HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 22:58

előző téma

----atyuska----

#2 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 07:32

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. márc. 9. szerda - 21:41

A Windows configurator ilyen :)

Van még egy másik progi, igaz azt már jó rég nem használtam, az Xteq Systems X-Setup, az is tud ilyet, és szerintem több funkicót állíthatsz benne, valamint szintén ingyenesen használható... ;)

Bakker a hozzászólás írása közben megnéztem a gyártó honlapját, és szomorúan konstatáltam, hogy fizetős lett, egyébként szerintem nagyon jó kis progi ez, (link), és talán az a max. 2000 ft nem is olyan sok érte, most komolyan elgondolkodtam a megvételén. Hej, ha ennyibe kerülne minden ilyen minőségibb shareware... :think:

Természetesen még fellelhető a progi korábbi, iskolák számára is freeware, ill. szabadon terjeszthető verziója, a 6.3-as, de ha valaki nem tudja leszedni, szívesen elküldöm neki (4.6 MB)

#3 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 08:08

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 7:32

Hej, ha ennyibe kerülne minden ilyen minőségibb shareware... :think:

shareware?  :think:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#4 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:25

:confused:

#5 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:36

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 10:25

:confused:

A shareware ingyenes cucc szokott lenni. A teljes értékű szoftverek lebutított "demo" változatai, melyek korlátozással vagy korlátozás nélküli módban, de általában 30 napig használhatóak hivatalosan.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#6 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:45

Ezt én is tudom, de nem értem, hogy miért írtad, hiszen:

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 7:32

Természetesen még fellelhető a progi korábbi, iskolák számára is freeware, ill. szabadon terjeszthető verziója, a 6.3-as, de ha valaki nem tudja leszedni, szívesen elküldöm neki (4.6 MB)

#7 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:51

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 10:45

Ezt én is tudom, de nem értem, hogy miért írtad, hiszen:

Idézet

Hej, ha ennyibe kerülne minden ilyen minőségibb shareware...

Ezért írta. De szerintem csak szmpla félreértés áldozatai vagyok ;)

#8 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:22

Halleluja! Apropó, csinált már valaki samba-val windows domaint? Nem tudjátok, lehet ott policyket állítani :confused:
Jó lenne, ha nem a dokumentáció volna az egyetlen támasz.

#9 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:31

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:22

Halleluja! Apropó, csinált már valaki samba-val windows domaint? Nem tudjátok, lehet ott policyket állítani :confused:

Nálam olyan működik. nem én csináltam, de megy :D Milyen policy -kra gondoltál? Mert én csak a megosztásokat szabályoztam le. Az nt-s policy-kat nem tudom, hogy lehet e egyáltalán állítani rajta. Egy biztos, ha XP belép tartományi userrel, c: -ot elfelejtheti, nem írhatja :D

#10 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 15:41

Hát arra gondolok, amit a magyar windowsok házirendként emlegetnek. Pl. beírod konzolban, hogy 'gpedit.msc' és bejön a helyi házirend. Ezt ugye wines domain esetén lehet globálisan is állítani, mint ahogy a user csoportokat is. Szóval ezeket tudod befolyásolni samba-val?

#11 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 11:58

elvileg ilyet nem lehet szambával...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#12 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:43

Kutakodtam a tisztaszoftver után a google-n. Nem sok mindent találtam a mostani állapotról. Találtam egy régebbi írást. Több ponton egyetértek a szerzővel. Tisztaszoftver Program - Tiszta Lenyúlás

A műholdas cuccot az egyik soproni suliba most szerelték be. Nálam már úgy nyár óta "megy", ha jól emlékszem.

#13 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:10

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:22

A múltkor a sulinet weblapján azt kerestem, hogy be merik-e vallani hogy meddig tart a sulinet expressz, és a rendszergazdák fül alatt találtam egy halom cikket a Samba és a domain kapcsolatáról. Nem olvastam el, mert Windowsos domaint üzemeltetek, de hátha van benne valami ami hasznos. Ha ismerted, akkor bocs...

http://www.sulinet.hu/tart/alkat/qb

Szerkesztette: MADár 2005. 03. 12. 16:10 -kor

#14 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:15

Ismertem, köszi, de ebben nem találtam erre való utalásokat.

#15 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 01:25

Ma kaptam egy levelet Terjék Balázstól, a Közoktatási Rendszegazda Egylet elnökétől, melyben sajnálatát fejezi ki, hogy annak idején nem nekik jeleztük a problémánkat a tisztaszoftver - rendszergazda liszensszel kapcsolatban. (Most talált rá a topicra)
Ezennel is elnézést szeretnék kérni, hogy akkor valóban kihagytam ezt a lépést! Sajnos akkoriban nagyon felkaptuk a vizet (Bull kollégával együtt), hogy a hivatalosnak mondható cikkek szerint az 1LET támogatta a programot, de a rendszergazdákról akkor még szó sem esett. A későbbi cikkekben már valóban említésre kerültek a rendszergazdák is.
Szóval mégegyszer bocsánat, és nagyon örülök az utólagos kapcsolatfelvételnek, melyet egy barátságos hangvételű email továbbított.  :respect:
Természetesen az emailre válaszolok, és ha megtudok valami friss hírt, azt közzé teszem.

#16 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 13:08

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 1:25

Természetesen az emailre válaszolok, és ha megtudok valami friss hírt, azt közzé teszem.

Sajnos ő is csak annyit hallott (nem hivatalosan), hogy most 3 évre terveznek (ami költségvetési dolgokat is érint), ezért húzodik el a dolog, de 98%, hogy hosszabbítva lesz.

#17 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 08:38

Idézet: melon - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 15:41

Hát arra gondolok, amit a magyar windowsok házirendként emlegetnek. Pl. beírod konzolban, hogy 'gpedit.msc' és bejön a helyi házirend. Ezt ugye wines domain esetén lehet globálisan is állítani, mint ahogy a user csoportokat is. Szóval ezeket tudod befolyásolni samba-val?

A samba alapvetően file server. (kicsit utánaérdeklődtem) Szóval azért tud tartományt, hogy a megosztott könyvtárakat, megjahtókat és egyebeket jobban lehessen managelni. Olyan dolgokat boiztos nem fog tudni, mint a win-es dc.

#18 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 08:40

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 1:25

Ma kaptam egy levelet Terjék Balázstól, a Közoktatási Rendszegazda Egylet elnökétől, melyben sajnálatát fejezi ki, hogy annak idején nem nekik jeleztük a problémánkat a tisztaszoftver - rendszergazda liszensszel kapcsolatban. (Most talált rá a topicra)
Ezennel is elnézést szeretnék kérni, hogy akkor valóban kihagytam ezt a lépést! Sajnos akkoriban nagyon felkaptuk a vizet (Bull kollégával együtt), hogy a hivatalosnak mondható cikkek szerint az 1LET támogatta a programot, de a rendszergazdákról akkor még szó sem esett. A későbbi cikkekben már valóban említésre kerültek a rendszergazdák is.
Szóval mégegyszer bocsánat, és nagyon örülök az utólagos kapcsolatfelvételnek, melyet egy barátságos hangvételű email továbbított.  :respect:

És hogyan talált meg?

#19 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 09:15

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 8:40

És hogyan talált meg?

HWSW-n keresztül írt emailt.

#20 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 09:19

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 8:38

A samba alapvetően file server. (kicsit utánaérdeklődtem) Szóval azért tud tartományt, hogy a megosztott könyvtárakat, megjahtókat és egyebeket jobban lehessen managelni. Olyan dolgokat boiztos nem fog tudni, mint a win-es dc.

Igen, köszi, közben én is utánaolvastam, elvileg a 4-es verzióban várható, hogy ilyeneket is tudjon. Samba 4 - Active Directory (pdf)

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó