HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#351 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 15. 14:10

idézet:
Ezt írta hajjack:
Nem kifejezetten temahoz kapcsolodik, de megkerdezhetem hogy
milyen szivattyu okozza a gondot? Keringteto?
Nalunk keringteto+gazkazan paros szopatta a nepet egy rovid ideig.

En az apronetrol vettem apc smart 700-at 30e-huf-ert, gyari allapotut. Esetleg nezz utana, jobban megeri mint ha a kisse irrealis bolti arat fizeted meg a markaert.
[/quote]

Nem keringető, hanem olyan, ami vizet húz a hálózatból. Aki nyáron hallgatta a híreket, annak mond valami a Budaörs-Törökbálint-Érd környékén kialakult vízhiány... Az érdi vízműtelepnek 2 éve felére vitték le a költségvetését => nincs pénz a fennttartásra => nyáron egyáltalán nincs víz, télen is csak annyi, hogy szivattyú kell hozzá, mert különben nem jön... :(((

Ok, körülnézek az aproneten...

#352 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 17. 01:49

Asztak!%/=a!
Ilyet meg nem is hallottam.
Es ahonnan huzod a vizet, ott nem lesz vakuum?
Nem lehet hogy a K&H-ban van a cso vege? :))
Akkor en is...

#353 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 18:09

idézet:
Ezt írta hajjack:
Asztak!%/=a!
Ilyet meg nem is hallottam.
Es ahonnan huzod a vizet, ott nem lesz vakuum?
Nem lehet hogy a K&H-ban van a cso vege? :))
Akkor en is...
[/quote]
Az alacsonyabban fekvő víztározókban van víz, de a szivattyúk nem tudják felnyomni a kellő nyomásra, mert nincs elég, illetve a meglévők is pusztulnak el, mert jól elvitték a pénzt tőlük, biztos kellett a brókereknek. :(

Biztos, hogy hallottad. Nyáron még a tv-be is bekerültünk, amikor a polgáriőrség, a rendőrség meg a katonaság hozatta a vízet ide lajtoskocsival... :)))
A szomszédunknak akkora háza van, mint egy fél kerület, 2 vadiúj BMW-je, és nagyon röhejes volt nézni, ahogy várja a vízet. :) Szóval mégcsak nem is szegény környék... :)

Na mind1, ezek az okok, a megoldást nem tudom... :))

#354 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 13:17

Csak annyit tennék hozzá a témához, hogy a line interactive UPS-nél is van átkapcsolási idő, noha ezt az eszközök 99%-a észre sem veszi, annyira kicsi.

Csak az on-line UPSeknél nincs átkapcs idő.

#355 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 01:18

Best buy: smart 700 elado
[url="http://"http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=513583"]http://www.vatera.hu....php?cod=513583[/url]

#356 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 18:30

Üdv!
APC Back-CS 350-em van, kértem hozzá soros kábelt - meg is kaptam a software-rel együtt-, de sehogy sem bírom rá venni a gépet hogy együttműködjön vele. Se 98/2000/XP, semmi.
A Powerchute Plus elindul megis találja a Back-et, de nem lehet teszteket végrehajtani, - semmit, csak az EventViewer működik.
Találkozott már valaki ilyennel?

#357 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:26

Beleolvastam a topicba és lenne egy kérdésem. Van egy gép amiben már 2 vinyó elszállt, 2 havonta, mire kiderült, hogy áramingadozás van túl- és alulfeszültség is. Szeretnék hozzá venni UPS-t lehetőleg Sulinetben. A kérdésem, hogy ehhez akkor automata feszültségszabályzós (AVR) UPS kell? Olyan kellene, ami a feszültségingadozást kivédi és ha nem tudja állítsa le a gépet szabályosan (WinXP). Láttam Ellipse Premium 500 USB DIN-t 55ezerért, de ennyi lóvém nincs rá :(

#358 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 15:11

APC-ből ezeket merném ajánlani:

Back-UPS AVR500
Back-UPS RS 500

A Smartok már drágák.

#359 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:48

idézet:
Ezt írta LTB:
APC-ből ezeket merném ajánlani:

Back-UPS AVR500
Back-UPS RS 500

A Smartok már drágák.
[/quote]

Köszi a választ. Sulinetben ezt hol lehet megvenni? Mert van két sulinetes keresőm, de egyikben sincs benne :(

#360 Felhasználó inaktív   Hannibal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 22:02

Egy ideje fontolgatom egy komolyabb teljesítményű (1000VA+) UPS beszerzését és,egészen mostanáig az
APC Smart1000VA-val szemezgettem (85E Ft) de a napokban megakadt a szemem a következő jószágon:
Powercom Ultimate 1000LCD: 108E Ft
Elsőre egy kicsit húzósnak tűnik az ár, de a legolcsóbb
ON-LINE! rendszerű UPS amit valaha láttam.
Vélemények? :cool:

[url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=88"]Kapcsolódó anyag[/url]
Hannibal

#361 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 13. 22:19

idézet:
Ezt írta Hannibal:
Egy ideje fontolgatom egy komolyabb teljesítményű (1000VA+) UPS beszerzését és,egészen mostanáig az
APC Smart1000VA-val szemezgettem (85E Ft) de a napokban megakadt a szemem a következő jószágon:

[url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=88"]Kapcsolódó anyag[/url]
[/quote]

Hmm... Es vajon miert nem irjak oda ennel a modellnel, hogy AC Output Waveform: Sinewave, mint ahogy azt a [url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=2110"]VGD 1000[/url]-nel is tettek? Illetve a termekkivalaszto oldalon miert nem irnak semmi olyasmit az Ultimate ill. Ultimate-LCD kategoriahoz, hogy "with pure sine-wave output", mint ahogy az a Vanguard-LCD kategorianal rogoton elso mondatban szerepel?

Illetve, bar nem tudom pontosan, h mit ertenek online UPS alatt, de de az alapjan, amit logikusnak gondolnek, lehetseges-e egyaltalan, h ne szinuszos kimenete legyen?

#362 Felhasználó inaktív   Hannibal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 13:13

idézet:
Ezt írta sz:

Illetve, bar nem tudom pontosan, h mit ertenek online UPS alatt, de de az alapjan, amit logikusnak gondolnek, lehetseges-e egyaltalan, h ne szinuszos kimenete legyen?
[/quote]

Igen, de akkor felmerül az emberben a kérdés, hogy akkor mi értelme online-nak.
Az online-nak nem pont az lenne az értelme, hogy tiszta sinusos jelet állít elő a hálózattól függetlenül?
Ami nem sinusos az már nem is lehet online, vagy tévedek?
Hannibal

#363 Felhasználó inaktív   P8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 13:21

Sziasztok

1 hete vettem egy APC-UPS 500-t (BK500EI)
eddig megvagyok vele elégedve, sz.gépem+monitor+ADSL modem van benne. max 10percet ír ki max időnek, monitor nélkül 22-23percet.
Mi lenne ha benne lévő kicsi aksi hejett egy kicsivel nagyobbat kötnék rá? pl. 55Ah :D rendes Autoba valót(persze zselés) - kezelné ? ugyanúgy tudná használni + hosszab ideig is bírná ?

#364 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 15:25

idézet:
Ezt írta Hannibal:
APC Smart1000VA-val szemezgettem (85E Ft)
...masik UPS...
a legolcsóbb
[/quote]
Miert, a SmartUPS1000 az nem online?

Kozben nezem, line-interactive.

#365 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 23:02

idézet:
Ezt írta Hannibal:
Igen, de akkor felmerül az emberben a kérdés, hogy akkor mi értelme online-nak.
Az online-nak nem pont az lenne az értelme, hogy tiszta sinusos jelet állít elő a hálózattól függetlenül?
Ami nem sinusos az már nem is lehet online, vagy tévedek?
[/quote]

Fogalmam nincs. Elolvastam, ami a honlapjukon van, aztan elbizonytalanodtam, s ezzel kapcsolatos kerdeseimet leirtam ide (;
Nem tudom, h mit jelent UPS-ek eseteben az on-line, viszont fentebb irta vki, h line-interaktiv UPS-eknel is van nemi atkapcsolasi ido, meg ha az nagyon kicsi is, valamint a line-interactive UPS-ek is kepesek valodi szinusz kimenetre [nem mind, pl APC Smart < 700VA]. Ezeket figyelmbe veve, az on-line eseteben en arra tudok gondolni, hogy azoknal nem csak jo kozelitessel, hanem tenylegesen nulla az atkapcsolasi ido. Meg persze mas is:
idézet:
Ezt irjak az [url="http://"http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=163"]apc.com[/url]-on
The Smart-UPS On-Line products are based on field proven, industry leading Smart-UPS functionality but offer a double conversion on-line topology that delivers tight voltage and frequency regulation, zero transfer time to and from battery, and input power factor correction.[/quote]
Hogy ezek az uj feature-ök csak az APC on-line UPS-ei eseten vannak meg, vagy mivel szuksegszeruen az UPS on-line voltabol kovetkeznek, ezert mas gyartoknal is.
Majd az okosok csak megmondjak... (;
Mindenesetre szerintem otthonra egy tok egyszeru UPS is eleg, ha a teljesitmenye megfelelo, hacsak nem akarsz trafos tappal rendelkezo eszkozoket radugni, mert ahhoz valodi szinusz kell.

#366 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 12:03

APC-nél:

Smart-UPS és Smart-UPS online(mai nevén Smart UPS RT) két külön termékcsalád.

Az SU 700VA-től fölfele valódi sinusos kimenetet ad, de nem on-line, mint az RT-k(rack and tower).

Kérdés, hogy szükséged van-e on-line készülékre.

Én is igen nehezen tudomelképzelni azt az on-line készüléket, amelynek nem sinusos a kimenete.

#367 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 12:05

idézet:
Ezt írta P8:
Sziasztok

1 hete vettem egy APC-UPS 500-t (BK500EI)
eddig megvagyok vele elégedve, sz.gépem+monitor+ADSL modem van benne. max 10percet ír ki max időnek, monitor nélkül 22-23percet.
Mi lenne ha benne lévő kicsi aksi hejett egy kicsivel nagyobbat kötnék rá? pl. 55Ah :D rendes Autoba valót(persze zselés) - kezelné ? ugyanúgy tudná használni + hosszab ideig is bírná ?
[/quote]

Elképzelhető, hogy egy a szabvány 7,2Ah/12V akku helyett nagyobbal is működne, de hogy egy 55Ah-s akkut egy hét alatt sem tölt fel egy kis Back, az biztos.

#368 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 12:06

idézet:
Ezt írta Hannibal:

Egyébként van egy használt SU1000INET-em zsírúj akkukkal, ha érdekel, írj!
[/quote]

#369 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 12:08

És még egy dolog:

On-line az az UPS, amelynek kimenetén folyamatos sinist látunk a bemeneti oldalt érő zavarok esetén is.

#370 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:44

idézet:
Ezt írta nyikszi:
Beleolvastam a topicba és lenne egy kérdésem. Van egy gép amiben már 2 vinyó elszállt, 2 havonta, mire kiderült, hogy áramingadozás van túl- és alulfeszültség is. Szeretnék hozzá venni UPS-t lehetőleg Sulinetben. A kérdésem, hogy ehhez akkor automata feszültségszabályzós (AVR) UPS kell? Olyan kellene, ami a feszültségingadozást kivédi és ha nem tudja állítsa le a gépet szabályosan (WinXP). Láttam Ellipse Premium 500 USB DIN-t 55ezerért, de ennyi lóvém nincs rá :([/quote]

Tápot vegyél, kollega, tápot! Egy jó tápegység nem fog áteregetni ingadozásból eredő hibákat, nem tehet tönkre így semmit! Gondolj bele, egy akármiylen kapcsolótáp is legalább 30V-os tartományban működőképes a névleges fesz mellett! Ha ezt úgy teszi, hogy riszálja a kimenetet is vele, akkor ott más bajok is vannak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.