HWSW Informatikai Kerekasztal: CHELLO Elérhetetlen számláló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CHELLO Elérhetetlen számláló Van így joguk korlátozni? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Van e a UPCnek joga korlátozni, ha nem elérhető a számláló? (79 felhasználó adott le szavazatot)

Van e a UPCnek joga korlátozni, ha nem elérhető a számláló?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:39

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek joga van a chellonak korlátoznia a sebességet abban az esetben, ha a forgalomszámláló nem elérhető hónap eleje óta a weboldalukon? Tehát nem tudhatod, hogy mekkora forgalmat generáltál eddig. Vagyis tudhatod állítólag, ha felhívod őket, ami ugye pénzedbe kerül, vagy ingyenes, ha van upc telefonod, ami nem minden chello felhasználónak van. Szerintem ugyanis, ha nem biztosítják a technikai hátteret ahhoz, hogy a forgalmad aktuális állását ellenőrízni tudd, külső mérőt pedig nem fogadnak el, csak a sajátjukat, akkor arra vonatkozólag szintén biztosítaniuk kéne a rendelkezésre állást.

üdv: -=nfs=-

#2 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:55

Szerintem nagyon gyorsan le kéne állnod az emberek uszításával ebben a témában. Csak jótanács.

#3 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:59

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:55

Szerintem nagyon gyorsan le kéne állnod az emberek uszításával ebben a témában. Csak jótanács.

Szerintem nem uszítás. Szavazás. Vélménynyílvánítás. Ha úgy gondolod,h. igen, szavazzál rá, és ne ellenségeskedjél. Csak jótanács.

u.i.: akkor lenne igazad, ha két opció (név szerint jogilag nem és szerintem nem) lenne, de van másik kettő is + egy tartózkodás. Tessék szavazni!

Szerkesztette: markastor 2005. 08. 05. 13:02 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:01

Szerintem nem lenne, amúgy ért a fene a joghoz, úgyis oda csavarják ahova tudják... Én számlálóm 2 éve nem elérhető, szerencsére eddig csak 1szer korlátoztak le.
Make love not Wor.

#5 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:02

Idézet: markastor - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:59

Szerintem nem uszítás. Szavazás. Vélménynyílvánítás. Ha úgy gondolod,h. igen, szavazzál rá, és ne ellenségeskedjél. Csak jótanács.

Nem uszítás? Chellos topicban kérdezgeti, hogy ki csatlakozna hozzá, hogy együtt pereljünk... de nem uszítás...

#6 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:05

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:39

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek joga van a chellonak korlátoznia a sebességet abban az esetben, ha a forgalomszámláló nem elérhető hónap eleje óta a weboldalukon? Tehát nem tudhatod, hogy mekkora forgalmat generáltál eddig. Vagyis tudhatod állítólag, ha felhívod őket, ami ugye pénzedbe kerül, vagy ingyenes, ha van upc telefonod, ami nem minden chello felhasználónak van. Szerintem ugyanis, ha nem biztosítják a technikai hátteret ahhoz, hogy a forgalmad aktuális állását ellenőrízni tudd, külső mérőt pedig nem fogadnak el, csak a sajátjukat, akkor arra vonatkozólag szintén biztosítaniuk kéne a rendelkezésre állást.

üdv: -=nfs=-

Tudtommal az email is ingyenes és akinek van chello-ja az emailt is tud küldeni. Ha ahhoz is hülye, akkor szvsz azt sem tudja, hogy az adatforgalmat hol lehet megnézni, imho van egy ingyenes megoldás, tehát nem kéne kötözködni...

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:06

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:05

Ha ahhoz is hülye, akkor szvsz azt sem tudja, hogy az adatforgalmat hol lehet megnézni, imho van egy ingyenes megoldás, tehát nem kéne kötözködni...

Milyen megoldás? UPC csak a saját mérését fogadja el, viszont van mikor napokig/hetekig nem működik, vagy éppen többet, esetleg kevesebbet mér. Nagyságrendekkel bír tévedni, kinek a hsznára, kinek a kárára.
Make love not Wor.

#8 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:06

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:02

Nem uszítás? Chellos topicban kérdezgeti, hogy ki csatlakozna hozzá, hogy együtt pereljünk... de nem uszítás...

Elég elszomorító, ha így gondolod! Szerintem ugyan is jogállamban élünk, ahol a felhasználónak is vannak jogai! És nem uszítani akarok, csak védeni a jogaimat! Ha ez máshogy nem megy, akár jogi úton is! Gondolom PyRex te nem vagy chellos, vagy igen de bennfentes vagy, vagy a havi forgalmad nem éri el a 10GB-ot se és elítéled azokat, akik ki is használják azt, amire előfizetnek :)

#9 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:08

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:02

Én csak ERRŐL a topicról/szavazásról nyílvánítottam véleményt, s nem a szavazás kezdeményezőjéről.

Szerkesztette: markastor 2005. 08. 05. 13:08 -kor

#10 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:11

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:05

Tudtommal az email is ingyenes és akinek van chello-ja az emailt is tud küldeni. Ha ahhoz is hülye, akkor szvsz azt sem tudja, hogy az adatforgalmat hol lehet megnézni, imho van egy ingyenes megoldás, tehát nem kéne kötözködni...

Na ide figyel hülyegyerek! Küldtél te már a chellonak mailt? Tudod te, hogy mennyi idő alatt válaszolnak? Fingod nincs az egészről, látom! Arról nem is beszélve, hogy szeretném egyből megnézni, hogy kb hol állok, nem 2-3 nap múlva választ kapni a kérdésemre, amit esetleg pont az értesítő levéllel kapok meg egy időben, ami azt tartalmazza, hogy ön túllépte az adott honapban felhasználható adatforgalmat, ezért lekorlátozzuk! Mert volt rá precedens, hogy még a mit tom én hány százalékos értesítőt se kaptam, vagy poén szinten kb egy időben a korlátozó mailel :)

#11 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:12

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:06

Elég elszomorító, ha így gondolod! Szerintem ugyan is jogállamban élünk, ahol a felhasználónak is vannak jogai! És nem uszítani akarok, csak védeni a jogaimat! Ha ez máshogy nem megy, akár jogi úton is! Gondolom PyRex te nem vagy chellos, vagy igen de bennfentes vagy, vagy a havi forgalmad nem éri el a 10GB-ot se és elítéled azokat, akik ki is használják azt, amire előfizetnek :)

"jogállamban élünk, ahol a felhasználónak is vannak jogai"

Jogod van írni egy emailt (ingyen) nekik, hogy megtudd az adatforgalmadat
Jogod van telefonálni is (csak akkor ingyen, ha chello telefonod van), nekik meg joguk van ahhoz, hogy néha ne működjön a szolgáltatás.
Érdekes módon, akmikor KEVESEBBET mér a chello, akkor senki sem jártatja a száját, hogy ugyanmár, miért működik rosszul.
Érzed az iróniát, ugye?
Írj egy email-t ha nem akarsz telefonálni és kész. Ingyenes, és jogod van hozzá...

Amúgy meg:

- chello-s vagyok
- méghozzá plus-os
- nem vagyok bennfentes
- átlag 35-55GB-ot töltök le, de volt már, hogy korlátoztak engem is - tudomásul vettem
- csak azt ítélem el, aki több 100GB-ot akar rajta warezolni... Az béreljen egy 100MBit-es szervert valahol és töltögessen ott (ugyanannyi, mint a chello plus és még korlát sincs rajta)

#12 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:13

Idézet: markastor - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:08

Én csak ERRŐL a topicról/szavazásról nyílvánítottam véleményt, s nem a szavazás kezdeményezőjéről.

Én meg nem.

#13 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:06

Milyen megoldás?

Email...

#14 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:16

Kíváncsi lennék azok véleményére, akik a jogilag igen, vagy jogilag nem-re szavaztak! gondolom valamilyen jogi ismeret birtokában szavaztak oda :)

Azért meg vok nyugodva, hogy a többségnek ez ügyben az a véleménye, mint az enyém :) Bár még alakulhat :)

Szerkesztette: -=nfs=- 2005. 08. 05. 13:17 -kor

#15 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:16

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:11

Na ide figyel hülyegyerek! Küldtél te már a chellonak mailt? Tudod te, hogy mennyi idő alatt válaszolnak? Fingod nincs az egészről, látom! Arról nem is beszélve, hogy szeretném egyből megnézni, hogy kb hol állok, nem 2-3 nap múlva választ kapni a kérdésemre, amit esetleg pont az értesítő levéllel kapok meg egy időben, ami azt tartalmazza, hogy ön túllépte az adott honapban felhasználható adatforgalmat, ezért lekorlátozzuk! Mert volt rá precedens, hogy még a mit tom én hány százalékos értesítőt se kaptam, vagy poén szinten kb egy időben a korlátozó mailel :)

Nincs fingom az egészről mi? Budapesten az elsők között fizettem elő a szolgáltatásra, de nincs fingom róla ugye? Szertem az ilyen okoskákat, mint amilyen Te is vagy... Ide jössz, kitalálsz valami indokot, hogy hogyan köss bele egy szolgáltatóba, ami épp most adott plusz sávszélességet ingyen a segged alá. Aztén ha valaki nem ért veled egyet, azt lehülyegyerekezed? Kinek képzeled magad öcsi? Vegyél vissza nagyon gyorsan.  :rolleyes: Fogalmad sincs ki vagyok, úgyhogy ne találd már ki, ok? Én sem mondtam rólad semmit, csak ami az igazság: itt kötekedsz és lázítasz, hogy pereljünk. Én meg majd beperellek Téged, mert hülyegyerekezel. Kb. annyi értelme lenne, mint chello-t perelni.

#16 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:21

Perelj csak, juszt is HÜLYEGYEREK :D

Ki nem szar le magasról? Attól, hogy elsők közt voltál előfizető, sajnos nem biztos, hogy értesz is hozzá :) mint az szerintem ki is derül hozzászólásaidból :)
Ha olvastad volna a másik topicot, láthattad volna azt is, hogy alapjában véve elégedett vagyok most a szolgáltatással és gratuláltam is NSDéknek a megvalósításhoz. Csak ami jár az jár.

#17 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:23

és pyrex, szerinted ez így tök normális? átlaguser nem számolgat mennyit tölt le.
JóSebesség

#18 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:24

Egy hete pénteken be sem volt kapcsolva a gépem, 700 mb-ot rápakoltak.
A szavazást pedig demokratikusnak tartom, aki pedig lázításnak veszi az a UPC pribékje..

#19 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:25

Idézet: murzuk - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:24

Egy hete pénteken be sem volt kapcsolva a gépem, 700 mb-ot rápakoltak.
A szavazást pedig demokratikusnak tartom, aki pedig lázításnak veszi az a UPC pribékje..

Egyet értek! ez a hülyegyerek 1 upc pribék :D

#20 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:44

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:25

Egyet értek! ez a hülyegyerek 1 upc pribék :D

Szánalmas vagy öreg. Amikor kifogysz az érvekből akkor jön az hogy mindenki hühye, upc pribék meg a többi. Egyszerűen sajnállak, hogy szellemileg ebben ki is merül a vita részedről.

Tudod mit? Pereld be a upc-t! Komolyan mondom! REMÉLEM A GATYÁDAT IS ELPERLIK TŐLED! Idióta...  :rolleyes: Mindig jön egy ilyen, mint Te és aztán sosem lesz a lázadozásaiból semmi. Vagy a szolgáltató rohadtul megszivatja...

Szerkesztette: PyRex 2005. 08. 05. 13:45 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó