HWSW Informatikai Kerekasztal: Fényképezőgép reklám? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fényképezőgép reklám? Reklám de kinek, és minek!

#1 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:18

Gondolom sokan láttátok a Panasonic stabilizátoros "reklám" nevű szörnyeményt. Egy dolog rögtön kiderül belőle, hogy kitalálója és közreadója totálkáros a "fényképezés elmélete és gyakorlata" nevű témában. Akkor vajjon honnan vette a bátorságot hogy embereknek hazugságot ostobaságot és félrevezető információt próbáljon reklám címén beadni. az sem vigasztaló, hogy a reklámok 80%-a ilyen minden témában. Felmerül a kérdés reklám, de minek? És kinek?

#2 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:32

vatkájndof reklám?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 11:18

Gondolom sokan láttátok a Panasonic stabilizátoros "reklám" nevű szörnyeményt. Egy dolog rögtön kiderül belőle, hogy kitalálója és közreadója totálkáros a "fényképezés elmélete és gyakorlata" nevű témában. Akkor vajjon honnan vette a bátorságot hogy embereknek hazugságot ostobaságot és félrevezető információt próbáljon reklám címén beadni. az sem vigasztaló, hogy a reklámok 80%-a ilyen minden témában. Felmerül a kérdés reklám, de minek? És kinek?

Én nemigazán ismerem a reklámot. Tudnád vázolni, hogy mi vele a probléma? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#4 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:59

Azt tudom csak mondani ezt látni kell! Egyszerűen valótlanságot állít a stabilizátor lehetőségeiről, és félrevezeti azt aki gépet vesz mert tapasztalni fogja hogy nem igaz az amit állítanak a "reklámban"! (egy műbikán lovagolva is beretvaéles képet lehet csinálni mert a stabilizátor mindent megállít, még az észt is!) A stabilizátor az enyhe kézremegést tudja csak bizonyos határok közt megfogni, de nem a nagy elmozdulást. A legjobb stabilizátor a fotós keze!

Szerkesztette: ottokar 2005. 05. 02. 11:04 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:12

A reklam, mint olyan nem lett tul rossz (leven sok ember meg fogja emiatt venni ezt a gepet, mert valos problemat vet fel)...

Az mar egy masik dolog, hogy a reklam valotlansagot allit, de az ezt felugyelo szervek meg nem jutottak arra a szintre, hogy szakertot alkalmazzanak, igy csak azt tudjak megallapitani, hogy a coccolinos ruha 1 het utan igenis budos lesz...

Masreszt ha lenne szakerto, a panasonic lazan lepattintana, leven a reklamban az "eles kepet", csak a kis lcd kijelzon mutatja (amelyen ugyebar az elesnek latszo kep, korantsem bitos, hogy az is), illetve az elhangzott reklamszlogent konretan nem kapcsoljak a kepen lathato szituaciohoz... Szoval azert ki van talalva, hogy ne lehessen nagyon belekotni... Amugy meg szinte barmelyik reklamra elmondhato ugyan ez!

Szoval sajna ez van, nem szabad hinni a reklamnak... ;)

#6 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:22

1/1000 + stabilizátor mellett simán lehet műbikáról is éles képet csinálni... :)

amúgy annyira nem rosz reklám imho. és tényleg nem rosz a stabilizátor a gépben.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#7 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:27

A reklám szerintem poénos (én az jégen egy száll nadrágban álló figurásat láttam), jót röhögtem rajta :cool:

#8 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 12:22

1/1000 + stabilizátor mellett simán lehet műbikáról is éles képet csinálni... :)

amúgy annyira nem rosz reklám imho. és tényleg nem rosz a stabilizátor a gépben.

Hehe :)

Azert ha szigoruan a szituaciot nezzuk, belter, vaku nelkul, mondjuk 1/1000 -es zarido... (na jo nem mozdul be, csak sotet lesz :p )

De amugy en is szinte csak jot olvastam errol a masinarol...

#9 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 11:22

:offtopic:

kivéve, ha a fókusztávolság hosszabb, mint 1000 mm...
én kérek elnézést... :)

üdv,
.
.
.

#10 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:38

Egyébként már elérte a célját a reklám: beszélnek az emberek a gépről, hallanak olyanok is róla akik még nem látták a reklámot.
Nem volt hülye a kitalálója :cool:

#11 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:05

A kosz nem vicsorog a ruháról, a mosópor hatóanyaga sem golyó alakú, a mosogatószer sem áll össze zsírkaparóvá, és az intimbetéteket sem csak kékvérűek vásárolhatják. A reklámok túlzásokból élnek, hisz annyi információt kapsz percről percre, hogy csak a feltűnőt, a meghökkentőt tartod felszínen, az jut eszedbe később "spontán".
Nem lehet és nem is feltétlenül kell bántani az alkotót addig, amíg konkrétan azt nem mondja, hogy a látott csoda valós.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#12 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:10

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 12:38

Egyébként már elérte a célját a reklám: beszélnek az emberek a gépről, ...

De melyik gép ez, valaki árulja már el nekem is (;

#13 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 11:59

A legjobb stabilizátor a fotós keze!

Nemnem.

A legjobb stabilizátos az a megfelelő állvány a megfelelő fejjel (;

#14 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:32

Szedernek!

Itt tulajdonképpen nem az a fő lényeg hogy melyik gép van a reklámban (Panasonic) hanem a stabilizátor mit tud megfogni és mit nem. Én kiváncsi lennék 15-50 cm-es kitérésű rángatódzás melleti éles képre. A stabilizátort a kézremegés megfogására tervezték.

#15 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 13:27

Idézet: szeder - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:10

De melyik gép ez, valaki árulja már el nekem is (;

valamilyen panasonic, nemtudom, csak 1-szer vagy 2-szer láttam eddig a reklámot :)

#16 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 02. 13:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:32

Szedernek!

Itt tulajdonképpen nem az a fő lényeg hogy melyik gép van a reklámban (Panasonic) hanem a stabilizátor mit tud megfogni és mit nem. Én kiváncsi lennék 15-50 cm-es kitérésű rángatódzás melleti éles képre. A stabilizátort a kézremegés megfogására tervezték.

Azért azt is gondold már át, hogy mi képes egy normális, 1-30-ad, vagy az alatti idő alatt ekkora 50 centi elmozdulásra? :think:

Gondolom ez a topic vagy a reklámok, vagy a képstabilizátor fikázására jött létre. Csak még nem teljesen világos, hogy melyikére, de mint ilyen, teljesen felesleges. A képstabilizátor előnyeit meg lehet beszélni a Digitális fényképezőgépek topicjában, a reklámokat meg inkább a Szigeten, vagy ha nagyon nem tetszik, akkor a PÁF-ban.

Szerk: Egyébként a képstabilizátor előnyei vitathatatlanok, még akkor is, ha a reklámja esetleg túlzó. Főleg egy átlag felhasználó számára, aki esetleg nem tudja, hogy mit hogyan kéne állítani, hogy könnyebb legyen fotózni, vagy esetleg nem szeretne mindig egy erős állványt magával cipelni.
Más: ahhoz, hogy 420mm-es gyújtótávval képstabilizátor nélkül kézből fényképezz, nem kevés fény kell, főleg a kompaktok-bridge gépek által elfogadható minőségben nyújtott 100, max 200 ISO érzékenységen.

Szerkesztette: Studi 2005. 05. 02. 13:40 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#17 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 02. 13:56

Én teljesen félre lettem értve. Nem azt állítottam hogy a képstabilizátor nem jó semmire, csak azt hogy a reklám olyant állít amit a képstabilizátor nem tud teljesíteni. Ez nem Panasonicra vonatkozik hanem a stabilizátorokra általában.

#18 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:05

Nem véletlen hogy a tisztességes gyártó ismertetőjében handshaket említ.

#19 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:15

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:36

Más: ahhoz, hogy 420mm-es gyújtótávval képstabilizátor nélkül kézből fényképezz, nem kevés fény kell, főleg a kompaktok-bridge gépek által elfogadható minőségben nyújtott 100, max 200 ISO érzékenységen.

1/50 körül simán lehet FZ20al, stabilizátorral 420mm gyújtótávval éles képet csinálni.
(sőt akinek picit stabilabb a keze mint az enyém, az talán lejjebb is mehet)

F2,8 + 1/50 azért annyira nagyon nem fény igényes.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#20 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 13:56

Én teljesen félre lettem értve. Nem azt állítottam hogy a képstabilizátor nem jó semmire, csak azt hogy a reklám olyant állít amit a képstabilizátor nem tud teljesíteni. Ez nem Panasonicra vonatkozik hanem a stabilizátorokra általában.

miért?
pontosan mit is állít a reklám? :confused:

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó