HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#851 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 22:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:58

ohh köszön. asszem ez az a pont ahonnan nem érdemes folytatni. győztél. gratulálok.

Végre egy dologban egyetértünk, nem érdemes folytatni. Most írhatnám én is, hogy csak a saját szövegedet emeltem ki, hiszen te javasoltad, hogy ha nincs net menjek raftingolni.

#852 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 22:55

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 21:10

Érdekes, én találtam. Sőt, többet is, mint PC-n. De nyilván velem van a baj. Én kérek elnézést.

Jajj ez demagóg duma, más az izlésed, ennyi. Én is találtam konzolra értelmes játékot, ill olyat, amit értelmesnek tűnik, de még nem volt szerencsém kipróbálni, ez nem érv se pro se kontra.

Szerkesztette: Mumia 2005. 11. 01. 22:59 -kor

#853 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:02

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:31

Ráadásul, (Bár sajnos ritka mint a fehér Zorro) már pár helyre az (elnézést) láma is bemehet PC-t venni, nem csak a raktárkészletet sózzák a nyakába ...

feletszek egy egyszerű kérdést. szerinted az a pár láma tudja hova kell menni? Mondjuk kazincbarcikán, neszmélyen vagy saújhelyen is tudja? nézz csak körül az alaplap topikban hogy még a hozzáértőbbek is mennyit szopnak a dologal...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#854 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:08

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 22:53

Végre egy dologban egyetértünk, nem érdemes folytatni. Most írhatnám én is, hogy csak a saját szövegedet emeltem ki, hiszen te javasoltad, hogy ha nincs net menjek raftingolni.
:omg:
ilyen niiiincs.. ez nem valóság... :rolleyes:

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 01. 23:10 -kor

#855 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:26

Ami még gond lehet a konzolokkal az a hálózatos játék. Persze az USA-ban, Angliában , stb...  nem akkora gond hogy még azért is fizetned kell ha a neten akarsz játszani , nem elég ha csak rákötöd a konzolt a netre és keresel egy szervert ahol a kedvenc fps-edet játszhatod mások ellen. ( Tegyük fel megvetted a játékot) Hanem ha van konzol+játék, a netes játékért még külön előfizetést is kérnek. Szerintem ez pl itt középeurópában nem hiszem hogy annyira népszerű... Pedig PC-n rengetegen játszanak itt is a neten.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#856 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:41

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 23:26

Ami még gond lehet a konzolokkal az a hálózatos játék. Persze az USA-ban, Angliában , stb...  nem akkora gond hogy még azért is fizetned kell ha a neten akarsz játszani , nem elég ha csak rákötöd a konzolt a netre és keresel egy szervert ahol a kedvenc fps-edet játszhatod mások ellen. ( Tegyük fel megvetted a játékot) Hanem ha van konzol+játék, a netes játékért még külön előfizetést is kérnek. Szerintem ez pl itt középeurópában nem hiszem hogy annyira népszerű... Pedig PC-n rengetegen játszanak itt is a neten.

ezen az egészen nem kell patakvérezni. a magyar háztartaások nagyon nagy része kicsengeti az 5000+HBOs kábelcsomagot jelnleg is, mert úgy gondolja megéri neki...
amúgymeg szépen el fog tűnni az online game-k esetén a játék alapár, max médiaköltség lesz, párszáz forint. a pénzt meg a netes szerveren fogják beszedni, pay/use... bár gondolom a magyar hc gameresek ettől is heveny patakvérzésbe kezdenek...

#857 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:59

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 0:26

Szerintem ez pl itt középeurópában nem hiszem hogy annyira népszerű...

Ez így nem igaz.

Sok haverom van, akik rendszeresen online játszanak a PS2-n például a Monster Hunterrel. Már nálunk is elérhetőek a szerverek (magyar szerver még nincs, dehát nem is vagyunk nagy piac ilyen szempontból) és ehhez nem kell egyéb, mint egy Network Adaptor, meg egy e-mail Angliába és már küldik is a szükséges lemezeket. Minden ingyen van. Csak attól félek, nem lesz ez mindig így.

Én speciel még sohasem játszottam online, nincs is Network Adaptorom, dehát ennek csak egy oka van: sajnos nincs pénzem eredeti játékokra. De ez már nem tartozik szorosan ide.
Papesz

#858 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 00:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 23:41

ezen az egészen nem kell patakvérezni. a magyar háztartaások nagyon nagy része kicsengeti az 5000+HBOs kábelcsomagot jelnleg is, mert úgy gondolja megéri neki...

Ki ne felejtsd a mobilt, új autót, mellplasztikát, stb.

#859 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 00:12

Idézet

a magyar háztartaások nagyon nagy része kicsengeti az 5000+HBOs kábelcsomagot jelnleg is, mert úgy gondolja megéri neki...

Ok, de a kábeltévé díj azért nem hasonlítható ehhez. Mert az ember ugye azt látja hogy megvette a konzolt, a játékot, van net előfizetése és akkor még külön fizessen azért is hogy a játszhasson a neten a konzollal? Biztos van sok ember aki most is megteszi még nálunk is, de szerintem a PC-vel "netenjátszókhoz" képest elenyésző a számuk....

Idézet

múgymeg szépen el fog tűnni az online game-k esetén a játék alapár, max médiaköltség lesz, párszáz forint. a pénzt meg a netes szerveren fogják beszedni, pay/use...

Hát egyelőre az XBox 360-nál egyáltalán nem így áll a helyzet. Gyakorlatilag ugyanaz az XBox Live mlesz hozzá. Vagyis ha játszani akarsz, fizess. Kiváncsi vagyok hogy az igért netes bőngészés is csak ezen keresztül lesz-e elérhető. Mert akkor szerintem nálunk az online felhasználása nem lesz túl népszerü. De ne legyen igazam.... Az a gond hogy a konzolok "anyacégei" a relatíve olcsón adott gép miatt gyakorlatilag minden másból pénzt akarnak szakítani. Mert azt megértem ha van egy előfizetős online játék ahol a szerver felügyeletét, karbantartást, fejlesztést valamiből finanszírozni kell, de mért kell + fizetni ha én a haverokkal akarnék egy általunk futtatot mondjuk "Halo 4" szerveren játszani?  (Persze itt feltételezem hogy mindenki megvette a játékot, amit ugye okosan neten is játszható multiplayer-esnek reklámoztak... )

Szerkesztette: delphijos 2005. 11. 02. 00:12 -kor

#860 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 00:19

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 0:12

Ok, de a kábeltévé díj azért nem hasonlítható ehhez. Mert az ember ugye azt látja hogy megvette a konzolt, a játékot, van net előfizetése és akkor még külön fizessen azért is hogy a játszhasson a neten a konzollal?

Tudod pedig egy nagyon jó példa. Megvetted a Tv-t is, látod, hogy megvetted. Régebben csengettél az államnak készülék-üzembentartási díjat, ezt 2003-ban Megyó eltörölte formálisan de valójában könyvvitelileg még szedik, igaz a befizetett adókból csoportosítják át. Ezt fogd fel net djnak. kertvk esetén meg az elszenvedett reklámidőt fogd fel net dijnak. A HBO-t leszámítva a totál FTA többi adóéert a CATV cég pediglen nagyon szépen beszedi a 3-as csomag után a havi ötezrét...

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 0:12

Hát egyelőre az XBox 360-nál egyáltalán nem így áll a helyzet. Gyakorlatilag ugyanaz az XBox Live mlesz hozzá. Vagyis ha játszani akarsz, fizess.
Tyú szegény fejem eddig amiatt fájt, hogy honnan veszem a bátorságot hogy jósolgassak, te meg megmondod a frankót itten a jövőre nézve. :D Amúgy mért rossz a pay per use? TFH van egy játék nagyon beajánlgatják, te online kipróbálod és ezerötszáz Ft eljátszása után aszondod, hogy ááá ez tök bukás. mameg az van, hogy meg kell venned a játékot 12-16 ezerért (akár PC akár konzol) hogy kimondd, úúú ez totálszar.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 02. 00:26 -kor

#861 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 01:03

Azért nem értek egyet, mert itt most nem a díj jogosságáról beszélek, hanem arról hogy egy PC-hez "szokott" usernek igenis ez IS tényező lehet egy esetleges váltásnál, vagyis a PC-ről konzolra "nyergelésnél".  Végül is ez főleg a topik témája.

Idézet

Tyú szegény fejem eddig amiatt fájt, hogy honnan veszem a bátorságot hogy jósolgassak, te meg megmondod a frankót itten a jövőre nézve.

Nem én mondom meg a frankót, de ha utánanézel ez már olvasható számos helyen. Még az is hogy a jelenlegi Live előfizetők hogy válthatnak át  az új 360-ashoz "való" Live-ra. Pl. itt van egy link:

www.xbox-scene.com

Idézet

Amúgy mért rossz a pay per use? TFH van egy játék nagyon beajánlgatják, te online kipróbálod és ezerötszáz Ft eljátszása után aszondod, hogy ááá ez tök bukás. mameg az van, hogy meg kell venned a játékot 12-16 ezerért (akár PC akár konzol) hogy kimondd, úúú ez totálszar.

Jó lenne ha így lenne, de valmiért én kétlem hogy mostanában ez bekövetkezik. De megint csak ne legyen igazam.

Szerkesztette: delphijos 2005. 11. 02. 01:05 -kor

#862 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 01:11

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 1:03

Azért nem értek egyet, mert itt most nem a díj jogosságáról beszélek, hanem arról hogy egy PC-hez "szokott" usernek igenis ez IS tényező lehet egy esetleges váltásnál, vagyis a PC-ről konzolra "nyergelésnél".  Végül is ez főleg a topik témája.

bocs de ezt nem értem. szóval azt akarod mondani, hogy a PC userek mindenképp ragaszkodnak ahhoz, hogy vegyenek egy adathordozót mondjuk 12 ezerért, és számukra semmi szín alatt nem szimpi a pay per use model?

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 02. 01:16 -kor

#863 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 01:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 1:11

bocs de ezt nem értem. szóval azt akarod mondani, hogy a PC userek mindenképp ragaszkodnak ahhoz, hogy vegyenek egy adathordozót mondjuk 12 ezerért, és számukra semmi szín alatt nem szimpi a pay per use model?

FYI: A WoW-ot augusztusban több mint 4 millióan játszották, és de a kíanaiak, koreaiak csak most kezdik igazán ellepni majd. Októberben már 4,5 millió előfizetőjük volt. Egy éve indult.

http://www.blizzard....50829-wow.shtml

Havi 15 dollár, félévente 78, vagy ilyesmi.

Szerkesztette: special 2005. 11. 02. 01:30 -kor

#864 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 08:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 0:11

Szó sincs róla. Ha ez megvalósulna, tényleg nem lenne rossz. Én a JELENLEGI modellről beszélek, hogy egy PC-hez "szokott" ember nehezen veszi be, hogy mindene megvan ( gép,net,játék) és ezen felül még külön fizessen érte hogy játszhasson a neten. Természetesen nem azokra az előfizetéses játékokra gondolok mint pl. a Everquest vagy hasonlók.És valljuk be hogy még az előfizetés sem teszi olyan rugalmassá a multiplayer játékot mint PC esetén. Nem hiszem ennyire elterjedt volna a multiplayer játék ha anno pl. a Quake megjelenésekor a játék mellett még plusz előfizetés kellett volna a multiplayer részhez.

#865 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 08:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 23:41

amúgymeg szépen el fog tűnni az online game-k esetén a játék alapár, max médiaköltség lesz, párszáz forint. a pénzt meg a netes szerveren fogják beszedni, pay/use... bár gondolom a magyar hc gameresek ettől is heveny patakvérzésbe kezdenek...

Erre már most is van példa, pl Eve Online, ingyen letöltheted a klienst, 2 hétig játszhatsz, ha tetszik, megveheted, az első havidíj nem 15€, hanem 20... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#866 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 21:55

Jajj ez demagóg duma, más az izlésed, ennyi. Én is találtam konzolra értelmes játékot, ill olyat, amit értelmesnek tűnik, de még nem volt szerencsém kipróbálni, ez nem érv se pro se kontra.

Persze, az nem volt demagóg, amikor a csóka bedobta, hgy a konzol suxx, mert ő nem talált rá értelmes játékot. Engedd meg hogy azt mondjam: LOL.

#867 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:21

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 7:22

Nem hiszem ennyire elterjedt volna a multiplayer játék ha anno pl. a Quake megjelenésekor a játék mellett még plusz előfizetés kellett volna a multiplayer részhez.

PlayStation2 online -hoz nincs alapdíj. Megveszed az adaptert (hálókártya), reggelsz a Sony hálón és tolhatod a multiplayer-t akárcsak a PC-n. Xbox -hoz a Live! mellett létezik az árnyéknet, az XBMC, szintén free of charge.  GameCube -on szintén csak az adaptert kell megvenni és lehet online játszani (igaz, vajmi kevés játék támogatja). Nintendo DS-hez most adták ki a WiFi adaptert, neten keresztüli multiplayer, ingyen.

#868 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:23

Ja, és ha már ebbe a topicba gyűlt az összes modder a magyar scene -en: Pariah -hoz, Far Cry -hoz van pályszerkesztő. Ahogy igény lett rá, lett.

#869 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:25

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 9:21

PlayStation2 online -hoz nincs alapdíj. Megveszed az adaptert (hálókártya), reggelsz a Sony hálón és tolhatod a multiplayer-t akárcsak a PC-n. Xbox -hoz a Live! mellett létezik az árnyéknet, az XBMC, szintén free of charge.  GameCube -on szintén csak az adaptert kell megvenni és lehet online játszani (igaz, vajmi kevés játék támogatja). Nintendo DS-hez most adták ki a WiFi adaptert, neten keresztüli multiplayer, ingyen.

:up:
Nekem sem kellett meg fizetnem egy fillert sem az online PS2 jatekert...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#870 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:44

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 8:22

Szó sincs róla. Ha ez megvalósulna, tényleg nem lenne rossz. Én a JELENLEGI modellről beszélek, hogy egy PC-hez "szokott" ember nehezen veszi be, hogy mindene megvan ( gép,net,játék) és ezen felül még külön fizessen érte hogy játszhasson a neten.

Ez oke. De mint irtam, a vilag nem statikus.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »