HWSW Informatikai Kerekasztal: help - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

help Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   gregnagy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 17:50

berekatam egy új vinyót és azt írja ki hogy hiányzó NTLDR nem tudjátok mi az?
vagy mi baja van?

#2 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:30

Ez igy kicsit kevés infó...
A mostani mellé raktál egy új vinyót, kicserélted a vinyódat újra, vagy mi történt?

#3 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:58

Idézet: gregnagy - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 17:50

berekatam egy új vinyót és azt írja ki hogy hiányzó NTLDR nem tudjátok mi az?
vagy mi baja van?

Nem értem, ha az avatarod linux inside, akkor minek az NTLDR (NT Loader)???
Amúgy a hibaüzenet azt jelenti, hogy a boot-vinyód aktív partícióján nem található meg ez a file (ntldr), ami elkezdené betölteni az XP/Win2000/Win2003/Longhorn/NT oprenccer-választó menüjét (boot.ini), vagy ha csak egy oprenccer van, akkor betöltené magát az oprenccert.
 aláírás
Spoiler

#4 Felhasználó inaktív   gregnagy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 19:06

a vincsi egy újj
a másikkat kivettem
és nem az én gépem hanem haveré és nem akar linuxot

ha fölteszek  dost az segít nem tudjátok?

#5 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 09:20

Akkor netán rakj fel rá egy operációs rendszert. Vagy a régiről ghostold át a régi oprendszert.

#6 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 09:49

Idézet: gregnagy - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 19:06

a vincsi egy újj
a másikkat kivettem

Kétlem, hogy sikerül feltenni  DOS-t egy olyan partícióra, ami WinNT/2K/XP/2K3/Longhorn van, mert nagy valószínűséggel a parti nagyobb 2 gigánál. Arról nem is szólva, ha NTFS, akkor először talán formázni kell. Mert talán közöld, hova van kötve, milyen partíciók vannak, kell-e a régi oprenccer és adatok...

Amúgy szedd össze magad, tegyél ékezeteket és írásjeleket a szövegedbe, írd le, hogy mi a FENÉT AKARSZ, és hogy mi a bajod. Mert egyelőre nem értjük és a hiba nem a mi készülékünkben van. :omg:

És a helyesírás meg a mondatrend! Csak azt tudnám feledni... Pedig a honlapod alapján most érettségizhettél. Áruld már el, ezzel a "teljesítménnyel" hol lehet megúszni a bukást?

Szerkesztette: worxland 2005. 03. 04. 09:58 -kor

aláírás
Spoiler

#7 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:29

:D Worx oszt!

Sok oka lehet, oprendszertelepítés szvsz nem fog kelleni, de a bios-ban a boot-sorrendnek utána kéne nézni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:38

Várjatok bammeg. Srác szerzett egy zsír új HDD-t, és úgy alapban az oprendszertelepítéssel van baja. Szóval alapokkal van baj, fogjon egy XP/Linux telepítőCD-t, és lehet szépen nekilátni.
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:39

Én azzal kezdeném, hogy sikítanék a haveromnak, hogy ne csináljon a volt wincsiddel semmit, hanem egy kicsit adja (még) vissza, mert azzal még a szétbarmolás előtt működött a géped.
Mindenek előtt vissza kellene állítani az eredeti állapotot, (ha még lehet), és akkor leirod, hogy mit is szeretnél csinálni, és akkor megpróbálunk valamilyen (értelmes) megoldást javasolni.

Azért sokkal értelmesebb lett volna előtte megkérdezni, hogy hogyan kezdj hozzá a wincsi cseréhez....
üdv. outsiheder

#10 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 10:50

Idézet: gregnagy - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 19:06

a vincsi egy újj
a másikkat kivettem

Igen.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#11 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:52

Úgy egyébként a hiányzó ntloader üzenet a boot.ini nevű (hidden attributumú) állomány hiányára jellemző, ez tipikusan a (bios szerinti) boot wincsi gyökér könyvtárában van, és a benne levő tartalom alapján keresi meg, hogy melyik (hanyadik) vezérlő, melyik (hanyadik) drive -jának melyik (hanyadik) partícióján keresse a windows állományokat.

A gond ott van, hogy ha cserélem/bővítem az ide eszközöket, akkor a boot.ini tartalmát is (az nt4 alatt kézzel) (xp alatt még nem volt ilyen gondom, a win2k nálam kimaradt, majd a többiek leírják) módosítani kell, de hogy mit mire, azt a lemezkezelőből kilépéskor kiírja.

üdv. outsiheder

#12 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:19

Idézet: outsiheder - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:52

A gond ott van, hogy ha cserélem/bővítem az ide eszközöket, akkor a boot.ini tartalmát is (az nt4 alatt kézzel) (xp alatt még nem volt ilyen gondom, a win2k nálam kimaradt, majd a többiek leírják) módosítani kell, de hogy mit mire, azt a lemezkezelőből kilépéskor kiírja.

XP alatt is - szívtam is vele. Már azt hittem, újra kell telepíteni az összes oprenccert.
 aláírás
Spoiler

#13 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 12:07

Idézet: worxland - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 12:19

XP alatt is - szívtam is vele. Már azt hittem, újra kell telepíteni az összes oprenccert.

XP alatt még nem volt semmilyen hibám, igaz nem birizgálom sem a (bios) boot sorrendet, sem a windows (igy, csupa kisbetűvel) helyét, illetve a boot wincsi nincs szétparticiónálva. Az optikai eszközök betüjele szándékosan "hátra" van állítva, (R: és W:, vajon miért is), és még ha több wincsi fiók van a gépben, és még ha egy kártya olvasót is feldugok, akkor sem fogynak el a kiosztható drive betüjelek.
Azért azt még megemlítem, hogy természetesen raid vezérlős alaplapokat veszek egy ideje, mindenki döntse el, hogy vajon megéri -e a kb 10% -os felár. 

Szóval XP alatt ezt használom:  C:\WINDOWS\system32\diskmgmt.msc

Csak óvatosan!

Amióta megtaláltam (ezt valamelyik fórumban olvastam) a fenti programot, azóta csak ezt használom mind a wincsik, mint az optikai egységek beállításához, módosításához, újra installálásához. (Pedig erre való..)

Előnye, hogy minden eszköz, és azok beállításait/tulajdonságait egy kezelő felületen egyszerre látom, de természetesen sokkal könnyebb hibát elkövetni.

üdv. outsiheder

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 12:43

Idézet: outsiheder - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 12:07

Azért azt még megemlítem, hogy természetesen raid vezérlős alaplapokat veszek egy ideje, mindenki döntse el, hogy vajon megéri -e a kb 10% -os felár. 

Egy átlag mezei felhasználónak nem éri meg.

Egy apró dolgot hagytál figyelmen kívül:
Az illető nem tud boot-olni, így nem tud hozzáférni a vindózer lemezkezelőjéhez. :think:
A progi elérhető még a sajátgép/jobb gomb menü/kezelés útvonalon is (voilá).
A partícionált rendszermeghajtó meg miért baj?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#15 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:13

Itt a gond elsődlegesen az, hogy a topiknyitónak úgyfest fingja nincs arról, hol lakik a windozer.

#16 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 14:13

Itt a gond elsődlegesen az, hogy a topiknyitónak úgyfest fingja nincs arról, hol lakik a windozer.

Diszk-réten! :nevet2:

#17 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 15:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 13:43

Egy átlag mezei felhasználónak nem éri meg.

Egy apró dolgot hagytál figyelmen kívül:
Az illető nem tud boot-olni, így nem tud hozzáférni a vindózer lemezkezelőjéhez. :think:
A progi elérhető még a sajátgép/jobb gomb menü/kezelés útvonalon is (voilá).
A partícionált rendszermeghajtó meg miért baj?

Hm.. tényleg az agitáció és a propaganda tényleg nem ugyanaz a fogalom.

Az átlag mezei felhasználónak azt üzenem, (ezt már többször leírtam) ha müködik a gépe, akkor ne birizgálja, ne piszkálgassa, ne kisérletezzen, ne tegyen fel klf újságmellékletekről semmit, hanem örüljön, hogy müködik. Az bátor ember, (vagy nagyon felelőtlen) aki úgy szedi szét a gépét, hogy fogalma sincs arról, hogy hogyan kell újra müködő képessé varázsolni.

itt és most azt javasoltam: Mindenek előtt vissza kellene állítani az eredeti állapotot, (ha még lehet),...
(a mezei felhasználónak nem kell azt tudnia, hogy bármely számítógép installálását nagymértékben megkönnyíti, ha van mellette egy másik, müködő, lehetőleg internet kapcsolattal rendelkező számítógép)

Na de mi van akkor, ha nem mindenki mezei felhasználó?
Akkor lehet, hogy fél mondatokból is megértjük egymást, de az is lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett.

Az egyik fórumtársunk azt irta, hogy xp alatt is volt már gondja a boot.ini tartalmával, amikor bővítette a gépét. Én azt írtam előtte, hogy nálam nem volt gond, de a felette levő sorból kiderül, (nincs túl szájba rágóan leírva) hogy azóta, amióta a boot wincsi egybe van particiónálva.
Arra tippelek, (nem próbáltam ki, és nem hiúsági kérdés, hogy márpedig csak nekem lehet igazam) hogy nálam azért nem okozott bárminemű bővítés (rendszeres mobil rack csere van) problémát, mert a fentiek szerint van beállítva.

Tényleg, azt hol írtam le, hogy baj, ha a boot wincsi szét van particionálva? Azt írtam le, hogy nálam igy hibátlanul és megbízhatóan müködik.

A raides alaplapra vonatkozó megjegyzés nyilvánvalóan olyanoknak szólt, akik tudják, hogy mi az eltérés a "sima" alaplaphoz képest. Mindenki azt az inget vegye fel, ami őrá illik.

üdv. outsiheder

#18 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:46

No offenz. Nem látok agitációt, sem propagandát. Csak kérdeztem...
Az, hogy a rendszerpartíció egyben van, vagy partícionálva, teljesen lényegtelen a boot.ini szempontjából-az egyértelműen leír mindent. Gond abból szokott fakadni, hogy az újonnan bekerülő lemez a boot-sorrendben automatikusan előrébb kerül. Ahogy leírtad, ott jön a gebasz, hiszen ekkor az eredetileg nulladik lemez első lemezzé avanzsál és a rendszertöltő hiába keresgéli az ntldr-t az új (0.) lemezen.
Ez az egy dolog van csak, ami mélyebben érdekelt. A többi vélemény volt.

#19 Felhasználó inaktív   gregnagy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 15:25

Kösz mindenkinek!
:respect:  :respect:  :respect:

#20 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 20:17

Idézet: gregnagy - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 16:25

Kösz mindenkinek!
:respect:  :respect:  :respect:

Remélem, sikerült különösebb probléma/adatvesztés nélkül megcsinálni/helyre állítani. (ezt lehet, hogy egybe kell írni)

Minden jót! outsiheder

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó