HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1865 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:11

Idézet: r2r - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 17:50

Mi a tapasztalatotok Sulinetes TFT-monitor vásrlással kapcsolatban?

Csak nagyvonalakban a lényeget, ha le tudnátok írni, megköszönném!
(Hipermarketes tapasztalat előnyben)

Milyen papírok (iratok) kellenek, ki veheti igénybe?
Tanuló, de még önálló jövedelemmel nem rendelkező és adófizető, mi a különbség?
matrica?

Előre is köszönöm!  :cool:

Fontos lenne!
Holnap vásárolnék, de nem tudom mit vigyek magamon kívül.  :rolleyes:

:up:
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1866 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:18

Sziasztok, ha valaki nem igazán játszik FPS-t, maximum szimulátorokat, akkor mennyi kell hogy legyen a válaszidő? A 16ms az mire elég?

A következő monitorral találkozott már valaki : HP 1955 link

A paraméterei alapján egész jónak tűnik (az a hányásszerű dolgot meg nem igazán értem, eddig csak abban a tesztben olvastam róla)

Előre is  :respect: ; wgabor

Szerkesztette: wgabor 2005. 06. 01. 17:20 -kor

#1867 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:43

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:18

Sziasztok, ha valaki nem igazán játszik FPS-t, maximum szimulátorokat, akkor mennyi kell hogy legyen a válaszidő? A 16ms az mire elég?

A paraméterei alapján egész jónak tűnik (az a hányásszerű dolgot meg nem igazán értem, eddig csak abban a tesztben olvastam róla)

16ms-t szokták mondani határnak.  :)
De biztos nem hiába jön ki 4ms-es monitor manapság.  :D

Szerkesztette: r2r 2005. 06. 01. 17:43 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1868 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:02

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 23:39

Azért köszi, hogy így örülsz neki, hogy másnak nem jutott, és kösz a választ is.

Na azért megne sértődj már.

Csak vicc volt,  :cool:

Remélem jut Nektek is a következő szállítmányból.

#1869 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:23

Idézet: tlala - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 15:59

Tegnap a csömöri Auchanban jártam, és a monitorok mellett hatalmas táblán ki van írva: "FIGYELEM! LCD MONITORT CSAK 5 PIXELHIBA FELETT CSERÉLÜNK!"

Ezt nem tudom mire vélni. Ha az Auchanba 3 napon belül viszek vissza valamit, nem szokták kérdezni miért. Azt is mondhatod, vibrál a képe, nincs benn piros szín stb. ha nem akarod pixelhibára fogni. Tuti nem próbálják ki, meg sem nézik benne van-e a dobozban a cucc, amit visszaviszel.

#1870 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:28

Idézet: r2r - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:11

Fontos lenne!
Holnap vásárolnék, de nem tudom mit vigyek magamon kívül.  :rolleyes:

:up:

Semmit, max. az adókártyádat. Már rég nem az a szabály, hogy csak tanuló, vagy tanuló szülője vehet. Bárki jogosult akinek évi 4 milla alatt van a jövedelme. Maga a vásárlás picit tart csak tovább, mint rendesen. Hipermarketben csak arra érdemes figyelni, hogy a sulinetes ügyintéző munkaideje milyen. A Tesco pl. nonstop, de este 6 után már nincs sulinetes vásárlás.

Szerkesztette: kovge 2005. 06. 01. 18:29 -kor

#1871 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:35

Idézet: kovge - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:23

Ezt nem tudom mire vélni. Ha az Auchanba 3 napon belül viszek vissza valamit, nem szokták kérdezni miért. Azt is mondhatod, vibrál a képe, nincs benn piros szín stb. ha nem akarod pixelhibára fogni. Tuti nem próbálják ki, meg sem nézik benne van-e a dobozban a cucc, amit visszaviszel.

Milyen monitorból van most akció?

Úgy néz ki, hogy más disztribútor is követi FuSi példáját, hogy csak 4-5 pixel hiba esetén cserélnek…

Most akkor, hogy is van ez?

A józan paraszti ész azt diktálná, hogy pixel hiba esetén csere. De nem. Mi fizetünk, ha pixelhibás, ha nem…

Szánalmas…

Buti time, buti time, cross de USA .. ;)

#1872 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:39

Meggyőzött a fórum, P19-2, fenébe a SULINETTEL.

Nagyjából mennyiért dobálják, ahol egyáltalán lehet kapni?

Lehet már tudni valamit, mennyire pixelhibásak, stb.

#1873 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:09

Idézet: Csuki - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 17:35

Milyen monitorból van most akció?

Úgy néz ki, hogy más disztribútor is követi FuSi példáját, hogy csak 4-5 pixel hiba esetén cserélnek…

Most akkor, hogy is van ez?

Úgy vagy, ahogy már többen írtuk! Ha 3 napon belül viszed vissza akkor semmilyen indok nem kell, visszaadják a pénzt és vehetsz másikat. Már több műszaki cikkel teszteltem, sőt a múltkor ezt a 3 napos cseregaranciát ajánlotta egy eladósrác egy olyan vevőnek, aki szintén pixelhibától félt.

#1874 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 23:35

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:39

Meggyőzött a fórum, P19-2, fenébe a SULINETTEL.

Nagyjából mennyiért dobálják, ahol egyáltalán lehet kapni?

Lehet már tudni valamit, mennyire pixelhibásak, stb.

No, akkor itt vagyok! Vásárlásra ajánlom a Miklandot, ha nem nagykerből veszed (amit az FSC sz@r pixel politikája miatt nem javaslok), ott most a fekete bruttó 123.600 Ft. A fehér kb. 4-5000-rel olcsóbb, de ezt nem tudom pontosan, mert nem néztem!
Ahogy írtam, az amelyik először hozzám került hétfőn tesztelésre 3 szubpixel hibát produkált (két piros, egy kék), ez ment is vissza. Sajnos nem tudtam fényképeket csinálni róla, mert közben éjjel-nappal dolgoztam, egyszerűen nem értem rá, viszont sürgősen vissza kellett vinni, ez így is csak ma fért bele.
Ezután gyorsan vettem magamnak egyet a fent megjelölt helyen. Tegnap óta ~4000-rel ment fel az ára! (Nakker k@pja be, rájöttek, hogy nagyon kelendő a cucc!  :rolleyes:  )
Mivel a Miklandban ki lehet próbálni, így pixelhiba mentes az árú!  :smoker:
Most jutottam el odáig, hogy elkezdjem komolyabban nézegetni a kicsikét, de a több mint 36 órai ébrenlét miatt, már nem bírom sokáig, muszáj aludnom!  ;)

u.i.: Ja, és Csuki, nem sértődtem meg, de már akkor sem voltam a toppon, így lemaradt a szmájli!  ;)

u.i.2: Szerda reggel 8-kor az RRC-ben még 37 db. fekete P19-2 volt, úgyhogy gondolom jut mindenkinek, aki ilyet akar venni!  :)

u.i.3: Ha valakit érdekel, ezeknek a monitoroknak a Revízió száma már 4-es (Rev. 04) , és 2005 20. hetében gyártották őket.

#1875 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 00:45

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:35

No, akkor itt vagyok! Vásárlásra ajánlom a Miklandot, ha nem nagykerből veszed (amit az FSC sz@r pixel politikája miatt nem javaslok), ott most a fekete bruttó 123.600 Ft. A fehér kb. 4-5000-rel olcsóbb, de ezt nem tudom pontosan, mert nem néztem!
Ahogy írtam, az amelyik először hozzám került hétfőn tesztelésre 3 szubpixel hibát produkált (két piros, egy kék), ez ment is vissza. Sajnos nem tudtam fényképeket csinálni róla, mert közben éjjel-nappal dolgoztam, egyszerűen nem értem rá, viszont sürgősen vissza kellett vinni, ez így is csak ma fért bele.
Ezután gyorsan vettem magamnak egyet a fent megjelölt helyen. Tegnap óta ~4000-rel ment fel az ára! (Nakker k@pja be, rájöttek, hogy nagyon kelendő a cucc!  :rolleyes:  )
Most jutottam el odáig, hogy elkezdjem komolyabban nézegetni a kicsikét, de a több mint 36 órai ébrenlét miatt, már nem bírom sokáig, muszáj aludnom!  ;)

u.i.: Ja, és Csuki, nem sértődtem meg, de már akkor sem voltam a toppon, így lemaradt a szmájli!  ;)

u.i.2: Szerda reggel 8-kor az RRC-ben még 37 db. fekete P19-2 volt, úgyhogy gondolom jut mindenkinek, aki ilyet akar venni!  :)

u.i.3: Ha valakit érdekel, ezeknek a monitoroknak a Revízió száma már 4-es (Rev. 04) , és 2005 20. hetében gyártották őket.

Mikor voltal tegnap a Miklandban?
Lehet veletlen veled futottam ossze ott (en 17:45 korul voltam)
Vittem is egy feher P19-2t    :D

a moncsi nagyon jo, de a pirosnal es a zoldnel full kepernyon van par nagyobb sav a kepen, de ez csak a full kepen jon ki zavaroan, mashol nem

SZERK: atraktam a szinhofokot sRGB-re es mostmar semmi :)

Szerkesztette: Gecco 2005. 06. 02. 01:32 -kor

#1876 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 00:57

Na még egy kis info: láttam már elég sok TFT-t, nekem eddig a durva gyors Hyundai Q17-S lapult az asztalomon, de ez a P19-2 naggyon meggyőző! Konkrétan arra gondolok, hogy amikor az egér görgőjét benyomom, majd lassan úsztatom a képernyőt felfelé, vagy lefelé, akkor még a gyors monitorokon is vagy a sötét betűk vékonyodnak (halványodnak) el, vagy a világos betűk. Namost ez teljesen konstans. Ha egy CRT moncsit teszünk mellé, és egyszerre végezzük el ezt a "hadműveletet", azért egy picit látszik a különbség, de ez nem intenzitás-változást jelent, azaz nem villog a képernyő úsztatás közben.

A színei meg... hát egy TN-Film-es kijelzőhöz nem is lehet hasonlítani, ugyanis ennek vannak. :Đ

Szerkesztette: Yany 2005. 06. 02. 00:59 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1877 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:44

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 23:35

Köszi, a Mikland tényleg meggyőző, az RRC-ben is ki lehet próbálni vásárlás előtt?

#1878 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:50

Tisztelt Fórumlakók!

Eddig kétszer kérdezetm, hogy ki mit tud a Philips 170C-ről. Még annyi sem jött, hogy "semmit". Mindegy. Ezek szerint vagy tényleg nem látott itt senki se olyat, vagy egyszerűen szóra se méltatjátok.
Én tegnap megvettem a METRO-ban bruttó 50e Ft-ért. Igaz csak TN, de ezért az árért nagyon jó (vki itt 15" LG vett nettó 80-ért, stb.)
Aki olcsón akar, de jót annak ajánlom. Nem hiszem, hogy mindenki 100e feletti monitort akar, tud venni, bár itt többen mosolyogva megszólják az olyat aki azt meri állítani, hogy jó a képe az olcsónak is. Én tudom, hogy az ilyen kategóriájó TFT, nem CRT, de azt is tudom, hogy a nettó 100 ezres TFT SEM CRT! A színhűségről csak annyit, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hogy ezen a fórumon hány ember volt aki a volt CRT-jét pontosan bekalibrálta. (akkor, amikor legtöbbször a gyártó nem is ad hozzá sem szoftvert, sem színprofilt) A jelenleg is legtöbb még használatban lévő CRT-k is teljesen rosszul vannak beállítva. Hogy grafikai munkára alkalmatlan? Akinek arra kell, az majd megveszi az arra valót (az ilyen, CRT-ből sem az olcsót vette, ugyanis azok is alkalmatlanok voltak rá)
Szóval, kérem a T. Fórumot, hogy ne csak a High-End termékekket tartsa elfogadhatónak, ha valóban segíteni akar a TFT vásárláson gondolkodóknak.
Egyébként az itt ajánlott cikkek sokat segítettek a technikai tisztánlátásomban. Köszönet értük!

Más. Pixelpolitika!
Mikor a SAMSUNG EgyHibásPixelEseténIsCsere poltikájáról beszéltek, azt honnan veszitek? Én ugyanis a SAMSUNG honlapján erről semmit sem találtam. Néhány internetes szaklap valóban írt ilyet, de CSAK a Koreában forgalomba hozottakról szól. És ha mégis van ilyen, akkor egy pixel, vagy subpixel?

A vásárlóknak, meg annyit hogy ne a boltok (AUCHAN, METRO, stb) által kiadott pixelszabályzatot vegyék  alapul. Ugyanis a termékért nem ők, hanem a mo.-i fogalmazó, ill. a gyártó felel. Az én esetemben pl. a METRO kifüggesztette a "saját" politikáját, míg a PHILIPS minden monitor kézikönyvben 4 oldalon kerek-perec leírja a saját, "world-wide" szabályait. Ebben egyértelmű, hogy 1, azaz egy darab pixel hiba sem megengedett. Le lehet tölteni a hivatalos oldalról, a termékhez tartozó PDF-t, és meg lehet nézni.
Innentől engem nem érdekel, hogy a METRO mikor cserél, ha a leírás szerint úgy érzem, hogy a pixel és subpixel problémáim elérik a PHILIPS által megadott szintet, akkor máris garanciális eset forog fent, amikor is a szervízbe, vagy a vásárlás helyére (pl. METRO) kell visszavinnem a gépet. Vagy ti nem így látjátok?
Amit tanácsolok Nektek: ne (csak) a kereskedőt kérdezzétek, hanem magát a gyártót.

Megint más!
3 napos Csere-garancia.
A kereskedőnek a 3 napon belül elromlott, meghibásodott készüléket cserélnie kell, és nem javítattni. Ez a szabály. Csak azért, mert mégsem tetszett, nem kötelese cserélni, se visszavenni!!! (Gondoljatok bele: elmész egy hétvégére, veszel egy fényképezőt, jó fotókat készítesz, majd hétfőn visszaviszed, hogy nem tetszett. a legközelebbi hétvégén megint eljátszod. A bolt, meg jókedvűen visszaveszi tőled a gépet minden hétfőn?)
Viszont, sok üzlet (főképp a multik) nem kötözködnek, hanem mégiscsak cserélnek, mert rájöttek, nekik ez nem akkora bukta (Én is vittem már vissza cuccost az MM-be, csak mert rájöttem mégsem kell nekem). Persze, ha hetente csinálnám, akkor biztos elküldenének a sunyiba.

A legjobb, ha a vásárláskor kipróbáljuk a terméket: valóban olyan-e, amit mi akarunk, valóban hibátlan-e, stb.

Ezeket csak azért írtam, hogy "végre egyszer jól kipanaszkodjam magamat" (Bendegúz, a bakterházból)

Jó, sikeres és hibás pixelmentes TFT vásárlást minenkinek!

#1879 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:04

Idézet: Gecco - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 1:45

Mikor voltal tegnap a Miklandban?
Lehet veletlen veled futottam ossze ott (en 17:45 korul voltam)
Vittem is egy feher P19-2t    :D

a moncsi nagyon jo, de a pirosnal es a zoldnel full kepernyon van par nagyobb sav a kepen, de ez csak a full kepen jon ki zavaroan, mashol nem

Persze, hogy velem, ezt tippeltem a másikban is!  ;)
Kérdeztem én ott, hogy ki vagy, de kitértél a válasz elől!  :D
Mindenhol van sávosodás a gradienseknél, talán a 63-as kontrasztnál a legjobb, ezen a színhőmérséklet átállítása nem segít, de én most 7500°K nyomom, majd ha lesz időm, még próbálgatom. (Jó lenne, ha meglenne már a kis színkalibráló kütyünk! De, kurv@ drága!)

#1880 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:06

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 6:44

Köszi, a Mikland tényleg meggyőző, az RRC-ben is ki lehet próbálni vásárlás előtt?

RRC-ben nem tudod kipróbálni, ezért írtam, hogy számomra kiesett, mert ha hazaviszed, és kiderül, hogy pixelhibás, cseszheted, nem viheted vissza, még 3 napon belül sem!  :(

#1881 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:09

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:50

Tisztelt Fórumlakók!

Eddig kétszer kérdezetm, hogy ki mit tud a Philips 170C-ről. Még annyi sem jött, hogy "semmit". Mindegy. Ezek szerint vagy tényleg nem látott itt senki se olyat, vagy egyszerűen szóra se méltatjátok.

Tisztelt m_and_m!

Szerintem, ha valaki semmit nem tud az általad kérdezett monitorról, az nem fogja beírni, hogy "semmit", és jól is teszi, mert akkor ezzel lenne tele a fórum!  ;)

#1882 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:46

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 9:09

Tisztelt m_and_m!

Szerintem, ha valaki semmit nem tud az általad kérdezett monitorról, az nem fogja beírni, hogy "semmit", és jól is teszi, mert akkor ezzel lenne tele a fórum!  ;)

Pont ezt a tényállást írtam le én is!  :cool2:

#1883 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 09:49

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:18

Én ilyen HP-t vettem nemrég, nekem nagyon bejött, játékok alatt sincs vele gond, USB hub, DVI, nincs pixelhiba, 3 év helyszíni garancia!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1884 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:09

Azért egy elfogulatlan P19-2 teszt igazán jól jönne már... :up:

Mi a szutykos franckarikáért kellett behozni ezt a 4:5 képformátumot...?? :rolleyes:
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.