idézet:
Ezt írta Hannibal:
Egy ideje fontolgatom egy komolyabb teljesítményű (1000VA+) UPS beszerzését és,egészen mostanáig az
APC Smart1000VA-val szemezgettem (85E Ft) de a napokban megakadt a szemem a következő jószágon:
Powercom Ultimate 1000LCD: 108E Ft
Elsőre egy kicsit húzósnak tűnik az ár, de a legolcsóbb
ON-LINE! rendszerű UPS amit valaha láttam.
Vélemények?![]()
[url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=88"]Kapcsolódó anyag[/url][/quote]
Hmm... Es vajon miert nem irjak oda ennel a modellnel, hogy AC Output Waveform: Sinewave, mint ahogy azt a [url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=2110"]VGD 1000[/url]-nel is tettek? Illetve a termekkivalaszto oldalon miert nem irnak semmi olyasmit az Ultimate ill. Ultimate-LCD kategoriahoz, hogy "with pure sine-wave output", mint ahogy az a Vanguard-LCD kategorianal rogoton elso mondatban szerepel?
Illetve, bar nem tudom pontosan, h mit ertenek online UPS alatt, de de az alapjan, amit logikusnak gondolnek, lehetseges-e egyaltalan, h ne szinuszos kimenete legyen?
UPS
Elküldve: 2004. 01. 13. 22:19
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:13
idézet:
Ezt írta sz:
Illetve, bar nem tudom pontosan, h mit ertenek online UPS alatt, de de az alapjan, amit logikusnak gondolnek, lehetseges-e egyaltalan, h ne szinuszos kimenete legyen?[/quote]
Igen, de akkor felmerül az emberben a kérdés, hogy akkor mi értelme online-nak.
Az online-nak nem pont az lenne az értelme, hogy tiszta sinusos jelet állít elő a hálózattól függetlenül?
Ami nem sinusos az már nem is lehet online, vagy tévedek?
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:21
1 hete vettem egy APC-UPS 500-t (BK500EI)
eddig megvagyok vele elégedve, sz.gépem+monitor+ADSL modem van benne. max 10percet ír ki max időnek, monitor nélkül 22-23percet.
Mi lenne ha benne lévő kicsi aksi hejett egy kicsivel nagyobbat kötnék rá? pl. 55Ah

Elküldve: 2004. 01. 14. 15:25
idézet:
Ezt írta Hannibal:
Egy ideje fontolgatom egy komolyabb teljesítményű (1000VA+) UPS beszerzését és,egészen mostanáig az
APC Smart1000VA-val szemezgettem (85E Ft)
...masik UPS...
a legolcsóbb
ON-LINE! rendszerű UPS amit valaha láttam.[/quote]
Miert, a SmartUPS1000 az nem online?
Kozben nezem, line-interactive.
Elküldve: 2004. 01. 14. 23:02
idézet:
Ezt írta Hannibal:
Igen, de akkor felmerül az emberben a kérdés, hogy akkor mi értelme online-nak.
Az online-nak nem pont az lenne az értelme, hogy tiszta sinusos jelet állít elő a hálózattól függetlenül?
Ami nem sinusos az már nem is lehet online, vagy tévedek?[/quote]
Fogalmam nincs. Elolvastam, ami a honlapjukon van, aztan elbizonytalanodtam, s ezzel kapcsolatos kerdeseimet leirtam ide (;
Nem tudom, h mit jelent UPS-ek eseteben az on-line, viszont fentebb irta vki, h line-interaktiv UPS-eknel is van nemi atkapcsolasi ido, meg ha az nagyon kicsi is, valamint a line-interactive UPS-ek is kepesek valodi szinusz kimenetre [nem mind, pl APC Smart < 700VA]. Ezeket figyelmbe veve, az on-line eseteben en arra tudok gondolni, hogy azoknal nem csak jo kozelitessel, hanem tenylegesen nulla az atkapcsolasi ido. Meg persze mas is:
idézet:
Ezt irjak az [url="http://"http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=163"]apc.com[/url]-on
The Smart-UPS On-Line products are based on field proven, industry leading Smart-UPS functionality but offer a double conversion on-line topology that delivers tight voltage and frequency regulation, zero transfer time to and from battery, and input power factor correction.[/quote]
Hogy ezek az uj feature-ök csak az APC on-line UPS-ei eseten vannak meg, vagy mivel szuksegszeruen az UPS on-line voltabol kovetkeznek, ezert mas gyartoknal is.
Majd az okosok csak megmondjak... (;
Mindenesetre szerintem otthonra egy tok egyszeru UPS is eleg, ha a teljesitmenye megfelelo, hacsak nem akarsz trafos tappal rendelkezo eszkozoket radugni, mert ahhoz valodi szinusz kell.
Elküldve: 2004. 01. 16. 12:03
Smart-UPS és Smart-UPS online(mai nevén Smart UPS RT) két külön termékcsalád.
Az SU 700VA-től fölfele valódi sinusos kimenetet ad, de nem on-line, mint az RT-k(rack and tower).
Kérdés, hogy szükséged van-e on-line készülékre.
Én is igen nehezen tudomelképzelni azt az on-line készüléket, amelynek nem sinusos a kimenete.
Elküldve: 2004. 01. 16. 12:05
idézet:
Ezt írta P8:
Sziasztok
1 hete vettem egy APC-UPS 500-t (BK500EI)
eddig megvagyok vele elégedve, sz.gépem+monitor+ADSL modem van benne. max 10percet ír ki max időnek, monitor nélkül 22-23percet.
Mi lenne ha benne lévő kicsi aksi hejett egy kicsivel nagyobbat kötnék rá? pl. 55Ahrendes Autoba valót(persze zselés) - kezelné ? ugyanúgy tudná használni + hosszab ideig is bírná ?[/quote]
Elképzelhető, hogy egy a szabvány 7,2Ah/12V akku helyett nagyobbal is működne, de hogy egy 55Ah-s akkut egy hét alatt sem tölt fel egy kis Back, az biztos.
Elküldve: 2004. 01. 16. 12:06
idézet:
Ezt írta Hannibal:
APC Smart1000VA-val szemezgettem (85E Ft) de a napokban megakadt a szemem a következő jószágon:
Powercom Ultimate 1000LCD: 108E Ft
Elsőre egy kicsit húzósnak tűnik az ár, de a legolcsóbb
ON-LINE! rendszerű UPS amit valaha láttam.
Vélemények?![]()
Egyébként van egy használt SU1000INET-em zsírúj akkukkal, ha érdekel, írj!
[url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=88"]Kapcsolódó anyag[/url][/quote]
Elküldve: 2004. 01. 16. 12:08
On-line az az UPS, amelynek kimenetén folyamatos sinist látunk a bemeneti oldalt érő zavarok esetén is.
Elküldve: 2004. 01. 16. 13:44
idézet:
Ezt írta nyikszi:
Beleolvastam a topicba és lenne egy kérdésem. Van egy gép amiben már 2 vinyó elszállt, 2 havonta, mire kiderült, hogy áramingadozás van túl- és alulfeszültség is. Szeretnék hozzá venni UPS-t lehetőleg Sulinetben. A kérdésem, hogy ehhez akkor automata feszültségszabályzós (AVR) UPS kell? Olyan kellene, ami a feszültségingadozást kivédi és ha nem tudja állítsa le a gépet szabályosan (WinXP). Láttam Ellipse Premium 500 USB DIN-t 55ezerért, de ennyi lóvém nincs rá[/quote]
Tápot vegyél, kollega, tápot! Egy jó tápegység nem fog áteregetni ingadozásból eredő hibákat, nem tehet tönkre így semmit! Gondolj bele, egy akármiylen kapcsolótáp is legalább 30V-os tartományban működőképes a névleges fesz mellett! Ha ezt úgy teszi, hogy riszálja a kimenetet is vele, akkor ott más bajok is vannak.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 01. 16. 14:03
idézet:
Ezt írta LTB:
Elképzelhető, hogy egy a szabvány 7,2Ah/12V akku helyett nagyobbal is működne, de hogy egy 55Ah-s akkut egy hét alatt sem tölt fel egy kis Back, az biztos.[/quote]
ok - de ha a rákapcsolás elött rendesen feltöltöm ?
lehet-e abból baj hogy 7,2Ah - es aksi hejett 55Ah-t kötök rá ?(elfüstölés-tönkremegy-...) , persze a polarításra ügyelve.
tud valaki olyan progit amit naplózza mikor volt áram kimaradás és mennyi ideig ?
[ 2004. január 16.: P8 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 16. 14:19
idézet:
Ezt írta ics:
Természetesen a kapcsolási szintet (?), azt amit bekapcs után a nyomógomb nyomogatásával lehet állítgatni, vhova 160V-ra állítottam, de SEMMIT sem változtatott.[/quote]
hát most elrontottad a kedvem...
amikor nálunk is előjött a cégnél nemrég (a tucatnyi UPS közül csak a 2 új APC Back CS 500 kattogott néha, 10-15-20 percen keresztül), úgy örültem amikor meglett a "megoldás" - mármint az átsetupolás alacsonyabb érzékenységre.
Mondjuk gyanús volt, h a gyári érték is 180V kellene legyen és biztosan nem zuhant le a bejövő fesz (szkóp ugyan nincs itt, de mértem amikor sípoltak: 229V), de gondoltam hátha a "tüskeérzékenysége" is csökken ezzel, merthát alig pár napja volt, és azóta tényleg nem riasztottak.
De ezek szerint hiába, nem ez a gond ezekkel a &@@&-al...
Elküldve: 2004. 01. 16. 22:47
De itt jön a felfedezés:
Haveromnál az 500-as UPS nem kattog sose, viszont nincs csatlakoztatva az USB kábele a PC-hez. Múltkor kipróbáltuk, visszadugtuk az USB kábelt, és úgy hagytuk. El is kezdett kattogni.
Ezt kipróbáltam nálam visszafelé. Kihúztam az enyim USB kábeljét, azóta nem kattog... Viszont érdekes módon nem abban a pillanatban hagyta abba az eszeveszett kattogását, mikor kihúztam az USB kábelét a gépből, hanem kis idő múlva. De azóta viszont hallgat.
Nem tudom ez mitől lehet, de két UPS-nél talán nem véletlen.
Esetleg más is kipróbálhatná az ilyen típusú UPS-ével, nála, hogy reagál.
Üdv:
SAti
Elküldve: 2004. 01. 16. 23:04
idézet:
Ezt írta P8:
tud valaki olyan progit amit naplózza mikor volt áram kimaradás és mennyi ideig ?[/quote]
Amennyire emlekszem, az APC szoftverei tudjak loggolni az UPS allapotat, mikor ment at akkus uzemre, mikor allt helyre, mikor kapcsolta le a gepet, meg ilyenek.
Kaaar, hogy XP alatt egyikkel sem kompatibilis a Smart600-am...
Elküldve: 2004. 01. 16. 23:16
idézet:
Ezt írta Sati:
Viszont érdekes módon nem abban a pillanatban hagyta abba az eszeveszett kattogását, mikor kihúztam az USB kábelét a gépből, hanem kis idő múlva. De azóta viszont hallgat.[/quote]
szerintem csak azóta nem volt olyan zavar a bejövő tápon, amire kényes ez a dög
amikor nálunk előjött, nem csak hogy kihúztam a gépből (kben Linux, apcupsd-vel) az USB madzagot, de végül elegem lett: lekapcsoltam a gépet, fölraktam egy nem nyavalygós UPS-t... emebből meg (bekapcsolt állapotban) kihúztam a betápot, persze a kattogás abbamaradt, állandó akkus üzemre kapcsolt, átvittem máshova, ott adtam neki újra egy betápot - s a kattogás vissza is jött szépen, pedig USB kapcsolat akkor már rég nem volt
Elküldve: 2004. 02. 05. 02:21
Ez ellen véd? (;
Szerkesztette: szeder 2004. 04. 06. 17:35 -kor
Elküldve: 2004. 02. 05. 07:48
Gyakorlatban meg nem probaltam, masreszt megdoglott az UPS-om.

Ultem le gepezni, kapcsolom be a monitort (gepet nem szoktam kikapcsolni, igy az ment), erre szunetmentes nekiallt vinnyogni, hogy aramszunet van. (persze lakasban osszes villany eg, meg a TV is megy...)
Monitor kikapcs, vissza, meg mindig szirena. Gep kikapcs, szunetmentes off, azota nem tudom visszakapcsolni, aramtalanito kapcsolo ki/be sem segitett rajta.
Vmiert azt hiszi a szerencsetlen, hogy nincs aram, es ugye akkus uzemmodban nem engedi magat bekapcsolni

Otletek?
Elküldve: 2004. 02. 09. 17:59
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Gyakorlatban meg nem probaltam, masreszt megdoglott az UPS-om.[/quote]
Na, mai, fel Buda szamtechboltjait romba donto aramszuneten felbuzdulva szetszedtem az UPS-ot, kiderult, hogy csak a biztositek durrant el multkor.
Ellenben a lokal hiradastechnikai bolt az orrom elott zart be, ugyhogy nem kaptam T3.15-os jelzesu biztositekot, hanem az F5-osnek is orultem, amit talaltam egy hifi bizomanyiban...
Kerdes: Merjem igy, 5A-s biztositekkal hasznalni 3.15A-s helyett?
Masik: mi a rakot jelol a T meg az F?
Elküldve: 2004. 02. 09. 18:57
Az állandó bosszuságot okozó áramszünetek miatt.
Nem tudom milyen típust érné meg vásárolni és melyiknél mit jelentenek a beűk és jelölések. Emiatt kérném akárki segítségét.
Köszönettel: Golyo2004
Elküldve: 2004. 02. 10. 19:36