HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#331 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 21:09

Idézet: playback - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:41

mostmar egyeni felhasznalot is, pedig a multkor meg azt nyilatkozta asvacsávó, h oket nem akarjak
http://ma.hu/page/cikk/ac/0/117092/1

ebből is látszik, hogy nem azt kel nézni amit mondanak , hanem amit tesznek!

Idézet: hwsw

A rendőrök lefoglalták a hub egyik felhasználójának számítógépét is, aki jelentős mennyiségű jogvédett tartalmat osztott meg illegálisan a fájlcserélő rendszeren keresztül.

bár nem értem , hogy hogy csak 1 felhasználót fogtak el, ha 100 ember volt átlagban a hubon?
a többiek ismerték a rendőröket?, vagy csak ennyire futotta a benzinpénzből?

Szerkesztette: kepe 2005. 03. 31. 21:18 -kor

#332 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 01. 00:33

Idézet: emery23 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:06

hwsw: Ismét lecsapott a fájlcserélőkre a magyar rendőrség @ 2005. március 31. 20:02

Ytse lassabb volt :blink:

#333 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 00:35

Idézet: blash - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 0:33

hwsw: Ismét lecsapott a fájlcserélőkre a magyar rendőrség @ 2005. március 31. 20:02

Ytse lassabb volt :blink:

Így volt, nem így volt... tán igaz se volt... 

Elég gyanús, hogy senki nem tudja, melyik hubról lehet szó... Megfélemlítés szaga van...

Lugi

#334 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 06:36

ehh, hülyeséget írtam...:)

Szerkesztette: Blackman790817 2005. 04. 01. 06:44 -kor

Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#335 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 07:03

Az tény hogy nincs hub név kiirva. Igy kicsit vakon lönnek. Bezzeg a Matrix-ot kiirták :)

Meg mondjuk röhely a 15x -es  felhasználo, hogy csucsidőben micsoda mennyiségü adat van :)

Mondjuk a nagyobb hubok a 4-8000-es felhasználóval, már inkább hir lenne :)

Indexen olvastam, hogy gondolkodnak a felhasználok megkeresésén, legalábbis a foszer mondta. Ugy elgondolkodtam arról, hogy ha 3-5 hubot veszek és egy átlag 5000-es számot irok az durván 20.000 ember. Van olyan birosági épület ahol ennyi embert el lehet itélni?? Vagy szabadtéri előadás lesz??
Ennyi ember már tüntetni is tud. Arról nem beszélve, hogy ennyi férőhely nincs is a dutyiba :)
Max akkor ha a gyilkosokat, meg mit tudom én milyen büncselekményeseknek amnesztiát adnak .

Szerintem teljesen felesleges most már lépni a DC felé, mert lassan a felhasználok saját maguk megölik, hadd ne irjam a következtetést. Nem most van fénykorába, hanem mostmár hanyatloba van, főleg a magyar hubok.
Már van nettem :)

#336 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:05

Mondj  alternatívát helyette! Mi van most fénykorában?
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#337 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:58

Idézet: Dchris - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 8:05

Mi van most fénykorában?

A bürokrácia.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#338 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:16

A szervezett bűnözéssel kapcsolatban, meg a pénzért warezolókról.

Ti nem gondoljátok, hogy az egyszeri warezoló, aki eddig DC++ -ról töltögette a holmijait, most hirtelen összetojja magát, leszedi a gépéről a DC++ -t és elmegy a legközelebbi "számtech" boltba ezerért másolt CD-t venni. Mert ott van kínálat, meg az ár is reális. Ezzel megint csak a megélhetési warezolókat támogatja. Jó ez így? Nem őket kéne először megállítani? És ha nem, akkor miért van beépítve az üres adathordozó árába a jogdíj? Mert a letöltés otthoni használatra nem bűncselekmény? Letöltés, de honnan?

Szatyi

#339 Felhasználó inaktív   szatyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:20

Ja, és még valami. Ha nem töltessz le havi 2-3 CD-nyi anyagot, akkor veszel magadnak szélessávú előfizetést? Vagy inkább fizetsz 2-3e Ft-ot a gagyi betárcsázós netért, és a maradékból megveszed a warezt CD-n? Információs társadalmat építünk. Lemondom a netemet...

#340 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:27

Ez a fellépés-hullám olyan dolog, hogy fogdoshatnak megy hub-okat, de mindkét esetben az volt a buktató, hogy nem csak dc hub üzelmelt a gépen. Szóval nem hiszem hogy a hubok nagy része eltűnne, mivel nem nagyon van ellenük érv amivel fel lehetne lépni. A felhasználókat is megkereshetik, akár még perelhetnek is, de a warezolásnak akkor sem fognak tudni igazából gátat szabni. Legfeljebb áttevődik a letöltések súlypontja máshová, a kvázi nyíltabb dc-ről a kevésbé hirdetett platformokra. Egy időben a napster volt az uralkodó, de kicsinálták, lett helyette más. És ez így is fog tovább menni, mindig lesz egy olyan megoldás, amin terjedhetnek a warez cuccok... Erőlködni lehet ez ellen, de megállítani nagyon sokba kerülne...

#341 Felhasználó inaktív   emery23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 12:59

http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/publ...ir.php&id=11169
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

#342 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:49

Idézet: szatyi - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:16

A szervezett bűnözéssel kapcsolatban, meg a pénzért warezolókról.

Ti nem gondoljátok, hogy az egyszeri warezoló, aki eddig DC++ -ról töltögette a holmijait, most hirtelen összetojja magát, leszedi a gépéről a DC++ -t és elmegy a legközelebbi "számtech" boltba ezerért másolt CD-t venni. Mert ott van kínálat, meg az ár is reális. Ezzel megint csak a megélhetési warezolókat támogatja. Jó ez így? Nem őket kéne először megállítani? És ha nem, akkor miért van beépítve az üres adathordozó árába a jogdíj? Mert a letöltés otthoni használatra nem bűncselekmény? Letöltés, de honnan?

Szatyi

Valószínű még nem tartanak ott, hogy a helyi express és hirdetési újságok helyett kiguglizzanak egy szekrényi telszámot és mailcímet.

A hubok meg gondolom akkor bukoválnak, ha a van még mellette valami más csalafintaság is mondjuk egy fizetős ftp, vagy a hub mellett (ami tudomásom szerint alapesetben semmilyen filmet, zenét, programot nem tárol) megtalálható a tulaj gyűjteménye, megosztása.

#343 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:51

Idézet: szatyi - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:20

Ja, és még valami. Ha nem töltessz le havi 2-3 CD-nyi anyagot, akkor veszel magadnak szélessávú előfizetést? Vagy inkább fizetsz 2-3e Ft-ot a gagyi betárcsázós netért, és a maradékból megveszed a warezt CD-n? Információs társadalmat építünk. Lemondom a netemet...

Remélhetőleg a szélessávú internet elterjedését nem az elérhető warezmennyiség katalizálja.

#344 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:57

Röhögni fogsz, de tudtommal az internet összadatforgalmának valami 20%át a DC, BitTorrent és tsai adják.

#345 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 16:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 14:57

Röhögni fogsz, de tudtommal az internet összadatforgalmának valami 20%át a DC, BitTorrent és tsai adják.

Igen, én is olvastam ilyesmit.

#346 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 17:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 15:57

én úgy olvastam, hogy csak a torrent adja az egész internet forgalmának 1/3-át  :eek:
MCSE+M/S, MCITP

#347 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:19

Most nem azért, de senki sem hiszi, hogy azért fizet valaki 10-12 ezer forintot havonta, a korlátlan 512-1024-es netért, hogy az emailjeit, meg az indexet olvassa. :eek:  Szerintem a szolgáltatók tehetnék meg a legnagyobb lépést a töltögetés ellen, ők tudnák figyelni a legjobban az adatforgalmat. Persze az egyéni előfizetőknél. De valamiért ők nem nagyon foglalkoznak a dolgokkal, csak ha már őket is csesztetik. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#348 Felhasználó inaktív   emery23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:23

A Holland fájlmegosztás második nagy napja
Ez ami nalunk soha nem fog megvalosulni...  :(
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

#349 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 18:41

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 18:19

Most nem azért, de senki sem hiszi, hogy azért fizet valaki 10-12 ezer forintot havonta, a korlátlan 512-1024-es netért, hogy az emailjeit, meg az indexet olvassa. :eek:  Szerintem a szolgáltatók tehetnék meg a legnagyobb lépést a töltögetés ellen, ők tudnák figyelni a legjobban az adatforgalmat. Persze az egyéni előfizetőknél. De valamiért ők nem nagyon foglalkoznak a dolgokkal, csak ha már őket is csesztetik. :D

mivel ők csak profitálnak belőle a szélessávból akkor minek b.ogatni őket

#350 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 20:09

Idézet: kraftxld - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:41

én úgy olvastam, hogy csak a torrent adja az egész internet forgalmának 1/3-át  :eek:

Igen, én is olvastam. Nehezen is bírtam abbahagyni a nevetést...

Lugi

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.