HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#811 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:08

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:51

szerintem SFIJ nem azt érti trendiség alatt, hogy "amiről azt mondják, hogy trendi, az trendi, tehát azt kell venni", hanem azt, hogy a piaci folyamatok, változások, "trendek" befolyásolják  a fogyasztók lehetőségeit is, ergo akkor is rákényszerül valaki a trendek követésére, ha nem akarja; egyetlen alternatíva a "nem fogyasztás" marad.

:respect:

tudom, hogy kishazánkban pejoratív tartalom tapadt a fogalomhoz, így jobb lenne szépen hosszan körülírni, csak lusta vagyok...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 01. 15:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#812 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:33

persze. a directconnect nevezetű disztribútor egész jó minőségben szok dolgozni.

Tévedsz. :) Egy régi cd-met halásztam elő, utálom a DC-t, de ez itt OFF....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#813 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:29

tudod ecsém az a lexebb ebben, hogy azért vádolsz meg ezzel másokat pejoratíve, mert túl gyáva vagy annak beismeréséhez és belátásához, hogy ez bizony a te életedben is így van. a te nagy feedom-od, vagy laglább is amit annak vélsz, bármannyire is gondolod magad unique-nak valamely pattern-re nagyon jól passzol a marketingesek által kiagyalt 50-60 féle fogyasztó-modellből.

Idézet: South Park - Dátum: S08E05

A: Lécci, srácok! A városunk jóhíre forog kockán! Egyikõtök se segít?
B: Csapatban táncolni konformista dolog.
C: Ja. Nem leszek konformista azért, hogy táncolhassak.
D: Én se segíthetek. Én vagyok a legnagyobb nonkonformista.
E: Én annyira nonkonformista vagyok, hogy hozzátok sem akarok hasonlítani. Segítek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#814 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:15

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:56

Igen ez abban az esetben lenne igaz ha a nextgen konzolok megjelenésével kihalna a pc-s játékipar. Azért erről szó sincs... Az hogy sfij valszeg rohanni fog konzolt venni azért mert a piac ezt diktálja, szíve joga... Ha ő úgy érzi hogy jobban kielégiti az igényeit a konzol akkor vegye meg, de miért kellene a nézeteit másra _eröltetni_? Szvsz itt senki sem ovodás már, mindenki el tudja dönteni h mit akar.

semmi eröltetés, nem volt itt. én nem vártam el egyetlen mélyen tisztelt vitapartnertől sem, hogy akkor most agyát eldobva rohanjon konzolt venni. sokkalta inkább kabátlopási perbe keveredtem. ami itt történt az a konzolosok permanens lehülyézése, leprimitívezése a részetekről. A platform leszarozása a részetekről. Miközben mondom, hogy 2-3 év múlva tök má álláspontotk lesz a kérdésben. A részetekről ami kitapinthatóan látszik az egy elemi félelem a konoloktól és az ebből formálódó zsoigeri gyűlölet a konozols júzerek felé... Na ezen a rubiconon kéne átlépnetek. épp olyan szánalmas mint a mac vs pc intel vs amd viták. madár - madár...

#815 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:15

semmi eröltetés, nem volt itt. én nem vártam el egyetlen mélyen tisztelt vitapartnertől sem, hogy akkor most agyát eldobva rohanjon konzolt venni. sokkalta inkább kabátlopási perbe keveredtem. ami itt történt az a konzolosok permanens lehülyézése, leprimitívezése a részetekről. A platform leszarozása a részetekről. Miközben mondom, hogy 2-3 év múlva tök má álláspontotk lesz a kérdésben. A részetekről ami kitapinthatóan látszik az egy elemi félelem a konoloktól és az ebből formálódó zsoigeri gyűlölet a konozols júzerek felé... Na ezen a rubiconon kéne átlépnetek. épp olyan szánalmas mint a mac vs pc intel vs amd viták. madár - madár...

Vagy az ATi vs. nVidia..  :rolleyes:

#816 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:15

Igen, ezt leírtad már párszor, ezért is írtam amit írtam. Én lesz@rom, hogy ATI or Nvidia, amelyik nekem jobb azt veszem. :) Azt is leírtam, hogy nem vitatkozom piaci folyamatokról mert egyrészt nem értek hozzá, másrészt meg meglátjuk :) Én nem utálom a konzolokat, csak a konzolos játékokat, mert _szerintem_ primitívek. :) A konzolra azért haragszom mindössze, mert a konzol-átiratok általában sz@rok. :) Ami nem tetszeik itt a stílusod, no meg a "pc-pártiak" beskatulyázása. Én magam részéről biztosan nem fogok egy valag pénzt költeni hdtv-re, folyamatos stream-re képes netkapcsolatra (30gb chello powa), etc-re. Leírtam itt is már, fél évig Everquest2-ztem, a Sony online-ról is meg van a véleményem, rajtam nem gazdagodnak tovább az fix :) Nem igazán értékelem azt a fajta pénzhajhászatot, amit folytatnak. :) Ha a sok hamburgerzabáló dagadt zombinak megfelel, lelke rajta.... :) Találkozunk 3 év múlva a PS3 topikban :p
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#817 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:21

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:04

Úgy látszik még mindig nem érted...
Senki se akar ráderőltetni semmit, mindössze azt próbáltuk megértetni veled, hogy tökmindegy most mennyire elégíti ki, az igényeidet a PC; 2-3 év múlva lehet (megkockáztatom: nagy valószínűséggel) már másként fogsz vélekedni. :) Perzse lesznek olyanok (HC TBS, RTS, FPS, szimulátor fanok) akik kitartanak a jó öreg PC mellett játékgépként akár 5-6 év múlva is, de ők azért nagyon elenyésző számban lesznek, ezt gondolom belátod. :)

Egyelöre nem látok be semmit :) Nekem az nem túl szimpi ha valaki megmondja mit fogok csinálni x év múlva. Elég eröltetés szaga van a dolognak. Mivel RPG-vel és FPS játszom leginkább ezért még inkább nem fogom látni értelmét konzolra áttérni. Lehet én már csak ilyen szar vagyok de nekem a pc megfelel és meg is fog felelni. Akinek nem, annak nem, de mondja meg h mit fogok csinálni x év múlva. Mert nem tudhatja.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#818 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:15

Na neeeeeeee :nevet:

Uhh ez de szánalmas... Már bocsesz.

Az első pár oldalt követtem. Aztán kimaradás, majd újból. Egy helyen hangzott el, hogy lusta kövér számítógép kezelésére alkalmatlan debilek vesznek konzolt.

Ti láttatok majdnem minden hozzászólásban támadást. Most említhetném, amikor Mumia megjegyezte, hogy próbált vmi debil konzol játékot, majd jött a következtetés, hogy az összes konzolos játék agyatlan, pedig nem azt mondta...

Lehet, hogy megváltozik a véleményem 3 éven belül az egészről, de lehet, hogy nem. Egyénre szabott nem? Special kolléga írt egy cikket. Mindenkinek egyéni joga egyetérteni meg ellenkezni nem? Ez a topic pedig arra való, hogy erről dumáljunk. Személyes meglátásom szerint neked marhára nem tetszik, hogy nem osztjuk a kis jövőképedet.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#819 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:07

a) nagyon fejlett streaming technológiák léteznek video on demandilag mamár. persze még nem itt, a kárpát-pöcegödörben, de léteznek.

Fejlettség ide vagy, attól még pocsékolás akármilyen fejlett technológiával de feleslegesen töldődik le újra, ha egyszer el is tárolhatnám.  Arról nem szólva, ami nekem legnagyobb aggályom, hogy szarni sem lehet majd menni online kapcsolat nélkül. Ez addig nem baj amíg működik. De múltkor is 3 napig nem volt netem. És ez a legprofibb rendszerben is előfordulhat.

Idézet

b) ez a magad szempontja. van a kiadó szempontja, ami leírja milyen kondíciók mellett szereztél használati jogot.

Viszont még mindig én döntöm el, hogy megveszem e és nem ők. És ha nem felelnek meg az őáltaluk lefektetett kondíciók bizony nem fogom megvenni. Nem létszükséglet ebben megegyezhetünk. Ha valamiért fizetek, akkor az az én igényeimet elégítse ki, és ne az eladóét, az lenne nonszensz.

Idézet

c) ez azért nonszensz, azt teis beláthatod. a tartalom bizonyos részei, átalakítva némileg esetleg társadalom ellenes célra is felhasználhatóak.

Ezt kifejtenéd? Egy film/zene hogyan lenne társadalom ellenes célra használható? A nyilvános prezentáció jogát természetesen nem kérem, az a kereskedelmi használatba fér szerintem. De még ha nyilvánosan közzétenném, akkor sem értem hogyan szolgálhatna egy film társadalomellenes célokat.

Idézet

d) kiforgatott érvelés. nagyon jól tudod, mert kontextbe is raktad, hogy 'te akarsz lenni az a jófej aki egy kisebb közösségbe elhozza a cuccot, a magad fényezésére' - tipusú dologról volt szó.

Nagyon szomorú ha erről neked az önfényezés jut eszedbe. Sosem még csak meg sem fordult a fejembe, hogy én ettől májer lennék. Személyedben egy teljesen eltorzult értékrendű ember kezd körvonalazódni előttem.

#820 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:52

Múmia, milyen konzoljátékokkal játszottál eddig?

#821 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:04

Először azt akartam írni olvass vissza. De úgy látszik tényleg minden egyes oldalon le kell írnom.

PSX-esek közül:

C&C soul survivor (asszem így hívták?)
FIFA akárhány nem tudom mi volt akkoriban aktuális
Quake2
GT1
GT2

PS2-n:
GT3
GT4
Killzone
WRC 2003? vagy 2004 nem tudom.
Plusz volt még két konzolos játék, nevükre nem emlékszem, egyik nézdahátam ugrabugrálós lövöldözős volt.

A másik meg egy érdekes agyatlan játék realitást teljesen nélkülöző ilyen dragonball stílusú mangás örület valami kerekes járművel kellett menni és lődözni benne.

A többi népszerű konzolhoz még nem volt szerencsé(tlensége)m.

#822 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:04

PS2-n:
GT3
GT4
Killzone
WRC 2003? vagy 2004 nem tudom.
Plusz volt még két konzolos játék, nevükre nem emlékszem, egyik nézdahátam ugrabugrálós lövöldözős volt.

Vagyis 3 darab autós és egy darab fps, valamint egy "ugrabugra". A PS1 gameket nem számolom, mert azóta eltelt 6 év.
Nos ez édeskevés ahhoz a nagy mellényhez, amilyenben a konzoljátékokat fikázni szoktad.

#823 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:36

Tökmindegy hány játékot írok ugyanezt írtad volna. Most jöttem rá, hogy ezt a választ már az előző kérdés feltétele előtt eltervezted. Aljas kis módszereid vannak hallod e. BTW idézd fel hol fikáztam a konzoljátékokat nagy mellénnyel? Nem tudod? Na az azért van mert ha valamit fikáztam akkor azok konkrét játékok voltak, nem pedig kollektíve az összes.

Szerkesztette: Mumia 2005. 11. 01. 16:41 -kor

#824 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:36

Tökmindegy hány játékot írok ugyanezt írtad volna.

Nem tökmindegy. Én kb. 10 éve konzolozom és így visszagondolva 20-25 JELENTŐS CÍM után, -tehát nem akármilyen szedett vedett hulladék után-, mondanám azt, hogy kezdem pedzegetni a konzoljátékokat. További 20 cím után mondanám, hogy valamennyire elkezdtem megismerni, további 20 után pedig azt, hogy ismerem.

Gondolj bele fordítva, azt mondanám, hogy játszottam pc-n a Rfactorral, a Myst-el és a Roller Coaster-el, és ezek után mernék bármit is kijelenteni a pc-s játékokról. Joggal számíthatnék arra, hogy körberöhögnek.

#825 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:05

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:25

Na neeeeeeee :nevet:

Uhh ez de szánalmas... Már bocsesz.

Az első pár oldalt követtem. Aztán kimaradás, majd újból. Egy helyen hangzott el, hogy lusta kövér számítógép kezelésére alkalmatlan debilek vesznek konzolt.

Ti láttatok majdnem minden hozzászólásban támadást. Most említhetném, amikor Mumia megjegyezte, hogy próbált vmi debil konzol játékot, majd jött a következtetés, hogy az összes konzolos játék agyatlan, pedig nem azt mondta...

Lehet, hogy megváltozik a véleményem 3 éven belül az egészről, de lehet, hogy nem. Egyénre szabott nem? Special kolléga írt egy cikket. Mindenkinek egyéni joga egyetérteni meg ellenkezni nem? Ez a topic pedig arra való, hogy erről dumáljunk. 

quod erat demonstrandum.

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:25

Személyes meglátásom szerint neked marhára nem tetszik, hogy nem osztjuk a kis jövőképedet.
a meglátásaid tévútra visznek. másfelől még a jövőkép sem az emenyém, hanem azoké akik a key playerek ebben az iparágban. C'mon dude, don't take it personal :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 01. 17:08 -kor

#826 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:05

quod erat demonstrandum.

a meglátásaid tévútra visznek. másfelől még a jövőkép sem az emenyém, hanem azoké akik a key playerek ebben az iparágban. C'mon dude, don't take it personal :Đ

...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#827 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:14

Idézet: UNREG - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:50

Nem tökmindegy. Én kb. 10 éve konzolozom és így visszagondolva 20-25 JELENTŐS CÍM után, -tehát nem akármilyen szedett vedett hulladék után-, mondanám azt, hogy kezdem pedzegetni a konzoljátékokat. További 20 cím után mondanám, hogy valamennyire elkezdtem megismerni, további 20 után pedig azt, hogy ismerem.

Gondolj bele fordítva, azt mondanám, hogy játszottam pc-n a Rfactorral, a Myst-el és a Roller Coaster-el, és ezek után mernék bármit is kijelenteni a pc-s játékokról. Joggal számíthatnék arra, hogy körberöhögnek.

Senki nem fikázza kollektíve a konzolos játékokat.

Ökörség is lenne mert majdnem minden konzolos játék kijön PC-re és majdnem minden PC-s jön konzolra is. Én is végigtoltam jó pár konzolos átiratot (GTA 3, VC, SA, Silent Hill 1,2 blablabla). A Silent Hill egy nagyon igényesen elkészített sorozat sztem. A GTA: SA nem tetszett, de szvsz nem a konzolos múltjával volt bajom...

Nekem az autós játékok meg a repszimek nem tetszenek és nem aszerint válogatok, hogy konzolos vagy PC-s kollektíve nem tetszik :D

#828 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:19

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:14

Senki nem fikázza kollektíve a konzolos játékokat.

Kivéve Múmiát, Diablót és a pár betérő kollégát az elmúlt majd 30 oldalon elszórva...

#829 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:47

a) Fejlettség ide vagy, attól még pocsékolás akármilyen fejlett technológiával de feleslegesen töldődik le újra, ha egyszer el is tárolhatnám. 

b) Arról nem szólva, ami nekem legnagyobb aggályom, hogy szarni sem lehet majd menni online kapcsolat nélkül. Ez addig nem baj amíg működik. De múltkor is 3 napig nem volt netem. És ez a legprofibb rendszerben is előfordulhat.

c) Viszont még mindig én döntöm el, hogy megveszem e és nem ők. És ha nem felelnek meg az őáltaluk lefektetett kondíciók bizony nem fogom megvenni. Nem létszükséglet ebben megegyezhetünk. Ha valamiért fizetek, akkor az az én igényeimet elégítse ki, és ne az eladóét, az lenne nonszensz.

d) Ezt kifejtenéd? Egy film/zene hogyan lenne társadalom ellenes célra használható? A nyilvános prezentáció jogát természetesen nem kérem, az a kereskedelmi használatba fér szerintem. De még ha nyilvánosan közzétenném, akkor sem értem hogyan szolgálhatna egy film társadalomellenes célokat.

e) Nagyon szomorú ha erről neked az önfényezés jut eszedbe. Sosem még csak meg sem fordult a fejembe, hogy én ettől májer lennék. Személyedben egy teljesen eltorzult értékrendű ember kezd körvonalazódni előttem.

a) a teknolodzsi ezen részére kevés a rálátásod, legalábbis ebből a postodból ez kitűnik, javaslom ne nyissunk belőle vitát

b) jajj dehogynem :) egészjó rafting és kerékpártúrákon szokok résztvenni mostanság. Go OFFLINE, Go IRL... tudod az az izé, aminek kb@szottjó a grafikája :Đ

c) volt egy igenjó konzervnyitóm, elektromos. szvsz sokkal jobb volt mint bármi más. csak csődbenet a gyártó és egy idő után mexűnt az alkatrész utánpótlás. A korábban VGA-only gyártók kezdenek egyéb lábakat növeszteni. jelez valamit. amúgy teljesen igazad van. a jelenkori igényeid kielégítésére jelenleg tökéletes a PC. speacial én Samott a jövőről beszélünk. a világ sajnos nem statikus.

d) kifejthetem, tökmindegy, úgyis belekötsz. még az élőfába is.

e) csoda hogy nem fordult meg a fejedben, pedig mostis ezt teszed. csupáncsak tartalom szerint visszaidéztem amit elmondtál és kiemeltem belőle valamit. ha ez eleddig nem tudatosult benned, hát mea maxima culpa. amúgy ne keseredj el emiatt, antropológusok a megmondhatói hogy memetikailag kódolt mindnyájunkban ez...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 01. 17:29 -kor

#830 Felhasználó inaktív   Pasqualle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:22

azt szeretem a PC-s jatekokban, hogy lehet rajtuk valtoztatni. quake1-et is csak azutan kezdtem el csodalni amikor meglattam a palyaszerkesztojet..

konzolon milyen lehetosegek vannak? (ne ertsetek felre. azert kerdezem, mert komolyan nem tudom..)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.