Sikerült beszereznem egy FuSi p19-2 kijelzőt.
Hmm, fincsi falat, még egy kicsit szokatlan, szokatlanul jó
Bevallom az első LCD-m, úgyhogy nálam a változás igen nagy mértékű. Habár a munkahelyemen egy HP L1925 használok, ami szintén tökéletesnek tűnik, irodai célokra kifejezetten jó.
Első tapasztalataim a p19-2-ről:
Csomagolás, tartozékok:
(-) Csomagolást egy kicsit bután oldották meg, ráadásul ahhoz, hogy a dobozzal együtt arrébb vihető legyen (egy távoli helyre), az egészet össze kell hajtogatni.
(-) A kijelző talpát záró nejlonnal kell leszorítani, ez szintén körülményessé teszi a csomagolást.
(-) A doboz, kevésbé hordozható, a fülek a szokásos megoldással vannak ellátva, nincsen a tetején kialakítva műanyag pánt, mint pl. a SONY egyes típusainál.
(+) A csomagban (szerencsére hosszabbra sikeredett) analóg, digitális, hang kábel, illetve egy tápkábel van. Helyes kis csomagolásból kell kiszabadítani Őket, de megéri
(-) magyar kézikönyvet nem adtak, bár az egyszerű kezelhetőség miatt nincs is nagyon erre szükség.
(+) telepítő CD van hozzá, 12 nyelvű kézikönyv (PDF) driver és utility,
Külcsín:
(-) fekete és fehér színben kapható. Én feketét választottam, annak ellenére, hogy a talp nagy része és a gombok környékén fehér színű.
(+) a design kimondottan szépen kidolgozott. Nem kihivalkodó, egyszerűségével hódít
(-) a gombok nincsenek túl tervezve. Nekem pl. a SAMSUNG megoldásai sokkal jobban tetszenek, mikor is a monitor jobb szélén beolvadnak a borításba. High tech érzetet ad nekem, míg ennél a típusnál semmi izgalmat nem okozott
(-) a gombokkal való kezelés kissé fapadosnak tűnt, bár lehet, hogy csak ez is megszokás kérdése. Pl. az [exit/auto] gombot a menütől balra tettem volna, nem pedig 2 hellyel arrébb. Talán azért mert, az irányításban az [exit/auto] és a [select/menu] gombok funkciói jobban összetartoznak.
Kép minőségről:
Nehéz laikusként mondanom erről bármit is. De szerintem nagyon nem is kell, mivel az eddigi hozzászólások is (részben) erről szólnak.
Megnéztem néhány általam készített fotót és mit mondjak? Le vagyok nyűgözve, hogy mennyire jó fotós vagyok
A videó lejátszás korrektül ment, bár minden filmben láttam szemcsézést. Gondolom ez annak köszönhető, hogy a videó felbontása és a kijelzős megjelenítése között nagyság rendek vannak. A fene tudja, ezt még szoknom kell.
Játékok jól mentek, nem láttam a pac-man-nél után húzást. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom.
És egy nagyon nagy negatívum: 3 napon belül 4-5 pixelhibánál veszik csak vissza a készüléket. Úgyhogy jó alaposan nézzétek meg, mielőtt megveszitek.
Üdv,
Csuki

Súgó
A téma zárva.