Richard Burns Rally folytatás
Elküldve: 2005. 08. 15. 08:46
Idézet: Fecni
Akkor most én is hozzászólok ehhez a témához.
Nem igaz mit nem lehet ezen érteni?! Álló kerék=nagyobb fékút.
Sőt, nekem még olyan is volt idén télen, hogy mentem kocsival olyan úton, hogy rá volt az útra fagyva a letapadt hó+esett az ónoseső és le kellett volna fordulnom a 21-es főútról a benzinkút felé.
50-es tempó és alig-alig elkezdtem nyomni a féket erre elkezd vonyítani a gumi. Na mondom itt sem fogok letérni...
Mentem tovább, hogy majd akkor a legközelebbi kereszteződésnél ismét megpróbálkozok.
Na mondom itt már jó messze elkéne kezdeni lassulni fék nélkül. Maradt a motorfék. Visszacsaptam 4-ből 3-ba, szép lassan engedtem fel a kuplungot, nehogy hirtelen lassuljon, és még igy is majdnem lemásztak az útról az első kerekek...
Szóval mindíg max. annyira kell a féket nyomni, amig még nem állnak meg a kerekek, mert ha megáll, akkor hirtelen veszít a tapadásából a dolog.
Vegyünk egy példát. Adott egy szánkó, meg rajta valami teher(nem lajkakutya ),
Ha megakarod mozdítani, elég nagy erőt kell kifejteni. Viszont ha már mozgésba hoztad, és csúszik, könnyedén siklik. Ugyanezt képzeld el fordítva, fékezésnél...
Nem igaz mit nem lehet ezen érteni?! Álló kerék=nagyobb fékút.
Sőt, nekem még olyan is volt idén télen, hogy mentem kocsival olyan úton, hogy rá volt az útra fagyva a letapadt hó+esett az ónoseső és le kellett volna fordulnom a 21-es főútról a benzinkút felé.
50-es tempó és alig-alig elkezdtem nyomni a féket erre elkezd vonyítani a gumi. Na mondom itt sem fogok letérni...
Mentem tovább, hogy majd akkor a legközelebbi kereszteződésnél ismét megpróbálkozok.
Na mondom itt már jó messze elkéne kezdeni lassulni fék nélkül. Maradt a motorfék. Visszacsaptam 4-ből 3-ba, szép lassan engedtem fel a kuplungot, nehogy hirtelen lassuljon, és még igy is majdnem lemásztak az útról az első kerekek...
Szóval mindíg max. annyira kell a féket nyomni, amig még nem állnak meg a kerekek, mert ha megáll, akkor hirtelen veszít a tapadásából a dolog.
Vegyünk egy példát. Adott egy szánkó, meg rajta valami teher(nem lajkakutya ),
Ha megakarod mozdítani, elég nagy erőt kell kifejteni. Viszont ha már mozgésba hoztad, és csúszik, könnyedén siklik. Ugyanezt képzeld el fordítva, fékezésnél...
Na ez se az igazi!
Pl: két külön kanyarról beszéltél, ahol tuti eltért az útfelület!
A szánkós példa se jó szerintem...
Magyarázd meg slick gumival és betonon normál száraz (nem esős/csúszós) útfelületen ugyanezt!
Szerkesztette: KZKZKZ 2005. 08. 15. 08:48 -kor
Elküldve: 2005. 08. 15. 08:54
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 9:46
Na ez se az igazi!
Nem két fajta útfelületről volt szó. Egy-az-egyben ugyanolyanról.
Elküldve: 2005. 08. 15. 08:58
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 9:46
Na ez se az igazi!
Magyarázd meg ... ugyanezt!
Magyarázd meg ... ugyanezt!
Feladom. Valakííí

Elküldve: 2005. 08. 15. 09:52
Idézet: Melorin - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 9:58
Feladom. Valakííí

Ó ugyan, küzdjetek KZ kemény fejével még egy kicsit..

..Viszont indítványozom, hogy kezdjünk KZ elnevező akciót. Vagyis mindenki, aki meg akarja nevezni, az adjon valami feloldást a K-Z (kezdő-)betűkre! Nem muszáj névnek lennie, kezdem mindjárt azzal, hogy KékesZöld (lesz a feje, ha túl sokat keménykedik

TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea
Elküldve: 2005. 08. 15. 10:05

Marek!
I knew you were going for the lead but didn't think this soon

I hope you will motivate Akos a bit. He's been lazy lately

TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea
Elküldve: 2005. 08. 15. 10:12
Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 10:52
Ó ugyan, küzdjetek KZ kemény fejével még egy kicsit..
Nem úgy van az, hogy majd én jövök aztán megmondom a frankót 

Mi????????? Te se tudod? Hát hova jut a világ....
Csak azért nem hiszem, el mert 3-4 azt mondták....
Ha mondjuk letesztelem, akkor igen, de nem szeretném ledarálni a gumijaimat ezért...
Elküldve: 2005. 08. 15. 10:12
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 11:11
Azt mondtad, hogy x kanyarnál akartál elkanyarodni, de nem sikerült és a következő y kanyarnál fordultál be.
x<>y
x<>y
A legközelebbi olyan útra, ahova lelehet kanyarodni. Ugyanolyan. Én nem írtam y-t + x-et.
Elküldve: 2005. 08. 15. 10:19
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 11:14
Szóval nem ugyanaz a kereszteződés!
Ne akard, hogy ábrával illusztráljam
Ne akard, hogy ábrával illusztráljam

Nem hát. Mivel elöször amikor fékezni akartam, továbbcsúsztam a kereszteződésen, tehát nem fordultam meg, hogy -Namégegyszer!
Hanem kerestem egy másikat.

Elküldve: 2005. 08. 15. 10:20
Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 11:05

Marek!
I knew you were going for the lead but didn't think this soon

I hope you will motivate Akos a bit. He's been lazy lately

Hmm... I don't see myself having the lead

I still think that Dave is impossible to beat, he always has an answer when I or Akos try to get closer

His UK and USA are just too good for everyone else (and I hate those rallies). I'm afraid he doesn't stop before -800

Elküldve: 2005. 08. 15. 10:26
Idézet: M_S - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 11:20
Hmm... I don't see myself having the lead
I still think that Dave is impossible to beat, he always has an answer when I or Akos try to get closer
His UK and USA are just too good for everyone else (and I hate those rallies). I'm afraid he doesn't stop before -800
I just continue to improve slowly where I can. Akos is probably making multiple records at the moment and will upload them at once. 

Hé Marek! T mg mt csnlsz ttn. Nm trld l znnl gy pr ddt. Szgyllhtnd mgdt.

Elküldve: 2005. 08. 15. 10:28
Idézet: Melorin - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 11:26
Hé Marek! T mg mt csnlsz ttn. Nm trld l znnl gy pr ddt. Szgyllhtnd mgdt. 

Tere Melorin, ilusat päeva sullegi!