HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Stiborka68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:28

Hali!

Közben úgy tűnik, megoldódott, asszem a biosban kikapcsoltam valami SATAs dolgot meg pqmagickal feltettem egy ntfs partíciót, ezután simán betöltött a telepítő és már formázom az újonnan létrehozott partíciót.

Köszi szépen!

Stiborka68

#742 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 23:27

Hi!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Asus A6VA notebookon a dvd írót hogy lehet áttenni primary csatornáról secondaryra? Szét kell-e hozzá szedni a gépet? Biosban nem láttam iylen beállítást, eszközkezelőben se, jumperelni meg csak master-slave-t lehet.

#743 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:58

Grr, sziasztok...van egy notebookom, az a nagy hejzet vle, hogy windows xp sp1 volt rea rakva s meg raadasul nemet is!, akarmijen mas cd rol probalok mas windowsot tenni rea,nem talalja a merevlemezeket, csak amit attak vele a nemet xp sp1 el....raidba van a vinyo aza baj, de h lehet kiszedni onnan, mert en bementem de csak az esc re reagal..?ha valaki tud szoftot hezza megkerem szoljon... kosz a segitseget!

#744 Felhasználó inaktív   merlin666 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 20:03

Nemtudom jóhelyre teszem e a problémámat de má mind1 :D

Szal van 1 laptopom amit garival kicserélnek, mert nem javítható.
Kérdés: 1. csere esetén, milyen gépet kell adniuk? (mert ugyanolyat nem tudnak, már nem gyártják)
            hardwaresen hasonlót, mint a régi, vagy a vételárral megegyező árút?
            2. a garancia ilyenkor újrakezdődik?

#745 Felhasználó inaktív   ata843 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 11:01

Idézet: tubby - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 15:58

Ha mondjuk nem eset le, vagy lazult fel a hűtőbordája a procinak, talán portalanítani kellene. :respect:

Nem történt semmi a géppel, csak éppen állt egy csomót. Por már egy darab sincs rajta, mert szétszedtem és kiganéztam. A szervízesek már rámondták, hogy vége, mert valószínüleg a chipsettel lett valami. Gondolom a melegedés miatt. ÚGyhogy most vadásznom kéne valami törött kijelzős ecs a535-öt, hogy kibelezzem. De nem nagyon találok. Érdekes, pedig dömping áru volt az ElektromosVilágban pár éve. Sulinettel osztogatták. Azt hittem, hogy rengedeget eladtak belőle...
Már kétszer levágtunk belőle, mégis rövid.

#746 Felhasználó inaktív   Ouninpohja 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 05. 21:10

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni: egy barátom nemrég vásárolt egy TOSHIBA QOSMIO F30-11 típusú notebookot -Dániában. 'Gyárilag' XP-vel látták el, viszont Vistát szeretett volna rá. Formattálás után a Vista telepítője nem talált vinyót. Az első hozzászólások között találtam már hasonló problémát, ott a Bios-beállítások között volt a megoldás, viszont mi nem igazán leltük. Tudnátok SOS segíteni?

Nagyon Köszönöm!

#747 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:37

Idézet: merlin666 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 21:03

Nemtudom jóhelyre teszem e a problémámat de má mind1 :D

Szal van 1 laptopom amit garival kicserélnek, mert nem javítható.
Kérdés: 1. csere esetén, milyen gépet kell adniuk? (mert ugyanolyat nem tudnak, már nem gyártják)
            hardwaresen hasonlót, mint a régi, vagy a vételárral megegyező árút?
            2. a garancia ilyenkor újrakezdődik?

nem kötelező elfogadnod sem a cserét, sem a levásárolást, kp-t is visszakérheted. így irányként szabhatod az akkori! vételárat...
újrakezdődik, természetesen
hátha még visszanéz  :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 09. 06. 11:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#748 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 15:46

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 11:37

nem kötelező elfogadnod sem a cserét, sem a levásárolást, kp-t is visszakérheted. így irányként szabhatod az akkori! vételárat...

Ez sajnos így, ebben a formában NEM IGAZ...  :(

A vételárat CSAK akkor kérheti vissza, ha semmilyen helyettesítő terméket nem tudnak adni a kinyiffant helyett!

Természetesen műszakilag legalább azonos színvonalút kell, hogy adjanak, ami az idő elteltével ugye nem nehéz feladat.

Sőt, ráfizetés is előfordulhat, de azt CSAK AKKOR KÉRHETIK, ha csak nagyságrendekkel drágább helyettesítő terméket lehet előteremteni.

Magyarul: ha neki volt egy Celeron 1,4-es gépe 256MB 40GB HDD, CD-RW 240e Ft-ért 3 éve,

attól még nem jogosult 240-ért gépet cserélni, ami mondjuk egy izom Core2 Duonak felel meg, 1GB RAM-mal, nagy HDD-vel!!!

Ellenben egy Celeron 1,73, 512MB, 60GB HDD értékben hasonót jelent...
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#749 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:01

Hali!
Toshiba Sat Pro laptop bekapcsoláskor BIOS jelszót kér.
A jelszót nem tudom, mivel leselejtezett céges  (P3-as) gépről van szó.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Ha valaki tud, segítsen.
Előre is köszi.

#750 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:26

Idézet: T.S.Eliot - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 20:01

Hali!
Toshiba Sat Pro laptop bekapcsoláskor BIOS jelszót kér.
A jelszót nem tudom, mivel leselejtezett céges  (P3-as) gépről van szó.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Ha valaki tud, segítsen.
Előre is köszi.

BIOS-reset. Gép szétszed, CMOS-elemet kiveszed, ha szerencséd van, ki is lehet sütni a CMOS-t egy mini jumperrel. Ha nem, vársz vele pár percet, esetleg 1-2 órát, majd óvatosan összerakod működőképesre és megnézed, hatott-e.

Kabalából ne csavarozd össze, mert akkor úgyis szedheted szét...  :D

Nekem acsúcs ilyen esetben 1 nap volt, amíg "emlékezett". Normál esetben tényleg nem sok idő...
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#751 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:30

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 10:26

BIOS-reset. Gép szétszed, CMOS-elemet kiveszed, ha szerencséd van, ki is lehet sütni a CMOS-t egy mini jumperrel. Ha nem, vársz vele pár percet, esetleg 1-2 órát, majd óvatosan összerakod működőképesre és megnézed, hatott-e.

Kabalából ne csavarozd össze, mert akkor úgyis szedheted szét...  :D

Nekem acsúcs ilyen esetben 1 nap volt, amíg "emlékezett". Normál esetben tényleg nem sok idő...

Mindezt már megpróbáltam (eredménytelenül), de azért köszi.

#752 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 18:48

Akkor keresd meg a soros eeprom memoriachipet a alaplapon (8/10 labu smd) es zard rovidre bootolas kozben a cim es az adatvonalat.
Alopecia perniciosa

#753 Felhasználó inaktív   Joker005 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 07. 19:57

Sziasztok!

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás? Hogy tudom rátenni az Xp Professional sp2-t? Légyszi segítsen aki tud valamit ennek a problémának a megoldására!

Elöre is köszi! Hali

#754 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:04

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:57

Sziasztok!

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás? Hogy tudom rátenni az Xp Professional sp2-t? Légyszi segítsen aki tud valamit ennek a problémának a megoldására!

Elöre is köszi! Hali

Szerintem nincsen még DOS a HDD-n, teljesen üres. Egy rendszerindító floppy-val megpróbálhatsz FDISK-et lefuttatni és létrehozni elsődleges DOS partíciót, majd leformázni "format C:/s". Ezek után, ha minden rendsben van, fel kellene menni az XP-nek.

#755 Felhasználó inaktív   Joker005 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:07

free dos van rajta! Tegyek másikat a helyére? jah és nincs floppy meghajtom. csak cd

Szerkesztette: Joker005 2007. 09. 07. 20:12 -kor

#756 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:24

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:48

Akkor keresd meg a soros eeprom memoriachipet a alaplapon (8/10 labu smd) es zard rovidre bootolas kozben a cim es az adatvonalat.

A csipet még csakcsak megtalálom, de hogy melyik a cím és az adatvonal, arról gőzöm sincs.                                                                                                           

#757 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 20:41

Google. Chip type+datasheet/pinout
Alopecia perniciosa

#758 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 09:49

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 23:27

Hi!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Asus A6VA notebookon a dvd írót hogy lehet áttenni primary csatornáról secondaryra? Szét kell-e hozzá szedni a gépet? Biosban nem láttam iylen beállítást, eszközkezelőben se, jumperelni meg csak master-slave-t lehet.

senki nem szedett még szét gépet? vagy ezt flasheléssel lehet megoldani?

#759 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 22:30

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 20:57

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás?

Mert az XPnek nincs drivere a benne lévő sata HDDhez. Többit topikon leírogattuk.
Make love not Wor.

#760 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 06:02

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 18:57

Sziasztok!

Elöre is köszi! Hali

Csinálni kell egy spéci Windows telepítő cd-t.
MSN-re felveszel akkor segítek.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.