HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#751 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:30

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 10:26

BIOS-reset. Gép szétszed, CMOS-elemet kiveszed, ha szerencséd van, ki is lehet sütni a CMOS-t egy mini jumperrel. Ha nem, vársz vele pár percet, esetleg 1-2 órát, majd óvatosan összerakod működőképesre és megnézed, hatott-e.

Kabalából ne csavarozd össze, mert akkor úgyis szedheted szét...  :D

Nekem acsúcs ilyen esetben 1 nap volt, amíg "emlékezett". Normál esetben tényleg nem sok idő...

Mindezt már megpróbáltam (eredménytelenül), de azért köszi.

#752 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:48

Akkor keresd meg a soros eeprom memoriachipet a alaplapon (8/10 labu smd) es zard rovidre bootolas kozben a cim es az adatvonalat.
Alopecia perniciosa

#753 Felhasználó inaktív   Joker005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 19:57

Sziasztok!

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás? Hogy tudom rátenni az Xp Professional sp2-t? Légyszi segítsen aki tud valamit ennek a problémának a megoldására!

Elöre is köszi! Hali

#754 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:04

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:57

Sziasztok!

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás? Hogy tudom rátenni az Xp Professional sp2-t? Légyszi segítsen aki tud valamit ennek a problémának a megoldására!

Elöre is köszi! Hali

Szerintem nincsen még DOS a HDD-n, teljesen üres. Egy rendszerindító floppy-val megpróbálhatsz FDISK-et lefuttatni és létrehozni elsődleges DOS partíciót, majd leformázni "format C:/s". Ezek után, ha minden rendsben van, fel kellene menni az XP-nek.

#755 Felhasználó inaktív   Joker005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:07

free dos van rajta! Tegyek másikat a helyére? jah és nincs floppy meghajtom. csak cd

Szerkesztette: Joker005 2007. 09. 07. 20:12 -kor

#756 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:24

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:48

Akkor keresd meg a soros eeprom memoriachipet a alaplapon (8/10 labu smd) es zard rovidre bootolas kozben a cim es az adatvonalat.

A csipet még csakcsak megtalálom, de hogy melyik a cím és az adatvonal, arról gőzöm sincs.                                                                                                           

#757 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:41

Google. Chip type+datasheet/pinout
Alopecia perniciosa

#758 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 09:49

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 23:27

Hi!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Asus A6VA notebookon a dvd írót hogy lehet áttenni primary csatornáról secondaryra? Szét kell-e hozzá szedni a gépet? Biosban nem láttam iylen beállítást, eszközkezelőben se, jumperelni meg csak master-slave-t lehet.

senki nem szedett még szét gépet? vagy ezt flasheléssel lehet megoldani?

#759 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 22:30

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 20:57

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás?

Mert az XPnek nincs drivere a benne lévő sata HDDhez. Többit topikon leírogattuk.
Make love not Wor.

#760 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 06:02

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 18:57

Sziasztok!

Elöre is köszi! Hali

Csinálni kell egy spéci Windows telepítő cd-t.
MSN-re felveszel akkor segítek.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#761 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 08:43

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 21:41

Google. Chip type+datasheet/pinout

Előzőleg túloztam. 10 lábút nem találtam, 8 lábúból pedig van néhány, de hogy melyik lenne az igazi , azt nem tudom.

#762 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:17

Idézet: T.S.Eliot - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 7:43

Előzőleg túloztam. 10 lábút nem találtam, 8 lábúból pedig van néhány, de hogy melyik lenne az igazi , azt nem tudom.

Jo, en is tuloztam. Nem is tudom a megoldast.  :)

Szoval ezeken szoktak lenni tipusszamok. Ha nincs tul nagy szamu, akkor egyenkent nezd meg a google vagy a yahoo keresovel a chip tipus + datasheet vagy pinout-ra.
Ahol kiirja, hogy serial eeprom memory, a lesz a nyero.
Mondjuk x24C02.
Ennek el tudom kuldeni az adatlapjat is, ha kered.
Alopecia perniciosa

#763 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:18

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:57

Sziasztok!

Elöre is köszi! Hali

Szia!

Ha visszaolvasol / rákeresel, kb. minden 2. laptoptelepítés emiatt áll le: az XP NEM ISMERI A SATA DRIVE NATIV MÓDJÁT!!!

Vagyis: vagy kikapcsolod a BIOS-ban a sata native módot, XP telepít, benne lévő AHCI Storage Driver (Intel ICH7) lecserélése az Intel oldalán lévővel. Utána visszakapcsolhatod a nativ módot.

'B' változat: legyártod a fenti telepítő CD-t, eleve belefordítva a drivert.

(Az első mócccer gyorsabb)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#764 Felhasználó inaktív   vikings63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 14:18

Hy!

Keresek egy jó laptop szervízt, legyen megbízható, és olcsó.

előre is thx

#765 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 18:39

Idézet: vikings63 - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 13:18

Hy!

Keresek egy jó laptop szervízt, legyen megbízható, és olcsó.

előre is thx

Megbízhatóságot tudom garantálni, az ár meg mindig relatív és a bevizsgálás után tudok pontosat.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#766 Felhasználó inaktív   kohi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 21:51

Üdv!

Vettem anno egy asus a2800s notit amiben egy év után behalt az akku. Jelenleg vadászok rá és érdekelne, hogy mire számíthatok. Érdemes vennem bele egy utángyártottat vagy fél év után az is behalna.

Másik észrevételem pedig az, hogy a gépem egyre hangosabb (gondolom a meleg teszi) lehetséges az, hogy  a középső hűtő megadta magát vagy csak szenved (esetleg poros).
Már elkezdtem szétszedni egyszer de elakadtam mert nem mertem látatlanba az összes csavart kiszedni a gépből :D

Szóval egy kis tanácsot, esetleg útmutatást kérnék!
Előre is kösz!

#767 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 23:00

Sziasztok. A segítségeteket kérem 2 témában.
Van egy Fuji pi1536 laptopom, benne core2350 Cpu, 1gb ram, Radeon X1400, Vista premium.
1. kérdés: Miért van az, hogy még silent módban is néha a ventije teljesen felpörög, mintha
fel akarna szállni? Nincs erre valami megoldás? RIghtmarkkal nézegettem, amikor leveszem
a cpu-t 800mhz-ra, akkor is 66 fokra melegszik a mag. Emiatt hűt néha ennyire? Éjszaka
nagyon zavaró tud lenni. Tudtok erre valamit esetleg?

2. kérdés, talán ez még fontosabb: A vista egy jó, de régi radeon drivert használ, 2006-os
kiadású. A gyári driver viszont még gyengébb ennél is. Viszont: leszedtem a Catalyst 7.9
vista 32 bites változatát. Amikor lefuttatom a telepítőt, látszólag rendben lefut, de a driver
mégsem frissül. (rendszergazdagént futtatom természetesen.)
Ha eszközkezelőből akarom a drivert frissíteni, akkor azt mondja, hogy a legfrisebb, megfelelő
driver van telepítve, és kilép. Nem tudom, mi lehet az ok, ha valaki találkozott ilyennel, kérem,
írja meg a tapasztalatait (mindkét témában).
Köszönöm.

#768 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:51

Volna egy kérdésem:

Van egy laptop Li-Ion aksis. Nos meglehet ölni vele az aksit úgy, hogy ha kiírja a laptop hogy 10% a töltöttsége és én rádugom töltőre úgy hogy be van kapcsolva a gép? Vagy egyáltalán lehet valami baja az aksinak ettől?

Tudtommal nem bár tévedhetek, de pl. telefonokat se szokták kikapcsolni mikor rádugják a töltőt..

Köszi a választ előre is!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#769 Felhasználó inaktív   kagabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 21:59

Sziasztok,

két napja vettem egy HP omnibook 6000-es használt notebook-ot. PIII / 900 MHz, 256 MB RAM, 20 GB winchester, stb. Sulix oprendszert tettek rá az üzletben, lévén az ingyenes. Eddig 3 különböző XP telepítőt tettem be, de miután bebootolt róla, és kiírta, hogy ''számítógép hardverkiépítésének vizsgálata'', megáll (fekete képernyő). Egy helyen találtam ilyen esetet a google-val: http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...465997+28353475
De én nem akarok telepített 98-at rámásolni, és azt használni.

Mit tanácsoltok, hogy tehetnék rá XP-t?

Köszönettel: kagabor

#770 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 10:58

Idézet: kagabor - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:59

Sziasztok,

két napja vettem egy HP omnibook 6000-es használt notebook-ot. PIII / 900 MHz, 256 MB RAM, 20 GB winchester, stb. Sulix oprendszert tettek rá az üzletben, lévén az ingyenes. Eddig 3 különböző XP telepítőt tettem be, de miután bebootolt róla, és kiírta, hogy ''számítógép hardverkiépítésének vizsgálata'', megáll (fekete képernyő). Egy helyen találtam ilyen esetet a google-val: http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...465997+28353475
De én nem akarok telepített 98-at rámásolni, és azt használni.

Mit tanácsoltok, hogy tehetnék rá XP-t?

Köszönettel: kagabor

Biosban ACPI - funkciókat kapcsold ki, ha van ilyen lehetőség. Ezzel elveszted az energiagazdálkodási funkciókat, de legalább menni fog az Xp.

Szerkesztette: LML 2007. 09. 19. 11:00 -kor

100%

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »