HWSW Informatikai Kerekasztal: WakeOnWan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WakeOnWan Avagy gép beindítása routeren keresztül

#1 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:23

Sziasztok!

Aki tud, légyszi segítsen ebben, a távoli elérést már megoldottam, de az internetről beindítás nem akar összejönni!

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 10. 19:23

https://forum.hwsw.h...pic=82619&st=90
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 08:52

Bocsi, de azt a topicot is én nyitottam. Úgy gondolom ez két külön téma, ami megér egy különálló topikot, mivel abban a topikban ez a kérdés elveszik, és aki ehhez hozzá tud szólni, az abban nem találná ezt a kérdést.

#4 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 10:51

Akkor ismét leírjuk, hogy ha a routered vagy egyebed nem támogatja, akkor nem tudunk rá megoldást. Én is egy belsőhálón lévő géppel élesztem fel a többit, evvan.
Make love not Wor.

#5 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 11:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:51

Akkor ismét leírjuk, hogy ha a routered vagy egyebed nem támogatja, akkor nem tudunk rá megoldást. Én is egy belsőhálón lévő géppel élesztem fel a többit, evvan.

Csak nekem nem belső hálón keresztül kell, mert én távolról akarom, akár külföldről is. És szerintem megoldható a dolog, legfeljebb te nem tudod a megoldást, és megelégszel belső hálón keresztül is.

#6 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 12:10

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 10:44

Csak nekem nem belső hálón keresztül kell, mert én távolról akarom, akár külföldről is. És szerintem megoldható a dolog, legfeljebb te nem tudod a megoldást, és megelégszel belső hálón keresztül is.

Ugye amiről beszélünk az alapvetően wake on LAN. A LAN a Local Area Network rövidítése. Azt hiszem felesleges tovább magyarázni, hogy ez mit jelent.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#7 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 12:41

Sztem van megoldas.
Epits egy robotkart, amiben van egy GSM alapu vevo, amire a mobilodrol kuldhetsz egy jelet, ami elinditja a robotkart, hogy az megnyomja a POWER gombot a gepeden. :D

Egyebkent ha mar itt vagyunk, megkerdeznem, hogy tudtok-e megoldast arra, hogy XPSP2-es gepek felebresszek egymast Standby-bol ad-hoc wifi halozatban (az egyik egy laptop).

Szerkesztette: ion 2005. 03. 11. 12:42 -kor

#8 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 13:18

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 8:52

Bocsi, de azt a topicot is én nyitottam. Úgy gondolom ez két külön téma, ami megér egy különálló topikot, mivel abban a topikban ez a kérdés elveszik, és aki ehhez hozzá tud szólni, az abban nem találná ezt a kérdést.

Milyen routeren keresztül akarod csinálni?
Oli

#9 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 13:29

Idézet: VKP - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 13:10

Ugye amiről beszélünk az alapvetően wake on LAN. A LAN a Local Area Network rövidítése. Azt hiszem felesleges tovább magyarázni, hogy ez mit jelent.

Nem hiába az a topic címe, hogy wake on WAN! Szóval innentől fogva nincs miről beszélnünk a wake on lanról, mert úgy műxik.

#10 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 13:29

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:18

Milyen routeren keresztül akarod csinálni?
Oli

Egy Canyon routeren keresztül.

#11 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 16:41

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:29

Nem hiába az a topic címe, hogy wake on WAN! Szóval innentől fogva nincs miről beszélnünk a wake on lanról, mert úgy műxik.

De ember... a hálókártyák wake on lan funkcióval vannak (máramelyik) felvértezve. Innentől kezdve lehet, hogy működik neten keresztül, lehet, hogy nem. NEM erre lett kitalálva ugyanis.

Szerkesztette: VKP 2005. 03. 11. 16:41 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#12 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 08:22

Sikerült megoldanom, legalábbis itthonról a távoli gép bekapcsolását. Most az itthon lévő másik gépről kapcsoltam be a www.decipus.com oldalról, interneten keresztül. Gondolom, akkor másholról is mennie kellene.

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 10:18

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 8:22

Sikerült megoldanom, legalábbis itthonról a távoli gép bekapcsolását. Most az itthon lévő másik gépről kapcsoltam be a www.decipus.com oldalról, interneten keresztül. Gondolom, akkor másholról is mennie kellene.

Biztos jól írtad az oldal nevét? Másrészt "az itthon lévő másik gépről kapcsoltam be", az kicsit furin hangozik. Egy kikapcsolt gép csomagszinten elérhető, csak internet felől érdekes. Onnan TCP/UDP jöhet, de azzal nem nagyon lehet éleszteni, vagy ha wake on pci be van kapcsolva, akkor viszont ok nélkül fog bekapcsolódni a gép egy csomó csavargó packet miatt.
Make love not Wor.

#14 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 11:18

Biztos jól írtad az oldal nevét? Másrészt "az itthon lévő másik gépről kapcsoltam be", az kicsit furin hangozik. Egy kikapcsolt gép csomagszinten elérhető, csak internet felől érdekes. Onnan TCP/UDP jöhet, de azzal nem nagyon lehet éleszteni, vagy ha wake on pci be van kapcsolva, akkor viszont ok nélkül fog bekapcsolódni a gép egy csomó csavargó packet miatt.

Bocsánat!

www.depicus.com

Már sikerült megoldanom, mert eddig az volt a gond, hogy hálón belül sikerült beindítanom, de máshonnan internetről nem.

A magic packet UDP-n keresztül jön és lehet vele gépet éleszteni. A routerben IP broadcastot kell csinálni, ami az adott csomagot szétszórja a routeren belül lévő gépek között, és amelyiknek a MAC address-e is megegyezik , azt bekapcsolja.

Ugyebár a routerben mondjuk be van állítva a dyndns is. Hát elég nehéz lenne eltalálni egy idegennek, a routerem éppen aktuális IP címét, és hozzá a MAC address-emet, hogy be tudja indítani a gépem. Szóval semmilyen csavargó packet nem fogja beindítani a gépemet.

#15 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 14:01

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 12:38

A routerben IP broadcastot kell csinálni

ezt, hogy csináltad meg?

#16 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 15:28

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:01

ezt, hogy csináltad meg?

http://forum.termina...pic.php?t=25139

#17 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 08:34

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:01

ezt, hogy csináltad meg?

A virtual server részbe beírtam, hogy 192.168.1.255, mivel a 255 miatt szétszórja a router a belső hálón a csomagot. Portnak 3389, és UDP.

#18 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 10:05

Ezt egyszerűen nem hiszem el!
Most a munkából ugyancsak nem sikerül a gépet beindítani, pedig munkahelyen kívűlről igen! Ennyire bekavarna az a sz..... proxy? Dehát a depicus-sal próbálom interneten keresztül, vagy pedig a weblapjukról is, de nem megy! Miért? A weblaphoz mi köze a proxynak?

A logmein-nel nézem, de offline a gép! Úgy tudom, ha még nem is vagyok bejelentkezve a windowsba logmeinnel már akko is kéne látnom!

#19 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:45

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 11:05

Ezt egyszerűen nem hiszem el!
Most a munkából ugyancsak nem sikerül a gépet beindítani, pedig munkahelyen kívűlről igen! Ennyire bekavarna az a sz..... proxy? Dehát a depicus-sal próbálom interneten keresztül, vagy pedig a weblapjukról is, de nem megy! Miért? A weblaphoz mi köze a proxynak?

A logmein-nel nézem, de offline a gép! Úgy tudom, ha még nem is vagyok bejelentkezve a windowsba logmeinnel már akko is kéne látnom!

A proxykat le szokták korlátozni. pl. csak http forgalom és csak a 80as porton csak tcp/ip.
Így az udp csomagod nem megy át rajta.

logmein: igen

#20 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:51

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:45

A proxykat le szokták korlátozni. pl. csak http forgalom és csak a 80as porton csak tcp/ip.
Így az udp csomagod nem megy át rajta.

logmein: igen

Igen, de ha a depicus oldaláról, a honlapon töltöm ki a paramétereket, és a wbről küldöm el, akkor miért nem akar működni? Vagy akkor is igénybe akarja venni a portot?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó