HWSW Informatikai Kerekasztal: CHELLO Elérhetetlen számláló - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CHELLO Elérhetetlen számláló Van így joguk korlátozni? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Van e a UPCnek joga korlátozni, ha nem elérhető a számláló? (79 felhasználó adott le szavazatot)

Van e a UPCnek joga korlátozni, ha nem elérhető a számláló?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#21 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 14:03

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:44

Szánalmas vagy öreg. Amikor kifogysz az érvekből akkor jön az hogy mindenki hühye, upc pribék meg a többi. Egyszerűen sajnállak, hogy szellemileg ebben ki is merül a vita részedről.

Tudod mit? Pereld be a upc-t! Komolyan mondom! REMÉLEM A GATYÁDAT IS ELPERLIK TŐLED! Idióta...  :rolleyes: Mindig jön egy ilyen, mint Te és aztán sosem lesz a lázadozásaiból semmi. Vagy a szolgáltató rohadtul megszivatja...

A forgalommérés  olyan, mint autóban az üzemanyag szint visszajelző. Akkor nem érdekelne, hogy mennyit fogyaszt az autóm, ha sosem fogyna ki belőle az üzemanyag  Ergo van 5 Gb havi lehetőségem,  amit szeretnék beosztani, de nem szeretném, ha féluton elfogyna a nafta.
A UPC részéről pedig az lenne a korrekt megoldás, - ha a "nem mért" időszakra nem számolna fel forgalmat.
Mivel hibás a mérőjük - ebből adódóan nem is lehet hiteles !

#22 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 14:27

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:44

Szánalmas vagy öreg. Amikor kifogysz az érvekből akkor jön az hogy mindenki hühye, upc pribék meg a többi. Egyszerűen sajnállak, hogy szellemileg ebben ki is merül a vita részedről.

Tudod mit? Pereld be a upc-t! Komolyan mondom! REMÉLEM A GATYÁDAT IS ELPERLIK TŐLED! Idióta...  :rolleyes: Mindig jön egy ilyen, mint Te és aztán sosem lesz a lázadozásaiból semmi. Vagy a szolgáltató rohadtul megszivatja...

Száanalmas vagyok? Ha nem sértődsz meg, erről most nem indítok új szavazást, de ha van kedved, te megteheted :D
Kifogytam az érvekből? Valóban! :) Minden érvem leírtam már eddignincs több sajnos, de nem ezért hülyézlek le, hanem a hozzásállásod miatt. Tudod a lázítás szó mit jelent egyáltalán? Mert látom annak a fogalmával sem vagy tisztában. Tudod jogom van tudni, mint upc előfizetőnek, hogy mekkora a forgalmam, mert az alapján korlátoz a szolgáltató. Nem emailben akarom ezt megtudni, mert igaz a webes forgalomszámláló sem realtime, mint azt a chellos topicban NSD már párszor leírta (kicsit akkor én is nehezen értettem meg :) de lagalább 1-2 óra eltéréssel stimmel, míg egy email válasz a upcnél, sajnos napokba is beletellik, de van olyan kérdésem amit feltettem nekik kb 2 éve és a mai napig nem kaptam rá választ, holott válaszadási kötelezettségük van. Mégse pereltem őket, meg lázítottam másokat erre, mert nem volt olyan lényeges. Viszont mivel a netkapcsolatra a munkám miatt is szükségem van, közel sem mindegy, hogy az milyen sebességű! Mivel van egy nagyon jó kis progi, amit anno a chello hubról (zenész hub) szedtem le, ami a felhasználóneved és jelszavad beírása után magától lekéri a forgalmi adataidat az általad beállított időközönként ezért ezt szoktam figyelni. Közel sem érdekel, hogy mennyire valós amit mér a chello, ezért más forgalom mérő progit nem is használok, ezért azt is leszarom, ha többet, meg azt is ha kevessebet mér! Csak szeretném úgy beosztani a keretem, ahogy nekem teccik, márpedig ez csak akkor lehetséges, ha folyamatosan figyelemmel tudom kísérni a forgalmam alakulását! Ez pedig sajnos most éppen nem lehetséges! Mivel pedig a számláló oldalra nem tudok belépni, ezért azt sem tartom korrektnek, hogy 1-2 nap múlva elindilva a számláló, esetleg 31GB-on állva lekorlátozzon. Azt sem értem továbbá, ha az ügyfélszolgálat látja a forgalmam, mert ott szerinted megkérdezhető, akkor még is jónak kell lennie, csak direkt nem teszik elérhetővé! Vagy a minimum az lenne, ha ők látják is, legalább naponta 1X küldenének egy mailt, mely tartalmazza azt, hogy szíves elnézését kérjük amiatt, hogy a forgalomszámláló oldal pillanatnyilag nem használható a felhasználók számára technikai adatok miatt, de az ön forgalma, 2005.08.04 napjáig, 12,45GB volt.

Persze tudom, sokat várok el, mert szeretnék egy normális, felhasználó barát szolgáltatót és nem állok be az olyan majom birkák sorába, mint TE!

#23 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 14:33

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:16

Kíváncsi lennék azok véleményére, akik a jogilag igen, vagy jogilag nem-re szavaztak! gondolom valamilyen jogi ismeret birtokában szavaztak oda :)

Azért meg vok nyugodva, hogy a többségnek ez ügyben az a véleménye, mint az enyém :) Bár még alakulhat :)

A jogilag igenre szavaztam. Azért, mert amikor előfizettél/em a szolgáltatásra, tisztában voltál/am vele, hogy x GB felett lelassítanak. Én korlátlan, határozatlan idejű adsl-ről voltam kénytelen áttérni erre, bevállalva azt, hogy egy idő után lassabban fogok netezni. Nem tudom, mennyi szokott lenni a forgalmam, általában csak szörfözök, néha-néha letöltök, nekem elég. Ha valakinek nem elég, menjen másik szolgáltatóhoz.

Nem akarok kettőtök vitájába beleszólni, nem foglalok állást - a fenti nem az! - egyik oldalon sem, csak a véleményemet írtam le, a sajátomat!

És kérlek szépen Titeket, a jelzőket felejtsétek el, próbáljátok meg az érvek harcát folytatni, abból még jó is kisülhet! ;)  Ebből nem! :(

szerk.: PONT! :D

Szerkesztette: bigsee 2005. 08. 05. 14:34 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#24 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:09

Jogilag teljessen oké, hogy korlátoznak, mivel a szerződés, amit aláírtál nem ír a kezeles.chello.hu használatáról, lehetőségéről. De mint tudjuk, ami törvényileg helyes, jogos, nem feltétlenül etikus is... :rolleyes:
Szerintem viszont nem fognak kib***ni az emberekkel direkt, így nem fognak korlátozni, ha rendesek lesznek, legalább megtudják mennyit bír a hálózatuk és hogy mennyi a tartalék benne.

#25 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:15

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 15:33

A jogilag igenre szavaztam. Azért, mert amikor előfizettél/em a szolgáltatásra, tisztában voltál/am vele, hogy x GB felett lelassítanak. Én korlátlan, határozatlan idejű adsl-ről voltam kénytelen áttérni erre, bevállalva azt, hogy egy idő után lassabban fogok netezni. Nem tudom, mennyi szokott lenni a forgalmam, általában csak szörfözök, néha-néha letöltök, nekem elég. Ha valakinek nem elég, menjen másik szolgáltatóhoz.

Nem akarok kettőtök vitájába beleszólni, nem foglalok állást - a fenti nem az! - egyik oldalon sem, csak a véleményemet írtam le, a sajátomat!

És kérlek szépen Titeket, a jelzőket felejtsétek el, próbáljátok meg az érvek harcát folytatni, abból még jó is kisülhet! ;)  Ebből nem! :(

Nem értem a jogi okfejtésed.  -Hogy lehet  valakitöl számonkérni azt - ahol az azzal kapcsolatos információkat  visszatartják ? A szerződésben pedig nem olvastam, de nem is mondta senki, hogy hónap vége felé x Gb után  lassítanak. Sőt mint korábban írtam nekem begyorsítottak a hónap végén. Ennek ellenére messze elmarad a UPC által mért forgalmam a "megengedettől".
Abban  egyetértek, hogy a kreatív és a kúltúrált vita visz előre a fejlődés útján.

#26 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:23

Nem tudom jogilag mi a helyzet, de kit érdekel ez az egész? Máskor éjjel-nappal a forgalommérőt nézed? Tegyél fel egy DU Metert és meg van oldva. Ennyi erővel pereljünk be mindenkit valami hülyeség miatt.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#27 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:23

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:33

Bocsi, de szerintem rosszul értelmezted a kérdést. Azzal én is tisztában vagyok, hogy van korlát és el is fogadtam. Azzal van gondom, hogy a upcnek nem e kéne akkor azt is biztosítania, hogy láthassam a saját lebonyolított forgalmam értékét. Mivel a számláló oldal egész elseje óta nem megy senkinek, a upc viszont csak a saját értékeit fogadja el.

És tudtommal van olyan törvény, ami kötelezi erre, ha már korlátoz. Persze jogi analfabéta vagyok, azért is indítottam a szavazást.

Szerkesztette: -=nfs=- 2005. 08. 05. 15:26 -kor

#28 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:29

Idézet: Levente - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 15:23

Nem tudom jogilag mi a helyzet, de kit érdekel ez az egész? Máskor éjjel-nappal a forgalommérőt nézed? Tegyél fel egy DU Metert és meg van oldva. Ennyi erővel pereljünk be mindenkit valami hülyeség miatt.

Hiába teszek fel dumetert, mert nem mér pontos adatokat, pont a specifikus számolási mód miatt, hogy nem számolja a hálózaton belüli forgalmat, tehát nincs értelme. Az a mérvadó, amit ők mérnek és ez így van jól. Nem ezzel van gondom. És igen, elég sűrűn nézegetem a forgalomszámlálót, mivel a JúPC forgalommérő progim is 30 perces frissítésre van beállítva.

#29 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 15:35

Idézet: murzuk - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:15

Nem értem a jogi okfejtésed.  -Hogy lehet  valakitöl számonkérni azt - ahol az azzal kapcsolatos információkat  visszatartják ? A szerződésben pedig nem olvastam, de nem is mondta senki, hogy hónap vége felé x Gb után  lassítanak. Sőt mint korábban írtam nekem begyorsítottak a hónap végén. Ennek ellenére messze elmarad a UPC által mért forgalmam a "megengedettől".
Abban  egyetértek, hogy a kreatív és a kúltúrált vita visz előre a fejlődés útján.

TE MIRŐL BESZÉLSZ? MILYEN INFORMÁCIÓ VISSAZATARTÁSRÓL???

Komolyan, Ti (Te és nfs) hol éltek b+???

1. - A chello topikban sokak leírták, hogy nem működik, MINDNEKI tudomásul vette, hogy egy hiba folytán jelenleg nem elérhető. Nagyjából mindenki (akinek olyan fontos a forgalom) tudja, hogy mennyit töltött le idáig. Még akkor is, ha nem adjátok össze bájtonként az adatokat, akkor is meg lehet saccolni, hogy hol jár az ember.

2. - Mivel elhangzott az, hogy munkára (is) használod a neted (nfs), akkor ENNYI NINCS BENNED, HOGY FELVESZED A TELEFONT, HOGY MEGTUDD, HOGY IS ÁLL A FORGALOM??? TIPIKUS HOZZÁÁLLÁS - SAJNOS KIS HAZÁNKBAN EZ EGYRE INKÁBB JELLEMZŐ - Te vagy az élő példa rá. Basszus, ha nekem fontos valami, sz@rok rá, hogy elviszi 100 forintomat a telefon. Felhívom és megkérdezem. Nem pedig ÓRÁKAT CSESZEK EL VELE, hogy a saját szolgáltatómat mocskoljam és mindenféle hülye szavazásokat indítsak meg rinyáljak, mint egy idióta fürdősq*va...

3. - A szerződésben, amit aláírtál, van szó arról, hogy a szolgáltatás időtartamának 100%-a alatt elérhetővé teszik az adatforgalmadat? Mert ha nincs, jobb is zárni ezt a topicot.

4. - INFORMÁCIÓ VISSZATARTÁS??? Ti nem tudjátok, miről beszéltek... Lehet, hogy én egy "majom birka" vagyok, mert nem kérek számon a szolgáltatómon egy olyan dolgot, amit nem is ígért, lehet, hogy én az vagyok, mert tudok várni pár napot, amíg rendbehozzák az oldalt, de az tuti, hogy eddig csak Te személyeskedsz folyamatosan és azt hiszem ez mindent elárul.

No comment - továbbra is fenntartom, hogy szánalmas a hozzáállásod. Tipikusan az az ember vagy (nfs) - hogy én is személyeskedjek picit - aki több időt eltölt egy dolognak a bonyolítsával, mint amennyi időbe és energiába kerülne neki megoldani (telfonálni egyet). Sok sikert Neked az élet egyéb dolgaihoz...

Szerkesztette: PyRex 2005. 08. 05. 16:20 -kor

#30 Felhasználó inaktív   lvitya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 16:02

Szerintem ne húzd fel magad rajta, nfs már csak ilyen. Régebben is mindenféle szar, szemét, mocskos cégnek jellemezte a upc-t, ha volt valami gondja, ill. lehülyézte azokat, akik nem értettek vele egyet. :up:

Egyébként nem tudom miért kell a hónap elején nézegetni a mérőt, talán az első héten ellövi a megengedett mennyiséget?  :think:

#31 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 16:13

Szerintem perelni nem érdemes, meg pár napért nincs is értelme, de igazat adok nfs-nek abban, hogy ha van egy korlátozás, akkor a szolgáltatónak kötelessége információt adni, hogy hol tart a mért dologban.
Szándékosan nem írtam adat forgalmat, mert ez nem csak az internetre vonatkozik, hanem egyéb másra is, mint például a telefon.
Ez pont olyan, mint ha a kártyás telefonnál nem tudnád nyomon követni, hogy mennyi is az egyenleged, vagy egy lebeszélhető havi díjból mennyi van még hátra.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#32 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:04

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 13:55

Szerintem nagyon gyorsan le kéne állnod az emberek uszításával ebben a témában. Csak jótanács.

miért? Meg fogják verni??? :D
Sajnos addig nincs joguk a korlátozásra, míg nem mutatják meg, miért korlátoztak

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 08. 05. 17:08 -kor

Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#33 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:07

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 15:33

De azt is aláírtam, hogy megmutatták, hol tudom nézni a forgalmam.
Egy idő után korlátoznak??? Mi??? :D Forgalom mérés van. Méghozzá pl. a Classic-nál 30Gb. ÉS EZT KIFIZETTED. Tehát kötelességük mutatni a forgalmat. Az egy dolog, hogy Téged nem érdekel. De itt nem rólad van szó. Jogilag nem korlátozhatnak, míg nem látod, mennyit forgalmazol. Ez teljesen egyértelmű.

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 08. 05. 17:13 -kor

Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#34 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:18

Az ÁSZF-et egyikőtök sem vette elő, pedig teljesen publikusan elérhető. No e szerint (36. oldal, 2.sz. melléklet):

Idézet

Amint az adott Internet-hozzáférési csomag által biztosított sávszélességen átvihető adatmennyiség
80%-a elérésre kerül, az Előfizető figyelmezető e-mailt kap a Szolgáltatótól, és a 100% elérésekor a
rendszer kábel modem által maximálisan elérhető sávszélességét maximum 90%-kal csökkenti. Ez az
alacsonyabb sebesség továbbra is – iőbeli korlát nélkül - lehetővé teszi az Előfizető számára, hogy a
Szolgáltatást teljesértékűen használhassa.
Az adatforgalom összesítése naponta történik, és a Chello szolgáltatás weblapjának forgalom
információs oldalán az Előfizető által ellenőrizhető az azt követő napon, ahogyan az rögzítésre kerül.
...
A Szolgáltató az Előfizető, vagy Igénylő számára – annak kérésére - az adatforgalom mérésének
részletes szabályairól minden szükséges felvilágosítást megad.

További bónusz, hogy 90%-nál is küldenek emailt (nekem már küldtek egyszer). Szóvál bennevan, hogy ha neadjisten az online számláló problémázik, akkor lehet telózni neki, hogy mondjanak egy számot (vagy konkrétabbat kérdezz a hogyanról).

#35 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:21

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 18:18

Az ÁSZF-et egyikőtök sem vette elő, pedig teljesen publikusan elérhető. No e szerint (36. oldal, 2.sz. melléklet):

További bónusz, hogy 90%-nál is küldenek emailt (nekem már küldtek egyszer). Szóvál bennevan, hogy ha neadjisten az online számláló problémázik, akkor lehet telózni neki, hogy mondjanak egy számot (vagy konkrétabbat kérdezz a hogyanról).

nem semmi. A telefont fel se veszik. És a percdij meg pörög. Vagy a telefonszámlát ők fizetik?? :D Az már késö, ha megtudom, hogy 90%-nál tartok. Azért is rossz, hogy most kapcsolták ki a számlálót, mert a sávszélemelés miatt nem is fogja tudni érezni az ember, mennyit töltött

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 08. 05. 17:23 -kor

#36 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 17:32

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 18:21

nem semmi. A telefont fel se veszik. És a percdij meg pörög. Vagy a telefonszámlát ők fizetik?? :D Az már késö, ha megtudom, hogy 90%-nál tartok. Azért is rossz, hogy most kapcsolták ki a számlálót, mert a sávszélemelés miatt nem is fogja tudni érezni az ember, mennyit töltött

Hátnemtom. Nekem eddig mindig felvették az elmúlt 1-2 évben, bár volt hogy vivaldiztam, de felvették és normális sikerült megoldani, amiért telóztam. Ezt a magam részéről teljes objektivitással mondom, így történt, nem kell semmit sem "igazítanom" ezen.

Az említett 1-2 év előtt voltak gebaszok, de olyankor az egész hálózat ledőlt jósokáig, nemcsoda hogy az üf. is összedőlt.

#37 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 05. 17:37

Idézet: PyRex @ 2005. aug. 5. - Dátum: péntek - 16:35

1. - A chello topikban sokak leírták, hogy nem működik, MINDNEKI tudomásul vette, hogy egy hiba folytán jelenleg nem elérhető. (...)

Idézet: PyRex @ 2005. aug. 5. - Dátum: péntek - 16:35

...felveszed a telefont, hogy megtudd, hogy is áll a forgalom??? (...)

De aze' fura, hogy az ugyfelszolgalaton (elvileg) meg tudjak mondani a forgalmadat... Ugyan mit hasznalnak erre?  :\   o.O

(Semmi modon nem vagyok erintett az u'pe'ce'vel...)

Szerkesztette: blash 2005. 08. 05. 17:37 -kor

#38 Felhasználó inaktív   lvitya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:23

Idézet: blash - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:37

De aze' fura, hogy az ugyfelszolgalaton (elvileg) meg tudjak mondani a forgalmadat... Ugyan mit hasznalnak erre?  :\ o.O

(Semmi modon nem vagyok erintett az u'pe'ce'vel...)

Valószínűleg csak a weboldal szar és ettől függetlenül az adatgyűjtés a forgalmakról még működik.  :think:

#39 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 07:03

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:35

TE MIRŐL BESZÉLSZ? MILYEN INFORMÁCIÓ VISSAZATARTÁSRÓL???

Komolyan, Ti (Te és nfs) hol éltek b+???

4. - INFORMÁCIÓ VISSZATARTÁS??? Ti nem tudjátok, miről beszéltek... Lehet, hogy én egy "majom birka" vagyok, mert nem kérek számon a szolgáltatómon egy olyan dolgot, amit nem is ígért, lehet, hogy én az vagyok, mert tudok várni pár napot, amíg rendbehozzák az oldalt, de az tuti, hogy eddig csak Te személyeskedsz folyamatosan és azt hiszem ez mindent elárul.

Egy percre lesüllyedek a szintedre b+  Te szerencsétlen.

Na-ná hogy nem érted, mert szellemileg  toprongy vagy.

Az önkritikáddal egyetértek, de feltételezem, hogy segített valaki..

Ui." Aki szellemileg fegyvertelen - azzal nem párbajozok "

#40 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:19

:offtopic:

Lol ez a topic, imádom, amikor egy chellomeleg (pyrex) és egy fontoskodó ugribugri (nfs) összetalálkozik.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó