Az otthoni helyzetrol/szolgaltatokrol nyilt topicokban idorol-idore felmerul, hogy bezzeg kulfoldon milyen jo, es csak a magyar ugaron szivatjak a jonepet. Itt elso kezbol oszthatjuk meg a tapasztalatokat a kulfoldi helyzetrol.
En jelenleg Franciaorszagban elek, itt hasznalok - tegnap ota mar otthon is - szelessavu internet elerest.
A szolgaltatom (neuf telecom) ket napja jelentette be a savszelesseg emeleset: 15 euroert az eddigi max 8Mbit helyett immaron max 20Mbit-et adnak... azert van ott a "max" szocska, mert ez (az adsl illetve adsl2+ technologia korlatai miatt) a kozponttol tavolodva csokken. A szolgaltatas igenybevetelehez szukseg van egy elo telefonvonalra is a France Telecomtol ez havi 14 euroba kerul... a modemet berelni vagy megvasarolni lehet: a berles havi 3 euro illetve vasarlas eseten a modem ara 60 euro. Meg egy fontosabb koltseg lehet, ez a kapcsolat lezarasanak, a szerzodes felmondasanak dija: ez 45 euro (nem kell egy vagy tobb evet alairni, ha megunom, vagy szolgaltatot szeretnek valtani eleg befizetni ezt az osszeget es vege).
Meg nehany osszeg: havi 6 euro 40 TV csatorna, 9 euro csucsidon kivul es hetvegen korlatlan, ingyenes, belfoldi vezetekes hivas, 25 euro minden idoszakban korlatlan, ingyenes, belfoldi vezetekes hivas (link).
Nekem kb. ket het alatt lett kesz a kapcsolat, meg csak nehany orat hasznaltam, nincs sok tapasztalatom vele... az elso meresek szerint sajnos eleg tavol vagyok a kozpontol, a valos sebessegem 3 Mbit korul alakul... gondolom ez azert meg valamenyit gyorsulni fog az ADSL2+ migracio utan.
Szoval itt ez a helyzet, es feletek?
Samott

Súgó
A téma zárva.