HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon PIXMA iP6000D - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon PIXMA iP6000D velemenyek a nyomtatorol Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 18:37

Hali!

Meg vannak az elso elmenyeim a nyomtatoval!

Meg kell mondjam egy kicsit vegyesek. Szerencsere tobb a pozitiv!

Meg azt hozza teszem, hogy papir hianyaban nem sokat nyomtattam vele. Igy a "tapasztalatok" igencsak benyomas jelleguek!

A Pixmania nagyon korrektul szallitott, mint mindig! Szuper egy ceg!

A nyomtato kulsore pofas, de egy kicsit nagy darab... bar ugy is lehet mondani, hogy van benne anyag (es raadasul jo minosegu)!

10 perc alatt (SD memorai kartyarol) megvolt az elso kep! Valoban olyan erzese van az embernek, mintha a fotolaborbol hozta volna ki eppen! Kozelrol vizslatva a kepet, azert lathatoak a pixelek.... Foleg az arcokon. Mit mondjak, egy ici-picit nagyobb durranasra szamitottam... Igaz, hogy amator fotos leven nagyon erzekeny vagyok a minosegre!

Kesobb, a szoftveres telepites utan (2 perc, semmi gaz) nyomtattam meg 2-3 kepet. Az eredmeny hasonlo. Normal szemtavolsagbol fotominosegu nyomat!

Rendeltem papirt is (Epson Premium Glacé fénykép papír - 255g/m² - 13x18 - 100 lap) a nyomtatohoz, de sajna a) meg nincs raktaron b) 13x18-as meretut vettem... Ami nem lenne baj (jo arban volt - 2 642 Ft), de a fenykepalbumomba nem fog beleferni....  :(

Szoval ennyi egyenlore... Lehet megunom a varakozast es veszek valami papirt itt helyben. Eredeti Canon-t biztosan nem, mert nem fogok 20 darab 10x15-os papirert 2300 Ft-ot fizetni!!!!

Ja, es 3000-ret sem egy patron tintaert sem!! Most vettem egy 6-os pakkot az ebayrol (3800 Ft postakoltseggel!!!). A patron tipusat nem tudtam levenni a keprol, de tobb szaz visszajelzes alapjan nem arul gagyit a csoka.

Folyt. kov. ;)
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#32 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 18:53

Ejnye-ejnye. Canonba nem gyári patront? Fejcsere lesz belőle. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#33 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 19:25

Pixmania, szuper egy cég? Inkább a szerencsédnek köszönd, kapásból három elcseszett hazai szállítmányról tudok, és külföldön is sokat szidják.

#34 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:11

Idézet

Ismét én...

A következő hírlevelet kaptam a nagykeremtől:

A holland Consumentenbond nevű fogyasztóvédelmi szervezet megerősítette azt az álláspontot, ami mellett az ETIRA (Európai Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége) már évek óta érvel: Az újrahasznosított és a kompatibilis festékkazetták általánosságba véve az eredetivel megegyező minőségűek.
Egy 2005 februárjában elkészült 11 különböző típusú tintasugaras nyomtatót vizsgáló tanulmányban, a hollnad nemzeti fogyasztóvédelmi testület (Consumentenbond) kijelentette, hogy a nyomtató gyártók által gyakran képviselt álláspont ellenére, a nem eredeti (nem OEM) kellékekkel nyomtató készülékek esetében százalékosan nem nagyobb a panaszok aránya, mint az eredeti OEM kellékanyagot használó nyomtatóknál. ico_respect.gif  wink_2.gif  ico_respect.gif

Forrás: ETIRA European Toner & Inkjet Remanufacturer Association a.i.s.b.l.

A kiadott nyilatkozat csak az ETIRA tagjai közé tartozó gyártókra vonatkozik! A K.I.T. Kft. a Pearl Type márka gyártója teljeskörű tagja az ETRIRA-nak.  Tehát a garázstöltődékben továbbra is az bizzon meg aki szereti a kockázatot..

A nyilatkozat fontosságát tovább fokozza az a tény, hogy a nyomtató gyártók ezek után sem fogják elismerni a tényeket, mivel a saját üzletüket rontanák vele.

Tanulság: A megfelelő minőségű (megbizható gyártótól származó) kellékanyagok nem rosszabbak mint az eredetiek, és a környezetet is elég rendesen kiméljük ezáltal smile2.gif

Have a nice day!

Zsül

Ennyit a patron kerdesrol...

A Pixmaniarol en meg rosszat nem hallottam ill. nem is mondhatok...

Ha van kedved megoszthatod a negativ tapasztalataidat is!!!
:cool:
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#35 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:15

Én vidéki konzervatív gyerek vagyok, ezér' megveszem a zeredeti patronokat.
Mivel nem utángyártott nyomtatót vettem.
A zutántöltött patront meg vegye meg más. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#36 Felhasználó inaktív   JuveFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:30

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 22:15

Én vidéki konzervatív gyerek vagyok, ezér' megveszem a zeredeti patronokat.
Mivel nem utángyártott nyomtatót vettem.
A zutántöltött patront meg vegye meg más. :)

Ez tetszet! :D  ;)  "Mivel nem utángyártott nyomtatót vettem"
Kép
Kép

#37 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:31

En is videki vonak!  :D
Ezer veszek ocsot!

lol

#38 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:23

Egyebkent az internetes (es egyeb...) vasarlasnak meg nincs meg a kulturaja otthon (Mo-n.).

Jellemzo erre, hogy az ocsem probalt a magyar pixm. ugyfelszolgalattal beszelni es azt mondta, hogy sotet @!#$%-ok voltak. Teljesen ledobbentem rajta, mert en akarhanyszor hivtam a hulye kerdeseimmel (voltak boven) a finn ugyfelszolgalatot MINDIG nagyon precizen segitettek!!!

Errol jut eszembe, hogy a nyomtatohoz jart egy un. ZEN ENGAGEMENT ize ami azt jelenteti, hogy egy even belul akarmikor visszakuldhetem a nyomtatot. Mondvan, hogy: nem teccik mer szar... Es vissza a lovet de man! :reklamacio:

Egy ilyen opcio a mai vilagban nagyon hasznos tud lenni...

Na joccakat!

#39 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 23:13

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 21:11

Ennyit a patron kerdesrol...

A Pixmaniarol en meg rosszat nem hallottam ill. nem is mondhatok...

Ha van kedved megoszthatod a negativ tapasztalataidat is!!!
:cool:

Valószínűleg a tesztben nem olyanok vettek részt, akik akár egy hétig is állni hagyják a nyomtatójukat. Ugyanis az utángyártott patronok gyors beszáradása akkor jelentkezik. Na mindegy, ki mit szeret, megbántani senkit nem akartam, de én is inkább konzervatív módon eredetit fogok venni.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#40 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 23:14

Ja, és egyébként utánanéztem, 1500ft-ért lehet kapni idehaza eredeti patront. Akkor meg minek az utángyártott?

#41 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 06:40

Sajna itt annyiert nem lehet kapni... 1500-ert en is eredetit vennek!

#42 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 10:33

Szoval megkerdeztem az eladot:

A patronok G&G markajuak! Szoval elmeletileg semmi gond veluk!

#43 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 10:48

Hát majd kiderül. Én neked szurkolok!

Egyébként ma este ér haza a nyomtatóm elméletileg. :bunny:

#44 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:05

Akkor en meg neked szurkolok!!!

Jol emlekszem, hogy 4000-es?

Egyebkent a 4000-es a legjobbnak tuno valaztas!

Kiveve, hogyha tenyleg kihasznalod a 5000-es ill. 6000D extra funkcioit.

A kepminoseg teren nem hiszem hogy 30%-kal tobbet tudna a ket dragabb nyomtato!

Ez kicsit ellen reklamnak hangzik az en 6000D-re nezve, de nekem bejottek az extra szolgaltatasok!

Aki 5000-est vesz azt viszont nem ertem....

Jo szorakozast a nyomtatohoz!!

#45 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:41

Nemnem, 5000-est választottam. Annak voltak számomra hasznos funkciói(a nagy felbontást ki fogom tudni használni), a 6000-es extrái viszont nekem nem kellenek, mert pl. nyomtatni csak gépről fogok.

#46 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 21:02

Na megjött, most csomagolom kifelé :D Csak én b..om nem hoztam hozzá usb A/B-t :omg:
Most várhatok holnapig a kipróbálással. :(

#47 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 21:19

:D

Na latod, ha lenne kartya olvaso rajta mar menne is!  :lefety:

A viccet felreteve! Eleg egy tre dolog hogy nem adtak hozza kabelt! Biztos igy hatalmas plusz profitra tesznek szert...

Egyebkent, most inditottam egy forumot a fotopapiroknak!

Te milyen papirral tervezed hasznalni a gepet?

:think:

#48 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 21:35

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 21:19

:D

Na latod, ha lenne kartya olvaso rajta mar menne is!  :lefety:

A viccet felreteve! Eleg egy tre dolog hogy nem adtak hozza kabelt! Biztos igy hatalmas plusz profitra tesznek szert...

Egyebkent, most inditottam egy forumot a fotopapiroknak!

Te milyen papirral tervezed hasznalni a gepet?

:think:

Hát kaptam ugye hozzá Canon PhotoPro-t vagy mit, kipróbálni. Meg van benn a cégnél még vagy 3 fajta papír(na jó, -1, mert hp papír nem való bele:), szóval ki fogom próbálni többel is, és ami ár/érték arányra jól jön ki, azzal.

#49 Felhasználó inaktív   gr185c 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:29

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 0:13

Valószínűleg a tesztben nem olyanok vettek részt, akik akár egy hétig is állni hagyják a nyomtatójukat. Ugyanis az utángyártott patronok gyors beszáradása akkor jelentkezik. Na mindegy, ki mit szeret, megbántani senkit nem akartam, de én is inkább konzervatív módon eredetit fogok venni.

Teljesen igazad van, a megtöltött patron hibái valóban egy vagy két hét múlva (is) jelentkezhetnek. Örülök, hogy mások is tisztában vannak ezzel.

Viszont a komoly újratöltők legtöbbje éppen ezért hetekig "állni" hagyja a patronokat eladás előtt, közben kétszer, háromszor is tesztelve a minőséget. Ez biztosítja, hogy több hónap múlva is működik majd a patron. Nem lehet egy kalap alá venni az újrahasznosított festékkazettákat, ahogy autó és autó, de sör és sör között is különbség van!  ;)

#50 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:52

Nem tudom... Igaz en nagyon eroskodom, hogy a gyari festek sokba kerul, de azert ujratoltott patront nem vennek...

Inkabb maradok a koztes megoldasnal: a gyarival megegyezo minoseget garantalo, bizonyitott utangyartott patron 800-1500 Ft/db aron. :idea:

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó