehet A8N-E lap esetén Sata-ra telepíteni mindenféle floppys macera nélkül BIOSban kikapcsolt RAID esetén (köszönhető a lap natív sata kezelésének ezen sata vezérlő esetén).

Nekem ez tökéletesen sikerült is. Mindössze az volt a gond, hogy az nForce csomag telepítése után (nagy valószínűséggel az IDE szoft miatt) az XP újraindítását követően nem lehetett elindítani az XPt.

Viszont, ha BIOS-ban engedélyeztem az APIC-ot, akkor (természetesen új XPt kell ilyenkor telepíteni) már az nForce csomag telepítése után is működik az XP SP1-el is.

SP nélkül nem próbáltam, mert fölöslegesnek tartom. SP1 minimum kell, de ahogy elnézem az újabb gamák már az SP2-t is megkövetelik. Pontosabban az újabb másolásvédelmek  :D . Bár ez engem nem nagyon érint, mivel arra sem emlékszem mikor indítottam el játékot a gépen.

ja hogy neked elindult az xp a telepítés után? hmmm :think:
mindegy, akkor neked az nForce driver kavart be.
és ilyenkor engedélyezed az ide sw telepítését? sok embernél láttam, hogy nekik nem működött jól. bár ez is rendszer függő, hiszen nálam azzal nincs gond.

mindegy, én még mindig azt javaslom, amit korábban is írtam. integrált sp2 + sata.

ps: APIC-ot nemtom mi :confused:
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#1483 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 11:34

Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 8:09

ja hogy neked elindult az xp a telepítés után? hmmm :think:
mindegy, akkor neked az nForce driver kavart be.
és ilyenkor engedélyezed az ide sw telepítését? sok embernél láttam, hogy nekik nem működött jól. bár ez is rendszer függő, hiszen nálam azzal nincs gond.

mindegy, én még mindig azt javaslom, amit korábban is írtam. integrált sp2 + sata.

ps: APIC-ot nemtom mi :confused:

Fentebb írtam, hogy az APIC mit csinál, de az XP-t már úgy kell telepíteni, mert telepítés után átállítva az APICot nem fog elinduni az XP, míg vissza nem kerül az APIC a telepítéskori állapotba.

Igen engedélyeztem az IDE sw telepítését az nForcenál (írtam is) és ekkor fosta magát össze az XP. De hangsúlyozom, hogy ebben az esetben az APIC a BIOS-ban ki volt kapcsolva.

Ezért kellett új XP-t telepítenem bekapcsolt APIC funkcióval. Ebben az esetben már működik rendesen az nForce IDE sw telepítése után is.

#1484 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 20:58

Üdv mindenkinek!
Énis beálltam egy deluxe változattal a sorba! :)
Következö a problémám:
Valami miatt ez a rohadt lan vezérlö nem engedi ki az msn-t és visszadobja az msn hibakoddal hogy a tüzfal blokkolja öt!
Persze elötte felraktam a tüzfal programot ha márt egyszer van használjuk ki!
Logokbol visszafejte az alábbi derült ki,hogy a 2052 portott valami miatt bolokkolja aki épp az msn-nek kellene! :rolleyes:
Több tüzfal rule hozzáadásával feladtam és letöröltem a francba a programot!De a probléma nem javolt meg!Egyéb 5letek vagy esetleg valaki márt találkozott ilyen problémával?
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1485 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 17:39

Na megnéztem a BIOS beállításokat. Nekem az APIC be van kapcsolva, /alapból be van/ és be is volt mindig. Valahogy mindig átsiklottam felette, lehet azért mert nem tudtam mi az. Mindegy, soha semmi bajom nem volt még a géppel.

#1486 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:34

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 18:39

Na megnéztem a BIOS beállításokat. Nekem az APIC be van kapcsolva, /alapból be van/ és be is volt mindig. Valahogy mindig átsiklottam felette, lehet azért mert nem tudtam mi az. Mindegy, soha semmi bajom nem volt még a géppel.

Az APIC-t én is mindig alapon hagytam.
Hol van az egyébként?

Bírom egyébként ezeket a kézikönyveket, mikor prímán elmagyarázza, melyik állítás micsoda.
pl: APIC:
You can set APIC to enable/disable. (Default: enable).  :bolond: (Ki gondolta volna.)

vagy vmi ilyesmik. de hogy mire való az az apic vagy akármi más, azt nem írja. lehet nem értenék belüle semmit ( :confused: ), de hát akkor is. 
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#1487 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:37

Idézet: uboat - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 21:58

Üdv mindenkinek!
Énis beálltam egy deluxe változattal a sorba! :)
Következö a problémám:
Valami miatt ez a rohadt lan vezérlö nem engedi ki az msn-t és visszadobja az msn hibakoddal hogy a tüzfal blokkolja öt!
Persze elötte felraktam a tüzfal programot ha márt egyszer van használjuk ki!
Logokbol visszafejte az alábbi derült ki,hogy a 2052 portott valami miatt bolokkolja aki épp az msn-nek kellene! :rolleyes:
Több tüzfal rule hozzáadásával feladtam és letöröltem a francba a programot!De a probléma nem javolt meg!Egyéb 5letek vagy esetleg valaki márt találkozott ilyen problémával?

biztos h a lan tűzfal blokkolja? nincs bekapcsolva a win tűzfala? bár az rákérdezett volna elötte.
nincs esetleg routered?

#1488 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 13:37

Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 13:34

Az APIC-t én is mindig alapon hagytam.
Hol van az egyébként?

Bírom egyébként ezeket a kézikönyveket, mikor prímán elmagyarázza, melyik állítás micsoda.
pl: APIC:
You can set APIC to enable/disable. (Default: enable).  :bolond: (Ki gondolta volna.)

vagy vmi ilyesmik. de hogy mire való az az apic vagy akármi más, azt nem írja. lehet nem értenék belüle semmit ( :confused: ), de hát akkor is. 

Power menü alatt keresd

#1489 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 13:53

Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 14:37

Power menü alatt keresd

thx, bár uccse fogom állítgatni. ha fefault enable, akkor nekem is így van.

akkor most már nincs semmi gondod?

#1490 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 20:47

Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 14:53

thx, bár uccse fogom állítgatni. ha fefault enable, akkor nekem is így van.

akkor most már nincs semmi gondod?

Így van  :D

APIC enabled meghozta a várva várt eredményt  :Đ

Azóta műxik rendesen a gépezet........ ill.  1 dolog talán lenne, de nem annyira probléma, mint érdekes tapasztalat vagy mi.

Naszóval XP felment, SP2 rárakva, Autopatcherrel megtunyingolva, DX9augusztus szintén fel, nForce 6.86 felpakol, hangkari driver szintúgy, vidkari sem maradt ki a sorból. AMD procdriver felpakol, CnQ műxik.

Megy minden, semmi hiba.

Benézek az eszközkezelőbe és látom, hogy van 1 ismeretlen eszköz amit helyileg a PCI BUS-ra ültet.

Na ennyi gondom van mindössze, de gyanítom, hogy nForce gond lesz, mert barátom A8N SLI lapjánál ugyanezt tapasztaltam (szombaton vágtam össze egy rendszert az új winyójára).

Amúgy meg megy rendesen, nincs probléma, szóval nem nagyon foglalkozom vele.

#1491 Felhasználó inaktív   DonManó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 09:17

Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 21:47

Azóta műxik rendesen a gépezet........ ill.  1 dolog talán lenne, de nem annyira probléma, mint érdekes tapasztalat vagy mi.

Naszóval XP felment, SP2 rárakva, Autopatcherrel megtunyingolva, DX9augusztus szintén fel, nForce 6.86 felpakol, hangkari driver szintúgy, vidkari sem maradt ki a sorból. AMD procdriver felpakol, CnQ műxik.

Megy minden, semmi hiba.

Benézek az eszközkezelőbe és látom, hogy van 1 ismeretlen eszköz amit helyileg a PCI BUS-ra ültet.

Na ennyi gondom van mindössze, de gyanítom, hogy nForce gond lesz, mert barátom A8N SLI lapjánál ugyanezt tapasztaltam (szombaton vágtam össze egy rendszert az új winyójára).

Nekem is van egy ismeretlen eszköz....
mióta 6.86-os driver fentvan
Alaplap: ASUS A8N-E CPU: AMD64 X2 3800+ (@2565 ; 1.3V) VGA: ASUS X1950 Pro 256 mb RAM: 2*Micron 1 Gb DDR 400

#1492 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:05

Megy minden, semmi hiba.

nekem a 6.70-essel is van, gyanítom is h mi az: raktam egy soros csatlakozót taralmazó karit a legalsó pci slotba.
mivel az alap kivezetések között nincs, de legalább mellékeltek hozzá.

#1493 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 10:41

Idézet: ballington - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 11:05

nekem a 6.70-essel is van, gyanítom is h mi az: raktam egy soros csatlakozót taralmazó karit a legalsó pci slotba.
mivel az alap kivezetések között nincs, de legalább mellékeltek hozzá.

Nálam minden olyan hardver (amiről tudomásom van  :D )  szépen működik, így  a 6.86-os nForce rakoncátlankodhat szerintem. (+kártya nincs nálam betéve a vidkari + hangkarin kívül) DonManó tapasztalata is ezt látszik bizonyítani.

Más.

Megpróbáltam 98SE-t és WinME-t telepíteni, de ME magyar verzió telepítője rögtön indítás után fekete képernyővel megáll (semmi írás nincs a moncsin), ME angol elindul, de menetközben a PlugnPlay detektálásnál befagy és újraindítás után már nem megy tovább. 98SE elindul ugyan, de a PnP detektnél szintúgy beadja a kulcsot. Próbáltam 512MB memóval és tuning nélkül is, de nem jutottam eredményre.

Valakinek ötlete?

Amúgy XP rendszermentéshez szeretném használni tömörítőprogival megoldva. Így nem kell mentegetés előtt pucolgatni az XP partíciót, meg utána visszapakolni az elrakott dolgokat, hanem kijelölöm a szükséges könyvtárakat aztán szépen összetömörítem. Igen, Fat32 partíción van az XP  :)
"C"-re kerülne a 9x és "D"-re az XP. "C" partíció lenne ghost-olva, így le van fedve a rendszer szinte minden szoftveres probléma esetére.

#1494 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 18:17

Idézet: pet - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:14

Ujabb bios revizioknál(nem gyári) rendesen a biosban beállitott fesz.-re állitja vissza a CnQ a proci feszültségét. 100%-nál.
Szal nem kell félni tuningnál is müködik rendesen a CnQ.

Üdv.

Erről tudsz linket adni?
Én 1013-assal használom és csak akkor megy a CnQ, ha alapfeszt használok. Ha följebbrakom, mindig újraindul a rendszer a grafikus felületre kapcsolás előtt.

Szerkesztette: joshua7 2006. 08. 18. 18:26 -kor

Semper Fi

#1495 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 09:14

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 19:17

Erről tudsz linket adni?
Én 1013-assal használom és csak akkor megy a CnQ, ha alapfeszt használok. Ha följebbrakom, mindig újraindul a rendszer a grafikus felületre kapcsolás előtt.

Én a procfeszt AUTO beállításon hagytam. A CPU frekvenciát állítottam be úgy, hogy 2500MHz-en ketyegjen a proci. Persze a memót visszavettem DDR333-ra. Így megy a CnQ és tunyingolva is van a proci. A prockó így 1.5V-ot kap. CnQ lekapcsolásnál pedig 1.2V-1.25V.

#1496 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 15:55

Sziasztok!

Két kérdésem lenne egy ilyen lap tulajához:

- tud-e PCI-os párhuzamos ATA133 Raid kártyáról bootolni?
- elfér-e rajta egy 12cm-es Zalman venti?

Köszi. :)

#1497 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 17:10

Idézet: markastor - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 16:55

- elfér-e rajta egy 12cm-es Zalman venti?

Mármint procihűtő venti. 7700AlCu. :)

#1498 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 17:21

Idézet: markastor - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 18:10

Mármint procihűtő venti. 7700AlCu. :)

7700Cu van az enyémen

#1499 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 18:07

Idézet: sohta - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 10:14

Én a procfeszt AUTO beállításon hagytam. A CPU frekvenciát állítottam be úgy, hogy 2500MHz-en ketyegjen a proci. Persze a memót visszavettem DDR333-ra. Így megy a CnQ és tunyingolva is van a proci. A prockó így 1.5V-ot kap. CnQ lekapcsolásnál pedig 1.2V-1.25V.

Úgy sem megy. Uott újraindul. Az Rmclock progi jó alternatívája lenne a CnQ-nak, csak azzal meg rengeteget szenvedek. :) Nemigazán akar összejönni a profil.
Semper Fi

#1500 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 18:54

Megy minden, semmi hiba.

Szvsz. az AiBoostert kéne feltenni és eltünik a sárga felkiáltójel.......
Üdv:Arsene

Téma megosztása:

• (93 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.